شرایط عفو خصوصی
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۵/۱۴ | ۱۲:۳۶:۱۳
- 8 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۸ | ۱۱:۷:۱۸
باسلام عفو بر دو نو عمومی و خصوصی است نوع خصوصی آن از طرف مقام رهبری �ای محکومین به جرائم غیرعمد و تعزیرات و حدود در خصوص تمام یا قسمتی از مجازات اعمال میشود که البته این نوع بعد از پیشنهاد رئیس قوه قضاییه باید به موافقت مقام رهبری برسد و پس از آن اعمال شود و باید دانست که نوع خصوصی آن هیچ تأثیری در حال شرکا و معاونین جرم نداشته و از طرف دیگر تاثیر بر مجازات تبعی نیز ندارد و حقوق خصوصی افراد همچون خسارات و دیات نیز بر جای خود باقی خواهند بود پس از قطعیت نیافته و احکام غیابی و قابل تجدید نظر و یا قابل واخواهی قابلیت بخش خصوصی را ندارند ولی در عفو عمومی شرایط متفاوت است.
سعید ربیعی
موسسه حقوقی وکیل تلفنی
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ | ۱۰:۲۷:۵۳
با سلام،عفو خصوصی شامل مجازاتهای تعزیری و بازدارنده میگردد. مجازاتهای قصاص و دیه به دلیل آنکه از حقوق الناس تلقی میشود از شمول عفو به طور کلی مستثنی است مجازاتهای حدود فقط در موارد خاص (مواد ۷۲، ۱۲۶ . ۱۸۲ ق. م. ا) و به شرط توبه، پس از آنکه جرم با اقرار متهم به اثبات رسید ممکن است شمول عفو قرار گیرد. چون عفو خصوصی ناظر بر احکام قطعی است لذا احکام غیابی قابل واخواهی یا احکام قابل تجدید نظر نمیتواند شمول عفو خصوصی قرار گیرد. با این همه برخورداری از عفو خصوصی تابع شروطی است که جرر آئین نامه کمسیون عفو و بخشودگی مصوب ۱۶/ ۱۲/ ۷۱ ذکر شده است
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ | ۱۰:۲۰:۵۴
عرض ادب
وقت بخیر و خسته نباشید
مفیدترین کاری که یک موسسه در فضای مجازی میتواند انجام دهد ارائه اطلاعات خلاصه ولی کاربردی و قابل درک برای عموم مردم جامعه است
کاری که به خوبی در موسسه وکیل تلفنی انجام میشود
موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ | ۹:۵۳:۳۹
عفو خصوصی فقط بعد از حکم قطعی امکان صدور دارد و در مراحل دیگر جرم از جمله تعقیب و رسیدگی و ... امکان عفو خصوصی وجود ندارد
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ | ۹:۴۲:۳۵
با سلام و احترام
عفوا خصوصی که در این مقاله به آن اشاره شده است در مورد محکومان مصداق دارد و کسی که هنوز حکم قطعی آن صادر نشده و در جریان دادرسی هستش نمیتواند مشمول عفوا خصوصی قرار بگیردعفوا خصوصی با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه و تایید رهبری صورت می گیرد در خصوصی آثار محکومیت یعنی محرومیت از حقوق اجتماعی و دیگر آثار کیفری از بین می رود همچنین این عفو فقط شامل شخصی میشود که مورد عفو واقع شده و دیگر شریکان یا معاون جرم را شامل نمی شود.
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ | ۹:۲۳:۴۱
عفو یکی دیگر از مواردی است که به سبب آن مجرم از مجازات جرم ارتکابی رهایی یافته و سبب آزادی وی را فراهم می آورد
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ | ۸:۲۲:۱۷
با سلام عفو عمومی بنا به پیشنهاد ریاست محترم قوه قضاییه وتایید مقام معظم رهبری انجام میشود
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۲۷ | ۸:۱۴:۵۲
اگر به مواد قانونی مجازات اسلامی بنگریم در ماده ۹۶ این قانون مشاهده خواهیم کرد که عنوان کرده است، عفو یا تخفیف محکومان، در حدود موازین اسلامی پس از پیشنهاد رییس قوه قضاییه با مقام رهبری است.
از تأمل در این مورد درمییابیم که عفو خصوصی در واقع تصمیم یاسی با پیشنهاد ریاست قوه قضاییه و موافقت رهبری شکل میگیرد.
اثر عفو خصوصی چیست؟
زمانی که عفو خصوصی با پیشنهاد رییس قوه قضاییه و تأیید رهبری اجرا می گردد تمام و یا قسمتی از مجازات محکومان بخشیده می شود و یا اینکه به مجازات خفیفتری تبدیل میگردد.
از جمله سایر مزایای این امر طبق ماده ۵۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری این میباشد که هرگاه رییس قوه قضاییه با اصل و یا تخفیف مجازات محکومان برای پیشنهاد به مقام رهبری موافقت کند و دستور توقف اجرای حکم دهد، اجرای آن حکم متوقف خواهد شد.
منتهی توجه داشته باشی که مجازات حبس از این امتیاز مستثنی است و تا وقتی که تکلیف عفو مشخص نشود محکومان زندانی در زندان خواهند ماند.
نکتهای دیگر این است که اگر شخصی به پرداخت دیه یا جبران خسارت زیاندیده محکوم شده باشد، عفو تأثیر در معافیت از پرداخت دیه یا جبران خسارت ندارد یعنی با عفو نمیتوان فرد محکوم به دیه و جبران خسارت را معاف از پرداخت دانست.
عفو خصوصی شامل چه محکومانی میشود؟
در ادامه اینکه عفو خصوصی چیست و شامل چه محکومانی میشود باید گفت بهطورکلی عفو خصوصی در همه مجازاتهای تعزیری قابل اجرا میباشد و امکان اجرا در سایر مجازاتها از جمله حدود، قصاص، دیات وجود ندارد مگر آنکه شرایط متعددی موجود باشد.
در قصاص و دیه چون این مجازاتها از جمله حقالناس تلقی می گردد از شمول عفو و بطورکلی خارج هستند.
در این مجازاتها صاحب حق میتواند با گذشت از حق خود صرفنظر کند.
اما در رابطه با تاثیر عفو بر مجازات حدود باید به ماده ۲۱۹ قانون مجازات اسلامی اشاره نمود، این ماده عنوان داشته است که دادگاه نمیتواند کیفیت، نوع و میزان حدود شرعی را تغییر یا مجازات را تقلیل دهد یا تبدیل یا ساقط کند و تنها از طریق توبه و عفو به کیفیت مقرر در این قانون قابل سقوط، تقلیل یا تبدیل است.
نظر شما در مورد این مطلب