دادخواست زوجه علیه زوج جهت تهیه مسکن مناسب
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۶/۱/۲۴ | ۲۱:۵:۲۷
- 15 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۸:۱۵:۲۸
جهت تامین مسکن توسط زوج که ۶ماه است ترک زندگی کرده و نفقه پرداخت نمیکند و من ناچارا منزلی با هزینه خودم تهیه کردم
با مشاورین شما صحبت کردم
بسیار راهنمایی های ارزشمندی دریافت کردم خواستم از این طریق تشکر و قدردانی کنم
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۵:۲۸:۴۴
با سلام عنایت به این موضوع که مسکن در شان زوجه از حقوق مالی او از باب نفقه میباشد و قابلیت تبدیل به مال دارد چنانچه زوج محکوم به تهیه مسکن باشد زوجه تحت نظر اجرای احکام و مامور اجراحکم میتواند سایر اموال ... زوج را توقیف و دریافت نماید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۵:۱۷:۳۷
باسلام،،هرچند تهیه مسکن توسط زوج عرفان بعنوان یکی از مصادیق نفقه زوجه تلقی میشود که برعهده زوج است لیکن نظر به اینکه الزام زوج به تهیه مسکن بار مالی برای زوج دارد و قاعدتاً جنبه دادخواست مالی میباشد لذا از نظر اجرا مثل سایر دعاوی مالی میتوان اعمال ماده نمود (ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ) یعنی در صورتی که اموالی جهت توقیف بنام زوج نباشد و اعسار نیز اقامه نشده نسبت به بازداشت وی بدلیل عدم تهیه مسکن اقدام نمود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۱:۵۵:۵۹
زوجه می تواند نسبت به دادخواست الزام به تهیه مسکن اقدام نماید چنانچه زوج امتناع نماید و مسکن درخور شان و شخصیت زوجه فراهم نکند زوجه می تواند به استناد رای دادگاه و اقدام نکردن شوهر به تهیه مسکن، مطالبه نفقه کند یا نسبت به شکایت کیفری ترک انفاق اقدام نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۱:۴۴:۵۴
زوجه جهت اجرای حکم میتواند به دادگاه مراجعه کند و اگر زوجه حکم را اجرا نکرده میتواند بر اساس ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی تحت نظارت واحد اجرا عمل مذکور در حکم را انجام و هزینه آن را از زوجه مطالبه گند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۰:۵۰:۳۴
حسب ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی : زوجه باید در منزلی که شوهر انتخاب و تعیین می نماید سکونت نماید، مگر اینکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.
بنابراین تهیه مسکن بر عهده زوج است، مگر این که به زوجه حق مسکن به عنوان شروط ضمن عقد داده شده باشد. بنابراین اگر حق انتخاب مسکن با مرد باشد زن باید به در منزلی زندگی نماید که شوهر تهیه کرده است و در صورت عدم تمکین زن ، پس از اثبات در دادگاه زن ناشزه محسوب و مستحق دریافت نفقه نمی باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۰:۳۹:۲۱
سلام و عرض ادب
بر اساس قانون مدنی ، تهیه مسکن مستقل و متناسب با زوجه ، در قالب پرداخت نفقه ، به عهده شوهر است . در صورت عدم انجام این تکلیف ، نحوه تنظیم دادخواست الزام به تهیه مسکن مستقل از سوی زن ، به این صورت است که زوجه ، با نوشتن مشخصات خود و زوج و شرح خواسته در دادخواست ، به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و یک نمونه دادخواست الزام زوج به تهیه مسکن را ارائه می کند .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۱۰:۱۴:۴۶
چه اینکه زن دادخواست تهیه مسکن مستقل بدهد یا شوهر دادخواست الزام به تمکین زوجه بدهد در هر دو فرض شوهر مکلف به تهیه مسکن متناسب با شان زوج است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۹:۵۹:۱۵
سلام، در صورت عدم تهیه مسکن متناسب ، زوجه می تواند با ارائه یک نمونه دادخواست به دادگاه ، طرح دعوی نماید و در صورتی که زوج باز هم از تهیه مسکن امتناع نماید ، می تواند به استناد این امر ، تقاضای طلاق عسر و حرج کند ؛ چرا که نبود مسکن ، سبب ایجاد سختی غیر متعارف برای زن خواهد شد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۹:۴۲:۸
از آنجایی که محکومیت زوج به تهیه مسکن مناسب واجد آثار مالی و اجرایی است و فلسفه رسیدگی و صدور حکم در قضیه مطروحه در جهت امکان فراهم آوردن مسکن و محکوم به دادگاه است و با اعمال و رعایت مقررات ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی آنچه در جهت اجرای حکم ضرورت داشته باشد، بنا بر تصمیم دادگاه مقرر میگردد، تصمیم قضائی دادگاه در جهت اجرای حکم مذکور داخل در دامنهٔ شمول حکم اصلی بوده و با رعایت مقررات ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، اعمال آن مقتضی به نظر میرسد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۸:۴۲:۳۹
باسلام
از آنجایی که محکومیت زوج به تهیه مسکن مناسب واجد آثار مالی و اجرایی است و فلسفه رسیدگی و صدور حکم در قضیه مطروحه در جهت امکان فراهم آوردن مسکن و محکوم به دادگاه است و با اعمال و رعایت مقررات ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی آنچه در جهت اجرای حکم ضرورت داشته باشد، بنا بر تصمیم دادگاه مقرر میگردد، تصمیم قضائی دادگاه در جهت اجرای حکم مذکور داخل در دامنهٔ شمول حکم اصلی بوده و با رعایت مقررات ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، اعمال آن مقتضی به نظر میرسد؛ بنابراین، نظر اکثریت قضات دادگستری زنجان تأیید می شود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۸:۳۶:۴۶
با سلام و احترام،
بر اساس قانون ، زوج موظف است که مقدمات لازم برای زندگی مشترک را فراهم نموده و نیازهای مادی همسر و فرزندان خود را در قالب پرداخت نفقه ، تامین نماید که این نفقه ، علاوه بر خوراک و پوشاک و هزینه های بهداشتی و درمانی ، شامل تهیه مسکن مستقل و متناسب با شان زوجه نیز می باشد . هر چند که معمولا مرسوم است زوجه نیز با آوردن جهیزیه ، برای شروع زندگی مشترک ، با همسر تعاون و همکاری می کند. با این حال ، گاهی بنا به مشکلات اقتصادی یا مسائل دیگر ، شوهر از تهیه مسکن مستقل در شان زوجه خودداری نموده و به این ترتیب ، عملا امکان زندگی مشترک میان زوجین ، از بین می رود . در این حالت ، زوجه می تواند با ارائه دادخواست به دادگاه ، الزام وی به تهیه مسکن را خواستار شده و در صورت عدم انجام این تکلیف ، درخواست طلاق کند ؛ لذا آشنایی با نحوه تنظیم و نمونه این دادخواست ، به زوجه در حل مشکل عدم وجود مسکن مستقل ، کمک فراوانی می کند. از سوی دیگر هم، زن موظف است در همان منزل و مسکنی که شوهر تهیه نموده ، اقامت کند و به عبارتی از شوهر خود ، تمکین خاص و عام به عمل آورد مگر اینکه حق سکونت در یک منزل جداگانه برای زن ، حین عقد نکاح ، شرط شده باشد و یا اینکه سکونت در یک مسکن مشترک با شوهر ، سبب ایجاد خوف جانی ، مالی ، بدنی ، شرافتی و غیره باشد که در این صورت ، می تواند از سکونت در منزل مشترک با شوهر خودداری کرده و همچنان ، حق نفقه داشته باشد . در غیر این صورت ، زن ناشزه بوده و نفقه ای به وی تعلق نمی گیرد . لکن گاهی بنا به اختلافات ایجاد شده میان زوجین و یا مشکلات اقتصادی دیگر ، شوهر از تهیه مسکن مستقل برای زوجه ( چه با خرید ، رهن و یا اجاره ) ، امتناع می کند . در این حالت ، شوهر به تکلیف قانونی خود عمل نکرده و به همین دلیل ، زوجه می تواند از طریق دادگاه ، وی را ملزم به تهیه مسکن مستقل نماید . منظور از مسکن مستقل ، منزلی است که حریم آن صرفا به زوجین اختصاص داشته و اشتراکی نباشد . البته مسکن مستقل ، باید در شان زوجه نیز باشد که این امر را دادگاه باید تشخیص دهد . بنابراین ، در پاسخ به این سوال که دادخواست الزام به تهیه الزام به تهیه مسکن مستقل چیست ، باید گفت که اگر شوهر منزل مناسب با شان زوجه و یا مستقل ، تهیه نکرده باشد ، از آن جهت که امکان زندگی مشترک زوجین وجود ندارد ، زوجه می تواند با ارائه یک دادخواست به دادگاه ، وی را ملزم به تهیه مسکن نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ | ۸:۱۴:۴۵
بنا به عرف قضائی کنونی با توجه به اینکه رأی به محکومیت زوج به تهیه مسکن مناسب برای همسرش صادر شده است، دادگاه باید تمام مساعی خود را در اجرای حکم معمول دارد
- توسط: فاطمه سلیمانی
- ۱۳۹۶/۴/۹ | ۱۸:۴۰:۵
زوجه میتواند شکایت کند به دادگاه حق حقوقی خودش از زوج بگیرد .با توجه به توضیحات .اقای موسوی
- توسط: فاطمه سلیمانی
- ۱۳۹۶/۴/۹ | ۱۸:۴۰:۲
زوجه میتواند شکایت کند به دادگاه حق حقوقی خودش از زوج بگیرد .با توجه به توضیحات .اقای موسوی
نظر شما در مورد این مطلب