جعل
- توسط وحید مرزبان
- ۱۳۹۶/۲/۱۴ | ۱۰:۳۷:۱۷
- 10 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۲۳:۱۴:۲۳
طبق ماده 523 قانون مجازات اسلامی، «جعل به معنی ساخت یک سند یا نوشته، ساخت امضا یا مهر افراد رسمی یا غیررسمی، تراش یا خراش، الحاق یا قلم زدگی، محو یا اثبات، سیاه کردن، تأخیر یا تقدیم تاریخ اسناد و یا الصاق یک نوشته به یک نوشته دیگر و یا استفاده از مهر یک فرد بدون اجازه و مشابه این موارد برای تقلب است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۲۰:۵۴:۹
باسلام،، قلب متقلّبانه حقیقت به زیان دیگری و به عبارتی دیگر ساختن یا تغییر دادن متقلبانه یک نوشته یا سایر اشیاء مذکور در قانون به هدف جا زدن آن نوشته به عنوان اصل برای استفاده شخصی و یا استفاده به سود شخص دیگری به غیر از او را جعل میگویند جرم جعل از انواع جرایم غیر قابل گذشت و درنتیجه گذشت شاکی تنها ممکن است باعث تخفیف در مجازات جاعل گردد مجازات مرتکب با توجه به نوع جعّل صورت گرفته توسط جاعل حبس و جزای نقدی میباشد این جرم دارای دو حالت فعل مثبت مثل الحاق کردن در سند و فعل منفی مثل تحریر نکردن عمدی کلمات در سند باشد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۱۰:۳۶:۴۰
سلام؛ مطابق ماده 523 قانون مجازات اسلامی جرم جعل عبارت است از اینکه شخصی به قصد تقلب و بدون اجازه صاحب آن نسبت به ساختن نوشته یا مهر یا سند یا تراشیدن یا خراشیدن یا قلم بردن یا الحاق یا نابود کردن یا اثبات یا سیاه کردن یا الصاق یک نوشته به نوشته دیگر بدون اجازه صاحب آن اقدام نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۱۰:۳۶:۱۱
جرم جعل از انواع جرایم غیر قابل گذشت در قانون میباشد. درنتیجه گذشت شاکی عاملی برای بخشش فرد جاعل محسوب نمی شود. مجازات مرتکب با توجه به نوع جعّل صورت گرفته جاعل به حبس و جزای نقدی تعیین میشود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۱۰:۱۹:۱۶
هرنوع تغییر اعم از تراشیدن محوکردن تغییر در دادن در نوشتجات یا گفته های افراد جعل خواهد بود که در دوحالت جعل مادی و معنوی قابل رسیدگی است بدان معنا که اگر توسط یک کارشناس در گفته های اصحاب پرونده به نوعی تغییر ایجاد نماید که حتی تاثیری در رسیدگی نداشته باشد مرتکب جعل مفادی گردیده است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۱۰:۱۶:۱۲
با سلام
مصادیق جعل:
ساختن نوشته یا سند
ساختن مهر یا امضای افراد
خراشیدن یا تراشیدن (خراشیدن، از بین بردن یک جزء کلمه است مثل این واژه حسین را به حسن تبدیل کند ولی تراشیدن، از بین بردن تمام کلمه است.)
قلم بردن (تغییر دادن و تبدیل حرف ها و کلمه ها. مثلا حرف ۱ را به ۲ تغییر دهد.)
الحاق (اضافه کردن یک نوشته و یا حرف در سند)
از بین بردن یا سیاه کردن قسمتی از نوشته
تغییر دادن تاریخ سند (مثلا تاریخ چک را تغییر داده و آن را یک هفته جو بیندازد.)
الصاق نوشته ای به نوشته دیگر (چسباندن دو نوشته متفاوت.)
به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۱۰:۸:۳۹
با سلام هرنوع تغییر اعم از تراشیدن محوکردن تغییر در دادن در نوشتجات یا گفته های افراد جعل خواهد بود که در دوحالت جعل مادی و معنوی قابل رسیدگی است بدان معنا که اگر توسط یک کارشناس در گفته های اصحاب پرونده به نوعی تغییر ایجاد نماید که حتی تاثیری در رسیدگی نداشته باشد مرتکب جعل مفادی گردیده است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۹:۲۰:۴۸
آنچه که پایه و اساس جرم جعل را تشکیل میدهد امکان به اشتباه انداختن دیگری است به نحوی که بتوان او را فریب داد تا سند غیر واقعی را به عنوان سند اصلی باور کند بنابراین امکان به اشتباه انداختن ملاک کار است نه شبیه بودن.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۲/۶ | ۹:۱۹:۲۸
جعل به معنی تغییر یا دگرگونی در سند و نوشته یا هر چیز دیگری که آن را به دروغ یا تزویر که در واقع خلاف واقعیت را بیان کردن یا نشان دادن است، محسوب شده و با هدف تبدیل کردن زشتی به نیکو یا سوء استفاده از مالکیت یا منفعت دیگری به نفع خود تعریف می شود و به عبارتی اعتباری دروغین به چیزی یا شیء دیگری که از اصل آن گرفته شده ولی حقیقت اصل را ندارد. به گفتاری دیگر، جعل، روند ساخت، تطبیق یا تقلید اشیاء، آمار یا اسناد با قصد فریب به خاطر تغییر درک عمومی یا به منظور کسب سود از طریق فروش اشیاء تقلبی است. نسخهبرداری، کپیاستودیو و بازتولید، به عنوان جعل در نظر گرفته نشدهاست، هر چند بعداً ممکن است از طریق شناخت و ارائهٔ نادرست عمدی جعلی بهحساب آید. اغلب جعل پول یا اسکناسهای رایج است که به نام جعل و تقلب به نظر میرسند. اما کالاهای مصرفی نیز ممکن است تقلبی باشند. جعل به دو قسم مادی و معنوی تقسیم میشود.
انواع جعل اسناد
ویرایش
جعل مادی
جعل معنوی
- توسط: نسرین ده تیری
- ۱۳۹۶/۴/۹ | ۱۸:۶:۵۷
بنظراینجانب درست است که امکان به اشتباه انداختن دربزه جرم رکن اساسی داردلیکن بایستی با قصد اضرار زدن توامان بوده وبعنوان رکن معنوی جرم،قصداضراربه دیگری بعنوان پایه واساس بزه جرم مطرح میلاشد.
نظر شما در مورد این مطلب