راجع به ارث
- توسط علیرضا ربیعی
- ۱۳۹۶/۴/۱۵ | ۰:۴:۵۸
- 8 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۸ | ۲۱:۵۷:۱۶
باسلام،، ارث به باقی مانده اموال میت گفته می شود, که در اسلام قانون خاصی برای تقسیم آن در بین ورثه میت بیان شده است و مراد از موجبات ارث، اوضاع و احوال و شرایطی است که با پیدایش آن، زمینه انتقال مالکیت موروث به وراث، فراهم آید و وفق مواد 867 الی 855 ق.م و فقهای امامیه سه شرط جهت ثبوت حق در میراث وجود دارد که عبارتند:فوت مورث خواه به مرگ حقیقی خواه به مرگ فرضی،زنده بودن وارث هنگام فوت مورث اگرچه این زنده بودن، حکمی باشد، مانند: حمل یا وراث و مورثی که در اثر غرق، حریق، آوار فوت نموده و میراث ایشان بین وراث زنده آنان تقسیم می شود وعدم وجود موانع ارث در وراث.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۸ | ۱۲:۱۹:۵۸
ارث از دو طریق نسبی و سببی به وارثان میرسد(۸۶۱ق.م) وارثان به سه طبقه و هر طبقه به چند درجه تقسیم بندی شده اند(۸۶۲ق.م) وارثان با قبول ماترک تمام دیون متوفی را قبول کرده و ملزم به پرداخت آن میشوند البته تا حدودی که از ماترک نصیب آنان شده است (۲۲۶ق.ا.ح).
یعنی اگر ماترک ده میلیون ریال باشد و متوفی یازده میلیون ریال بدهی داشته باشد تا مبلغ همان ده میلیون ریال، وراث ملزم به پرداخت دیون متوفی هستند.تقسیم ارث زمانی صورت میگیرد که هزینه کفن و دفن و تجهیز متوفی و سایر هزینه های ضروری انجام پذیرد و همچنین هزینه حفظ و اداره ماترک که از ترکه پرداخت میشود کسر می گردد(۲۲۵ق.ا.ح) .
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۸ | ۱۱:۵۷:۳۸
ارث از جمله مواردی است که به دلیل پیچیدگی آن در جامعه دارای درگیریهای متعدد در مراجع قضایی می شود
سلام و عرض ادب
اِرث مال یا حقی است که با مرگ شخص، به وارثانش تعلق میگیرد. وارثان پس از ادای حقوق و دیون متوفّا، طبق طبقات ارث، سهمالارث خود را مالک میشوند. در فقه دو عاملِ نسب (رابطه از طریق ولادت) و سبب (رابطه بر اساس ازدواج) از موجبات ارث معرفی شده است. کفر، قتل، بردگی، لِعان، و زِنا، طبق شرایطی، از موانع ارثبردن هستند.
احکام ارث و سهم هریک از وارثان، در قرآن و روایات بیان شده است. در کتبهای فقهی هم بهتفصیل از آن بحث میکنند. یکی از ویژگیهای احکام ارث در اسلام دوبرابریِ سهم ارث پسر نسبت به ارث دختر است. در قانوناساسی برخی از کشورها، همچون ایران و افغانستان، قاون ارث برپایهٔ احکام فقهی تنظیم شده است.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۸ | ۱۱:۱۷:۳۶
وصی یا یکی از وراث با مراجعه به شورای حل اختلاف گواهی انحصاروراثت را گرفته و به روزنامه ای که مخصوص به همین کار است و توسط شورای حل اختلاف معرفی میگردد مراجعه و درخواست آگهی انحصاروراثت را میدهد. و همزمان نامه ای از شورای حل اختلاف گرفته و به اداره دارایی مراجعه کرده و شرح حال کلیه ی اموال منقول و غیر منقول متوفی را و همچنین اسامی وراث را به اداره دارایی تحویل میدهد.
- توسط:
- ۱۴۰۳/۱/۸ | ۱۰:۵۸:۴۸
سلام؛ اِرث مال یا حقی است که با مرگ شخص، به وارثانش تعلق میگیرد. وارثان پس از ادای حقوق و دیون متوفّا، طبق طبقات ارث، سهمالارث خود را مالک میشوند. در فقه دو عاملِ نسب (رابطه از طریق ولادت) و سبب (رابطه بر اساس ازدواج) از موجبات ارث معرفی شده است. کفر، قتل، بردگی، لِعان، و زِنا، طبق شرایطی، از موانع ارثبردن هستند.
با سلام و احترام،
یکی از مسائلی که بعد از فوت متوفی رخ می دهد، نحوه تقسیم ارث بین ورثه می باشد. قانون گذار در مواد قانون مدنی و منطبق بر شرع مقدس اسلام به این مورد توجه داشته و کلیه قوانین و ضوابط مربوط به آن را به طور کامل شرح داده است. بنابراین وراث می بایست تقسیم ترکه را با توجه به قانون آن انجام دهند. تقسیم ارث بین ورثه نیز با توجه به طبقه و درجه آن ها صورت گرفته و دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد. همچنین برخلاف باور عمومی، سهم الارث فرد از ترکه متوفی، همواره به یک مقدار ثابت نبوده و ممکن است این مقدار با توجه به وجود وراث دیگر دچار تغییر گردد که این امر با آگاهی از جزئیات تقسیم ارث امکان پذیر می باشد. به موجب ماده 862 قانون مدنی، وراث متوفی، به سه طبقه تقسیم بندی می شوند که طبقه اول شامل پدر، مادر، فرزندان و نوه های متوفی می باشد. در این طبقه نیز پدر و مادر و فرزندان متوفی در درجه اول و نوه های او در درجه دوم قرار می گیرند. نحوه تقسیم ارث بین ورثه بنابر قانون مدنی و با توجه به طبقه و درجه آن ها صورت می گیرد. بنابر قانون تقسیم ارث، وراث به سه طبقه تقسیم شده و هر طبقه، دارای درجاتی می باشد، وارث درجه و طبقه پایین تر در صورتی در سهم الارث متوفی شریک خواهند بود که افراد طبقه بالاتر وجود نداشته باشند.
در ماده 826 قانون مدنی قانونگذار ما به صراحت بیان می کند: وصیت تملیکی عبارت است از این که کسی عین یا منفعتی را از مال خود برای زمان بعد از فوتش به دیگری مجانا تملیک کند. وصیت عهدی عبارت است از این که شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگری مامور می ن
نظر شما در مورد این مطلب