موسسه وکیل تلفنی

  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۲۸:۴۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۰:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • محمد رضا امین عطائی محمد رضا امین عطائی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۷:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • مینا بختیارپور مینا بختیارپور گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۱:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
  • زهرا خانی زهرا خانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۱۸:۳۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۵:۱۱:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۴۱:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
  • سعید اکبری سعید اکبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۳:۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
  • مهرداد امیری مهرداد امیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۳۷:۵۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
انجمن وکیل تلفنی

_عنوان مقاله: بررسی جرم زنا و شرایط اثبات آن:

_عنوان مقاله: بررسی جرم زنا و شرایط اثبات آن:

  • توسط مسیح اقاداودی جلفایی
  • ۱۴۰۰/۱/۴ | ۱۴:۳۲:۴۷
  • 0 نظر

_عنوان مقاله: بررسی جرم زنا و شرایط اثبات آن:

مقدمتا باید ذکرگردد که جرم زنا از جمله جرایم مهم و مورد توجه فقه ما و قوانین و مقررات جزایی از جمله قانون مجازات اسلامی است.زنا از جمله اعمالی است که از دید اکثر ادیان الهی و علی الخصوص اسلام مذموم است و سخت ترین مجازات ها را برای آن در فقه و قوانین در نظر گرفته اند.

_ بررسی جرم زنا:

_ تعریف: مطابق با ماده 221 قانون مجازات اسلامی زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.

منظور قانونگذار از عبارت" وطی به شبهه" زمانی است که دو طرف به اشتباه وجود یک رابطه مشروع و قانونی با همدیگر رابطه جنسی برقرار می نمایند ولی در واقع امر چنین رابطه ای مشروع و قانونی نباشد و حتی اگر یک نفر از این دو نفر به این تصور که  رابطه مشروع است رابطه جنسی برقرار نماید و در حقیقت نباشد در خصوص ایشان جرم زنا محقق نیست.

_ شرایط این جرم:

شرایطی که مرتکب این جرم باید داشته باشد تا مسئول باشد این است که مرتکب جرم بایستی بالغ و عاقل و دارای اختیار باشد و نسبت به موضوع عملی که انجام میدهد و حکمی که در مورد موضوع وجود دارد مطلع و آگاه باشد. در نتیجه اگر به فرض ناآگاهی ای در بین هر یک از طرفین نسبت به موضوع جرم یعنی اینکه مثلا یک طرف اینگونه تصور کند که کاری که به آن مبادرت کرده است زنا نیست یا آگاهی به حرام بودن آن کار نداشته باشد و به عبارت دیگر نسبت به جرم بودن آن جاهل باشد در این صورت به مجازت حد محکوم نمی گردد و فقط طرفی که علم به آن قضیه داشته است محکوم به حد زنا می شود.

_ مجازات حد زنا:

این جرم با توجه به شرایط محقق شدن آن دارای چندین نوع مجازات مثل اعدام، سنگسار(رجم)،تراشیدن موی سر و تبعید نمودن و 31 تا 74 ضربه شلاق تعزیری درجه 6 ، صد ضربه شلاق می باشد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

_ مجازات سلب حیات ( اعدام) :

_ موارد آن:

1_ زنا با محارم نسبی: محارم نسبی در حقیقت افرادی را شامل می گردند که به علت وابستگی خونی با افرادی دیگر محرم محسوب می گردند.برای مثال مادر، خواهر،خاله و عمه برای مردان و پدر،عمو و دایی برای زنان از جمله موارد محارم نسبی محسوب می گردند. بدین معنی در حقیقت زنا با محارم عبارتست از رابطه ای که یک مرد یا یک زن با محارم خود برقرار می نماید و نکاح و ازدواج با آنان ممنوع ابدی است و در صورت مبادرت به این عمل زنا محقق شده است.

2_ اگر فردی با زن پدر خود مرتکب زنا شود این عمل موجب اعدام زنا کننده می شود.

3_ اگر یک نفر مرد غیر مسلمان با یک نفر زن مسلمان اقدام به برقراری رابطه جنسی نماید موجب سلب حیات (اعدام) زنا کننده می گردد.

4_ در صورتی که زنا با زور یا اصطلاحا به عنف صورت گیرد و یا با اکراه انجام شود موجب اعدام زناکننده است. مقصود از زنای به عنف این است که مردی با زور و اکراه و اجبار مبادرت به یک تجاوز نماید و زنا صورت گیرد. حتی قانونگذار پا را فراتر گذاشته و برای جلوگیری از فرار متجاوزان مقرر نموده است در صورتی که فردی با زنی که که حاضر به زنا با وی نیست در خالت های خواب یا مست بودن و یا بی هوش بودن مرتکب زنا گردد این عمل در حکم زنای به عنف قرار گرفته است و همچنین قانونگذار دایره شمول را گسترش داده است و مقرر نموده در عمل زنا از طریق اغفال یعنی خدعه و فریب دادن فردی مثل دختر نابالغ یا از راه ربودن فرد و نیز تهدید نمودن و یا ترساندن یک زن حتی اگر این اعمال منجر به تسلیم شدن در برابر زانی گردد همان حکم زنای به عنف جاری می گردد.

قانونگذار در مورد زنی که باکره است اصطلاحا مقرر نموده است که در مواردی که زنا به عنف و موارد در حکم آن باشد زانی علاوه بر اینکه به مجازاتی که در بالا ذکر کردیم محکوم می گردد می بایست مبلغی را نیز به عنوان ارش البکاره یعنی آنچه که به خاطر دخول و پاره شدن بکارت یک زن یا دختر است بپردازد( خسارت پاره شدن بکارت یک دختر یا زن بر اساس موازین و مقررات شرعی و قانونی تقریبا به میزان یک مهر المثل تعیین می شود و با نظر کارشناس معین می گردد و به نظر قاضی می رسد) که این ارش با توجه به اینکه مطابق با یک مهر المثل تعیین می شود اگر میزانش از دیه  کامل مقرر در قانون بیشتر باشد  بیشتر از یک دیه به وی تعلق نمی گیرد و نیز باید مهر المثل در واقع آن مبلغی که یک مرد در حالت قانونی برای مهریه یک زن با  توجه به عرف جامعه تعیین می گردد بپردازد و در حالتی که آن زن یا دختر بکارت نداشته باشد تنها به پرداخت مهر المثل محکوم می گردد.

2_ مجازات سنگسار یا رجم(سنگ زدن) برای زنا کاران:

در صورتی که زانی (مرد زنا کار) و یا زانیه (زن زناکار) اصطلاحا محصن یا آنچه در عرف گفته شده است متاهل باشد مجازات آن سنگسار است مقصود از محصن و محصنه بدین معنی می باشد که فرد زانی یا زنا کننده دارای همسر دائمی و نه موقت بوده و هر زمانی که اراده کند بتواند با وی رابطه جنسی برقرار نماید و هیچ گونه ممنوعیتی من جمله بیماری های زنان در بین نباشد و با این شرایط اقدام به انجام این جرم نماید.همانطوری که مختصر شرح دادیم اموری مانند: حبس، حیض، مسافرت، نفاس، بیماریهایی که مانع دخول و نزدیکی است و یا مواردی که باعث خطراتی برای طرف مقابل شخص می گردد مانند ایدز و سفلیس این موارد هر دو نفر را از حالت احصان خارج می نماید.خوب است برای مثال متذکر گردیم که چنانچه یک زن در صورت یک مسافرت طولانی مدت شوهرش و در غیاب وی یا فرد دیگری زنا نماید این مورد در حکم زنای محصنه محسوب نمی گردد.

_ شرایط اجرای حکم رجم:

نکته بسیار مهم این است که در صورتی که امکان اجرای سنگسار یا رجم نباشد حال به خاطر فشار های حقوق بشری یا هرمورد دیگر که غالبا همین مورد است، دادگاه صادرکننده حکم قطعی به رئیس قوه قضائیه پیشنهاد می دهد تا مجازات را تغییر دهد در صورت که ایشان ( رئیس قوه) با پیشنهاد قاضی صادرکننده حکم موافقت نماید دو حالت متفاوت ایجاد می گردد:

1_ اگر جرم زنای محصنه با شهادت شهود اثبات گردد در این صورت زناکار(مرد) محصن و زنا کننده (زن) محصنه اعدام می گردند.

2_ اگر این جرم با اقرار ثابت شود و یا با علم قاضی اثبات شود در این صورت 100 ضربه شلاق تعیین می گردد.

 

سنگ زدن یا رجم و یا سنگسار تابع قواعدی است بدین شرح که:

مرد زنا کننده را زمانی که می خواهند حکم را اجرا نمایند تا نزدیکی کمرش و زن زناکننده را را تا نزدیکی سینه اش در گودالی قرار میدهند و در این زمان افرادی که حاضر هستند که در میان آنان حاکم شرع هم باید حضور داشته باشد آن قدر به وی سنگ پرتاب می نمایند تا بمیرد.

اندازه سنگ ها نباید به مقداری باشد که با پرتاب اولین سنگ و یا دومین ان محکوم به زنا کشته شود و نیز نباید آنقدر کوچک باشد که مصداق سنگ نباشد.

در صورتی که زنای فردی که  محصن است با اقرار وی ثابت گردیده باشد هنگام سنگ زدن قاضی می بایست اول وی باید سنگ بزند و بعد دیگران، و در صورتی که زنا با شهادت شهود ثابت شده باشد می بایست اول شهود اقدام به سنگ زدن نمایند و سپس حاکم یا قاضی و پس از وی دیگران سنگ می زنند.

3_ مجازات صد ضربه شلاق، تراشیدن موی سرو تبعید به مدت زمان یک سال قمری:

در صورتی که مردی همسر دائمی داشته باشد و قبل اینکه با همسر خود رابطه جنسی داشته باشد اقدام به زنا نماید به مجازات های مذکور فوق محکوم می شود.

4_ مجازات صد ضربه شلاق:

در صورتی که مرتکب جرم زنا غیر محصن باشد مجازات 100 ضربه شلاق دارد در حقیقت اصل در زنا بر مجازات شدن 100 ضربه است  الادرخصوص زنا نمودن قبل از رابطه جنسی و  در خصوص مردی که دارای همسر دائمی است که دارای مجازات خاصی است.

5_ مجازات شدن به موجب 31 تا 74 ضربه شلاق تعزیری درجه 6:

اگر فردی با میت اقدام به برقراری رابطه جنسی نماید زنا می باشد الا در صورت زنا نمودن با زوجه متوفی مرتکب زنا که زنا محسوب نمی شود و موجب 31 تا 74 ضربه شلاق تعزیری درجه 6 می گردد.

 

 

 

_ ادله اثباتی زنا:

زنا از طریق یکی از موارد زیر اثبات می شود:

_ اقرار نمودن:

در خصوص اقرار نمودن می بایست مقر یا اقرار کننده دارای عقل و بلوغ و اختیار باشد و ضمنا ضروری است که اقرار نزد قاضی و نه مثلا پلیس صورت می  گیرد.

_ اقامه شهادت شهود:

راه دیگری که برای اثبات زنا وجود دارد شهادت دادن چهار مرد عادل است که می بایست حضوری عمل دخول کردن را دیده باشند و در صورتی که زنا موجب مجازات شدن به شلاق زدن و تراشیدن موی سر و تبعید شدن باشد نیاز به شهادت دو شاهد مرد و چهار زن عادل است و در صورتی که مجازات به غیر از این موارد مذکور باشد شهادت دادن سه مرد و دو زن عادل هم کافی خواهد بود و در صورتی که دو مرد و چهار زن عادل شهادت دهند صرفا مجازات شلاق اثبات می شود.

_ علم و اطلاع قاضی:

مطابق با ماده 211 قانون مجازات اسلامی یکی از راه های اثباتی برای جرم زنا علم قاضی می باشد که می بایست مبتنی بر ادله قابل قبول باشد به طور مثال در حالتی که زنا از طریق فیلم یا نظریه پزشکی قانونی ثابت گردد  و قاضی یقین به این امر پیدا کند حکم به مجازات  صادر می گردد. 


نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی