تشریفات آیین دادرسی مدنی، در خصوص تبادل لایحه در دعوای تصرف عدوانی
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۱۲/۱۳ | ۲۳:۲۲:۲۶
- 9 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۳۰ | ۲۰:۲۳:۴۳
باسلام
با تصریح مقنن در ماده ۱۵ قانون جدید جلوگیری از تصرف عدوانی به اینکه رسیدگی پژوهشی خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی به عمل خواهد آمد نیازی با دادخواست چاپی نیست و تبادل لوایح انجام نمیشود و درخواست پژوهش ذیل رأی مورد شکایت بلااشکال است و هزینه دادرسی تعلق نمیگیرد و اگر دادگاه تعیین وقت دادرسی و دعوت اصحاب دعوا را لازم بداند با تعیین وقت خارج از نوبت در حدود ماده ۱۲۸ قانون آیین دادرسی مدنی عمل خواهد کرد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۳۰ | ۱۸:۴۰:۲۷
در طول زمانی که برای تبادل لوایح فرصت داشتم با معرفی یک دوست با وکیل تلفنی آشنا شدم و با یک تماس تلفتی به وکیل متخصص در زمینه ملکی ارجاع داده شدم
لایحه مدنظر در طول یک روز نگارش و ارسال شد
خواستم از بابت سرعت و کیفیت خدمات شما تشکر کنم
از آنجا که تصرف عدوانی به عنوان یک تصرف غیر قانونی شناخته می شود قانون اسلامی موجود سریعا از طریق دادگاه نسبت به این تصرفات غیر قانونی عکس العمل نشان می دهد. بنا براین برای دفاع از خود در دادگاه های مربوط به تصرف عدوانی حضور یک وکیل خبره و کار بلد لازم و ضروری می باشد چرا که به این نوع طرح دعوی سریعا رسیدگی می شود و اگر خوانده به خاطر بی اطلاعی نسبت به مفاد قانون اقدام به موقعه ای انجام ندهد به احتمال زیاد باید مجازات تصرفی عدوانی که شاید هم ادعای قانونی پشت آن نباشد را تحمل کند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۳۰ | ۹:۴۱:۴۵
با سلام در برخی از موارد رسیدگی حقوقی مقنن تصمیمات خاصی را جهت رعایت ترتیبات و تشریفات مقرر نموده که در مواردی که فوریت رسیدگی و زمان دارای اهمیت است عدم رعایت تشریفات مهم نخواهد بود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۳۰ | ۸:۳۸:۵۸
با سلام تصریح مقنن در ماده ۱۵ قانون جدید جلوگیری از تصرف عدوانی به اینکه رسیدگی پژوهشی خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی به عمل خواهد آمد نیازی با دادخواست چاپی نیست و تبادل لوایح انجام نمیشود و درخواست پژوهش ذیل رأی مورد شکایت بلااشکال است و هزینه دادرسی تعلق نمیگیرد و اگر دادگاه تعیین وقت دادرسی و دعوت اصحاب دعوا را لازم بداند با تعیین وقت خارج از نوبت در حدود ماده ۱۲۸ قانون آیین دادرسی مدنی عمل خواهد کرد
سلام.رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات دادرسی صورت میگیرد.ولی اگر دادگاه تعیین وقت رسیدگی ودعوت از اصحاب دعوا را لازم بداند باتعیین وقت خارج از نوبت طبق ماده ۱۲۸ قانون آیین دادرسی مدنی عمل خواهد کرد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۳۰ | ۸:۱۸:۳۵
با تصریح مقنن در ماده ۱۵ قانون جدید جلوگیری از تصرف عدوانی به اینکه رسیدگی پژوهشی خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی به عمل خواهد آمد نیازی با دادخواست چاپی نیست و تبادل لوایح انجام نمیشود و درخواست پژوهش ذیل رأی مورد شکایت بلااشکال است و هزینه دادرسی تعلق نمیگیرد و اگر دادگاه تعیین وقت دادرسی و دعوت اصحاب دعوا را لازم بداند با تعیین وقت خارج از نوبت در حدود ماده ۱۲۸ قانون آیین دادرسی مدنی عمل خواهد کرد.
طبق ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی دعوا . تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیر منقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست مینماید .
برخی معتقدند تصرف عدوانی به قرار ذیل است :
استیلای غیر ذی حق بر مال خواه ذی حق مالک آن مال باشد یا مالک منافع آن مانند (مستاجر) یا صاحب حق انتفاع باشد مانند (مباح له )در عمری و رقبی و سکنی پس اگر مالک عین مستاجره عدوانا مستولی بر آن گردد و حق مستاجر را ضایع و مخدوش کند تصرف او تصرف عدوانی است.
کسی که مال غیر منقول را از تصرف متصرف سابق عدوانا خارج کرده باشد و درواقع تصرف اولا حق و در تعاقب تصرف سابق باشد خوانده دعوا تصرف عدوانی محسوب است و دعوا باید به طرفیت او اقامه شود .
اصولا دعوای تصرف عدوانی در صلاحیت محاکم عمومی حقوقی است و طبق حکم ماده 12 ق آیین دادرسی مذنی دعوی مطروحه در صلاحیت دادگاه محل وقوع مال غیر منقول است .
رسیدگی به دعاوی تصرف عدوانی نه تنها تابع تشریفات دادرسی نیست بلکه رسیدگی خارج از نوبت به آن نیز تجویز شده است .
ضمنا معنی عبارت تابع تشریفات نبوده مذکور در ماده 177 قانون آیین دادرسی مدنی 1379 موجب معافیت خواهان از پرداخت هزینه های دادرسی نیست و خواهان مکلف است طبق ماده 503 هزینه دادرسی را پرداخت نماید. سند مالکیت از ادله اثبات دعواست که میتواند هر گونه تصرفی را مرعوب خویش سازد .
در ماده 174 ق آیین دادرسی مدنی ذکر شده چنانچه قبل از صدور رای خواهان تقاضای صدور دستور موقت نماید و دادگاه دلایل و ی را موجه تشخیص دهد .
دستور جلوکیری از ایجاد تصرف و یا تکمیل اعیانی از قبیل احداث بنا یا غرس اشجار یا کشت و زرع و یا جلوگیری از ادامه مزاحمت م یا ممانعت از حق را در ملک مورد دعوا صادر خواهد کرد .
در ماده 44 قانون اجرای احکام میتوان استنباط نمود که نظر قانون گذار این است که احکام تخلیه و خلع ید و مشابه آن ها علیه محکوم علیه و هر متصرف غیر قانونی دیگر قابل اجراست .
چون محکوم علیه پس از صدور حکم رفع تصرف عدوانی مبادرت به تحویل ملک به شخص ثالث نموده و تصرف شخص ثالث در حقیقت ادامه تصرف غیر مجاز و غیر قانونی محکوم علیه است .
لازم است که در ماده 175 ق آد م تصریخ شود که رای صادره مبنی بر رفع تصرف عدوانی ممانعت از حق یا مزاحمت پس از ابلاغ بلافاصله به دستور دادگاه اجرا خواهد شد .
تجدیدنظرخواهی در خصوص تصرف عدوانی مانع از اجرای رای نیست ولی واخواهی مانع از اجرای رای است
نظر شما در مورد این مطلب