آیا در صورت درخواست شاکی در بزه کلاهبرداری قاضی میتوان قرار ترک محاکمه صادر کرد؟
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۶/۱/۱۲ | ۱۹:۲۵:۱۷
- 26 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ | ۰:۳۶:۴۷
باسلام،، در جرایم قابل گذشت شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند، در این صورت دادستان قرار ترک تعقیب صادر میکند، شاکی میتواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار تا یکسال از صدور قرار ترک تعقیب درخواست نماید».لذاقرار ترک تعقیب از جمله قرارهای قابل اعتراض قید نشده است لذا باید آن را قطعی تلقی نمود و فقط بنا به درخواست شاکی خصوصی ظرف یکسال از تاریخ صدور قابل رسیدگی مجدد است و پس از یکسال اعتبار امر مختومه پیدا میکند.لذا جرم کلاهبرداری بلحاظ غیر قابل گذشت بودن مشمول قرار ترک مخاصمه نمیگردد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۱۳:۳۲:۲
با سلام
قرار ترک تعقیب، یکی از انواع قرارهای نهایی صادره از سوی دادسرا می باشد که در آن، شاکی پرونده، تقاضای توقف تحقیقات و تعقیب متهم را دارد و تا یک سال، پس از صدور قرار و فقط برای یک مرتبه، حق درخواست تعقیب مجدد را خواهد داشت. قابل گذشت بودن جرم و تقاضای این قرار، قبل از صدور قرار مجرمیت یا کیفر خواست، از شرایط صدور قرار ترک تعقیب هستند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۱۲:۱۶:۳۷
سلام ..نظر به غیر قابل گذشت بودن جرم کلاهبرداری نمی توان با درخواست شاکی ترک محاکمه کرد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۱۱:۸:۲۳
با سلام
با عنایت به اینکه کلاهبرداری در قانون کاهش مجازات اسلامی به دو قسمت تبدیل شده است و همانطور که مستحضرید قرار ترک تعقیب فقط در جرایم قابل گذشت تا قبل از صدور کیفرخواست امکانپذیر میباشد،بنابراین کلاهبرداری در قانون کاهش مجازات در جرایم زیر ۱۰۰ میلیون قابل گذشت و میتوان قرار ترک تعقیب با گذشت شاکی صادر نمود،و در جرایم بالای ۱۰۰ میلیون این امکان وجود ندارد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۱۰:۵۸:۵۹
سلام و عرض ادب
مقصود از قرار ترک تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری، قراری است که به واسطه صدور آن، پروسه تحقیقات، متوقف یا به عبارتی، ترک خواهد شد و بدین ترتیب، متهم پرونده، دیگر، در معرض پیگیری اتهام و جرم مورد شکایت، نخواهد بود. صدور این قرار، صرفا در پرونده جرایم قابل گذشت و قبل از صدور کیفرخواست، آن هم فقط یک بار و به درخواست شاکی، امکان پذیر می باشد و پس از صدور این قرار، تنها یک بار دیگر، امکان تعقیب متهم پرونده، آن هم صرفا، تا یک سال از تاریخ صدور قرار، به درخواست شاکی، وجود خواهد داشت.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۹:۱۱:۵۱
باسلام؛ در جرائم قابل گذشت، شاکی می تواند تا قبل از صدور کیفرخواست، درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت، دادستان قرار ترک تعقیب صادر می کند. شاکی می تواند، تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار، تا یک سال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب، درخواست کند.شایان ذکر است که مقام صلاحیت دار، برای صدور قرار ترک تعقیب، دادستان بوده، مگر در موارد استثنایی که پرونده جرم، مستقیما در دادگاه، مطرح گردد و تحقیقات مقدماتی نیز در دادگاه، صورت گیرد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۸:۳۰:۳۴
فقط در جرایم قابل گذشت قابل صدور است، آن هم به تقاضای شاکی و در بازه زمانی قبل از صدور کیفرخواست و از وظایف دادستان است، البته دادیاران و معاون دادستان با موافقت دادستان میتوانند قرار ترک تعقیب صادر نمایند، ولی بازپرس این حق را نداشته و در صورتیکه نظر به ترک تعقیب داشته باشد باید تقاضای ترک تعقیب را از دادستان نماید و دادستان قرار ترک تعقیب صادر مینماید در جرایمی که مستقیماً بهدادگاه ارسال میگردند دادگاهها نیز در صورت وجود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۸:۲۰:۵۳
طبق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری جرائم کلاهبرداری یا در حکم کلاهبرداری در صورتی که مبلغ کلاهبرداری از سقف یک میلیارد ریال تجاوز نکند قابل گذشت میباشد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۸:۱۹:۱۲
با سلام قرار ترک محاکمه وبژه جرائم قابل گذشت میباشد و بزه کلاهبرداری جزء جرائم غیرقابل گذشت بوده درخواست شاکی بر ترک محاکمه در آن تأثیری ندارد. (ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری ۹۲
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | ۸:۱۸:۴۳
قرار ترک تعقیب فقط در جرایم قابل گذشت کاربرد دارد
قرار ترک محاکمه وبژه جرائم قابل گذشت میباشد و بزه کلاهبرداری جزء جرائم غیرقابل گذشت بوده درخواست شاکی بر ترک محاکمه در آن تأثیری ندارد. (ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری ۹۲
البته بزه كلاهبرداري تا مبلغ يك ميليارد ريال جز جرايم قابل گذشت تلقي مي گردد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۱۷:۳۱:۵۶
وقت بخیر و خداقوت
من اولین بار برای یک پرونده خانواده با موسسه شما آشنا شدم اما در حال حاضر و
پس ازدریافت مشاوره های متعدد در زمینه های مختلف میتونم به جرات بگم همراهی و آشنایی باشما و استفاده از خدمات شما بارها منو از ضرر های هنگفت نجات داده
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۱۳:۳۷:۴۴
قرار ترک محاکمه وبژه جرائم قابل گذشت میباشد و بزه کلاهبرداری جزء جرائم غیرقابل گذشت بوده درخواست شاکی بر ترک محاکمه در آن تأثیری ندارد. (ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری ۹۲
نظر شما در مورد این مطلب
* نام
* پست الکترونیک
* متن نظر
رزرو مشاوره فوری تلفنی با وکیل به صورت ۲۴ ساعته
مشاوره حقوقی تلفنی ۲۴ ساعته ارزان
۰۲۱۴۷۶۲۵۹۰۰
مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی
۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰
واحد وکالت تلفنی
ایمیل وکیل تلفنی
vakiltel@gmail.com
ایمیل مالی وکیل تلفنی
vakiltelmali@gmail.com
واحد گارانتی مشاوره حقوقی
hade_tavakoli@yahoo.com
شماره پیامک مشاوره حقوقی
۳۰۰۰۷۰۰۲۷۰۰۲۴۲
واحد مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب - ابتدای کارگر جنوبی - کوچه رشتچی - پلاک ۱۴ - طبقه اول - واحد ۳.
واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران:
استان: مازندران، شهرستان : آمل، بخش : مرکزی، شهر: آمل، خیابان طالب آملی کوچه توحید۴[نیما ۳]کوچه توحید۶[نیما۴]، پلاک ۳۶ طبقه اول واحد اول تلفن اداری:۰۱۱۴۴۴۴۲۵۰۹
قوانین و مقررات وکیل تلفنی
مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی
logo-samandehi
قرار ترک محاکمه وبژه جرائم قابل گذشت میباشد و بزه کلاهبرداری جزء جرائم غیرقابل گذشت بوده درخواست شاکی بر ترک محاکمه در آن تأثیری ندارد. (ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری ۹۲
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۱۲:۴۹:۳۶
با سلام و احترام
قرار ترک تعقیب از جلوههای عدالت ترمیمی است که ابتدا در ماده ۱۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری داگاههای عمومی و انقلاب مصوب ۱۳۷۸ تبلور یافت و در تبصره ۱ ماده ۱۷۷ قانون مذکور چنین آمده بود: «در صورت درخواست مدعی بر ترک محاکمه، دادگاه قرار ترک تعقیب صادر خواهد کرد، این امر مانع از طرح شکایت مجدد نمیشود».
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۱۰:۴۶:۰
باسلام،، در جرایم قابل گذشت شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند، در این صورت دادستان قرار ترک تعقیب صادر میکند، شاکی میتواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار تا یکسال از صدور قرار ترک تعقیب درخواست نماید».لذاقرار ترک تعقیب از جمله قرارهای قابل اعتراض قید نشده است لذا باید آن را قطعی تلقی نمود و فقط بنا به درخواست شاکی خصوصی ظرف یکسال از تاریخ صدور قابل رسیدگی مجدد است و پس از یکسال اعتبار امر مختومه پیدا میکند.لذا جرم کلاهبرداری بلحاظ غیر قابل گذشت بودن مشمول این قرار نمیگردد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۱۰:۴۴:۲۴
باسلام،، در جرایم قابل گذشت شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند، در این صورت دادستان قرار ترک تعقیب صادر میکند، شاکی میتواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار تا یکسال از صدور قرار ترک تعقیب درخواست نماید».لذاقرار ترک تعقیب از جمله قرارهای قابل اعتراض قید نشده است لذا باید آن را قطعی تلقی نمود و فقط بنا به درخواست شاکی خصوصی ظرف یکسال از تاریخ صدور قابل رسیدگی مجدد است و پس از یکسال اعتبار امر مختومه پیدا میکند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۹:۵۹:۴۹
سلام و ارادت
مقصود از قرار ترک تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری، قراری است که به واسطه صدور آن، پروسه تحقیقات، متوقف یا به عبارتی، ترک خواهد شد و بدین ترتیب، متهم پرونده، دیگر، در معرض پیگیری اتهام و جرم مورد شکایت، نخواهد بود. صدور این قرار، صرفا در پرونده جرایم قابل گذشت و قبل از صدور کیفرخواست، آن هم فقط یک بار و به درخواست شاکی، امکان پذیر می باشد و پس از صدور این قرار، تنها یک بار دیگر، امکان تعقیب متهم پرونده، آن هم صرفا، تا یک سال از تاریخ صدور قرار، به درخواست شاکی، وجود خواهد داشت.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۹:۴۳:۳۱
با سلام. با توجه به غیر قابل گذشت بودن جرم کلاهبرداری نمی توان با درخواست شاکی ترک محاکمه کرد .
قرار ترک تعقیب همان ترک محاکمه است که در جرایم قابل گذشت کاربرد دارد
ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری بیان میدارد در جرائم قابل گذشت، شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت، دادستان قرار ترک تعقیب صادر می کند. شاکی میتواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار تا یک سال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب درخواست کند.
برای جرم کلاهبرداری دو حالت متصور است جرم کلاهبرداری میتواند قابل گذشت یا غیر قابل گذشت باشد . کلاهبرداری تا یکصد میلیون تومان قابل گذشت است و امکان قرار ترک تعقیب نیز برای آن متصور است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۸:۴۵:۴۸
کلیه جرائم در حکم کلاهبرداری و جرائمی که مجازات کلاهبرداری درباره آنها مقرر شده یا طبق قانون کلاهبرداری محسوب می شود در صورت داشتن بزه دیده (مثل جرم معامله معارض قانون ثبت)
– سرقت تعزیری موضوع مواد (۶۵۶)، (۶۵۷)، (۶۶۱) و (۶۶۵) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ به شرطی که ارزش مال مورد سرقت بیش از دویست میلیون (۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال نباشد و سارق فاقد سابقه موثر کیفری باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۸:۴۴:۳۷
با سلام و احترام،
کلاهبرداری جرمی است که در آن فرد با توسل به وسایل متقلبانه طرف مقابل خود را فریب داده و به این وسیله مال دیگری را حتی با رضایت و همراهی وی برده و البته شرط آن، منفعت مالی خود کلاهبردار یا شخص دیگری از این جریان است. بنابراین افراد با رضایت مال خود را تقدیم کلاهبردار می کنند. باید توجه داشت که صرف گفتن یک دروغ ساده فریب مورد نظر برای تحقق جرم کلاهبرداری نیست و باید در عملیات انجام شده حتماً تقلبی به کار رفته باشد و طرف مقابل را اغفال نماید پس در کلاهبرداری بر خلاف سرقت، بردن مال غیر کفایت نمی کند بلکه لازم است که حتماً توسل به وسایل متقلبانه صورت گرفته باشه و فرد مقابل در نتیجه آن، فریب خورده و اغفال شود و نهایتاً در اثر این فریب خوردگی، مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد. کلاهبرداری از جمله جریام غیر قابل گذشت است پس حتی اگر شخص زیان دیده با فرد کلاهبردار توافق نماید بازهم جنبه عمومی این جرم باقی بوده و شخص مجرم باید برابر قانون مجازات گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۸:۳۹:۱۸
باسلام؛ قانونگذار در ماده79 قانون آئین دادرسی کیفری جدید به این ابهامات پاسخ داده. متن ماده چنین است: «در جرایم قابل گذشت، شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت، دادستان قرار ترک تعقیب صادر میکند. شاکی میتواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یکبار تا یک سال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب درخواست کند». در این ماده ملاحظه میگردد که اولاً: صدور قرار ترک تعقیب در جرایم قابل گذشت پیشبینی شده، لذا در جرایم غیرقابل گذشت، قابل اعمال نیست. ثانیاً: صدور قرار ترک تعقیب تا پیش از صدور کیفرخواست است. ثالثاً: صدور قرار مذکور، از وظایف و اختیارات دادستان است. رابعاً: پس از صدور قرار ترک تعقیب، شاکی فقط برای یک بار میتواند درخواست تعقیب مجدد متهم را بنماید و این درخواست حداکثر تا یک سال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب امکانپذیر است. لازم به ذکراست بیان گرددمواردی که پرونده مستقیما در دادگاه مطرح می گرددو دادگاه تحقیقات را برعهده داردصدورقرارترک تعقیب در دادگاه امکان پذیرمی باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۸:۳۵:۵۱
با سلام خدمت شما ای09125640057 سلام در صفادشت وکیل میخواهند برای پرونده مطالبه سنوات سلام لطفا به کاربر تعرفه وکالت اعلام شود اقای محمد پاشا پرونده باز ندارند میخواهند از کارفرما شکایت کنند صرفا میخواهند ابتدا تعرفه را بدانند
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۸:۲۰:۲۹
باسلام
با توجه به اینکه در قانون کاهش مجازات اسلامی جرم کلاهبرداری تا ۱۰۰ میلیون تومان قابل گذشت محسوب میشود بنابراین تا قبل از صدور کیفرخواست شاکی میتواند رضایت خویش را اعلام نماید و قرار ترک تعقیب صادر شود اما کلاهبرداری بیش از ۱۰۰ میلیون تومان غیر قابل گذشت محسوب شده و گذشت شاکی نمیتواند منجر به قرار ترک تعقیب شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۱/۹ | ۸:۱۹:۳۰
با توجه به غیر قابل گذشت بودن جرم کلاهبرداری ، امکانپذیر نیست
نظر شما در مورد این مطلب