طلاق
1. اثر سوء اخلاق زوجه در شرط تنصیف دارایی
چنان چه زوجه در زندگی مشترک سوء اخلاق داشته باشد شرط تملک تا نصف دارایی موضوع «بند الف» عقدنامه به او تعلق نمیگیرد.
طلاق_ شرط تنصیف دارایی_ سوء رفتار زوجه
مستندات: ماده 1133 قانون مدنی
دادنامه: 9209972130502238 مورخ: 10/12/1392
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست آقای م.ک. فرزند م. ساکن تهران با وکالت خانمها ل.الف. و ر.ع. به طرفیت خانم الف.ح. فرزند م. ساکن تهران با وکالت خانم م.ب. به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش به لحاظ عسر و حرج دادگاه از توجه به محتویات پرونده مبنی بر این که ادامه زندگی را موجب عسر و حرج خود داشته و با عنایت به این که داوران طرفین جهت ایجاد صلح و سازش بین زوجین تلاش خود را نموده لکن بی نتیجه بوده و مساعی دادگاه هم جهت ایجاد اصلاح ذات البین مثمر ثمر نبوده لذا خواسته خواهان را موجه دانسته و به استناد ماده1133 قانون مدنی و مواد 24_ 26_ 29_ 33 قانون حمایت خانواده گواهی عدم امکان سازش صادر میگردد که پس از قطعیت دادنامه خواهان با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق نسبت به اجرای آن اقدام نماید. با این شرایط که زوج مهریه ما فی القباله را به میزان 500 عدد سکه بهار آزادی و هم چنین مبلغ 000/300/14 هزار تومان اجرت المثل ایام زندگی مشترک و نظر به عدم ابراز مدارک مثبته دال بر کسب و درآمد در دوران زندگی مشترک از این حیث ردّ و هم چنین به پرداخت یک میلیون و دویست هزار تومان نفقه ایام عده محکوم مینماید و ضمناً حضانت فرزند بر عهده پدر میباشد ضمناً در صورت عدم حضور زوجه، سردفتر محترم طلاق نمایندگی دارد. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظر خواهی خانم الف.ح. با وکالت خانم م.ب. به طرفیت آقای م.ک. با وکالت خانم ر.ع. نسبت به دادنامه شماره 1346 مورخه 20/8/92 صادره از شعبه 260 دادگاه خانواده تهران که به موجب آن با تقاضای تجدیدنظر خوانده (زَوج) گواهی عدم امکان سازش صادر شده است و تجدیدنظر خواه نسبت به حقوق مالی خود از جمله تنصیف دارایی و جهیزیه و نفقه ایام عده اعتراض کرده است که نفقه ایام عده در دادنامه مشخص شده است و در رابطه با جهیزیه نیز زوج در جلسه دادگاه مورخه 10/12/92 سیاهه جهیزیهای را که وکیل تجدیدنظر خواه ارائه کرده پذیرفته است و موظف است در حق زوجه مسترد نماید و در رابطه با نصف دارایی زوج و وکیل وی در دفاع اظهار داشتند زوجه سالهاست که توجه به همسر خود نداشته و هر کجا اراده میکرد میرفت و یا در هر جلسه شرکت میکرد و شئونات را اصلاً رعایت نمیکرد و بر اثر این سوء اخلاق و رفتار چون ادامه زندگی مشترک میسر نیست تقاضای طلاق زوج را نموده است و برای اثبات این ادعا مدارکی از جمله فیلم و عکسهایی را ارائه نموده که تجدیدنظر خوانده اصلاً شئونات را رعایت نکرده است و بسیار ناخوشایند بوده که در همین اثناء تجدیدنظر خوانده در جلسه دادگاه 110/12/92 اظهار داشت با این وصف زوج مهریه را بپردازد و من دیگر ادعایی ندارم که بعد از آن مجدداً وکیل وی مدعی با نصف اموال شده است و به نظر دادگاه دفاعیات زوج موجه به نظر میرسد خصوصاً اظهارات طرفین و بالأخص زوجه و با این توصیف زوجه نمیتواند مدعی تنصیف دارایی شود لذا دادگاه با اصلاح دادنامه در رابطه جهیزیه که زوج باید تحویل زوجه نماید. دادنامه تجدیدنظر خواسته را مطابق قانون دانسته و مخالفتی با موازین قانونی و شرعی ندارد. مستنداً به ماده 358 ق.آ.د.م. ضمن ردّ تجدیدنظر خواهی دادنامه مذکور را تأیید مینماید. این رأی پس از ابلاغ به مدت 20 روز قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
نمونه ارای قضایی دردادگاه های تجدید نظر درمورد طلاق
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹ |
---|---|
برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته با سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، تصویرک زیر را لمس نمایید.
|
|
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری |
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 15.000 هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 25.000 هزار تومان |
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 35.000 هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 45.000 هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 60.000 هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | 100.000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین و رزرو مشاوره حقوقی تلفنی فوری | |
*توجه* لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از 5 دقیقه با شما تماس بگیرد.
|
|
روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. |
|
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
2. رابطه بین بذل حقوق مالی و عسر و حرج زوجه
بذل کلیه حقوق مالی از طرف زوجه، اماره بر عسر و حرج اوست.
طلاق_عسر و حرج_ بذل حقوق مالی_ اماره قضایی
دادنامه: 9209970220202029 مورخ: 10/12/1392
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست خانم س.ح. با وکالت آقای ح.الف. به طرفیت همسرشان آقای غ.الف. به خواسته طلاق با عنایت به دادخواست تقدیمی و مدارک و مستندات ابرازی زوجه و با توجه به اظهارات زوجین در جلسات دادرسی نظر به این که مساعی دادگاه پیرامون سازش زوجین مثمر ثمر واقع نگردید دادگاه قرار ارجاع امر به داوری صادر نمود که داوران زوجین نیز توفیقی در رفع اختلافات و اصلاح ذات البین حاصل ننموده نظریه داوری خود را کتباً به دادگاه ارائه نمودهاند. زوجه با حضور در دادگاه اصرار به طلاق نموده و علت تقاضای خود مبنی بر طلاق را سوء رفتار زوج و عدم پرداخت نفقه از طرف وی اعلام نموده است زوج اعلام مخالفت با طلاق تقاضای ردّ دعوی زوجه را کرده و اعمال سوء رفتار نسبت به زوجه را مورد انکار قرار داده است. زوجه جهت اثبات اظهارات خود به شهادت شهود استناد نموده که شهود مشارٌالیها با حضور در دادگاه کلیه اظهارات وی را مورد تأیید و تصدیق کامل خود قرار دادهاند. رأی صادره از این دادگاه به شماره دادنامه 1224 مورخ 18/9/91 که حاکی از محکومیت زوج به پرداحت نفقات ایام گذشته زوجه به مدت دو سال میباشد نیز حکایت از تخلف زوج از وظایف خود در قبال زوجه دارد ضمن این که بذل کلیه حقوق مالی از طرف زوجه امارهای بر عسر و حرج زوجه از نظر دادگاه تلقی میگردد. علیهذا نظر به مراتب مذکوره دادگاه دعوی زوجه را محمول بر صحت تلقی نموده تحقق بندهای اول و سوم از ماده واحده قانون الحاق یک تبصره به ماده 1130 قانون مدنی و نیز تحقق شروط ضمن العقد مربوط به ترک زندگی خانوادگی از طرف زوج و عدم پرداخت نفقه و نیز اعمال سوء رفتار نسبت به زوجه که در سند نکاحیه به امضاء زوجین رسیده از نظر دادگاه محرز و مسلم گردیده فلذا دادگاه مستنداً به مواد 1146 و 1130 و 1129 و 1119 قانون مدنی و مواد 34 و 29 و 27 و 26 و 24 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 حکم به الزام زوج به طلاق زوجه صادر نموده به زوجه خانم س.ح. اجازه میدهد با مراجعه به یکی از محافر رسمی طلاق و با بذل حقوق مالی خود از جمله مهریه ما فی القباله و قبول بذل به وکالت از زوج خود را به طلاق خلع مطلقه ساخته طلاق را به ثبت برساند. کلیه محافر رسمی طلاق نیز مجاز به ثبت و اجرای صیغه طلاق خلع به شرح فوق میباشند. حضانت فرزند مشترک زوجین به نام الف. 12 ساله به زوج واگذار میشود و زوجه حق دارد هر هفته به مدت 24 ساعت از عصر پنجشنبه تا عصر جمعه فرزند مشترک را جهت ملاقات در اختیار داشته باشد. این رأی حضوری بوده ظرف بیست روز قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر مرکز استان تهران میباشد.
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست تجدیدنظر خواهی غ.ی. فرزند ح. نسبت به دادنامه شماره 9209970216101259 مورخ 24/9/92 صادره از شعبه 261 دادگاه خانواده تهران در پرونده شماره 9209980216100438 متضمن حکم به طلاق با بذل کلیه حقوق اعم از اجرت المثل ایام زندگی مشترک و مهریه و نفقه با توجه به بررسی و مداقه در جمیع اوراق پرونده نظر به این که تجدیدنظر خواه اعتراض موجه و مدلل و مؤثری که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته را ایجاب نماید به عمل نیاورده است و نیز رأی بدوی با رعایت اصول و قواعد دادرسی صادر گردیده لذا دادگاه ضمن ردّ اعتراض تجدیدنظر خواه مستنداً به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی دادنامه تجدیدنظر خواسته را عیناً تأیید و ابرام مینماید رأی صادره به استناد بند الف ماده 368 و ماده 397 قانون مبحوث عنه ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان محترم عالی کشور است.
3. رابطهی کراهت شدید زوجه با عسر و حرج
صرف کراهت شدید زوج از زوجه از موارد عسر و حرج محسوب نمیشود.
طلاق_ عسر و حرج_ کراهت شدید
مستندات: ماده 1130 و 1133 قانون مدنی
دادنامه: 9209970222602082 مورخ: 05/12/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوی خانم م.ش. فرزند م. با وکالت آقایان ح.الف. و م.الف. به طرفیت آقای ج.الف. فرزند ص. دایر به صدور گواهی عدم امکان سازش جهت طلاق به دلیل سوء رفتار و سوء ظن شدید و کراهت شدید زوجه از زندگی مشترک و عسر و حرج که در جلسه رسیدگی مورخه 16/5/92 مطرح شده است که دادگاه جهت اصلاح ذات البین پس از صدور قرار ارجاع امر به داوری در پاسخ داوران توفیقی به دست نیاوردند و از آن جایی که طبق مقررات ماده 1133 قانون مدنی اختیار طلاق به دست زوج بوده و زوجه تحت شرایط عسر و حرج موضوع ماده 1130 قانون مدنی و تبصره الحاقی و تخلف زوج از شروط ضمن عقد و ازدواج میتواند با اجازه دادگاه خود را مطلقه نماید که در این جا احراز نشد و در خصوص استشهادیه که ضمیمه شده ضمن این که در آن علت خواسته مطرح نشده هیچ گونه حکمی در ارتباط با موضوع نفقه ارائه نگردید و در خصوص استناد به شهادت شهود که در دادخواست گفته شد در جلسه دادگاه درخواستی مطرح نشد و در رابطه با این مواردی که علت خواسته ذکر شد هیچ گونه مستندی ارائه نشد و صرف کراهت شدید بدون موافقت زوج نمیتواند موجب برای قبول خواسته باشد و با ملاحظه مدافعات خوانده در جلسه مذکور و دفاعیه وی که به شماره 1731_ 16/5/92 ثبت دفتر شد. دعوی خواهان غیر ثابت تشخیص حکم بطلان آن صادر میگردد. این رأی ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر استان میباشد.
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظر خواهی خانم م.ش. با وکالت آقای م.الف. و آقای ح.الف. به طرفیت آقای ج.الف. از دادنامه شماره 2900828_ 30/9/92 شعبه محترم 281 دادگاه نهران که به موجب آن حکم به بطلان دعوی تجدیدنظر خواه (زوجه) به شرح توضیحات و مندرجات پرونده صادر گردیده است وارد نمیباشد. زیرا رأی بر اساس مقررات و موازین قانونی صادر شده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح میباشد و تجدیدنظر خواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بی اعتباری دادنامه را فراهم نماید ارائه ننموده لذا بنا به مراتب دادگاه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 21/1/79 ضمن ردّ اعتراض معترضٌ عنه دادنامه معترضٌ عنه را عیناً تأیید مینماید. رأی دادگاه به موجب مواد 397 و 368 قانون فوق الذکر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی محترم کشور است.
4. ناتوانی جنسی و عسر و حرج
ناتوانی جنسی زوج از مصادیق عسر و حرج زوجه است و میتواند مستند درخواست جدایی از سوی زوجه باشد.
طلاق_ عسر و حرج_ مشکل جنسی
دادنامه: 9209970220202145 مورخ: 26/12/1392
رأی دادگاه
دادخواست خانم ف.س. با وکالت آقای ع.ک. به طرفیت شوهرش آقای ح.ع. با وکالت آقای الف.م. و خانم پ.د. به خواسته صدور حکم طلاق ملخص اظهارات زوجه این است که در سال 88 به عقد خوانده درآمدم و در سال 1390 زندگی مشترک را شروع کردیم و با وصف تمکین خاص از شوهرم ایشان قادر به انجام تکلیف خاص زناشویی نشده و هم چنان باکره هستم با بذل 200 سکه بهار آزادی از مهریهام تقاضای طلاق دارم. ملخص دفاع وکیل خوانده این است که زوجین از فروردین سال 90 زندگی مشترک را در منزل استیجاری آغاز کردند که بیش از 6 ماه دوام نیاورد و زوجه با سوء معاشرت خود موجبات ایذاء زوج را فراهم و ضمن ترک منزل اقدام به درخواست کلیۀ حقوق خود با طرح دعاوی متعدد علیه زوج نمود. زوج هیچ تمایلی به از هم پاشیدن زندگی خود ندارد. دادگاه با احراز رابطه زوجیت و توجهاً به گواهی پزشکی که دلالت بر باکره بودن زوجه دارد و این به معنای عدم توانایی زوج در انجام عمل زناشویی به نحو صحیح و کامل با زوجه است که از موجبات جدی عسر و حرج زوجه خواهد بود. دادگاه با احراز عسر و حرج زوجه مستنداً به ماده 1130 قانون مدنی گواهی عدم امکان سازش صادر و اعلام میکند تا زوجه ظرف شش ماه از قطعیت دادنامه نسبت به اجرای طلاق از نوع خلع نوبت اول اقدام کند. زوجه 200 سکه از مهریهاش را بابت طلاق بذل کرد. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز قابل تجدیدنظر خواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رأی دادگاه
تجدیدنظر خواهی آقای ح.ع. با وکالت خانم پ.د. از دادنامه شماره 9209972164901755 مورخ 5/11/92 شعبه محترم 277 دادگاه خانواده تهران که به موجب آن دعوی مطروحه از ناحیه تجدیدنظر خوانده خانم ف.س. با وکالت آقای ع.ک. به طرفیت تجدیدنظر خواه به خواسته صدور حکم طلاق در پرونده کلاسه 9109982164901559 حکم به صدور گواهی عدم امکان سازش طلاق خلعی نوبت اول تصدیر گردیده است وارد نمیباشد. رأی صادره مطابق با موازین شرعی و قانونی اصدار یافته ایرادی از حیث شکلی و ماهوی بر آن وارد نیست. استدلال و استناد محکمه محترم بدوی صحیح بوده و زوجه با بذل دویست سکه از مهریه ما فی القباله در مقابل طلاق تقاضای طلاق نموده که عمده دلایل مربوطه راجع به ناتوانایی جنسی زوج در انجام عمل زناشویی بر اساس محتوای نظریه پزشک محترم قانونی مبرهن بوده و با وصف موجود دوام زوجیت با حدوث و بقاء ناتوانی مذکور از مصادیق بارز عسر و حرج بوده و با توجه به این که از ناحیه تجدیدنظر خواه نیز ایراد و اعتراض مؤثر و مدللی که موجبات نقض یا گسیختن دادنامه معترضٌ عنه را در نظر دادگاه فراهم سازد به عمل نیامده است. بنا به مراتب مذکور دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 از قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 21/1/79 ضمن ردّ اعتراض معترض دادنامه معترضٌ عنه را تأیید و استوار مینماید. رأی صادره مطابق ماده 368 از همان قانون ظرف بیست روز پس از ابلاغ دادنامه قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
5. رابطه میان بذل کلیهی حقوق مالی زوجه و اسقاط نفقه ایام عده
بذل کلیهی حقوق مالی توسط زوجه، تأثیری در اسقاط نفقهی ایام عده طلاق ندارد.
طلاق_ بذل مهریه_ بذل حقوق مالی_ نفقه ایام عده طلاق
دادنامه: 9209970222602169 مورخ: 19/12/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوی آقای ح.خ. به طرفیت م.م. به خواسته تقاضای صدور گواهی عدم سازش با توجه به کپی مصدق عقدنامه رسمی به شماره 3534 مورخ 21/03/1388 صادره از دفترخانه ازدواج شماره ... حوزه ثبت تهران علقه زوجیت فی مابین طرفین با مهریه مقرر در عقدنامه برای دادگاه محرز و مسلم است نظر به این که خواهان اصرار در وقوع امر طلاق را داشته در جهت اصلاح ذات البین قرار اصلاح به امر داوری صادر که سعی دادگاه و داوران انتخابی مثمر ثمر واقع نگردیده لذا مستنداً به ماده 1133 قانون مدنی و حدیث شریف نبوی «الطلاق بید من اخذ بالساق» و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب 21/8/71 مجمع تشخیص مصلحت نظام زوجه ضمن اقرارنامه شماره مضمون کلیه حق و حقوق خود را بذل کرده است و زوج بابت نفقه ایام عده ماهیانه پانصد هزار تومان به زوجه پرداخت نماید. از سوی زوج گواهی عدم امکان سازش صادر و اعلام میگردد و چنان چه گواهی صادره ظرف مدت سه ماه پس از قطعیت به دفتر ثبت طلاق تسلیم نشود از اعتبار ساقط خواهد بود نوع طلاق رجعی است و رعایت تبصره 4 ماده واحده فوق الذکر الزامی است. رأی صادره حضوری محسوب و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظر خواهی خانم م.م. به طرفیت آقای ح.خ. از دادنامه شماره 9201804_ 23/10/92 شعبه 285 دادگاه خانواده تهران که به موجب آن گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق از نوع رجعی به شرح توضیحات داده شده در دادنامه مارالذکر و نیز بذل کلیه حق و حقوق مالی شرعی و قانونی اعم از نفقه و اجرت المثل و غیره را به همسر دائمی خود (تجدیدنظر خوانده مزبور) بخشیده که در دفترخانه ... 20/6/90 بدان اعتراف نموده صادر گردیده است وارد نمیباشد. زیرا رأی بر اساس مقررات و موازین قانونی صادر شده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح میباشد و تجدیدنظر خواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بی اعتباری دادنامه را فراهم نماید ارائه ننموده لذا بنا به مراتب دادگاه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 21/1/79 ضمن ردّ اعتراض معترض دادنامه معترضٌ عنه را عیناً تأیید مینماید. رأی دادگاه به موجب مواد 397 و 368 قانون فوق الذکر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی محترم کشور است.
نظر شما در مورد این مطلب