آیا زوج میتواند ضمن عقد خارج لازم، زوجه را وکیل مطلق در طلاق خود قرار دهد؟
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۱۲/۲۷ | ۹:۱۸:۱۶
- 10 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ | ۱۱:۵۳:۱۵
باسلام،، در این نوع وکالت که زوج به زوجه یا شخص دیگری وکالت می دهد تا از طرف وی اقدام به طلاق نماید،نه شرط خلاف مقتضای ذات عقد است نه شرط نامشروع و زوجین میتوانند این شرط را مثل سایر شروط صحیح ضمن عقد خارج لازم قید کنند لذا اعطای وکالت به زوجه جهت طلاق پس از طی مراحل و تشریفات قانونی منعی ندارد و نظر اقلیت صحیح میباشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۳ | ۷:۴۰:۲۵
سلام
زوجین میتوانند شرایط صحیح دیگری را نیز ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر که مطرح بکنند. ممکن است وکالتی که برای طلاق به زوجه داده میشود، مطلق و بدون قید باشد؛ حتی وکالت در توافق به طلاق که به هر تقدیر باید به دادگاه خانواده صلاحیتدار مراجعه و تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش معمول شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۲ | ۲۱:۲۷:۲۸
باسلام
مدتیه که سعی میکنم مرتبا مقالات شمارو مطالعه کنم
واقعا هم مطالبتون بسیار آموزنده و مفیده
هم بسیار پرکاربرد و پرتکراره
از اولین باری که مشاوره حقوقی داشتم با وکلای شما
متوجه شدم که اهمیت اخذ راهنمایی های قانونی لازم قبل از تصمیم گیری تا چه اندازه بالاست
باسپاس
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۲ | ۱۰:۵۹:۲۷
وکالت در طلاق از جانب زوج به زوجه با وجود اینکه از نظر اکثریت باطل بوده ولی با توجه به نظر برخی مراجع و نظر اقلیت این شرط صحیح بوده و قابلیت اجرا دارد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۲ | ۱۰:۶:۱۷
با سلام دادن وکالت مطلق به زوجه درشرایط ضمن عقد عاری از اشکال نمیتواند باشد باتوجه به افزایش چشمگیر آمار جدایی و یا ازدواجهای سفید و نگاه به روح ماده۱۱۱۹ نظر قانونگذارشرطی است که حافظ منافع و بنیان خانواده باشد نه به معنا مخالف که مبین از هم پاشیدگی آن لذا با عنایت به شروط دوازده گانه ضمن عقد به زوجه اختیار کامل داده در صورت وجود تخلفات زوج اقدام به ارائه دادخواست نماید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۲ | ۹:۳۹:۵۶
وكالت در طلاق یا حق طلاق از نظر فرد وكیل خصوصیتی نسبت به سایر انواع وكالت ندارد، لذا همان طوری كه زوج می تواند به فرد دیگری وكالت در طلاق زوجه خود یا حق طلاق زن خود را بدهد به همان ترتیب می تواند وكالت در انجام این كار را به خود زوجه نیز محول نماید در این صورت زوجه, وكیل در طلاق دادن خودش (یا حتی وكیل در توكیل) از طرف زوج خواهد بود. در تعابیر عامیانه به وکالت در طلاق، حق طلاق نیز گفته می شود.
با سلام همانطور که شوهر میتواند به شخص دیگری وکالت مطلق یا عام دهد میتواند زن را وکیل مطلق یا عام در طلاق کند (مستفاد از فتوای حضرت امام به نقل از روزنامه انقلاب اسلامی شماره ۱۰۷ مورخ آبان ماه ۱۳۵۸)، این شرط نه خلاف مقتضای ذات عقد است و نه نامشروع. از طرفی با توجه به ظاهر ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی نیز نمیتوان در این امر تردید کرد زیرا این ماده از وکالت مطلق، خروج موضوعی دارد و موضوع آن بحث راجع به شروط ضمن نکاح بوده است و از وکالت مطلق یا عام انصراف دارد منتها وکیل شوهر نیز مانند خود او نمیتواند پیش از رجوع به دادگاه مبادرت به طلاق کند و شرط مخالف آن هم با نظم عمومی تعارض دارد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۲ | ۸:۵۷:۵۴
با سلام و احترام،
همانطور که می دانید بر طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و شرع، حق طلاق به دست مرد است. اما مرد می تواند اجرای حق خود در طلاق را به همسرش یا هر شخص دیگری وکالت دهد. و این توضیح ساده اصطلاح حق طلاق زن است. وکالت حق طلاق یا همان گرفتن حق طلاق به دو صورت است: اول این که به صورت شرط ضمن عقد در سند ازدواج نوشته شود دوم این که زوج (مرد) به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه می کند و وکالت در طلاق به همسرش یا دیگری بدهد .اگر زوج خارج از کشور باشد می تواند به سفارت یا کنسولگری ایران مراجعه کند و حق طلاق را به هر کس که تمایل داشته باشد اعطا کند. اما مورد شایع این است که مرد به همسرش وکالت در طلاق می دهد. ولی همانطور که گفته شد زوج می تواند این وکالت طلاق را به هر کس که بخواهد فرضا پدرش ، دوستش و یا همسرش واگذار کند. کما اینکه زوجه هم میتواند برای طلاق به هر شخصی صلاح بداند وکالت بدهد. در فرض سوالی که آیا زوج میتواند ضمن عقد خارج لازم، زوجه را وکیل مطلق در طلاق خود قرار دهد باید گفت که چنین موردی از جمله شروط جایز و وفق ماده 10 قانون مدنی مجاز است و کمیسیون نشست قضایی نیز آن را تایید نموده است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۲ | ۸:۱۴:۴۰
خلاف مقتضای ذات عقد است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۲۲ | ۸:۱۲:۲۰
وکالت در طلاق برای زوجه مسقط حق طلاق برای زوج نیست
نظر شما در مورد این مطلب