اعلان و اعلام حکم ورشکستگی
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۱۰/۶ | ۲۲:۳۶:۲
- 9 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۱۲ | ۱:۵۰:۳۶
باسلام،، اعلام ورشکستگی فقط از طریق حکم دادگاه امکانپذیر است. بهعبارتسادهتر، تا زمانی که دادگاه حکم ورشکستگی را برای فرد یا شرکت صادر نکند، ورشکستگی اثبات نخواهد شد؛ بنابراین تاجر یا مدیر بعد از محاسبه مجموع بدهکاریها و داراییها در نرم افزار حسابداری شرکتی و آگاهی از وضع مالی، باید به دادگاه عمومی محل سکونتش رجوع کند و اسناد خود را تحویل دهد. همچنین طلبکاران یا دادستان میتوانند برای اعلام ورشکستگی سایر افراد از دادگاه تقاضا کنند.
ماده ۵۶۵ قانون تجارت: «تجار ورشکسته در دو مورد ذیل پس از اثبات صحت عمل در مدت پنج سال از تاریخ اعلان ورشکستگی میتواند اعتبار خود را اعاده کنند.
۱. تاجر ورشکسته که تحصیل قرارداد ارفاقی نموده و تمامی وجوهی را که به موجب قرارداد به عهده گرفته است، پرداخته باشد این ترتیب در مورد شریک شرکت ورشکسته که شخصاً تحصیل قرارداد ارفاقی جداگانه نموده است نیز رعایت میشود.
۲. تاجر ورشکسته که کلیه طلبکاران ذمهی او را بری کرده یا به اعاده اعتبار او رضایت دادهاند.»
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۶ | ۱۳:۳۱:۲۵
امور مربوط به حقوق تجارت و بحث ورشکستگی از اموری است که حتی در بین متخصصین حقوقی نیز چندان رواج ندارد و فرد متبحر و کارآزموده کم پیدا میشود
خوشحالم که از طریق وکیل تلفنی با یکی از این وکلای متخصص در امور تجارت آشنا شدم
موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۶ | ۱۲:۵۴:۱۳
صدور حکم ورشکستگی توسط دادگاه ماده 412 قانون تجارت : "ورشكستگی تاجر يا شركت تجارتی در نتيجه توقف از تاديه وجوهی كه برعهده او است حاصل می شود . حكم ورشكستگی تاجری را كه حين الفوت در حال توقف بوده تا یک سال بعد از مرگ او نيز می توان صادر نمود
با سلام و احترام،
در دنیای امروز تجارت یکی از مهم ترین فعالیت های اقتصادی محسوب می شود . گاهی پیش می آید که تاجر بخاطر معامله اشتباه ، ریخت و پاش های شخصی و یا تغییر و تحولات بازار سرمایه خود را از دست می دهد . قانون حمایت های خاصی را برای تاجر ورشکسته ای که تقصیر یا تقلبی در مورد ورشکستگی خود نداشته است در نظر گرفته است. در یک قاعده کلی تمام معاملات تجار معاملات تجارتی محسوب می شوند مگر اینکه معلوم شود مربوط به امور تجارتی نیست پس اصل بر تجارتی محسوب شدن معاملات تاجر است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. ممکن است تاجر به علت فقدان سرمایه کافی ، در نظر نگرفتن رقابت ، تغییرات پیش بینی نشده بازار و یا به دلایل دیگری از پرداخت بدهی های خود ناتوان شود . ورشکستگی به معنای توقف تاجر از پرداخت دیون و ناتوانی او از انجام تعهدات مالی خود می باشد . به این معنا که او به علت نداشتن مال یا وجه نقد از پرداخت بدهی های خود ناتوان شده است و بنابراین، تا زمان تصفیه کامل ورشکستگی، ممنوع المعامله می گردد. ممکن است تاجر به علت فقدان سرمایه کافی ، در نظر نگرفتن رقابت ، تغییرات پیش بینی نشده بازار و یا به دلایل دیگری از پرداخت بدهی های خود ناتوان شود . ورشکستگی به معنای توقف تاجر از پرداخت دیون و ناتوانی او از انجام تعهدات مالی خود می باشد. به این معنا که او به علت نداشتن مال یا وجه نقد از پرداخت بدهی های خود ناتوان شده است و بنابراین، تا زمان تصفیه کامل ورشکستگی، ممنوع المعامله می گردد. برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه مشورت نموده و بعد از آن اقدام حقوقی خود را انجام دهید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۸/۶ | ۱۰:۱۴:۲۲
ممکن است تاریخ توقف تاجر ضمن حکم ورشکستگی قید گردد که این امر خللی به حقوق اعتراضی در باب تاریخ توقف و اصل حکم ورشکستگی ایجاد نمینماید .
با سلام چنانچه تاجر در عملیات تجارتخانه خود رعایت اصول تجارتی را ننماید به حکم محکمه و به خواست ذینفعان تاجر ورشکسته به تقصیر در اموری مانند مخارج شخصی مازاد بر درآمد خود مهم ترین آنها انجام معامله با تنزل قیمت یا ایجاد تعهد جدید جهت تادیه دیون قبلی اعلان ورشکستگی خواهد شد
ورشکستگی در اثر بی مبالاتی تاجر در امور تجاری و عدم رعایت اصول کار تجارت حاصل می شود. چنانچه تاجر به تقلب و تهیه مستندات جعلی به منظور خارج کردن اموال خود از دست طلبکاران، اعلام ورشکستگی کند، مجرم شناخته شده و مطابق قانون مجازات خواهد شد.
اولا باید تاجر بودن شخص اثبات گردد که بتوان بر علیه او اعلان ورشکستگی نمود
نظر شما در مورد این مطلب