اگر جرم قتل عمدی در حوزه قضایی بخش واقع شده باشد چه مقامی وظیفه تحقیقات مقدماتی را عهده دار میباشد در این صورت دفاع از کیفرخواست به عهده چه کسی است؟
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۶/۱/۱۲ | ۱۹:۳۸:۳۱
- 12 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۱۲:۱۴:۵۳
دفاع از کیفرخواست در حوزه قضایی بخش بر عهده دادستان شهرستان است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۱۲:۱:۳۶
مطابق ماده ۴۰۱ قانون آیین دادرسی کیفری در مواردی که به جرائم موضوع صلاحیت دادگاه کیفری یک در خارج از حوزه قضائی محل وقوع جرم رسیدگی میشود، تمام وظایف و اختیارات دادسرا، از جمله شرکت در جلسه محاکمه و دفاع از کیفر خواست بر عهده دادسرای محل وقوع جرم است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۱۱:۱۶:۳۱
با سلام در جرائم حدی اولین نکته منطقه واقع شده جرم توسط متهم است و چنانچه منطقه وقوع جرم در بخش یا کوچکتر ازآن باشد و دادگستری در آن منطقه تنها دارای حوزه قضایی است لذا دادرس یا رئیس حوزه مکلف به انجام تحقیقات و سپس صدور و دفاع از کیفرخواست توسط دادستان شهرستانی که حوزه قضایی زیر مجموعه اوست عهده دار خواهدشد تادر دادگاه کیفری یک نیز به عنوان مدعی العموم از جنبه عمومی جرم حاضر شود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۱۰:۳۵:۲۷
سلام و عرض ادب
در دادگاه بخش، اولین و مهم ترین نکته که در صحبت در حال انجام مطرح میشود این است که در مورد دادگاه بخش صحبت میشود نه دادسرا، و وقتی گفته میشود دادگاه بخش، طبیعتا با دادستان و بازپرس و یا دادیار اساسا مواجه نیستیم ما در دادگاه بخش، حداقل یک قاضی داریم که در واقع رئیس دادگاه بخش هستش، حالا ممکن است بر حسب اهمیت، ضرورت و تعدد شعب، دادگاه بخش علاوه بر رئیس دادگاه بخش شامل شعب متعدد و تبعا به تعداد لازم دادرس یا رئیس شعبه هم داشته باشد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۱۰:۴:۱۸
با سلام
کلیه مراجع کیفری (دادسرا ، دادگاه بدوی ، تجدیدنظر و ...) مکلفند قبل از شروع به تحقیقات و رسیدگی ، بدقت صلاحیت خود را بررسی کنند . بویژه احراز صلاحیت محلی که در مرحله اول اهمیت قرار دارد که احراز نماید محل وقوع جرم کجاست ؟
اگر تشخیص دهد صلاحیت محلی ندارد و سپس مرحله دادرسی که باشد (دادسرا یا دادگاه) باید به شایستگی مرجع صلاحیتدار قرار عدم صلاحیت محلی صادر نماید . اگر کیفرخواست از دادسرا صادر شده و پرونده به دادگاه ارسال شده باشد با هم قاضی دادگاه باید صلاحیت محلی را احراز نماید .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۹:۳۳:۳۲
با سلام و احترام،
وقتی صحبت از دادگاه بخش میکنیم، منظور از بخش همان تقسیمات جغرافیایی که در واقع وزارت کشور انجام میدهد، ما در هر شهرستانی به استناد ماده ۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری ما یک دادسرا و در معیت آن هم دادگاه کیفری ۲ و حسب مورد دادگاهی مثل انقلاب، اطفال و نوجوانان، و انواع دادگاههای اختصاصی کیفری دیگر و در سطح مرکز استان هم در واقع دادگاه تجدید نظر استان، دادگاه کیفری ۱ رو داریم. اما در بخشها: به استناد ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی شده در صورت ضرورت به تشخیص رئیس قوه قضائیه در حوزه، بخش دادگاه عمومی بخش تشکیل شود، این دادگاه به تمامی جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ رسیدگی میکند. بنابراین با توجه به تجویز ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه بخش به عنوان یک دادگاه عمومی حسب مورد به تشخیص رئیس قوه قضائیه تشکیل میشود. دو نوع رسیدگی در دادگاه بخش انجام میشود، دو نوع رسیدگی در دادگاه بخش وجود دارد: رسیدگی حقوقی، رسیدگی کیفری. حال سوال اینجاست که اگر جرم واقع شده در صلاحیت دادگاه کیفری ۱ و در حوزه قضایی بخش واقع شود، تحقیقات مقدماتی، با کیست؟ بازپرس باید تحقیقات مقدماتی را انجام دهد، ولی چون در حوزه بخش واقع شده، رییس دادگاه بخش یا روسای شعب با ارجاع به جانشینی از بازپرس تحقیقات مقدماتی را انجام دهند، قرار مقتضی مثلا جلب به دادرسی صادر میکنند و پرونده به دادسرای نزدیک ترین حوزه شهرستان که اون بخش آن جا قرار دارد ارسال میکنند و دادستان اون شهرستان کیفرخواست رو صادر میکند و پرونده با کیفرخواست به دادگاه کیفری ۱ که در مرکز استان است فرستاده میشود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۹:۲۳:۱
باسلام، تمامی مواردذکر شده درفوق؛ که توسط سایت موسسه وکیل تلفنی؛ مندرج گردیده نص صریح قانون آیین دادرسی کیفری بوده وکاملا از مطالعه واطلاعات نگارش گردیده در آن بهره مندشدم.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۸:۵۶:۲۰
اجرای احکام کیفری1 و انقلاب با تعدد قاضی خارج از صلاحیت دادگاه بخش است-صدور ابلاغ دادگاه انقلاب برای دادرس علی البدل در دادگاه بخش در غیر مرکز استان به معنای تشکیل دادگاه انقلاب نیست(تعدد قاضی)-دادرس علی البدل دارای ابلاغ انقلاب می تواند به جرم درجه 7 و 8 که مستقیم به انقلاب می رود رسیدگی کند(قاضی واحد)-این قاضی در سایر جرائم انقلاب(غیر مستقیم)با کیفرخواست دادستان معیت انقلاب در جرم حوزه قضائی اش رسیدگی می کند-اجرای احکام انقلاب با دادسرای شهرستان مربوط است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۸:۵۱:۵
با سلام خدمت شما کاربر گرامی.جرم قتل عمدی در حوزه قضایی بخش واقع شده باشد چه مقامی وظیفه تحقیقات مقدماتی را عهدهدار میباشد در این صورت دفاع از کیفرخواست به عهده چه کسی است؟
جرم قتل عمدی که مجازات اصلی آن قصاص نفس میباشد در صلاحیت دادگاه کیفری یک بوده و تحقیقات مقدماتی را رئیس یا دادرس علیالبدل در حوزه قضایی بخش و تحت نظارت دادستان انجام میدهد و دفاع از کیفرخواست نیز توسط دادستان شهرستان حوزه قضایی مربوطه انجام میشود. (ماده ۴۰۱ و ماده ۳۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری ۹۲
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۸:۴۸:۲۳
باسلام
اگر جرم قتل عمدی در حوزه قضایی بخش واقع شده باشد چه مقامی وظیفه تحقیقات مقدماتی را عهدهدار میباشد در این صورت دفاع از کیفرخواست به عهده چه کسی است؟
جرم قتل عمدی که مجازات اصلی آن قصاص نفس میباشد در صلاحیت دادگاه کیفری یک بوده و تحقیقات مقدماتی را رئیس یا دادرس علیالبدل در حوزه قضایی بخش و تحت نظارت دادستان انجام میدهد و دفاع از کیفرخواست نیز توسط دادستان شهرستان حوزه قضایی مربوطه انجام میشود. (ماده ۴۰۱ و ماده ۳۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۸:۱۸:۵۶
باسلام،، بخش دادگاه به تمامی جرایمی در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ رسیدگی میکند. و در ماده ۳۰۱ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه کیفری ۲، صلاحیت رسیدگی به تمام جرایم را دارد، مگر آنچه که به موجب قانون در صلاحیت مراجع دیگر باشد؛ مثل مواردی که در صلاحیت دادگاه کیفری ۱، انقلاب، نظامی، ویژه روحانیت یا اطفال و نوجوانان باشد به جزء موارد گفته شده همه جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ است و دادگاه بخش هم صلاحیت رسیدگی به آنها را دارد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ | ۸:۱۵:۴۶
رسیدگی در صلاحیت دادگاه کیفری یک بوده و تحقیقات مقدماتی را رئیس یا دادرس علیالبدل در حوزه قضایی بخش و تحت نظارت دادستان انجام میدهد
نظر شما در مورد این مطلب