سفته سفید امضاء
- توسط سید علی موسوی
- ۱۳۹۵/۱۲/۲۱ | ۱۳:۳۷:۵
- 10 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۹ | ۱۵:۵۳:۳۸
با سلام
سفته سفید امضا سفتهای است که در آن نام و امضای صادرکننده وجود دارد، اما سایر ارکان سفته مثل تاریخ پرداخت (سررسید)، وجه و نام گیرنده خالی میماند و درواقع تکمیل متن آن به گیرنده سفته واگذار میشود. در چنین شرایطی، دارنده سفته میتواند این سند را مطابق خواست خود تکمیل کند و برای وصول آن اقدام نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۹ | ۱۲:۴۷:۱۵
سفید امضا سفتهای است که در آن نام و امضای صادرکننده وجود دارد، اما سایر ارکان سفته مثل تاریخ پرداخت (سررسید)، وجه و نام گیرنده خالی میماند و درواقع تکمیل متن آن به گیرنده سفته واگذار میشود و به نوعی به دارنده نمایندگی داده شده است و بابت ان نمیتوان از لفظ سو استفاده استفاده کرد
با سلام
سفته سفید امضا در قانون ایران پذیرفته شده است به نوعی میتوان گفت که دارنده وکالت از شخص تحویل دهنده سفته دارد میتواند آن را تکمیل نماید بنابراین بایستی سایر شرایط مطالبه وجه سفته وجود داشته باشد تا بتوان از مزایای تجاری آن بهره برد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۹ | ۱۰:۵۷:۲۶
سلام.در اعسار چه اجراییه ثبتی باشد وچه اجراییه قضایی شخص در صورت عدم تادیه دین راهی زندان میشود درصورتی که درقانون نحوه اجرای محکومیت های مالی اگر اجراییه ثبتی باشد شخص مدیون راهی زندان نمیشود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۹/۹ | ۱۰:۴۹:۳۵
سفته سفید امضا سفتهای است که در آن نام و امضای صادرکننده وجود دارد، اما سایر ارکان سفته مثل تاریخ پرداخت (سررسید)، وجه و نام گیرنده خالی میماند و درواقع تکمیل متن آن به گیرنده سفته واگذار میشود. در چنین شرایطی، دارنده سفته میتواند این سند را مطابق خواست خود تکمیل کند و برای وصول آن اقدام نماید
در حقوق ایران، سفید امضا پذیرفته شده است و قانونگذار فرض میکند با امضای سفته، شما به گیرنده وکالت دادهاید تا سفته را به خواست خود تکمیل و استفاده کند.
با سلام و احترام،
سفته سفید امضا، امروزه یک عبارت رایج و آشنا است. بیشتر افرادی که در امور تجاری وارد میشوند یا به دنبال استخدام در کارخانهها، شرکتها و مؤسسات مختلف هستند، هنگام بستن قرارداد، با درخواست صدور سفته سفید امضا مواجه میشوند. در صورت عدم آشنایی با سفته سفید امضا و عواقب حقوقی آن، مشکلات متعددی برای صادرکننده سفته پیش میآید. مشکلاتی که رهایی از آنها بسیار سخت و گاهی غیرممکن است. سفته یک سند تجاری لازمالاجراست که بر اساس آن، یک طرف (صادرکننده) متعهد میشود مبلغ مشخصی را در یک زمان معین، بهطرف دیگر (گیرنده وجه) بدهد. این مبلغ نمیتواند از رقم مجاز چاپشده روی سفته بیشتر باشد.با توجه به وص تجریدی اسناد تجاری باید دانست که امروزه اثبات امانی بودن سفته بعهده مدعی آن است، از طرفی در عرف امروز جمعه ما اگر کسی نتواند از پس پرداخت مبلغ سفته برآید باید درخواستاعسار کند و اگر نتواند مبلغ پیش قسط آن را پرداخت کند نیز زندانی خواهد شد.
با سلام قانون اعسار مصوب ۱۳۱۳ اشعار میدارد هر فردی که از تأديه دین خویش عاجز است و نسبت به دین اجراییها صادر شود اگر ظرف ده روز بدهی خود را پرداخت نکند به در خواست ذی نفع راهی زندان میشود و تا زمان یوم الاداء شدن دین در زندان میماند باید توجه داشت این امر جنبهی عمومی ندارد به عبارتی هیچگاه دادستان در این موضوع درخواست زندانی شدن بدهکار را نمیکند و نکتهی دیگر اینکه هزینهی نگهداری فرد بدهکار برعهده ی خود ذی نفع میباشد اما امروزه این قانون به این شکل اجرا نمیشود این موضوع ادامه داشت تا سال ۱۳۵۲ تحت تأثیر افکار حقوق بشر قانون منع بازداشت افراد بدهکار تصویب شد، این قانون عملاً قانون اعسار را منسوخ کرد. منع بازداشت افراد بدهکار تا سال ۱۳۷۷ ادامه داشت تا زمانی که قانون نحوهی اجرای محکومیتهای مالی تصویب شد، میتوان گفت این قانون تقریباً شبیه قانون اعسار میباشد
سفته سفید امضا از طرف امضاکننده در واقع این اختیار را به دارنده سفته می دهد که هر مطلبی را می تواند در سفته بنویسد
سفته سفید امضا سفتهای است که در آن نام و امضای صادرکننده وجود دارد، اما سایر ارکان سفته مثل تاریخ پرداخت (سررسید)، وجه و نام گیرنده خالی میماند و درواقع تکمیل متن آن به گیرنده سفته واگذار میشود و به نوعی به دارنده نمایندگی داده شده است. در چنین شرایطی، دارنده سفته میتواند این سند را مطابق خواست خود تکمیل کند و برای وصول آن اقدام نماید.
نظر شما در مورد این مطلب