شرط مبنی بر اینکه تا تاریخ وصول چک پرداخت ثمن مورد معامله نزد خریدار امانت باشد.
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۶/۱/۸ | ۱۸:۱۰:۲۴
- 13 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۱۷:۵۶:۳۸
خداقوت
مباحث حقوقی به علت پیچیدگی در بیان برای عموم مردم چندان قابل درک نیست
اما در سایت موسسه وکیل تلفنی مطالبی که در زندگی روزمره مردم با آنها دست به گریبان هستند با ساده ترین بیان
مطرح شده و به خوبی توضیح داده میشود
بابت مطالب مفید سایت خوبتون ممنونم
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۱۷:۵:۷
در فرض سوال با توجه به اینکه به محض وقوع عقد بیع فروشنده مالک ثمن و خریدار مالک مبیع میگردد و فروشنده را مکلف به تحویل مبیع میکند فلذا شرط مذکور خلاف مقتضای ذات عقد بود و باطل و مبطل عقد است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۱۶:۲۴:۴۱
با سلام چنانچه در معامله یک دستگاه خودرو شرط شود که تا وصول چک مربوط به ثمن معامله خودرو مبیع نزد خریدار امانت باشد و پس از آن چک مورد بحث هم وصول نشود، در فرض مذکور با توجه به اینکه در عقد بیع که از یک طرف طبق بند ۱ ماده ۳۶۲ قانون ۲۳۳ قانون صدرالاشاره مذکور باطل و موجب بطلان عقد است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۱۱:۵۰:۳۲
شروط ضمن عقد گاهی از خود عقد مهم تر است که منجر به ابطال یا فسخ معامله می گردد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۱۱:۱۶:۵۵
سلام عرض احترام از مطالب دکتر فاخر و ارجمندم جناب توکلی استفاده نمودم چنانچه در معامله یک دستگاه خودرو شرط شود که تا وصول چک مربوط به ثمن معامله خودرو مبیع نزد خریدار امانت باشد و پس از آن چک مورد بحث هم وصول نشود، در فرض مذکور با توجه به اینکه در عقد بیع که از یک طرف طبق بند ۱ ماده ۳۶۲ قانون ۲۳۳ قانون صدرالاشاره مذکور باطل و موجب بطلان عقد است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۹:۴۹:۵۶
سلام و عرض ادب
نکات مهمی که در رابطه با چک تضمین یا چک ضمانت حسن انجام کار در قراردادها باید در نظر داشته باشید :
اولاً : مشخص کنید که چک تضمین یا حسن انجام کار بدل از انجام اصل تعهد و آن کار هست یا نیست. مثلاً هم وجه چک ضمانت اخذ جواز ساخت را می توانید بخواهید و هم الزام سازنده به خود اخذ جواز ساخت.
ثانیاً : مشخص کنید که چک تضمین با خسارت روزانه تاخیر در انجام تعهد قابل جمع است یا نیست.
ثالثاً : اگر شما چک تضمین یا ضمانت حسن انجام کار را صادر کرده اید، می توانید با یک شرط در قرارداد، بار اثبات را برعکس کنید. یعنی شرط کنید که وقتی کارفرما (متعهد له) می تواند بر روی چک اقدام کند که تخلف متعهد را با دلایل موجه اثبات نماید. در صورتی که اگر این شرط نشود، در حالت استاندارد، بار اثبات حسن انجام تعهد به عهده خود متعهد است. چرا که اصل بر عدم انجام تعهد است و فقط دارنده چک کافی است که ادعای تخلف نماید و نیازی به اثبات تخلف ندارد.
رابعاً : حتماً در چک تضمین بنویسید (غیر قابل انتقال به شخص ثالث) تا فقط خود طرف قرارداد بتواند اقدام کند و شما بتوانید در برابر او حسن انجام تعهد خود را اثبات و دعوای استرداد چک مطرح کنید والا اگر چک تضمین را خرج کند، در برابر شخص ثالث نمی توانید به حسن انجام تعهد خود استناد و تقاضای استرداد چک را کنید. چرا که ارتباطی به شخص ثالث ندارد.
خامساً : چک تضمین در رویه اکثر دادگاه ها چک امانی تلقی نمی شود. فلذا اگر طرف مقابل بر خلاف قرارداد چک تضمین را برگشت بزند و اجرا بگذارد، خیلی امیدی به اخذ حکم کیفری خیانت در امانت نیست.
سادساً : در تمام قراردادها می نویسند بابت تضمین حسن انجام تعهدات در حالی که باید به صراحت مشخص شود که تضمین انجام کدام تعهد؟! چرا که کلی گویی در این مورد موجب می شود که مثلاً کوچکترین تخلف از قرارداد مجوز وصول چک تضمین باشد که معقول نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۹:۱۳:۲۰
با سلام و احترام،
بر اساس قانون شروط باطل کننده قرارداد شروطی هستند که اصل عقد را باطل می کنند ، یعنی این دسته از شروط برخلاف شروط باطل در قرارداد که تنها خودشان باطل بودند و نقشی در باطل شدن قرارداد نداشتند ، هم خودشان باطل و هم منجر به باطل شدن قرارداد می شوند . این شروط در ماده 233 قانون مدنی مشخص شده اند و به دو دسته تقسیم می شوند : - شروط خلاف مقتضای ذات عقد - شروط مجهولی که جهل به آن موجب جهل به عوضین می شود . شرط خلاف مقتضای ذات عقد به معنای شرطی در قرارداد است که با ذات و ماهیت اصلی قرارداد مخالف باشد . به عبارتی وجود این شرط در قرار داد ، خود قرارداد را هم زیر سوال برده است و باعث باطل شدن قرارداد شده است . مثلا اینکه خریدار در قرارداد خرید و فروش شرط کند که مال مورد معامله هرگز به خریدار منتقل نشود ! این موضوع با ذات قرارداد خرید و فروش که بدست آوردن مالکیت به یک مال است در تضاد است . از این رو وجود چنین شرط باطلی منجر به باطل شدن کل قرارداد می شود . دسته دوم شروط باطل کننده قرارداد ، شروط مجهولی هستند که جهل به آن موجب جهل به عوضین می شود . این جمله به این معنا است که ، اگر در عقود معوض برای یکی از دو عوض معاملهشرطی گذاشته شود که منجر به جهل نسبت به یکی از آن دو عوض معامله شود ، شرط و معامله هر دو باطلند . مثلا خانه ای به قیمت 200 میلیون ریال فروخته شود اما فروشنده در قرار داد شرط کند هر مقدار از ملک را که بخواهد در ازای این 200 میلیون تومان به نام خریدار خواهد زد . برای دانستن دیگر جزئیات می توانید از وکلای موسسه وکیل تلفنی مشورت بگیرید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۹:۹:۵۶
باسلام
چنانچه در معامله یک دستگاه خودرو شرط شود که تا وصول چک مربوط به ثمن معامله خودرو مبیع نزد خریدار امانت باشد و پس از آن چک مورد بحث هم وصول نشود، در فرض مذکور با توجه به اینکه در عقد بیع که از یک طرف طبق بند ۱ ماده ۳۶۲ قانون ۲۳۳ قانون صدرالاشاره مذکور باطل و موجب بطلان عقد است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۹:۹:۱۱
طبق ماده 362 قانون مدنی ، آثار بیعی که صحیحاً واقع شده باشد از قرار ذیل است:
1) به مجرد وقوع بیع مشتری مالک مبیع و بایع مالک ثمن میشود.
2) عقد بیع بایع را ضامن درک مبیع و مشتری را ضامن درک ثمن قرار میدهد.
3) عقد بیع بایع را به تسلیم مبیع ملزم مینماید.
4) عقد بیع مشتری را به تادیه ثمن ملزم میکند.
بنابراین شرط مذکور باطل و بطلان شرط به بطلان عقد هم سرایت میکند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۸:۵۷:۲۹
با سلام با توجه به ماده ۱۰ قانون مدنی که هرقراردادخصوصی را صحیح دانسته مگر آنکه با قانون مغایرت داشته باشد عقد مذکور تنظیم گردیده اما باعنایت به اینکه اگر چک وصول نشد چه اتفاقی خواهد افتاد سکوت قراردادی وجود دارد بدان معنا که مشخص نیست آیا حق فسخ یا قرارداد دارای حیات است پس با چنین قراردادی نمیتوانند هیچ کدام از طرفین ادعای نسبت مبیع نمایند فلذا عقد وشرط هردو باطل است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۸:۴۳:۱۳
با عرض سلام و ادب و احترام
بیع شرط در اصطلاح علم حقوق بیعی است که در آن شرط میشود هرگاه فروشنده در مدت معین تمام یا قسمتی از ثمن را به خریدار مسترد نماید حق فسخ معامله را نسبت به تمام یا قسمتی از مبیع داشته باشد. البته هرگاه به اینکه برای فسخ، تمام ثمن باید داده شود یا بخشی از آن اشاره نشده باشد خیار فسخ تنها با دادن تمام ثمن قابل اِعمال خواهد بود. بازگشت مبیع به مالکیت فروشنده در صورتی است که فروشنده به شرایطی که بین او و مشتری برای پس دادن مبیع مقرر شده است عمل نماید و در غیر این صورت بیع قطعی شده و مالکیت مشتری بر مبیع ثابت میشود.ویژگی شرط خیار (شرط نمودن وجود اختیار فسخ و برهم زدن معامله.) در بیع شرط این است که خیار برای فروشنده شرط میشود و استفاده از خیار مشروط به پرداخت ثمن توسط فروشنده در مدت معین است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۸:۴۲:۴۵
با سلام و عرض ادب و احترام
ممنون از مطالب خوبی که انتخاب میکنید .
خسته نباشید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ | ۸:۳۹:۵۳
بسیار عالی بود،من از وکیل تلفنی مشاوره حقوقی در مورد خانواده و ارث مشاوره گرفتم که با مشاوره های مستمر از وکیل تلفنی رای به نفع من صادر شده است و بدینوسیله مراتب سپاس خود را از مجموعه وکیل تلفنی اعلام میکنم
نظر شما در مورد این مطلب