موسسه وکیل تلفنی

  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۲۸:۴۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • سمیه رزاقی سمیه رزاقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۰:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • محمد رضا امین عطائی محمد رضا امین عطائی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۷:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۴
  • مینا بختیارپور مینا بختیارپور گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۱:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
  • زهرا خانی زهرا خانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۱۸:۳۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۵:۱۱:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۴۱:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
  • سعید اکبری سعید اکبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۳:۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
  • مهرداد امیری مهرداد امیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۳۷:۵۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
انجمن وکیل تلفنی

دلایل اثبات دعوا

دلایل اثبات دعوا

  • توسط فاطمه موسوی نژاد
  • ۱۳۹۹/۱۲/۱۴ | ۲۲:۴۹:۴۲
  • 0 نظر

دلایل اثبات دعوا در دادگاه

به موجب بند6 ماده ی 51 ق.آ.د.م : خواهان مکلّف است کلیّه ی ادلّه و وسایلی را که برای اثبات ادعای خود را دارد، از جمله اسناد، نوشتجات، اطّلاع مطّلعین و... را به طور واضح وروشن در دادخواست قید نماید واگر دلیل وی گواهی گواه باشد، باید اسامی ومشخصات ومحل اقامت آنان را به طور صحیح ذکر نماید.

گرچه ضمانت اجرای عدم رعایت این بند، توقیف دادخواست می باشد ( بند 2 ماده ی 53 ق.آ.د.م.) اما از آنجا که عدم ارائه دلیل مربوط به ماهیت دعواست ونهایتاً به ضرر خواهان تمام می شود؛ دفتر دادگاهها معمولاً وارد این مقوله نمی شوند.

البته چنانچه مشخصات ومحل اقامت شهودی که گواهی آنها مورد استناد است؛ در دادخواست ذکر نشده باشد، دفتر دادگاه اقدام به اخطار رفع نقص خواهد نمود اما در مورد سایر ادلّه ووسایل اثبات دعوا، چنانچه بیان نشده باشد، دعوای مدعی ثابت نشده ومحکوم به رد می گردد.

چنانچه خواهان، برخی از ادلّه ی خود را در دادخواست بیان نکرده باشد، سخت گیری زیادی نمی شود و اگر بعداً هم ارائه دهد پذیرفته می شود.

پیوستها ی دادخواست چه می تواند باشد؟

در مواردی که خواهان جهت اثبات ادعای خود به سندی استناد می نماید، همچنین در مواردی که قانون گذار تقدیم سندی را الزامی نموده است مانند اینکه دادخواست توسط ولی، قیم، وکیل و... تقدیم شود که نماینده باید دلیل نمایندگی خود را ضمیمه ی دادخواست نماید، خواهان مکلّف است رو نوشت یا تصویر گواهی شده سند را تهیه وبه پیوست دادخواست تسلیم نماید؛ بنا براین ضرورتی ندارد که اصل سند پیوست دادخواست شود وقانوگذار رو نوشت یا تصویر گواهی شده سند را کافی دانسته است وضمیمه کردن اصل سند این خطر را دارد که سند مفقود شود وخواهان دلیل خود را برای همیشه از دست بدهد؛ مقصود از گواهی آن است که دفتر دادگاهی که دادخواست به آنجا داده می شود یا دفتر یکی از دادگاهها ی دیگر یا یکی از ادارات ثبت اسناد یا دفتر اسناد رسمی و در جایی که هیچ یک از آنها نباشد، بخشدار محل یا یکی از ادارات دولتی، مطابقت رو نوشت یا تصویر سند را با اصل آن گواهی کرده باشد.

در صورتی که رو نوشت یا تصویر سند در خارج از کشور تهیه شده باشد، باید مطابقت آن با اصل در دفتر یکی از سفارت خانه ها و یا کنسولگری های ایران در خارج از کشور تهیه شده باشد، هر گاه اسنادی از قبیل دفاتر بازرگانی یا اساسنامه ی شرکت و یا امثال آنها، مفصّل باشد، قسمت هایی که مدرک ادعاست، خارج نویس شده وپیوست دادخواست می گردد.

علاوه بر اشخاص ومقامات فوق، وکلای طرفین دعوا نیز می توانند مطابقت رونوشتهای تقدیمی خود را با اصل تصدیق کرده، پس از پرداخت هزینه ی مربوط به برابر اصل کردن اسناد، به مرجع صالح تقدیم نماید.

نکته: لازم به ذکر است که ادارات ثبت اسناد و... در صورتی می توانند تصویر یا رو نوشت اسناد را گواهی نمایند که خود خواهان یا خوانده ی دعوا نباشند.

وکلای دادگستری نیز نمی توانند تصویر سندی را گواهی نمایندکه به عنوان اصیل ( خواهان یا خوانده در دعوا) در دعوا به آن استناد می نمایند.

در صورتی که اسناد به زبان فارسی نباشد، علاوه بر رو نوشت گواهی شده ی سند، ترجمه ی گواهی شده ی آن نیز، باید مترجمان رسمی یا مأموران کنسولی، حسب مورد گواهی نماید.

تعداد نسخ دادخواست و پیوست های آن

دادخواست وپیوست های آن باید به تعداد خواندگان دعوا به علاوه یک نسخه تهیه وتقدیم شود( م.60.ق.آ.د.م) زیرا یک نسخه باید برای خوانده ارسال شود و یک نسخه هم در پرونده بایگانی گردد، بنابراین چنانچه در دادخواست، سه خوانده وجود داشته باشد، تعداد نسخه های دادخواست باید چهار نسخه باشد.

پرداخت هزینه ی دادرسی

لازمه ی دادخواهی، پرداخت هزینه ی دادرسی است زیرا دادرسی مجانی نیست و دولت در مقابل حل اختلافی که می کند، هزینه ی آن را دریافت می کند واین هزینه در ابتدای کار پرداخت گردد؛ پس خواهان مکلّف است، هزینه ی دادرسی را پرداخت نماید؛ اما چنانچه در دعوا پیروز شود، می تواند از دادگاه در خواست نماید که خوانده را به پرداخت هزینه ی دارسی به نفع وی محکوم نماید، بدین ترتیب مبلغ مزبور از خوانده قابل استرداد می باشد، با این حال قانون گذار مواردی را پیش بینی نموده که خواهان از پرداخت هزینه دادرسی معاف می باشد.

این موارد عبارتند از: بنیادها ( شاما بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید وکمیته ی امدادکه قانون خاص تصریح به معافیت آنها دارد)

مدعی دعوای اعسار( چه اعسار از پرداخت هزینه دادرسی وچه اعسار از پرداخت محکوم به می باشد)

اشخاص معسر( معسر از هزینه ی دادرسی کسی است که به واسطه ی عدم کفایت دارایی یا عدم دسترسی به مال خود، به طور موقت، قادر به پرداخت هزینه ی دادرسی نیست ( م.540.ق.آ.د.م) دعوای اعسار، با شهادت شهود نیز قابل اثبات است. در صورتی که حضور شهود را در جلسه دادرسی لازم بداند، به مدعی اعسار اخطار می کند تا شهود خود را در جلسه حاضر نماید، اما چنانچه حضور شهود در جلسه لازم نباشد، شهادت آنها باید کتبی بوده ودر شهادت نامه مشخصات، شغل، وسیله ی امرار معاش،مدعی اعسار وعدم توانایی او برای پرداخت هزینه ی دادرسی با تعیین مبلغ آن باید تصریح شود (م.56ق.آ.د.م) با اثبات اعسار، شخص معسر، موقتاً از پرداخت تمام یا قسمتی از هزینه ی دادرسی معاف می گردد. اما معافیت مزبور، موقتی است وهر گاه در دعوای اصلی حکم به نفع مدعی اعسار داده شود ووی از اعسار خارج گردد ویا قادر به پرداخت تمام یا قسمتی از هزینه ی دادرسی گردد، هزینه ای که از پرداخت آن موقتاً معاف بوده، جزئاً یا کلاً از او اخذ خواهد گردید ( م.511ق.آ.د.م)

ضمانت اجرای عدم رعایت موارد بالا

قواعد آیین دارسی مدنی، قواعد مهمی است بنابراین در صورتی که اجرا نشود ابطال می گردد اما در پاره ای موارد قانونگذار به اشخاص مهلت می دهد تا در زمان معینی، نقصان کار خودرا جبران کنند واگر دوباره به تکلیف خود عمل نکنند موجب ابطال خواهد بود وعدم رعایت شرایط قانونی برای تنظیم دادخواست نیز همین حکم را دارد یعنی چنانچه دادخواست هر یک از شرایط مزبور را نداشته باشد، دادخواست پذیرفته می شود اما مدیر دفتر دادگاه ظرف مدت دو روز نقایص دادگاه را به طور کتبی ومفصل به خواهان اطلاع می دهد واز تاریخ ابلاغ ده روز به او مهلت داده می شود تا نقایص را بر طرف کند در صورتی که خواهان در مهلت داده شده اقدام به رفع نقایص نکند، دادخواست به موجب قراری که مدیر دفتر صادر می کند، ردّ می شود. این قرار به خواهان ابلاغ می شود و او می تواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ به همان دادگاه شکایت نماید؛ رایی که دادگاه در این خصوص صادر می کند قطعی است( م54ق.آ.د.م)

مشاورخانواده: فاطمه موسوی نژاد

کد مشاور 6867

 

درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی)

۰۲۱-۴۷۶۲۵۹

چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی

اجرت (تومان) 

۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

   ۱۰.۰۰۰هزار تومان

۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

۲۰.۰۰۰ هزار تومان

۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

۴۰.۰۰۰ هزار تومان

۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

۶۰.۰۰۰هزار تومان

۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل

۱۰۰.۰۰۰ هزار تومان

ساخت درگاه پرداخت آنلاین در دست اقدام است (از صبوری شما سپاسگذاریم)

برای مشاوره با وکیل یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند.

تلفنی مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید

 

 

 

 

 

 

 

 

 


نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی