تأثیر وجود فرزند بر پذیرش دعوای طلاق
در مواقعی که طلاق به مصلحت فرزند مشترک زوجین نباشد این موضوع از عوامل صدور حکم بطلان دعوای طلاق زوجه باشد.
طلاق – عسر و حرج – مصلحت
مستندات: ماده 1257 قانونمدنی
دادنامه: 9209970222601984 مورخ: 20/11/1392
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست تقدیمی خانم خ.ح. فرزند ع. متولد 1351بهطرفیت همسرش آقای ب.م. فرزند ه. به خواسته صدور حکم طلاق توجهاً به اوراق و محتویات پرونده نظر به اینکه خواهان در مورد اعتیاد زوج به موادمخدر هیچگونه دلیل و مدرکی ارائه نداده و در مورد تأدیه و تأمین نشدن نفقه نیز میتوانست شکایت کیفری و حقوقی نماید ضمن اینکه فرزند مشترک 21 ساله دارند و طلاق به مصلحت آنها نیست علی هذا خواسته موجه نبوده استناداً به مواد 1257 قانونمدنی بطلان دعوی مشارّالیها را صادر و اعلام مینماید رأی صادره حضوری بوده و ظرف بیستروز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران و پس قابل فرجام در دیوانعالی کشور است.
رئیس شعبه 233 دادگاهعمومی حقوقی تهران – میرزایی
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم خ.ح. بهطرفیت آقای ب.م. از دادنامه شماره 9201411- 30/9/92 شعبه 233 دادگاه خانواده تهران که بهموجب آن حکم به بطلان دعوی خواهان بدوی تجدیدنظرخواه در مورد صدور حکم طلاق به شرح توضیحات داده شده در دادنامه موصوف صادر گردیدهاست وارد نمیباشد زیرا رأی براساس مقررات و موازین قانونی صادر شده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح میباشد و تجدیدنظرخواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بیاعتباری دادنامه را فراهم نماید ارائه ننموده لذا بنابه مراتب دادگاه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 قانون آییندادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 21/1/79 ضمن ردّ اعتراض معترض دادنامه معترضُعنه را عیناً تأیید مینماید رأی دادگاه بهموجب مواد 397 و 368 قانون فوقالذکر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجامخواهی در دیوانعالی محترم کشور است.
رئیس شعبه 26 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه احمدی – نجفیرسا
نمونه ارای قضایی درخصوص طلاق در دادگاه تجدید نظر
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹ |
---|---|
برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته با سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، تصویرک زیر را لمس نمایید.
|
|
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری |
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 15.000 هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 25.000 هزار تومان |
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 35.000 هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 45.000 هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | 60.000 هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | 100.000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین و رزرو مشاوره حقوقی تلفنی فوری | |
*توجه* لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از 5 دقیقه با شما تماس بگیرد.
|
|
روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. |
|
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
اثر اطلاع زوجه از بیماری زوج در دعوای طلاق
اطلاع از بیماری زوج، سبب عدم پذیرش ادعای عسر و حرج زوجه در دعوای طلاق میگردد.
طلاق – عسر و حرج
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست خانم ل.ه. فرزند ع. بهطرفیت آقای م.ن. به خواسته صدور حکم طلاق با توجه به سند ازدواج شماره 25093 رابطه زوجیت دائم محرز بوده و با توجه به اظهارات زوجه به این شرح؛ که زوجه ادعا مینماید به جهت پایین بودن سطح هوشیاری زوج که ازاین جهت معلول ذهنی محسوب میگردد امکان ادامه زندگی مشترک با زوج وجود ندارد و رفتار زوج موجب بروز عسر و حرج برای زوجه گردیده و به همین جهت زوج قادر به اشتغال به کار و تأمین مخارج زندگی نمیباشد و در جهت اثبات ادعای خود گواهی صادره از بهزیستی شهرری را نیز ارائه نمودهاست و زوج نیز در جلسه دادگاه به بیماری خود اقرار و اعتراف نمودهاست با توجه به اینکه سعی و تلاش دادگاه و داوران در اصلاح ذاتالبین مؤثر نبوده دلیل تخلف زوج از شرایط ضمن عقد و تحقق شرط طلاق و اینکه دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه بوده دادگاه به استناد مواد1130 – 1129 – 1119 قانونمدنی و مواد 33 – 29 – 28 – 27 قانون حمایت خانواده مصوب 01/12/91 حکم به الزام زوج به طلاق صادر و اعلام مینماید زوجه میتواند با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق و بذل هر میزان از مهریه خود و قبول بذل از طرف زوج با استفاده از وکالت ضمن عقد خود را به طلاق خلعی مطلقه نماید در خصوص نفقه و مهریه و اجرتالمثل و جهیزیه و حضانت فرزندان و ملاقات فرزندان در این پرونده ادعایی مطرح نشدهاست و نسبت به حقوق خود مستقلاً اقدام مینماید مدت اعتبار حکم طلاق ششماه از تاریخ ابلاغ رأی فرجامی است در صورت عدم حضور زوج در دفترخانه یا امتناع وی از اجرای صیغه طلاق سردفتر به نمایندگی صیغه طلاق را جاری و ثبت مینماید رأی دادگاه حضوری ظرف بیستروز قابل تجدیدنظرخواهی میباشد.
رئیس شعبه 234 دادگاه عمومی خانواده تهران – پنداشتهپور
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.ن. با وکالت آقای م.ز. بهطرفیت خانم ل.ه. نسبت به دادنامه شماره 1483 مورخه 25/9/92 صادره از شعبه 234 دادگاه خانواده تهران که بهموجب آن با تقاضای تجدیدنظر خوانده حکم الزام زوج به طلاق زوجه صادر شدهاست با توجه به محتویات پرونده به نظر دادگاه اعتراض وارد است به دلیل اینکه زوجه ادعا کرده زوج بیماری دارد و این بیماری موجب عسر و حرج زوجه شده در زندگی مشترک در حالی که زوجه به حکایت صفحه هفت سند ازدواج که مندرج در پرونده است از بیماری زوج اطلاع کامل داشتهاست و با این حال وصف ازدواج با زوج را پذیرفتهاست درحالی که همین موضوع را دلیل عسر و حرج خود مطرح کرده و تقاضای طلاق نمودهاست و در مقابل نیز حاضر نشد تا مهریه خود را در قبال طلاق بذل نماید و میزان بذل را نیز دادگاه بدوی در دفتر طلاق به عهده زوجه واگذار کردهاست و لذا زوجه دلیلی بر وجودعسر و حرج و صدور طلاق غیر از شرطی که خود در عقدنامه مطلع بوده و پذیرفته ارائه نکردهاست دادگاه مستنداً به ماده 358 ق.آ.د.م. ضمن نقض دادنامه مارالذکر حکم به ردّ دعوی تجدیدنظر خوانده صادر و اعلام میگردد. رأی صادره پس از ابلاغ به مدت 20 روز قابل فرجامخواهی در دیوانعالی کشور است.
رئیس شعبه 60 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه
تقاضای طلاق زوجه به دلیل ترک انفاق
صرف چند فقره محکومیت زوج به ترک انفاق دلیل بر عسر و حرج زوجه نیست.
طلاق – عسر و حرج – ترک انفاق
مستندات: ماده 1257 قانونمدنی
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست تقدیمی خانم ن.ص. فرزند الف. با وکالت آقای ع.ک. بهطرفیت همسرش آقای ح.ف. فرزند ک. به خواسته صدور حکم طلاق توجهاً به اوراق و محتویات پرونده دادخواست و مدارک استنادی اظهارات و دفاعیات متقابل طرفین و نظریه داوران و تحقیقات بهعمل آمده توسط مددکار اجتماعی نظر به اینکه دو فقره محکومیت زوج جرم به ترک انفاق و غیره در حدی نیست که موجبات عسر و حرج و یا تحقق شروط ضمن عقد وی را فراهم نماید ضمن اینکه با داشتن دو فرزند مشترک پسر 13 و 9 ساله طلاق به مصلحت آنها نیست و اصل نیز بقاء بر تحکیم خانوادهاست و زوجین البته مکلف به حسن معاشرت و رعایت حقوق متقابل یکدیگر هستند علیهذا خواسته موجه به نظر نمیرسد استناداً به ماده 1257 از قانونمدنی بطلان دعوی مشارّالیها را صادر و اعلام مینماید رأی صادره حضوری بوده و ظرف بیستروز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران و پس قابل فرجام است.
رئیس شعبه 233 دادگاهعمومی حقوقی تهران – میرزائی
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ن.ص. با وکالت آقای ع.ک. بهطرفیت آقای ح.ف. از دادنامه شماره 9201295- 12/9/92 شعبه 233 دادگاه خانواده تهران که بهموجب آن حکم به بطلان دعوی خواهان بدوی تجدیدنظرخواه در مورد صدور حکم طلاق به شرح توضیحات دادهشده در دادنامه موصوف صادر گردیدهاست وارد نمیباشد زیرا رأی براساس مقررات و موازین قانونی صادر شده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح میباشد و تجدیدنظرخواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بیاعتباری دادنامه را فراهم نماید ارائه ننموده لذا بنابه مراتب دادگاه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 قانون آییندادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 21/1/79 ضمن ردّ اعتراض معترض دادنامه معترضُعنه را عیناً تأیید مینماید رأی دادگاه بهموجب مواد 397 و 368 قانون فوقالذکر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجامخواهی در دیوانعالی محترم کشور است.
رئیس شعبه 26 دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه احمدی – نجفیرسا
درخواست طلاق به علت عدم تدارک اسباب زندگی مشترک
عدم تهیه مسکن و تشکیل زندگی مشترک، علیرغم گذشت 2 سال از زمان عقد و درنتیجه بلاتکلیفی زوجه از مصادیق عسر و حرج است.
طلاق – عسر و حرج – مسکن مناسب
رأی دادگاه
در خصوص دعوی خانم ن.ک. بهطرفیت آقای ن.ع. به خواسته صدور حکم طلاق بدین توضیح که خواهان اعلام نموده، علیرغم وقوع عقد نکاح دائم بین وی و همسرش اقدامی از ناحیه خواهان در خصوص تهیه مسکن و تشکیل زندگی مشترک صورت نگرفته و از این لحاظ در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبرد و تقاضای طلاق نمودهاست دادگاه باملاحظه مجموع محتویات پرونده، نظر به احراز رابطه زوجیت دائم بین خواهان و خوانده به دلالت سند ازدواج شماره 1854 مورخه 24/8/90 دفتر رسمی ازدواج شماره .... تهران و توجهاً به اینکه مساعی دادگاه در اصلاح ذاتالبین مؤثر واقع نشده و نیز عنایتاً به اینکه داوران منتخب زوجین نیز موافقت خود را با طلاق اعلام نمودهاند و توجهاً بهاینکه علیرغم گذشت بیشاز 2 سال زوجین زندگی مشترک خود را شروع نکردهاند بهنظر دادگاه ادامه این وضعیت زوجه را در عسر و حرجی غیرقابل تحمل قرار داده فلذا دعوی خواهان را وارد دانسته مستنداً به ماده 1130 قانونمدنی و مواد 27 و 28 و 29 و 31 و33 از قانون حمایت خانواده حکم به الزام زوج به مطلقه نمودن زوجه صادر و اعلام مینماید نوع طلاق خلع نوبت اول میباشد زوجه به جز 60 سکه از مهریه الباقی مهریه را در قبال اجرای صیغه طلاق به زوج بذل کردهاست زوجه ادعای مالی دیگری در این پرونده ندارد ضمناً در خصوص مهریه نیز پرونده جداگانهای مطرح شدهاست که در صورت وقوع طلاق صرفاً تا تعداد 60 سکه قابلیت اجرایی دارند زوجه باردار نیست و مکلف است گواهی عدم بارداری را به دفترخانه طلاق ارائه نماید زوجین فاقد فرزند مشترک هستند احراز صحت اجرای صیغه طلاق بر عهده مجری آن است اعتبار گواهی صادره 6 ماه پس از قطعیت دادنامه میباشد رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیستروز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران و سپس ظرف بیستروز قابل فرجامخواهی در دیوانعالی کشور است.
رئیس شعبه 273 دادگاهعمومی حقوقی تهران – سمیعی
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ن.ع. بهطرفیت ن.ک. از دادنامه شماره 1352- 5/9/92 شعبه 273 دادگاه تهران که بهموجب آن حکم به طلاق از نوع خلع نوبت اول به شرح توضیحات و مندرجات در پرونده موصوفالذکر صادر گردیدهاست وارد نمیباشد زیرا رأی براساس مقررات و موازین قانونی صادر شده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح میباشد و تجدیدنظرخواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بیاعتباری دادنامه را فراهم نماید ارائه ننموده لذا بنابه مراتب دادگاه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 قانون آییندادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 21/1/79 ضمن ردّ اعتراضِ معترضُعنه دادنامه معترضُعنه را عیناً تأیید مینماید رأی دادگاه بهموجب مواد 397 و 368 قانون فوقالذکر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجامخواهی در دیوانعالی محترم کشور است.
رئیس شعبه 26 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه
دعوای طلاق بهدلیل کراهت شدید
زندگی جداگانه زوجین به مدت طولانی(10 سال) و عدم اقدام زوج برای بازگرداندن زوجه به زندگی مشترک، اماره بر کراهیت شدید دو طرف بوده و میتواند نشانگر عسر و حرج زوجه باشد.
طلاق – عسر و حرج – مفارقت جسمانی – اماره قضایی
رأی دادگاه
در خصوص دعوی خانم ل.ط. بهطرفیت آقای ح.ج. به خواسته صدور حکم طلاق، به این توضیح که خواهان مدعی است در سال 1375 به عقد نکاح دائم خوانده درآورده و از ده سال قبل به علت سوء رفتار زوج و عدم پرداخت نفقه، زندگی مشترک نداشته و در منزل پدری خود به صورت مستقل از زوج زندگی میکند لذا با ادعای اینکه در عسر و حرج واقع شدهاست تقاضای صدور حکم به شرح فوق را نمودهاست. دادگاه با توجه به مجموع محتویات پرونده و نظر به اینکه زوجین مذکور به مدت ده سال گذشته جدای از هم زندگی میکنند و زوج علیرغماینکه به شرح لایحه تقدیمی و اظهارات خود در دادگاه و دادخواست مطروحه مبنیبر درخواست تمکین زوجه ادعای تمایل به ادامه زندگی مشترک دارد، درحالی که در طی ده سال گذشته اقدامی در جهت بازگرداندن خواهان به زندگی مشترک صورت نداده و پس از ده سال مبادرت به طرح دعوی تمکین کردهاست و از طرف دیگر همین که زوجین مدت ده سال جدای از یکدیگر هستند و به هر دلیلی تاکنون به سازش نرسیدهاند خود دلیلی بر کراهت شدید طرفین و در نتیجه محرز بودن عسر و حرج زوجه به لحاظ اینکه در بلاتکلیفی مطلق به سر میبرد میباشد. لذا دادگاه ادعای خواهان را وارد و ثابت دانسته و با توجه به اینکه براساس تکلیف شرعی و قانونی خود، موضوع را به داوری نیز ارجاع نموده و اما تلاش داوران طرفین به نتیجه منجر نشدهاست لذا مستنداً به ماده 1130 قانونمدنی و ماده 198 قانون آییندادرسیمدنی و مواد 1، 4، 32، و33 قانون حمایت خانواده حکم به الزام زوج به مطلقه کردن زوجه صادر و اعلام میگردد. زوجه مهریه خود را دریافت کرده و در مورد جهیزیه و نفقه جداگانه اقدام میکند و اجرتالمثل را در قبال طلاق بذل میکند. زوجین فرزند مشترک ندارند نوع طلاق خلع بائن است و مدت اعتبار حکم شش ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی دادگاه است. رأی صادره حضوری و ظرف بیستروز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان است.
رئیس شعبه 1 دادگاه عمومی حقوقی دماوند – محمدی
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.ج. بهطرفیت خانم ل.ط. نسبت به دادنامه شماره 920882- 6/8/92 در پرونده کلاسه 9209982210100097 شعبه 1 دادگاهعمومی حقوقی دماوند که بهموجب آن حکم الزام زوج به مطلقه نمودن زوجه به شرح استدلال به عمل آمده در دادنامه موصوف صادر صادر شدهاست موجه تشخیص داده نمیشود زیرا با توجه به محتویات پرونده و نیز لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه و دفاعیه تجدیدنظر خوانده چه در لایحه دفاعیه و چه در جلسه دادگاه مورخ 15/11/92 این دادگاه از آنجایی که دادنامه بدوی وفق مقررات و موازین قانونی اصدار یافتهاست و از جانب تجدیدنظرخواه دلیل بر نقض و بیاعتباری دادنامه را فراهم آورد ابراز نگردیدهاست ضمن ردّ درخواست تجدیدنظرخواه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 از قانون آییندادرسی محاکم عمومی و انقلاب در امورمدنی مصوب 21/1/79 شمسی دادنامه یادشده را با اصلاح براینکه زوجه در جلسه دادگاه مورخ 15/11/92 اظهار نمودهاست از اجرتالمثل و نفقه معوقه صرفنظر مینماید در قبال طلاق و نیز زوج نسبت به استرداد جهیزیه طبق لیست باید به من اقدام نماید در اجرای ماده 351 قانون مارالذکر تأیید مینماید این رأی به موجب ماده 368 -397 از قانون مرقوم ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجامخواهی در دیوانعالی محترم کشور است.
رئیس شعبه 26 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه احمدی – نجفیرسا
مفارقت جسمانی طولانی مدت زوجین به لحاظ عدم استطاعت مالی زوج، عرفاً و عادتاً موجب عسر و حرج زن جوان است.
طلاق – عسر و حرج – استطاعت مالی – مفارقت جسمانی
دادنامه: 9209970221101873 مورخ: 09/11/1392
رأی دادگاه
در خصوص دعوی خانم ف.ر. با وکالت خانم م.ن. بهطرفیت آقای م.ح. با وکالت آقای الف.پ. و خانم س.ج. به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش ملحض اظهارات خواهان بدین شرح است که در تاریخ 4/11/85 به عقد دائم خوانده درآمده و فرزند مشترکی ندارد زندگی مشترک از تاریخ وقوع عقد در یکی از اتاقهای منزل پدری زوج آغاز شده و با توجه به مخالف خانواده زوج با ازدواج ایشان از ابتدای زندگی و به دلیل دخالتهای بستگان دچار مشکلات و درگیرهایی بودهاند به نحوی که زوجه تا آستانهی خودکشی نیز پیش رفتهاست نهایتاً در تاریخ 1/2/87 پس از حدود یک سالونیم زندگی مشترک و(ادعای) زندانی بودن دو ماهه زوجه در اتاق محل اقامت خود، خوانده با تعهد تهیه منزل مستقل وی را به منزل مادرش برده و متعهد گردیدهاست که منزل مناسب و مستقلی را جهت سکونت وی فراهم نماید ولی علیرغم گذشت سه سال از زمان مذکور و محکومیتهای متعدد زوج به پرداخت نفقه معوقه همسرش که به دلیل عدم تهیه مقدمات تمکین وی بوده، زوجه کماکان در حالت بلاتکلیفی بسر میبرد لذا با توجه به مراتب تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش با توجه به عسر و حرج حاصله را داشتهاست، متقابلاً وکلای زوج در مقام دفاع اظهار نمودهاند نفقه با توجه به عدم تمکین زوجه حق قانونی و شرعی ایشان نمیباشد، مضافاً به اینکه طلاق حق مرد است و در صورتی که خانم بخواهد درخواست طلاق نماید باید عسر و حرج خود را ثابت کند یا چنانچه دادخواست به لحاظ عدم پرداخت نفقه باشد، اجبار مرد به پرداخت نفقه امکانپذیر نباشد درحالی که اجبار موکل طبق پروندههای اجرایی نفقه مسبوق سابقه بوده و منتج به پرداخت نفقه در یک مورد شدهاست و در خصوص حکم قطعی بعدی نیز موکل و قصد پرداخت نفقه را دارد ولی از زمان پرداخت اطلاعی نداریم با عنایت به محتویات پرونده نظر به اینکه طبق مفاد دادنامههای قطعی شماره 1420- 26/11/87 و 772- 13/6/90 شعبه 279 دادگاه خانواده خوانده طی دو مرحله به پرداخت مبلغ 000/566/12 ریال بهعنوان نفقه معوقه همسرش از تاریخ 1/2/87 لغایت 26/11/87 لغایت 13/6/90 محکوم گردیدهاست که صرفاً در خصوص دادنامه شماره 1420- 26/11/87 پس از صدور حکم تقسیط شماره 1337- 11/7/88 که بر مبنای ادعای بیکاری و عدم توان پرداخت هرگونه وجهی از جانب زوج و پس از صدور برگ جلب(طبق مفاد پرونده اجرایی کلاسه 88/279/24/ج) نهایتاً زوجه موفق به وصول نفقه معوقه خود در سال 89 گردیدهاست و با توجه به ادعاهای مکرر ناتوانی مالی از جانب زوج در پروندهای مطروحه در شعبه 279 دادگاه خانواده که عیناً در آراء صادره منعکس نمیباشد، زمان وصول نفقه معوقه دادنامه شماره 772- 13/6/90 نیز از جانب وکلای زوج مشخص نگردیده، از طرفی زوج و وکلای وی اعلام نمودهاند که مشارّالیه کماکان در منزل پدری خود اقامت داشته و توان تهیه منزل مستقلی برای سکونت همسرش را ندارد که این مسئله نیز به بلاتکلیفی سه ساله زوجه استمرار خواهد بخشید و عدم برخورداری زوجه از نفقه در حد شئونات خود و مفارقت جسمانی طولانیمدت بین ایشان که ناشی از عدم استطاعت مالی زوجه در تأمین مسکن و نفقه همسرش نمیباشد عرفاً و عادتاً موجبات عسر و حرج زوجه که زن جوانی است را فراهم نموده و استمرار وضعیت موجبات ایجاد مفسده را مهیا خواهد کرد لذا ضمن احراز عسر و حرج زوجه مستنداً به ماده 1130 قانونمدنی گواهی عدم امکان سازش صادر و اعلام میگردد. خواهان میتواند ضمن مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق با بذل 5 عدد سکه تمام بهار آزادی از مهریهاش خود را به طلاق خلعی مطلقه نماید و در صورت عدم حضور زوج در دفتر طلاق حاکم ولی ممتنع بوده و نسبت به طلاق زوجه و قبول بذل از ناحیه زوج اقدام خواهد نمود. رأی صادره حضوری و ظرف مدت 20 روز قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه 276 دادگاه خانواده تهران – دهقانی
رأی دادگاه
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.ح. بهطرفیت خانم ف.ر. نسبت به دادنامه شماره 2 مورخ 14/1/91 صادره از شعبه 276 دادگاه خانواده تهران که بهموجب آن گواهی عدم امکان سازش بهمنظور اجرای صیغه طلاق خلع بااحراز عسر و حرج زوجه صادر گردیدهاست موجه و وارد تشخیص داده نمیشود زیرا با توجه به مندرجات پرونده و لایحه اعتراضی و توضیحات طرفین و مستندات رأی و استدلال دادگاه دادنامه تجدیدنظر خواسته مطابق قانون و دلایل موجود در پرونده صادر شده و مخالفتی نیز با موازین شرعی ندارد لذا به استناد ماده 358 قانون آییندادرسی مدنی ضمن ردّ اعتراض دادنامهمذکور تأیید میشود این رأی قطعی است و ظرف بیستروز از تاریخ ابلاغ قابل فرجامخواهی در دیوانعالی کشور است.
رئیس شعبه 30 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه
دعوای طلاق زوجه به دلیل ناتوانی جنسی زوج
ناتوانی جنسی زوج از مصادیق عسر و حرج زوجه است و میتواند مستند درخواست جدایی از سوی زوجه باشد.
طلاق – عسر و حرج – مشکل جنسی
رأی دادگاه
خواهان الف.م. فرزند و. با وکالت ز.ف. بهطرفیت خوانده ک.ع. فرزند ح. با وکالت ک.ق. و م.الف. دادخواست به خواسته صدور حکم طلاق جهت اجرای صیغه طلاق تسلیم دادگاه نمودهاست و در قسمتی از اظهارات خود بیان داشته بهموجب تصویر سند نکاحیه پیوستی زوجه به عقد دائمی زوج درآمده است و بنابه دلایل اینکه از تاریخ 8/5/1389 که زوجین با همدیگر ازدواج کردهاند تاکنون همبستر نشدهاست و قدرت و توان همخوابی را ندارد و زوجه در عسر و حرج قرار دارد. ادامه زندگی مشترک زوجین میسر نمیباشد. زوجه حاضر است نصف مهر خود را در قبال طلاق به زوج بذل کند الباقی مهر را در آینده مطالبه خواهد کرد. جهاز خود را در آینده مطالبه خواهد کرد. در مورد نفقه معوقه و اجرتالمثل ایام زوجیت و سایر حقوق مالی خود ادعایی ندارد. حمل و طفل مشترک ندارد. وکیل زوج(خوانده) در مقام دفاع بیان کردهاست موکل اگر طلاق توافقی باشد حاضر به طلاق خواهد بود. دادگاه با التفات به محتویات پرونده و رسیدگی به عمل آمده و ملاحظه نظریه داوران تعیین شده و عدم توفیق در رفع اختلاف فیمابین زوجین خواسته خواهان را با دلایل ابرازی مقرون به صحت تلقی و مستنداً به ماده 1119 و 1129 و 1130 و 1133 و 1146 از قانونمدنی و ماده 24 و 25 و 26 و 27 و 28 و 29 و 31 و 32 و 33 از قانون حمایت خانواده مذکور حکم طلاق را جهت اجرای صیغه طلاق خلع با رعایت سایر مقررات شرعی و قانونی در یکی از دفاتر رسمی طلاق را صادر و اعلام مینماید. ضمناً مدت اعتبار این گواهی ظرف شش ماه پس از تاریخ ابلاغ رأی فرجامی و یا انقضای مهلت فرجامخواهی نمیباشد و در صورت امتناع زوج در اجرای طلاق خواهد داشت. این رأی حضوری بوده و ظرف بیستروز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران خواهد بود و ظرف بیستروز در موعد قانونی قابل فرجامخواهی در دیوانعالی کشور نمیباشد.
رئیس شعبه 255 دادگاهعمومی حقوقی تهران – اشجعی
رأی دادگاه
تجدیدنظرخواهی آقای ک.ع. با وکالت آقای ک.ق. از دادنامه شماره 9209970202501333 مورخه 10/9/1392 شعبه محترم 255 دادگاه خانواده تهران که بهموجب آن دعوی مطروحه از ناحیه تجدیدنظر خوانده خانم الف.م. با وکالت خانم ز.ف. بهطرفیت تجدیدنظرخواه به خواسته صدور حکم طلاق در پرونده کلاسه 910998020501765 حکم به طلاق خلعی تصدیر گردیدهاست وارد نیست رأی صادره مطابق با موازین شرعی و قانونی اصدار یافته و ایرادی از حیث شکلی و ماهوی بر آن وارد نمیباشد استناد و استدلال دادگاه محترم بدوی نیز صحیح بوده و ایراد وکیل محترم تجدیدنظرخواه در اعلام تعارض گواهیهای پزشکی قانونی به شمارههای 19338/31/1 مورخه 20/8/92 و 17103/ 31/1 مورخه 27/7/92 مؤثر در مقام نیست چرا که در خصوص ناتوانی جنسی زوج مودی گواهیهای صادره حکایت از ناتوانی نسبی زوج بوده که اعلام شده عمل زناشویی موفق نیازمند تفاهم متقابل است و منظور از تست هوش راجعبه سلامت عقلی نیست بلکه راجعبه هوش هیجانی است در انجام روابط نسبی منجر به تفاهم متقابل میگردد لذا محتوای نظریه پزشکی قانونی که حاکی از ناتوانی نسبی در عمل زناشویی است را کاملاً از مصادیق عسر و حرج دانسته و با توجه بهاینکه تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض مدلل و مؤثری که موجبات نقض یا گسیختن دادنامه معترضُعنه را در نظر دادگاه فراهم سازد به عمل نیامدهاست بنابه مراتب مذکور دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 از قانون آییندادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 21/1/1379 ضمن ردّ اعتراض معترض دادنامه معترضُعنه را تأیید مینماید رأی صادره مطابق ماده 368 از همان قانون ظرف بیستروز پس از ابلاغ قابل فرجامخواهی در دیوانعالی کشور است.
نظر شما در مورد این مطلب