موسسه وکیل تلفنی

  • محمد رضا امین عطائی محمد رضا امین عطائی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۷:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • مونا فرجی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۲۲:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۳
  • مینا بختیارپور مینا بختیارپور گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۱:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
  • زهرا خانی زهرا خانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۱۸:۳۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۵:۱۱:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۴۱:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
  • سعید اکبری سعید اکبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۳:۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
  • مهرداد امیری مهرداد امیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۳۷:۵۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
  • الناز زنگی آبادی الناز زنگی آبادی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۹:۲۹:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • پویا احمدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۲۴:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
انجمن وکیل تلفنی

مقاله ای راجع به {مفهوم عدالت توزیعی و مصادیق و کاربرد آن}نویسنده انحصاری :امین اعوانی

مقاله ای راجع به {مفهوم عدالت توزیعی و مصادیق و کاربرد آن}نویسنده انحصاری :امین اعوانی

  • توسط امین اعوانی
  • ۱۴۰۰/۴/۴ | ۱۲:۴:۴۳
  • 1 نظر

به نام خدا

 نویسنده : امین اعوانی

موضوع مقاله :{مفهوم عدالت توزیعی و مصادیق و کاربرد آن }

مقدمه :عدالت در عرف به معنای تعادل و توازن و تناسب و رعایت تساوی در زمینه استحقاق های مساوی و نفی هر گونه تبعیض آمده است ولی افراد مختلف با تفکرات متفاوت راجع به عدالت و برابری و ظلم و نابرابری نسبت به مفهوم عدالت و مصادیق آن نظرات و آرای گوناگونی دارند زیرا عدالت و تعریف آن دارای مفهوم کلی و مصادیق وسیعی را دارا میباشد .

اما ان چیزی که در همه ی افراد یکسان و مشترک می باشد و ان اینکه هرکس در فطرت و وجدان خویش مفهوم و مصداقی از عدالت در وجود و درون خویش دارد و بر اساس تفکرات و حدیث نفس خویش عدالت را  تفسیر و دنبال می کند.

اما در مفهوم توزیع کردن شکی نیست که به معنای تقسیم کردن و قسمت کردن امتیازات مختلف و توزیع و تفکیک ثروت و حقوق افراد براساس استحقاق و قوانین بیان شده است .

عدالت ازمنظری به دلیل اهمیت ان از تمام جهات ازاصول دین تشیع محسوب می شود به طوریکه شیعه اعتقاد به قبول آن را از ضروریات دین بعد از توحید و معاد و نبوت و امامت می داند .

+ اگر عدالت فقط به مفهوم مساوی بودن و برابری در تمام شئون باشد و هیچ گونه تفاوتی میان افراد راقائل نباشیم و هیچ گونه استحقاقی را میان افراد در نظر نگیریم و همه به یک چشم نظر گردداین عدالت عین ظلم است چرا که اگر اعطاء مساوی عدل باشد منع و گرفتن مساوی هم عدل است پس ظلم و مجازات غیر حق  مساوی هم عدل محسوب می شود  اما اگر مفهوم عدالت را به معنی رعایت تساوی بین افراد ی که استحقاق ها و شایستگی های مساوی دارند تعریف گردد به مفهوم واقعی عدالت نزدیک تر شده ایم .

قطعا  بشر همان طور که به نیازهای مادی و پول نیاز ضروری دارد به علوم انسانی برای شناخت عدالت و مصادیق آن و نیازهای معنوی مثل تحقق عدالت هم احتیاج ضروری دارد .

وحال نوبت به مصادیق وکاربرد عدالت توزیعی و موقعیت هایی که این نظریه و تئوری کاربرد دارد و باعث جلوگیری از بی نظمی و وحشی گری و تضییع حق افراد میشود و باعث رسیدن افراد به آنچه که به طور حقیقی و واقعی به آن حق استحقاق دارند می پردازم.

مصادیق و کاربرد های عدالت توزیعی :

عدالت در یک جامعه که معمولا متشکل از سه قوه ی مقننه(مجلس قانونگذاری) و مجریه(دولت) و قوه قضاییه و نیروهای مسلح است باید در تمام زمینه ها وابعاد وجود داشته باشد و محقق گردد تا به افراد احساس ظلم و تبعیض و پایمالی حقوق شان دست ندهد .

واینکه این عدالت را مجلس قانون گذاری در بدو اموردر امر وضع قوانین و مقررات در تمام زمینه ها ی قانون گذاری باید رعایت نماید تا دیگر قوا هم به ان قواعد عادلانه پایبند باشند و دولت هم به عنوان یک شخصیت اجرایی بزرگ و سازمان های ان باید در تقسیم ثروت و امتیازات و تقسیم شغل های دولتی مختلف واختیارات اجرایی گوناگون و اجرای قوانین نسبت به کل جامعه عدالت و توزیع عادلانه ثروت و قدرت را بین افراد شایسته با عدالت تقسیم نماید تا نظم در جامعه محقق گردد و ظلم و تبعیض در جامعه نباشد .

و از طرفی پلیس و نیروهای مسلح هم باید در جامعه در کشف جرایم و تخلفات عدالت را رعایت نماید به طوریکه هم دلایل مجرمانه و علیه فرد را گزارش نماید و هم دلایل به نفع طرف و له او را که قابل دفاع از حقوق بزهکار باشد را گزارش نماید تا قاضی بتواند بر اساس عدالت و استحقاق واقعی افراد حکم نماید و نباید فقط علیه او اقدام به جمع اوری دلایل نماید و رعایت این قاعده از ظلم و تبعیض و هرج و مرج در جامعه جلوگیری می نماید .

و از طرفی مهمترین قوه که قوه قضاییه است در قضاوت و صدور حکم عدالت و استحقاق واقعی افراد را در پاداش و مجازات باید رعایت نماید و متناسب با استحقاق واقعی افراد اقدام به حکم نماید و در تمام مراحل قضایی از جمله تحقیق و تعقیب و صدورحکم  و اجرای ان و کلا در ارایه تمام خدمات قضایی باید از حق و عدالت دفاع نماید تا ظلمی نشود چرا که اگر در خود قوه قضاییه عدالت رعایت نگردد و ظلم شود دیگر افراد رغبت به مراجعه به این دستگاه و اقامه دعوا وفصل خصومت  ندارند و احساس امنیت نمی کنند .

واز دیگر مصادیق عدالت توزیعی این است که جهان براساس عدالت ساخته و بنا شده است بدین معناکه در ان تعادل و توازن و تناسبی بین آب و خاک و باد و آتش است و دارای قواعد و مقررات ثابتی فیزیکی است به طوریکه در عالم خارج می بینیم که مطابق قوانین شیمی مثلا آب در دمای 100درجه به جوش می اید و این قاعده در تمام جهان هم در ایران و هم در خارج از کشور معلوم می باشد واگر این تعادل و تناسب نبود قطعا بی نظمی و به هم ریختگی و رخنه در جهان ایجاد می شدواین عدالت را هم در فرمول شیمیایی و هم در مواد اولیه غذایی هم مبینیم به طوریکه برای مثال در درست کردن یک غذا اگر ما توزیع و رعایت عدالت و تناسب در ریختن مواد غذایی را رعایت نکنیم باعث می شود که غذا خیلی شور یا غیر قابل خوردن گردد.

و از نمونه و مصادیق دیگر عدالت توزیعی می توان به مجازات و تنبیه دو بزهکار و مجرم و شریک در جرم نام برد که هر مجرم متناسب با دخالت و تاثیر در نتیجه ی مجرمانه باید مجازات نمود و اگر مجرمی در تحقق نتیجه دخالت ضعیف و کمی داشته باشد و صرفا معاونت کرده را نباید اورا مساوی با مباشر جرم که که مداخله مستقیم و تاثیر بیشتری در تحقق نتایج مجرمانه داشته است مجازات نمود.

و همچنین است در مجازات های رانندگی و جریمه های نقدی که نباید دو خودرو را با تیپ مختلف و قیمت های متفاوت و یک جور و به طور یکسان مجازات نمود و باید بر اساس نوع و تیپ خودرو هر فرد و متناسب با میزان تمکن مالی هر صاحب خودرو مجازات نمود برای مثال خودرو پراید در مقایسه با خودرو بنز که از ارزش کمتر ی برخوردار است پس اینکه ما تمام خودرو ها را با یک چوب مجازات و جریمه نقدی نماییم امری خلاف عدالت محسوب می شود که متاسفانه در جامعه ایران این امر رعایت نمی گردد ومورد غفلت واقع شده است و منجر به تضییع حقوق افراد شده  است.

و همین طور حق عبور در جاده ها هم با خط کشی و لاین بندی تقسیم گردیده است تا فردی که می خواهد با سرعت بیشتری برود را از فردی که میخواهد با سرعت  کمتری برودراجدا و تفکیک کند تا هردو به تناسب و عادلانه از این حق تقدم عبوردر جاده ها استفاده کنند.

   واز دیگر نمونه ها و مصادیق عدالت توزیعی می توان به تقسیم قدرت و توازن قدرت در حکومت نام برد که اگر در حکومت قدرت متمرکز در یک نفر گردد وهمه چیز را او مشخص کند و تصمیم گیری نماید باعث دیکتاتور ی و سر خوردگی افراد می گردد و در افراد حس داشتن اراده و مشارکت مردم در تصمیم گیری ها راجع به اینده خویش کم رنگ می شود و در تاریخ ما سرنوشت حکومت های دیکتاتور و ستم گر که نمونه های فراوانی داشت که در نهایت منجربه انحلال و از پاشیدگی شده است  به خوبی مشهود است .

واز جمله مصادیق آن عدالت توزیعی در تقسیم عادلانه ارث می باشد که در اسلام هم پسر دو برابر دختر ارث می برد و به نظر این تقسیم به نوعی از دید پسران عادلانه و از دید دختران ناعادلانه و نابرابر می باشد ولی از لحاظ استدلالی پسر به لحاظ داشتن مسوولیت تشکیل خانواده و بار مسوولیت امرار معاش خانواده نیاز به سهم بیشتری دارد.

واز دیگر نمونه های و مصادیق دیگر در ضرورت رعایت عدالت توزیعی و کاربرد عینی ان در تقسیم عادلانه و اعطای رتبه و نمره دهی استاد و معلم به دانش اموزان و دانشجو یان می باشد که  در موقع تصحیح برگه های امتحانی نمود و تحقق پیدا می کند و اگر معلم فردی عادل نباشد و تبعیض قایل شود بین دانش اموزان و بنا بر سلیقه و دل به خواه خود به فردی نمره بالا و به فردی نمره ی پایین دهد و عدالت توزیعی را بین همه ی دانش اموزان بر اساس استحقاقشان رعایت ننماید باعث ظلم وتبعیض و اعتراض می گردد.

واز دیگر نمونه های و مصادیق دیگر عدالت توزیعی می توان در تقسیم خدمات ضروری جامعه نام برد مثل توزیع خدمات بهداشتی و درمانی و واکسن و یا توزیع بنزین و یا یارانه دولتی و یا توزیع مشاغل ضروری و بالا مثل وزارت و سفارت که بر اساس استحقاق و شایستگی واقعی افراد می باشد . واگر در توزیع این خدمات تناسب و تعادل و عدالتی نباشد و خدمات توزیع برق و توزیع آب و توزعی دیگرامکانات در تمام کشور متناسب با جمعیت هر استان نباشدو امکانات به نحو عادلانه متناسب با نیاز افراد توزیع نگردد منجر به ظلم و تبعیض و اختلاف در جامعه می گردد .

نتیجه :

در این مقاله به مفهوم عدالت توزیعی و کاربرد و مصادیق متفاوت آن از تمام ابعاد پرداخته شد و دریافتیم که عدالت یک مفهوم کلی و ذهنی و مقدسی است که همانند نیازهای ضروری و مادی افراد که به پول نیازدارند به عدالت و نظم هم نیاز دارند و اگر عدالت نباشد باعث ایجاد حس ظلم و تبعیض و اشوب و اختلاف در جامعه می گردد و در طول تاریخ افراد زیادی برای تحقق عدالت در جامعه جنگیده اند و جان خود را در راه اسلام و عدالت تقدیم کرده و شهید شده اندد و پیامبران و امامان هدفشان اقامه عدل و عدالت در جامعه بوده است و نیاز ضروری بشریت به عدالت طوری است که حتی کافران و مجرمان هم نسبت به اقامه ی ان احساس نیاز و به ضرورت وجود و تحقق ان اذعان می نمایند .

و اگر در جامعه عدالت نبود امکان نابودی بشریت بدست خودش می بود ووظیفه ی اقامه عدل در دست همه ی بشریت و انسان ها می باشد و هرکس در تنهایی و دو نفر به تنهایی نسبت به هم احساس عدالت و اقامه ی ان توسط خودشا ن یا شخص ثالث می کنند و تحقق عدالت توسط فرشتگان و انسان های مریخی تحقق پیدا نمی کند و خود بشریت باید برای تحقق و گسترش ان دست به کار شود و برای بدست اوردن ان باید سرمایه گذار کند تا به سعادت و رستگاری که در قران نامبرده شده برسد . / والله اعلم...../ومن الله التوفیق.....

نویسنده : امین اعوانی

 

  

 


  • توسط: امین اعوانی
  • ۱۴۰۰/۴/۱۲ | ۱۰:۳۷:۵۵

عالیه بهترین مقاله راجع به عدالت که تا حالا دیدم و شنیدم و. خواندم باریک الله ...‌‌افرین

نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی