موانع اجرای شلاق تعزیری
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۶/۲/۲۹ | ۱۹:۲۴:۲۰
- 10 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۱۴:۲۳:۱۴
طبق ماده ۲۸۸ ق.آ.د.ک مجازات شلاق تعزیری در ایام بارداری، در ایام نفاس یا استحاضه تارفع مانع، در ایام شیردهی حداکثر به مدت ۲ سال و در ایام بیماری تا رفع مانع به تأخیر میافتد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۱۰:۵۸:۵۷
ممکن است در اجرای حکم شلاق موانعی وجود داشته باشد که اجرای حکم را در آن زمان، میسر نسازد. در این صورت تا رفع مانع، اجرای حکم متوقف خواهد شد.
موانع مذکور در ماده ۲۸۸، [۲] بیان شده است که عبارتند از:
ا. زنی که در ایام بارداری یا نفاس یا استحاضه باشد.
ب. زن شیرده در ایامی که طفل وی شیرخوار است. (حداکثر به مدت دو سال).
ج. بیماری که به تشخیص پزشکی قانونی یا پزشک معتمد دادگاه، اجرای حکم موجب تشدید بیماری یا تاخیر در بهبودی وی شود.
البته چنانچه امیدی به بهبودی بیمار نباشد یا دادگاه مصلحت بداند یک دسته تازیانه یا ترکه مشتمل بر تعداد شلاق که مورد حکم قرار گرفته است تهیه و یکبار بر بدن محکومعلیه زده میشود.[۳] این موانع که ذکر گردید، قابل برطرف شدن هستند. اما موانعی نیز وجود دارند که مجازات را به طور کلی مرتفع میسازند همانند: فوت محکومعلیه یا نسخ مجازات
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۱۰:۵۶:۳۸
در صورتی که کسی مرتکب این جرم شود یعنی تصویر دیگری را با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت صاحب عکس شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال، یا جزای نقدی از ۵ تا ۴۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد و چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۱۰:۵۴:۳۴
در صورت وجود یکی از این موانع، قاضی اجرای احکام، پس از تایید پزشکی قانونی، دستور تاخیر اجرای حکم شلاق تعزیری را تا رفع مانع، صادر خواهد کرد: بارداری، زایمان حداکثر تا شش ماه پس از وضع حمل، دوران شیردهی حداکثر تا دو سالگی کودک، بیماری جسمی یا روانی محکوم و دوران حیض یا استحاضه .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۱۰:۲۶:۲۴
سلام و عرض ادب
در صورت وجود یکی از این موانع، قاضی اجرای احکام، پس از تایید پزشکی قانونی، دستور تاخیر اجرای حکم شلاق تعزیری را تا رفع مانع، صادر خواهد کرد: بارداری، زایمان حداکثر تا شش ماه پس از وضع حمل، دوران شیردهی حداکثر تا دو سالگی کودک، بیماری جسمی یا روانی محکوم و دوران حیض یا استحاضه.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۹:۵۱:۴۸
سلام؛ در صورت وجود یکی از این موانع، قاضی اجرای احکام، پس از تایید پزشکی قانونی، دستور تاخیر اجرای حکم شلاق تعزیری را تا رفع مانع، صادر خواهد کرد: بارداری، زایمان حداکثر تا شش ماه پس از وضع حمل، دوران شیردهی حداکثر تا دو سالگی کودک، بیماری جسمی یا روانی محکوم و دوران حیض یا استحاضه.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۸:۴۶:۲۳
دادگاه میتواند با ملاحظه وضع متهم، (فقدان سابقه کیفری و سن او) مجازات شلاق را به جزای نقدی تبدیل نماید.
دادگاه در صورت رضایت شاکی، میتواند میزان شلاق محکوم علیه را تقلیل دهد.
دادگاه میتواند با ملاحظه وضع خاص محکوم علیه، مجازات شلاق وی را به جزای نقدی تبدیل نماید.
وضعیت خاص محکوم علیه و معیل بودن وی میتواند موجب تبدیل مجازات شلاق به جریمه نقدی گردد.
چنانچه پرداخت جریمه نقدی از تحمل مجازات شلاق برای محکوم علیه مناسبتر باشد، جریمه نقدی مورد حکم قرار میگیرد.
قاعدتا، نحوه زدن شلاق تعزیری و شیوه اجرای آن، در زنان و مردان، یکسان بوده و تفاوتی با یکدیگر ندارند. با این وجود، به دلیل وضعیت خاص زنان، از حیث مواردی مانند بارداری و لزوم رعایت حجاب و شان آنها، اجرای شلاق تعزیری، بر این گروه از مجرمین، دارای تفاوت هایی با مجرمین مرد می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۸:۲۱:۲۷
با سلام و احترام،
حکم شلاق از جمله حکم هایی می باشد که هم در دسته ی مجازات حد و هم در دسته ی مجازات تعزیری قرار میگیرد، حکم شلاق تعداد شلاق در حدود مقطوع است و قاضی نمیتواند تعداد آن را تغییر دهد اما تعداد شلاق در تعزیرات حاوی حداقل و حداکثر می باشد. تعداد شلاق در حدود مقطوع می باشد و قاضی نمیتواند در تعداد ان تغییر یایجاد کند، اما تعداد شلاق در تعزیرات حاوی حداقل و حداکثر است و میزان آن بستگی به قاضی رسیدگی کننده دارد. لازم به ذکر است نحوه اجرای حکم شلاق بسته به نوع مجازات متغیر بوده و به روش های متفاوتی اجرا میگردد، با توجه به گفته های بالا ما دو نوع شلاق حد و تعزیری داریم، بگوییم شلاق حدی نوعی مجازات می باشد که فرد با توبه کردن میتواند تعداد آن را افزایش و یا کاهش دهد، همچنین با فهمیدن گناه بودن جرم مرتکب شده و همچنین رضایت قاضی میتوان تعداد آن را کاهش داد. پس جرایم حدی طبق مقررات اسلام جرایمی که مجازات آنها حد است؛ فقط با توبه نزد خدا و محرز شدن آن برای قاضی است که قابل کاهش یا ساقط شدن است. اجرای حکم شلاق شرایط خاص مربوط به خود رادارد، شرایط اجرای حکم شلاق عبارت اند از: نحوه اجرای شلاق باید به گونه ای باشد که ضربات به جلوی بدن و سر ، صورت ، گردن و عورت اصابت نکند. اجرای شلاق نباید به گونه ای باشد که به دلیل پیچیدن شلاق قسمت های جلوی بدن مورد اصابت قرار بگیرد. باید دمای هوای آن معتدل باشد و در صورتی که در فضای باز اجرا میشود ، نباید دمای هوا بسیار سرد یا بسیار گرم باشد. استفاده از هرگونه داروی بی حسی و ضد درد پیش از اجرای شلاق ممنوع می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۹ | ۸:۱۸:۳۷
باسلام
مجازات شلاق تعزیری در ایام بارداری، در ایام نفاس یا استحاضه تارفع مانع، در ایام شیردهی حداکثر به مدت ۲ سال و در ایام بیماری تا رفع مانع به تأخیر میافتد
نظر شما در مورد این مطلب