شکایت در خصوص چک برگشتی
- توسط علی مرتضوی فرد
- ۱۳۹۶/۴/۱۳ | ۱۲:۴۷:۲۶
- 10 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۵ | ۱۰:۳۸:۳۰
باسلام،، بموجب مواد ۱۱ و ۱۳(اصلاحی ۱۳۸۲) و قانون صدورچک،چک های زیرفاقد وصف کیفری هستند و صادرکننده و صاحب حساب قابل تعقیب کیفری نمی باشند.۱.درصورتی که ثابت شود چک سفید امضا داده شده باشد.۲.هرگاه در متن چک وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی شده باشد.
۳.چنانچه درمتن چک قید شده باشد،که چک بابت تضمین انجام معامله و یا تعهدی است.۴.هرگاه بدون قید درمتن چک ثابت شود که وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی بوده یا چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است۵.درصورتی که ثابت شود چک بدون تاریخ صادرشده و یا تاریخ واقعی صدورچک مقدم برتاریخ مندرج درمتن چک بوده درخصوص چک های صیادی با عنایت به اینکه لزوم درج مشخصات صادرکننده و تکمیل مندرجات آن درسامانه صیاد،بندهای ۱ و ۵ این ماده درخصوص چک های صیادی عملا منتفی شده ۶.چکی که ظرف ۶ ماه از تاریخ سررسید برگشت نخورده باشد.
۷.چکی که ظرف ۶ ماه از تاریخ صدورگواهی عدم پرداخت (برگشت زدن) منتج به طرح شکایت کیفری ازسوی دارنده چک نگردد.
۸.چکی که پس از برگشت خوردن،منتقل به شخص ثالث گردد.مگراینکه این انتقال بعلت فوت دارنده چک به ورثه بصورت قهری باشد.۹.چک هایی که از طرف موسسات مالی و اعتباری یا صندوق های قرض الحسنه صادرمی شوند. درفرضی که دارنده چک دارای چکی است،که واجد ضمانت اجرای کیفری است.موظف است ظرف ۶ ماه ازتاریخ سررسید چک اقدام به برگشت زدن چک و اخذ گواهی عدم پرداخت چک نماید و از تاریخ اخذ گواهی عدم پرداخت نیز می بایست ظرف ۶ ماه اقدام به طرح شکایت کیفری صدورچک بلامحل علیه صادرکننده و صاحب حساب یا نماینده صاحب حساب که اقدام وی منتج به عدم وصول وجه چک شده است بنماید.درغیراینصورت موجب زائل شدن وصف کیفری چک و رد شدن شکایت کیفری دارنده چک خواهد شد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۲۳:۵۲:۱۵
با سلام طبق قانون جدید چک صیادی پس از صدور گواهی عدم پرداخت دارنده چک مستقیما می توان تقاضا صدور اجراییه ولی تفاوت با دادخواست مطالبه وجه چک در این مه در اجراییه فقط مبلغ چک مطالبه و اجراییه صادر می کردد و نمیتوان خسارت تاخیر تادیه و هزینه دادرسی مطالبه نمود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۱۹:۲۸:۵۷
سلام وقت بخیر
بابت مشاوره های آنلاینی که در طول اقامتم خارج از کشور داشتم ممنونم
واقعا جالب بود که امکانات و خدمات حقوقی موسسه شما ایتقدر سریع و بدون درنظر گرفتن زمان و مکان ارائه میشود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۱۳:۵۷:۳۳
چنانچه شروط قانونی چک مثل رعایت زمان های مقرر، عدم موعد دار بودن چک و بابت ضمانت نبودن چک و غیره رعایت شده باشد می توان با ارائه شکوائیه ای به محل وقوع چک ( حسب قانون می توان چک را در محلی که برگشت خورده یا در محل شعبه محال علیه اقدام نموده ) علیه صادر کننده طرح دعوی کیفری نمود باید دقت نمود طرح دعوی کیفری در خصوص چک خارج از نوبت رسیدگی شده و ایضاً همزمان با ارائه شکوائیه می توان تقاضای وجه چک را نیز نمود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۱۳:۳۵:۱۴
سلام و عرض ادب
بر اساس قوانین، اگر شخصی قصد داشته باشد بابت چک برگشتی شکایت کیفری نماید، باید ابتدا ظرف شش ماه از تاریخ صدور چک، آن را برگشت بزند و از بانک، گواهی عدم پرداخت دریافت نماید. سپس تا حداکثر 6 ماه از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت، میتواند به شکایت کیفری اقدام کند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۱۲:۵۴:۱۰
چنانچه شروط قانونی چک مثل رعایت زمان های مقرر، عدم موعد دار بودن چک و بابت ضمانت نبودن چک و غیره رعایت شده باشد می توان با ارائه شکوائیه ای به محل وقوع چک ( حسب قانون می توان چک را در محلی که برگشت خورده یا در محل شعبه محال علیه اقدام نموده ) علیه صادر کننده طرح دعوی کیفری نمود باید دقت نمود طرح دعوی کیفری در خصوص چک خارج از نوبت رسیدگی شده و ایضاً همزمان با ارائه شکوائیه می توان تقاضای وجه چک را نیز نمود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۱۱:۳۱:۴۵
یکی از مرسوم ترین شیوه های شکایت از چک برگشتی ، شکایت کیفری است . در این روش ، طی مدت شش ماه باید چک را برگشت زده و طی شش ماه بعد از آن نیز شکایت کیفری را به دادسرا تقدیم کرد . در غیر این صورت ، نمی توان برای از صادر کننده چک شکایت کیفری نمود و صرفا می توان با استفاده از روش حقوقی یا ثبتی اقدام کرد . علاوه بر این ، در خصوص برخی از چک ها ( مثل چک سفید امضا ) امکان شکایت کیفری وجود ندارد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۹:۴۷:۱۵
با سلام و احترام
در ادامه ی این مقاله باید ذکر شود که طبق قانون جدید صدور چک ، کلیه چک های بانک ها در ایران ، تحت عنوان سامانه به نام سامانه صیاد قرار گرفته اند . صیاد ، سامامه ای است که صادر کننده چک ، پس از صدور آن، می بایست مبلغ چک و نام دریافت کننده و تاریخ سررسید آن را این سامانه ثبت کندو چنانچه دریافت کننده ، قصد انتقال چک به دیگری را داشته باشد ، باید از طریقه همان سامانه ، نسبت به انتقال آن که همان ظهرنویسی می باشد اقدام نماید .
طبق قانون جدید پشت نویسی چک عملا دیگر معنایی ندارد و ظهرنویسی به صورت الکترونیکی انجام می شود . همچنین طبق قانون جدید چک در وجه حامل دارای اعتبار نمی باشد و الزاما باید صدور چک به نام شخص حقیقی به همراه کد ملی یا به نام شخص حقوقی به همراه شناسه ملی باشد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۹:۴۳:۴۷
با توجه به قانون جدید چک اجراییه مستقیم نیز صادر می گردد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ | ۹:۲:۲۲
با سلام و احترام،
بر اساس در صورتی که چک بلا محل صادر شده باشد و به عبارت دیگر صادر کننده چک به اندازه مبلغ چک نزد بانک اعتبار مالی نداشته باشد ، دارنده چک می تواند از سه روش کیفری ، حقوقی و ثبتی برای مطالبه مبلغ چک برگشتی اقدام قانونی لازم را انجام دهد که در عرف این روش ها تحت عنوان به اجرا گذاشتن چک برگشتی نیز شناخته می شوند . هر چند که به لحاظ عرفی و قانونی به اجرا گذاشتن چک برگشتی غالبا ناظر بر اجرا گذاشتن چک با استفاده از شیوه ثبتی است . لازم به ذکر است که هر یک از روش ها و نحوه های به اجرا گذاشتن چک برگشتی برای مطالبه وجه آن ، با دیگری متفاوت بوده و طبیعتا آثار و پیامدهای مخصوص خود را به همراه خواهند داشت . سه شیوه کیفری ، حقوقی و ثبتی از جمله روش های اجرا گذاشتن چک و مطالبه وجه آن می باشند. باید دانست که در عرف امروز محاکم و صدر صورتی که چک مزبور صاید باشد می توان به صورت مستقیم درخواست صدور اجرائیه نمود تا حساب های فرد توقیف شود. برای دانستن جزئیات دیگر می توانید با وکلای موسسه هماهنگ نمائید.
نظر شما در مورد این مطلب