نفقه جنین و مخارج دارو و درمان آن از زوج
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۱۲/۶ | ۲۲:۴۱:۲۵
- 10 نظر
اتفاق نظر
اینکه در تبصره ۱ ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی آمده است مقام قضایی با تنظیم صورت مجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد به معنای رفع تصرف متصرف عدوانی از رقبه متنازع فیه یا رفع ممانعت مانع از ملک مورد نزاع نیست، چرا که اقدامات مذکور منوط به ورود دادگاه در ماهیت موضوع و صدور حکم و قطعیت آن است. لهذا، آنچه از سیاق و مدلول عبارت دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز تا صدور حکم قطعی مذکور در تبصره مرقوم استنباط می گردد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۲۹ | ۲۳:۳۳:۱۳
باسلام
هرچند زنی که نشوز می کند استحقاق دریافت نفقه را در آن ایام ندارد، با توجه به این که مطابق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی نفقه اولاد بر عهده پدر است، مطابق ملاک قسمت اخیر ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی زن ناشزه حامله تا زمان وضع حمل حق نفقه را دارا خواهد بود و با توجه به این که سلامت جنین بستگی کامل به سلامت مادر و تغذیه صحیح او دارد، نفقه نه به مقداری که برای سلامت محل ضرورت داشته باشد، بلکه به میزانی که سلامت زن و حمل را توأماً تأمین کند، باید از سوی شوهر پرداخت شود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۲۹ | ۱۸:۴:۴۴
باسلام،، نفقه زن باردار در ازدواج دائم، حتی اگر نشوز وی ثابت گردد بر عهده شوهر او می باشدچون مرد ملزم به تادیه نفقه فرزندان خود میباشداما نفقه زن باردار در عقد موقت، بر اساس ماده 1113، بر عهده همسر او نیست، مگر اینکه بر آن، شرط شده باشد یا زن، پس از ثبت ازدواج موقت به علت بارداری، مرد را با حکم دادگاه، از حیث نفقه فرزند، ملزم به پرداخت نفقه ایام بارداری نماید.
با سلام براساس نظریه شماره ۲۰۵۶/۷ مورخ ۲۹/ ۳/۷۰ اداره حقوقی آن مقدار از نفقه که برای سلامت حمل ضرورت داشته باشد با لحاظ ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی از طرف زوجه قابل مطالبه است و در صورت امتناع زوج از پرداخت نفقه و طبق تشخیص دادگاه تا این حد قابل تعقیب کیفری است. توضیح آن که زوجه ناشزه حق نفقه ندارد اعم از آنکه حامل باشد یا نباشد ولی نفقه اختصاصی جنین به موجب اطلاعات ادله که نفقه اولاد بر عهده پدر است و طبق آیه «ان کن اولایت حمل فانفقر اعلیهن حتی یضمن حملهن» نیز بر این امر دلالت دارد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۲۹ | ۱۱:۱۴:۱۱
سلام.طبق اصل کلی زن ناشزه مستحق دریافت نفقه نمی باشد.ولی زن ناشزه حامله تا زمان وضع حمل حق نفقه را دارا خواهد بود.ومیزان نفقه باید به اندازه ای باشد که سلامت زن و حمل را باهم تامین کند.
هر چند زنی که نشوز میکند استحقاق دریافت نفقه را در آن ایام ندارد، با توجه به اینکه مطابق ماده 1199 قانون مدنی نفقه اولاد برعهده پدر است، مطابق ملاک قسمت اخیر ماده 1109 قانون مدنی زن ناشزه حامله تا زمان وضع حمل حق نفقه را دارا خواهد بود و با توجه به اینکه سلامت جنین بستگی کامل به سلامت مادر و تغذیه صحیح او دارد، نفقه نه به مقداری که برای سلامت حمل ضرورت داشته باشد، بلکه به میزانی که سلامت زن و حمل را تواماً تأمین کند، باید از سوی شوهر پرداخت شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۲۹ | ۸:۳۰:۳۸
با سلام و احترام،
همه ما می دانیم که عقد نکاح از جمله عقودی است که هم دارای جنبه مالی و هم دارای جنبه غیر مالی می باشد. هدف از انعقاد عقد نکاح، تشکیل خانواده و بقای نسل است. در هر عقدی، طرفین عقد در برابر یکدیگر دارای حقوق و تکالیفی می باشند و عقد نکاح نیز از این امر مستثنی نیست. تکلیف زن، تمکین در برابر مرد خود و تکلیف مرد پرداخت نفقه در قبال تمکین و همچنین پرداخت سایر حقوق مالی زن، نظیر مهریه و اجرت المثل، در صورت مطالبه او می باشد . مطابق ماده 1107 قانون مدنی: "نفقه، عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن، از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم، در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض." بر اساس این ماده، محرز و مشخص است که نفقه شامل چیست. همچنین، بر اساس ماده 1106 قانون مدنی، "در نکاح دائم، نفقه زن بر عهده شوهر است." یکی از وضعیت هایی که برای یک زن، در ازدواج دائم، پیش می آید، بارداری او می باشد. پرسشی که مطرح می شود، این است که وضعیت نفقه زن باردار در ازدواج دائم، چگونه می باشد؟ در پاسخ به این پرسش، باید گفت: نفقه زن باردار در ازدواج دائم، فرقی با نفقه او در غیر ایام بارداری ندارد و از آنجا که مطابق قانون، پرداخت نفقه در ازدواج دائم بر عهده زوج می باشد، وظیفه پرداخت نفقه زن باردار در ازدواج دائم نیز با همسر او است. تعیین میزان نفقه زن حامله در ازدواج دائم و موقت یا سایر شرایط، در صورت عدم توافق طرفین، با تصمیم و نظر دادگاه خواهد بود.
تکلیف ولی قهری در مورد فرزند تا سن مشخصی پرداخت نفقه است که حتی در این خصوص شکایت فرزند از پدر قابل تصور است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۲۹ | ۸:۱۹:۴۷
براساس نظریه شماره ۲۰۵۶/۷ مورخ ۲۹/ ۳/۷۰ اداره حقوقی آن مقدار از نفقه که برای سلامت حمل ضرورت داشته باشد با لحاظ ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی از طرف زوجه قابل مطالبه است و در صورت امتناع زوج از پرداخت نفقه و طبق تشخیص دادگاه تا این حد قابل تعقیب کیفری است. توضیح آن که زوجه ناشزه حق نفقه ندارد اعم از آنکه حامل باشد یا نباشد ولی نفقه اختصاصی جنین به موجب اطلاعات ادله که نفقه اولاد بر عهده پدر است و طبق آیه «ان کن اولایت حمل فانفقر اعلیهن حتی یضمن حملهن» نیز بر این امر دلالت دارد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۲۹ | ۸:۱۳:۴۱
عقد نکاح، از جمله عقودی است که هم، دارای جنبه مالی و هم، دارای جنبه غیر مالی می باشد. هدف از انعقاد عقد نکاح، تشکیل خانواده و بقای نسل است. در هر عقدی، طرفین عقد، در برابر یکدیگر، دارای حقوق و تکالیفی می باشند و عقد نکاح نیز از این امر، مستثنی نیست. تکلیف زن، تمکین در برابر مرد خود و تکلیف مرد، پرداخت نفقه در قبال تمکین و همچنین، پرداخت سایر حقوق مالی زن، نظیر مهریه و اجرت المثل، در صورت مطالبه او می باشد.
مطابق ماده 1107 قانون مدنی: "نفقه، عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن، از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم، در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض." بر اساس این ماده، محرز و مشخص است که نفقه شامل چیست. همچنین، بر اساس ماده 1106 قانون مدنی، "در نکاح دائم، نفقه زن بر عهده شوهر است."
یکی از وضعیت هایی که برای یک زن، در ازدواج دائم، پیش می آید، بارداری او می باشد. پرسشی که مطرح می شود، این است که وضعیت نفقه زن باردار در ازدواج دائم، چگونه می باشد؟ در پاسخ به این پرسش، باید گفت: نفقه زن باردار در ازدواج دائم، فرقی با نفقه او در غیر ایام بارداری ندارد و از آنجا که مطابق قانون، پرداخت نفقه در ازدواج دائم بر عهده زوج می باشد، وظیفه پرداخت نفقه زن باردار در ازدواج دائم نیز با همسر او است. تعیین میزان نفقه زن حامله در ازدواج دائم و موقت یا سایر شرایط، در صورت عدم توافق طرفین، با تصمیم و نظر دادگاه خواهد بود.
نظر شما در مورد این مطلب