موسسه وکیل تلفنی

  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۲۸:۴۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۰:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • محمد رضا امین عطائی محمد رضا امین عطائی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۷:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • مینا بختیارپور مینا بختیارپور گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۱:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
  • زهرا خانی زهرا خانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۱۸:۳۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۵:۱۱:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۴۱:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
  • سعید اکبری سعید اکبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۳:۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
  • مهرداد امیری مهرداد امیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۳۷:۵۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
انجمن وکیل تلفنی

آثار ازدواج(1)

آثار ازدواج(1)

  • توسط زهرا عبداله زاده
  • ۱۴۰۰/۲/۱۷ | ۱۶:۶:۵۷
  • 0 نظر

همین که نکاح به درستی واقع شد، حقوق و تکالیفی برای زن و شوهر ایجاد می شود که حقوق دانان از آن به (آثار نکاح) تعبیر می کنند.ماده 1102 قانون مدنی در این باره می گوید:(همین که نکاح به طور صحت واقع شد،روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار میشود)

بعضی از استادان حقوق گفته اند:مقصود از روابط زوجیت همان مسائل جنسی است ولی به نظر می رسد که روابط زوجیت مطلق و دارای معنایی گسترده است و همه روابط شخصی (غیر مالی) و مالی زوجین را در برمیگرد و تخصیص آن به مسائل جنسی با معنی لغوی و عرفی این کلمات وفق نمی دهد. بنابراین حقوق و تکالیف زوجین که در ماده 1102 آمده، در واقع توضیحی برای روابط زوجیت است و معنی آن را روشن میکند.

درست است که قانون حقوق و تکالیفی برای زوجین تعیین کرده و ضمانت اجرائی برای آن در نظر گرفته است، لیکن باید توجه داشت که قانون به تنهائی نمی تواند آرامش و سعادت خانواده را تامین کند.

آنچه در خوشبختی خانواده بیشتر از قانون موثر می باشد اخلاق است: زن و شوهر باید با صفا و صمیمیت و وفاداری باهم زندگی کنند و از کمک به یکدیگر و اشتراک مساعی دریغ نورزند و گذشت و فداکاری داشته باشند تا کانون خانوادگی را همیشه گرم و سعادتمند نگاهدارند.اگر زن و شوهر همیشه بر سر حقوق و تکالیف قانونی خود نزاع کنند و هرروز برای رفع اختلاف به مقامات قضائی رجوع نمایند؛بی شک نمی توانند با خوشی و خوشیختی زندگی کنند و فرزندانی خوشبخت و شایسته به جامعه تحویل دهند.پس خانواده باید بیش از هر چیز پای بند اصول و مبانی اخلاقی باشد.توسل به ضمانت اجرای حقوق و رجوع به مقامات قضائی، به هنگام ضرورت،به عنوان آخرین علاج باید مورد استفاده واقع شود.

آثار حقوقی نکاح شامل دو بخش است:بخشی از این آثار دارای جنبه مالی است و بخش دیگر از حقوق و تکالیف غیر مالی تشکیل شده است. چون نکاح در درجه اول یک قرارداد غیر مالی است و روابط شخصی زوجین مهمتر از روابط مالی آنهاست.

در روابط شخصی زن و شوهر میتوان نخست از تکالیف مشترک زوجین و سپس از پاره ای تکالیف آنان تحت عنوان ریاست شوهر بر خانواده سخن گفت.

تکالیف مشترک زوجین شامل حسن معاشرت،معاضدت و وفاداری است.

حسن معاشرت:

حسن معاشرت یکی از تکالیف مشترک زن و شوهر است ماده 1103 قانون مدنی در این زمینه می گوید:(زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند). حسن معاشرت یا خوش رفتاری زن و شوهر مربوط به عرف و عادت و رسوم اجتماعی است و مقتضای آن برحسب زمان و مکان تغییر خواهد کرد. به طور کلی میتوان گفت حسن معاشرت ایجاب میکند که زن و شوهر با خوشروئی و مسالمت و صمیمیت و احترام به حقوق یکدیگر باهم زندگی کنند و از مجادله و ناسزاگویی و اهانت به یکدیگر و به طور کلی نقض حقوق یکدیگر بپرهیزند.

زندگی مشترک را می توان از لوازم حسن معاشرت دانست. بنابراین مرد مکلف است زنش را در خانه خود بپذیرد و زن اصولا مکلف است در خانه مرد زندگی کند. داشتن روابط جنسی به طور متعارف از لوازم حسن معاشرت است و هرگاه زن یا شوهر از آن امتناع کند برخلاف وظیفه حسن معاشرت رفتار کرده است. ضمانت اجرای این تکلیف آن است که اگر زن از انجام وظیفه حسن معاشرت سرباز زند(ناشزه) محسوب و حق نفقه او ساقط خواهد شد.بعلاوه شوهر میتواند از طریق قضائی زن را ملزم به انجام وظیفه نماید. اگر شوهر سو معاشرت نماید و هرگاه سو معاشرت شوهر به درجه ای برسد که ادامه زندگی زناشویی غیر قابل تحمل باشد زن حق طلاق خواهد داشت.

 

معاضدت:

ماده 1104(زوجین باید در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد خود به یکدیگر معاضدت نمایند)

هدف اصلی ازدواج همکاری در زندگی و اشتراک مساعی زن و شوهر در تامین سعادت و رفاه خانواده است. بنابراین زن و شوهر نباید از معاضدت به یکدیگر در امور خانواده است. بنابراین زن و شوهر نباید از معاضدت به یکدیگر در امور خانواده و تربیت اولاد دریغ ورزند.معاضدت زوجین به یکدیگر نیز مفهوم عرفی است و حدود آن با توجه به عرف و عادت و مقتضیات زمان و مکان تعیین می شود.مثلا ممکن است بنا به مقتضیات زمان و مکان،خرید لوازم و نیازمندیهای خانه به عهده مرد یا زن باشد، یا زن مکلف به اداره امور داخلی منزل باشد.تکلیف معاضدت اقتضا میکند که هیچ یک از زن و شوهر نتواند، برای کارهائی که در مقام ایفا وظیفه انجام داده است، مزد مطالبه کند. اگر مرد یا زن برای تامین رفاه و تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد کاری انجام می دهد،وظیفه اخلاقی و حقوقی خود را ایفا کرده و از این رو نباید مستحق اجرت باشد. هرگاه زن و مرد از انجام تکلیف معاضدت خودداری کنند، طرف دیگر میتواند به دادگاه مراجعه کند و الزام متخلف را به ایفا وظیفه بخواهد. به علاوه اگر زن از ایفا معاضدت خودداری کند،مستحق نفقه نخواهد بود.

 

وفاداری:

زن و شوهر باید نسبت به یکدیگر وفادار باشند،بدین معنی که از برقراری رابطه نامشروع با دیگران بپرهیزند.البته اختیار همسر دیگر،با رعایت مقررات،منافاتی با وظیفه وفاداری به مفهومی که در این جا مورد نظر است،ندارد. اگر چه این تکلیف صریحا در قانون مدنی ذکر نشده است،لیکن اصول حقوقی و مقررات جزائی حاکی از وجود آن در حقوق ایران است.

ریاست شوهر بر خانواده:

در حقوق ایران،مانند حقوق پاره ای از کشورها، به خصوص کشورهای اسلامی،ریاست خانواده به عهده مرد است ماده 1105 قانون مدنی که مبتنی بر آیه 34 از سوره نسا و فقه اسلامی است در این زمینه می گوید(در روابط زوجین ریاست خانواده از خصائص شوهر است) در توجیه این قاعده گفته اند: هر اجتماعی را باید رئیسی باشد که کارها را هماهنگ کند و در صورت بروز اختلاف نظر او قاطع باشد.

خانواده نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.اصولا زن و شوهر باید با صفا و صمیمیت و توافق یکدیگر امور خانواده را اداره کنند.لیکن اگر درباره مسائل خانوادگی بین آنان اختلاف نظر و سلیقه پدید آید، نظر مرد به عنوان رئیس خانواده مقدم خواهد بود و زن باید نظر شوهر را بپذیرد.

اگر خانواده رئیسی نداشته باشد و زن و مرد در اداره امور آنان برابر باشند،ناچار باید برای حل اختلاف خود در هر مورد به دادگاه رجوع کنند و همین امر ممکن است صلح و صفای خانواده را بهم بزند و پایه های زندگی زناشویی را فرو ریزد


نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی