تفاوت وقف با حبس موبد
- توسط عذرا نصرابادی
- ۱۳۹۶/۴/۱۵ | ۱۸:۴:۳۰
- 16 نظر
فرق وقف و حبس این است که امکان اقاله در وقف وجود ندارد در حالی که در حبس این امکان از نظر قانونی پیش بینی شده است. نکته مهم دیگر این است که در وقف متولی یا موقوف علیه امکان انتقال مال یا منافع آن را ندارد. مگر این که شرایط خاص قانونی و رضایت واقف وجود داشته باشد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۲۰:۵۸:۴۹
در وقف، دوام شرط است به خلاف حبس که میشود آن را تا مدت معین قرار دهد و در حبس، ملک از مالکیت حابس (حبس کننده) خارج نمیشود و به ارث هم میرسد و تصرّفات غیر منافی با حبس هم در آن جایز است، مال موقوفه قابل انتقال و فروش نیست مگر در موارد معین در قانون اما مورد حبس قابل انتقال به غیر می باشد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۲۰:۱۶:۳۲
در حقوق ایران چند مدل حق انتفاع پیش بینی شده است که حبس موبد و حبس مطلق هم دسته ای از آنها محسوب می شود که به طور خلاصه ذکر میکنم : ۱- حق عمری : تا مادامی که مالکِ ملک یا شخص منتفع ( بهره بردار ) یا شخص سومی ، زنده باشد ، ادامه دارد . ۲- حق رقبی : انتفاع از مال ، به مدت معین شده . دارای مدت معلوم است . ۳- حق سکنی : به حق سکونت فرد منتفع در ملکی گفته می شود که یا به صورت رقبی و یا به صورت عمری ، توافق شده باشد . ۴- حبس مطلق : انتفاع از ملکی است که مدت معین ندارد و معمولا تا فوت مالک ادامه دارد . اگر شخصیت منتفع علت عمده ی عقد باشد ، با فوت او ، حبس مطلق هم منفسخ خواهد شد و بدون اراده از بین می رود . ۵- حبس موبد : این حبس برای ابد باقی می ماند . یعنی هم برای شخص منتفع و هم برای بازماندگانش این حق پابرجاست.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۲۰:۹:۴۶
جالب بود
راستش به عنوان یک فرد عادی که اطلاعات حقوقی ندارم همیشه لغات و اصطلاحات سنگین حقوقی باعث میشه گیج بشم و حس کنم که هیچی از این مطالب نمیفهمم
اما مطالب سایت شما بسیاری از مواقع برام قابل فهمه و همین دنبال کردن شمارو برام جذاب میکنه
ممنونم که اطلاعات حقوقی مفید ارائه میدهید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۱۶:۲۲:۵۹
فرق وقف و حبس این است که امکان اقاله در وقف وجود ندارد در حالی که در حبس این امکان از نظر قانونی پیش بینی شده است. نکته مهم دیگر این است که در وقف متولی یا موقوف علیه امکان انتقال مال یا منافع آن را ندارد. مگر این که شرایط خاص قانونی و رضایت واقف وجود داشته باشد. اما در خصوص حبس این اجازه به حبس شونده داده شده است که بتواند نسبت به اجاره یا انتقال منافع مال اقدام کند. مگر این که در قرارداد حبس مالک شرایطی خلاف این در قرارداد ذکر کرده باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۱۲:۵۶:۱
سلام و احترام
در حقوق ایران ، موضوعی هست به نام حق انتفاع از اموالِ متعلق به دیگری . حق انتفاع یعنی حقِ استفاده کردن و بهره برداری کردن از منافع یک مال که برای یک مدت معین یا بدون مدت به دیگری دلده می شود .
فرض کنید که شخص الف ملکی دارد که میخواهد بدون آنکه آن را به طور کلی به نام شخص دیگری مثلا برادرش انتقال دهد ، قصد میکند که برادرش از منافع آن ملک استفاده کند بدون آنکه مالک آن ملک بشود . در حقوق ایران چند مدل حق انتفاع پیش بینی شده است که حبس موبد و حبس مطلق هم دسته ای از آنها محسوب می شود که به طور خلاصه ذکر میکنم :
۱- حق عمری : تا مادامی که مالکِ ملک یا شخص منتفع ( بهره بردار ) یا شخص سومی ، زنده باشد ، ادامه دارد .
۲- حق رقبی : انتفاع از مال ، به مدت معین شده . دارای مدت معلوم است .
۳- حق سکنی : به حق سکونت فرد منتفع در ملکی گفته می شود که یا به صورت رقبی و یا به صورت عمری ، توافق شده باشد .
۴- حبس مطلق : انتفاع از ملکی است که مدت معین ندارد و معمولا تا فوت مالک ادامه دارد . اگر شخصیت منتفع علت عمده ی عقد باشد ، با فوت او ، حبس مطلق هم منفسخ خواهد شد و بدون اراده از بین می رود .
۵- حبس موبد : این حبس برای ابد باقی می ماند . یعنی هم برای شخص منتفع و هم برای بازماندگانش این حق پابرجا خواهد بود .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۱۱:۱۲:۱۵
وقف حبس عین و تسبیل منافع است
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۱۰:۳۸:۱۴
سلام و عرض ادب
فرق وقف و حبس این است که امکان اقاله در وقف وجود ندارد در حالی که در حبس این امکان از نظر قانونی پیش بینی شده است. نکته مهم دیگر این است که در وقف متولی یا موقوف علیه امکان انتقال مال یا منافع آن را ندارد. مگر این که شرایط خاص قانونی و رضایت واقف وجود داشته باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۹:۴۸:۴۱
با سلام و احترام،
همان طوری که می دانیم رشته حقوق دریای از مفاهیم و معانی گوناگونی است که در هر برحه از زمان ارزش و اعتبار خود را نشان می دهد که برخی از آنها علیرغم شباهت در کلیات در جزئیات فرق های زیادی با هم دارند و یکی از آنها بحث میان وقف و حبس موبد است . فرق وقف و حبس را زمانی می توانیم به درستی متوجه شویم که با برخی از مفاهیم و عناصر پایه ای آشنا شویم. یکی از مهمترین عناصر پایه ای مشترک میان این دو مفهوم را می توان قرارداد دانست. شناخت مفهوم قرارداد می تواند تا حدودی چارچوب های اصلی این مفاهیم را به ما نشان دهد بنابراین بهتر است اینگونه بیان کنیم که حبس مانند وقف یک قرارداد است که بر اساس آن صاحب مال، منافع مال خود را با در اختیار گذاشتن ملک به جامعه یا افراد خاص می بخشد. در وقف نیز واقف با حبس عین مال، منافع آن را در اختیار جامعه یا افراد خاص قرار می دهد. این مسئله را می توان بنیادی ترین شباهت وقف و حبس دانست. اما از منظر قانونی و ساده تر اگر بخواهیم فرق وقف و حبس را بیان کنیم می توانیم اینگونه بگوییم که در وقف مالکیت از صاحب مال ساقط می شود. یعنی وی هیچ دخل و تصرفی بر مال نمی تواند داشته باشد. اما در خصوص حبس ما سقوط مالکیت را شاهد نیستیم. یعنی مالک می تواند حتی بعد از حبس مال، بدون این که دخل و تصرفی در منافع فرد مقابل ایجاد کند، در مال دخل و تصرف داشته باشد. از دیگر فرق وقف و حبس به گفته یک وکیل حقوقی تهران این است که در قرارداد وقف امکان اقاله کردن وجود ندارد. اقاله به قرارداد لازمی گفته می شود که بر اساس آن امکان انحلال قرارداد به صورت توافقی میان طرفین ایجاد می شود. این عنصری است که در مفهوم حبس امکان استفاده از آن وجود دارد. بنابراین فرق وقف و حبس این است که امکان اقاله در وقف وجود ندارد در حالی که در حبس این امکان از نظر قانونی پیش بینی شده است نکته مهم دیگر این است که در وقف متولی یا موقوف علیه امکان انتقال مال یا منافع آن را ندارد. مگر این که شرایط خاص قانونی و رضایت واقف وجود داشته باشد. اما در خصوص حبس این اجازه به حبس شونده داده شده است که بتواند نسبت به اجاره یا انتقال منافع مال اقدام کند. مگر این که در قرارداد حبس مالک شرایطی خلاف این در قرارداد ذکر کرده باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۹ | ۹:۴۵:۲۹
سلام؛ بنابراین فرق وقف و حبس این است که امکان اقاله در وقف وجود ندارد در حالی که در حبس این امکان از نظر قانونی پیش بینی شده است. نکته مهم دیگر این است که در وقف متولی یا موقوف علیه امکان انتقال مال یا منافع آن را ندارد. مگر این که شرایط خاص قانونی و رضایت واقف وجود داشته باشد.
فرق وقف و حبس این است که امکان اقاله در وقف وجود ندارد در حالی که در حبس این امکان از نظر قانونی پیش بینی شده است. نکته مهم دیگر این است که در وقف متولی یا موقوف علیه امکان انتقال مال یا منافع آن را ندارد
فرق وقف و حبس این است که امکان اقاله در وقف وجود ندارد در حالی که در حبس این امکان از نظر قانونی پیش بینی شده است.
نکته مهم دیگر این است که در وقف متولی یا موقوف علیه امکان انتقال مال یا منافع آن را ندارد. مگر این که شرایط خاص قانونی و رضایت واقف وجود داشته باشد. اما در خصوص حبس این اجازه به حبس شونده داده شده است که بتواند نسبت به اجاره یا انتقال منافع مال اقدام کند. مگر این که در قرارداد حبس مالک شرایطی خلاف این در قرارداد ذکر کرده باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۱۵ | ۱۲:۷:۳۸
عالی بود سلام
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۵ | ۱۳:۱۸:۵۴
سلام و عرض ادب؛ با سپاس فراوان از مطالب ارزنده و جامع شما همواره پیروز و سلامت باشید
- توسط:
- ۱۴۰۱/۵/۱۵ | ۱۲:۲۰:۳۲
ممنون بابت مطلب خلاصه و جامع شما ، هر آنچیزی که نیاز بود در خصوص تفاوت حبس و وقف دانست در این مطلب بیان شد . سپاس
- توسط: لاله شینی
- ۱۳۹۶/۴/۱۶ | ۸:۱۱:۱
خوب
نظر شما در مورد این مطلب