نکات تأمین خواسته
- توسط مختار امامی پور
- ۱۳۹۶/۴/۱۵ | ۱۵:۰:۱۰
- 10 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۵ | ۲:۴۴:۵۰
باسلام
تامین خواسته در مواردی کاربرد دارد که خواسته مالی باشد و برای در دسترس بودن خواسته خواهان میتواند این درخواست را داشته باشد، که خواهان بایستی وجه نقد به دادگستری بسپارد ،به غیر از چند مورد 1-اسنادرسمی ۲-اسناد تجاری که در این موارد نیازی به پرداخت تامین نیست
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۴ | ۱۸:۱۱:۱۴
امروز قرار تامین خواسته ام قبول شد
واقعا راهنمایی مفیدی کردید برای منی که اطلاعات حقوقی نداشتم
تصور نمیکردم که بتوان پیش از شروع یک دعوا اموالی از طرف مقابل توقیف کرد
اما راهنمایی های به موقع مشاور شما خیلی مفید بود برام
موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۴ | ۱۷:۵۷:۸
باسلام،، قانونگذار به منظور حفظ حقوق مدعی و جلوگيری از اين امر تأسیسی با عنوان قرار تامین خواسته یا توقیف اموال را در قانون آیین دادرسي مدنی پيش بینی نموده است تا خواهان قبل از صدور حكم، به منظور اينكه زمینه اجرای حكم قطعی به جهت عدم شناسایی مال از محكوم عليه متعذر نگردد، بتواند مال معينِ مورد طلب و يا معادل آن را از اموال خوانده توقيف نمايد، تا در صورتی كه حكم دادگاه به نفع وی صادر گردد اجرای حكم با مشكل نداشتن مال از سوی خوانده مواجه نگردد. مهمترین اثر قرار تامین خواسته این است که هرگونه نقل و انتقال نسبت به اموال توقیف شده بی اثر بوده و خواهانی که اقدام به توقیف اموال نموده است، به استثنای موارد خاص، نسبت به بقیه طلبکاران اولویت دارد.از طرف دیگر ، خوانده حق دارد در صورتی که قرار تأمین اجرا شده ولی خواهان در نهایت به موجب رأی قطعی محکوم به بطلان یا بی حقی دعوی گردد. برای دریافت خسارت ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رای قطعی مبنی بر بی حقی خواهان، با تسلیم دلایل به دادگاه صادر کننده قرار، خسارات خود را مطالبه نماید. در صورتی که حکم قطعی علیه خواهان صادر شود یا خواهان نسبت به استرداد دعوا یا دادخواست اقدام نماید.و در صورتی که موجباتی که به خاطر آن درخواست تأمین صادر شده است از بین برود.
همچنین زمانی که خواهان تا 10 روز از صدور قرار تأمین خواسته نسبت به اصل دعوا دادخواست ندهد قرار تأمین خواسته مرتفع میشود
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۴ | ۱۴:۴:۴۷
با سلام
تأمین خواسته به معنای حفظ کردن و در امنیت قرار دادن خواسته است بدین معنا که خواهان می تواند از همان ابتدا، با گرفتن قرار تأمین خواسته و اجرای آن، خواسته دعوا را بازداشت نموده و آن را در امنیت قرار دهد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۴ | ۱۱:۴۱:۳۸
طبق ماده 121 قانون ایین دادرسی مدنی تامین خواسته که یکی از انواع امور اتفاقی می باشد، عبارت است از : توقیف اموال اعم از منقول و غیر منقول . تبدیل تامین نیز در شرایط خاصی مجاز است .
وقتی که فردی بیم آن دارد تا زمان صدور حکم قطعی ، خواسته به دلایل مختلف از جمله طولانی شدن جلسات دادرسی و یا اینکه خوانده برای پنهان کردن اموالش اقدام به فروش یا انتقال مال خود به دیگران کند و یا غیره ، در معرض از بین رفتن باشد ، خواهان می تواند در هر مرحله از رسیدگی درخواست تامین خواسته نماید .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۴ | ۱۰:۴۵:۳۳
با سلام .شرایط صدور تامین خواسته عبارت است از :
الف) دعوا مستند به سند رسمی باشد . مانند سند ازدواج ، چک ، سفته و سایر اسناد رسمی .
ب) خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد .
ج) در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده كه به موجب قانون ، دادگاه مكلف به قبول درخواست تأمین باشد . به طور مثال چک .
د) خواهان ، خساراتی را كه ممكن است به طرف مقابل ( خوانده) وارد آید ، نقدا به صندوق دادگستری بپردازد
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۴ | ۱۰:۳۶:۷
سلام و عرض ادب
تأمین خواسته به معنای حفظ کردن و در امنیت قرار دادن خواسته است بدین معنا که خواهان می تواند از همان ابتدا، با گرفتن قرار تأمین خواسته و اجرای آن، خواسته دعوا را بازداشت نموده و آن را در امنیت قرار دهد. به گونه ای که نه تنها خوانده نتواند آن را نقل و انتقال داده، جا به جا و یا مخفی کرده یا ...، بلکه از دسترس سایر بستانکاران خوانده نیز خارج نماید.
قرار تامین باید فوری به خوانده ابلاغ و پس از آن اجرا شود. در مواردی که ابلاغ فوری ممکن نباشد و تاخیر اجرا باعث تضییع یا تفریط خواسته گردد ابتدا قرار تامین اجرا و سپس ابلاغ میشود.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۱۴ | ۹:۲۱:۲۰
با سلام و احترام،
بر اساس قانون، هر فردی برای به دست آوردن حقی اقامه دعوای می کند که برای اقامه دعوا در دادگستری نیاز به ارائه دادخواست به دادگاه صالح است . در فرم دادخواست قسمتی با عنوان خواسته وجود دارد که به معنای آن چیزی است که مدعی از دادگاه تقاضا می کند، به عبارت دیگر آن چیزی را که در مرافعات و امور حسبی از دادگاه می خواهد اصطلاحا خواسته نامیده می شود که گاهی بیم از دست رفتن خواسته وجود دارد بنابراین برای دست یافتن به خواسته نیاز به اقداماتی است ، از جمله اقدامات می توان به تامین خواسته اشاره کرد. برای پاسخ به اینکه تامین خواسته چیست باید به طور کلی گفت به معنای ایمن کردن آن چیزی است که مدعی از دادگاه می خواهد . طبق ماده 121 قانون ایین دادرسی مدنی تامین خواسته که یکی از انواع امور اتفاقی می باشد، عبارت است از : توقیف اموال اعم از منقول و غیر منقول . تبدیل تامین نیز در شرایط خاصی مجاز است . وقتی که فردی بیم آن دارد تا زمان صدور حکم قطعی خواسته به دلایل مختلف از جمله طولانی شدن جلسات دادرسی و یا اینکه خوانده برای پنهان کردن اموالش اقدام به فروش یا انتقال مال خود به دیگران کند و یا غیره ، در معرض از بین رفتن باشد ، خواهان می تواند در هر مرحله از رسیدگی درخواست تامین خواسته نماید. مستند بودن دعوا به سند رسمی، در معرض تضییع بودن،پرداخت خسارت احتمالی و ... از جمله شرایط تامین خواسته است.
تامین خواسته وفق ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی از مهمترین تامین می باشد
نظر شما در مورد این مطلب