انتقال سهم ورثه بهائی به وراث مسلمان
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۵/۱۲/۲۵ | ۲۳:۱۰:۴۸
- 9 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۱۶:۵۸:۵۰
در مسائل مربوط به انحصار ورثه و تقسیم اموال متوفی در حالت عادی نیز سوال و مباحث پیچیده زیادی وجود دارد که برای افراد عادی که اطلاعات و تخصص حقوقی ندارند بسیار دشوار قابل فهم خواهد بود
قطعا تفاوت در دین نیز در این موضوع به پیچیدگی امر اضافه میکند
اینکه شما با ریزبینی و نکته سنجی راهنمای مردم هستید جای تشکر دارو
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۱۳:۴:۵۸
قسمت دوم ماده 881 مکرر، در باب قانون تقسیم ارث بین مسلمان و غیر مسلمان و توارث مسلمان و کافر و به طور اخص، در مورد ارث مسلمان از غیر مسلمان، چنین مقرر داشته: « ...اگر در بین ورثه متوفای کافری، مسلم باشد، وراث کافر، ارث نمی برند، اگرچه از لحاظ طبقه و درجه، مقدم بر مسلم باشند. » این بخش، خود، حاوی دو حکم می باشد:
اول، مسلمان از غیرمسلمان ارث می برد. بنابراین، اگر شخصی که مسیحی است یا زرتشتی یا یهودی یا بهایی و یا حتی مرتد، فوت کند و وارث وی مسلمان باشد، مطابق قانون تقسیم ارث بین مسلمان و غیر مسلمان، وارث مسلمان از مورث خود، ارث می برد.
دوم، اگر شخصی غیر مسلمان فوت کرده و وارث وی متعدد بوده و برخی از این وراث، مسلمان و برخی دیگر، غیر مسلمان باشند، صرفا وراث مسلمان، بر اساس طبقات و درجات ارث، ارث خواهند برد، اگرچه وراث غیر مسلمان، نزدیک تر به متوفی باشند.
برای روشن شدن مطلب، به این مثال، توجه نمایید: شخص الف که مسیحی است، فوت می کند. او دارای همسر، دو فرزند و پدر و مادر می باشد که همگی مسیحی هستند. ضمنا این شخص، یک پسر عموی مسلمان نیز دارد. مطابق قانون تقسیم ارث بین مسلمان و غیر مسلمان که در ماده 881 مکرر قانون مدنی، بیان گردیده، توارث مسلمان و کافر، در ابن فرض بدین صورت خواهد بود که وارث مسلمان، تمام ترکه را برده و وارث مسیحی، مالی را به ارث نمی برند.
لازم به ذکر است که ارث بردن مسلمان از غیر مسلمان، مورد عقیده فقهای شیعه بوده و فقهای اهل تسنن، همانند فرض ارث کافر از مسلمان، در مورد ارث مسلمان از کافر نیز قائل به ممنوعیت بوده و لذا، مطابق نظر این گروه از فقها، مسلمان از غیر مسلمان، ارث نمی برد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۱۰:۵۸:۴۵
باسلام
در موردی که دلیلی بر بهائیت ابراز نشده صرف ادعا مسموع نیست و گواهی حصر وراثت صادره معتبر است و در موردی که بهائیت بعضی از ورثه ثابت باشد چون به موجب قانون مدنی کفر از موانع ارث بوده و بهائی کافر محسوب است و کافر از مسلمان ارث نمیبرد؛ بنابراین وراثی که بهایی باشند از ارث بردن نسبت به مورث مسلمان محروم اند و به اعتقاد اکثریت سهم الارث آنان به علت کفر نصیب سایر ورثه مسلمان میشود یعنی ماترک کلاً فقط بین ورثه مسلمان و بدون احتساب سهم ورثه بهایی تقسیم میشود و به نظر اقلیت سهم وراثی که بهایی هستند به سهام سایر ورثه افزوده نمیشود بلکه در حکم اموال بلا صاحب بوده و تحت نظر اداره سرپرستی قرار میگیرد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۱۰:۴۴:۱۴
سلام.صرفا ادعای بدون ارائه دلیل برای محروم کردن ورثه از ارث مسموع نمیباشد.ولی در صورتی که ثابت شود احدی از ورثه بهایی است،از مورث خود که مسلمان است بهددلیل کافر بودن بهایی ارث نمیبرد.وسهم ورثه ی بهایی به دیگر وراث مسلمان میرسد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۸:۵۶:۳۲
دادگاه از رسیدگی به پرونده های افراد بهایی امتناع میکند زیرا این عمل نوعی رسمیت بخشیدن به بهاییت است و این امر بر خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قوانین موضوعه و نظم عمومی است و رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیر شیعه منحصراً در مورد ایرانیان مسلمان غیر شیعه و نیز در مورد مسیحیان و کلیمیان و زردشتیان است و لا غیر.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۸:۲۷:۲۷
با سلام و احترام،
یکی از مسائلی که بعد از فوت متوفی رخ می دهد، نحوه تقسیم ارث بین ورثه می باشد. قانون گذار در مواد قانون مدنی و منطبق بر شرع مقدس اسلام، به این مورد توجه داشته و کلیه قوانین و ضوابط مربوط به آن را، به طور کامل شرح داده است. بنابراین، وراث می بایست تقسیم ترکه را با توجه به قانون آن انجام دهند. تقسیم ارث بین ورثه نیز با توجه به طبقه و درجه آن ها صورت گرفته و دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد. همچنین، برخلاف باور عمومی، سهم الارث فرد از ترکه متوفی، همواره به یک مقدار ثابت نبوده و ممکن است این مقدار با توجه به وجود وراث دیگر، دچار تغییر گردد که این امر، با آگاهی از جزئیات تقسیم ارث امکان پذیر می باشد. نحوه تقسیم ارث بین ورثه بنابر قانون مدنی و با توجه به طبقه و درجه آن ها صورت می گیرد. بنابر قانون تقسیم ارث، وراث به سه طبقه تقسیم شده و هر طبقه، دارای درجاتی می باشد. وارث درجه و طبقه پایین تر در صورتی در سهم الارث متوفی شریک خواهند بود که افراد طبقه بالاتر وجود نداشته باشند. نکته مهم در بحث انحصار وراثت رعایت حق و حقوق افراد غیر مسلمان در برابر مسلمین می باشد زیرا در نظام قانونی ایران کفر از موانع ارث بوده و شخص بهایی از مسلمین ار نمی برد و نکته دیر اینکه به صرف یک ادعا نمی توان شخصی را بهایی محسوب نمود مگر انکه دلایل متقن برای این موضوع وجود داشته باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۸:۲۶:۴۰
با سلام موردی که دلیلی بر بهائیت ابراز نشده صرف ادعا مسموع نیست و گواهی حصر وراثت صادره معتبر است و در موردی که بهائیت بعضی از ورثه ثابت باشد چون به موجب قانون مدنی کفر از موانع ارث بوده و بهائی کافر محسوب است و کافر از مسلمان ارث نمیبرد؛ بنابراین وراثی که بهایی باشند از ارث بردن نسبت به مورث مسلمان محروم اند و به اعتقاد اکثریت سهم الارث آنان به علت کفر نصیب سایر ورثه مسلمان میشود یعنی ماترک کلاً فقط بین ورثه مسلمان و بدون احتساب سهم ورثه بهایی تقسیم میشود و به نظر اقلیت سهم وراثی که بهایی هستند به سهام سایر ورثه افزوده نمیشود بلکه در حکم اموال بلا صاحب بوده و تحت نظر اداره سرپرستی قرار میگیرد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۸:۱۳:۱۲
اما، در اصلاحات سال ۶۱ و سپس، سال ۱۳۷۰، ماده ۸۸۱ مکرر قانون مدنی، به این قانون، اضافه گردید که متن ماده، بدین شرح میباشد: «کافر از مسلم، ارث نمیبرد و اگر در بین ورثه متوفای کافری، مسلم باشد، وراث کافر، ارث نمیبرند، اگرچه از لحاظ طبقه و درجه، مقدم بر مسلم باشند.»
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۱۲ | ۸:۱۲:۱۵
مسلمان از کافر ارث می برد ولی کافر از مسلمان ارث نمی برد
نظر شما در مورد این مطلب