گواهی عدم امکان سازش و مطالبه جهیزیه و مهریه در مورد زن و شوهر یهودی
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۹/۲۸ | ۲۲:۴۲:۳۹
- 11 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۴ | ۹:۴۷:۴۷
باسلام، بر اساس اصل 13 قانون اساسی ، ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی بعنوان تنها اقلیت های دینی در کشور شناخته شدند و ایشان در احوال شخصیه(ازدواج، طلاق،ارث و وصیت) می توانند براساس آیین خود عمل کنند. در عین حال ثبت ازدواج و طلاق طبق ماده 49 قانون حمایت خانواه الزامی است و عدم ثبت آن با مجازات روبروست. بنابراین اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی در عمل به تعلیمات و آیین خود آزادند و در خصوص طلاق، این دسته از هموطنان ارجمند باید بر اساس آیین خود عمل کرده و برای ثبت آن در دفاتر رسمی طلاق ،می بایست به دادگاه های خانواده مراجعه کرده و از دادگاه تنفیذ طلاق و اجازه ثبت طلاق را اخذ کنند.زیرا دفاتر رسمی در صورتی می توانند اقدام به ثبت طلاق نمایند که گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق یا تنفیذ و اجازه ثبت طلاق از طرف دادگاه خانواده صادر شده باشد.دادگاه خانواده با دعوت از طرفین و تعیین وقت رسیدگی و احراز صحت عمل زوجین بر اساس آیین خودشان و احراز مغایر نبودن آن با نظم عمومی تصمیم می گیرد و چون مطالبه مهریه و جهیزیه زوجه نیز در همین راستا مغایرتی با نظم عمومی ندارد قابل وصول میباشد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۲۳:۳۰:۳
ارائه اطلاعات در مورد مطالب پرتکرار که امروزه در بسیاری از پیج ها و سایتها در فضای مجازی وجود دارند چندان مهم نیست
بلکه مهم اشاره به نکاتی است که کمتر به آن اشاره و در مورد آن صحبت میشود
مطالب شما همیشه در عین مهم بودن بسیار تازه و جالب است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۲۱:۵۰:۳۳
با سلام
گواهی عدم امکان سازش همان طور که از اسم آن پیداست تائیدیهای است مبنی بر این که خانم و آقا از نظر دادگاه شرایط ادامه زندگی مشترک با یکدیگر را ندارند و دفتر ازدواج و طلاق مجاز به خواندن صیغه طلاق بینشان است. برای دریافت این گواهی باید مراحل خاصی طی شود و خانم و آقا در شرایط از پیش تعریف شدهای میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند. این گواهی مدت اعتبار محدودی دارد که اگر با استناد به آن اقدام به طلاق نکنند منقضی میشود و برای دریافت مجدد آن باید اقدام کنند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۲۰:۳۰:۴۹
خواسته گواهی عدم امکان سازش و مطالبه جهیزیه و مهریه و نفقه علیه شوهر خود در دادگاه شهرستان اقامه دعوی نموده است در قباله نکاحیه تصریح شده مهریه و جهیزیه بر ذمه زوج دین ربانی است که برابر دستور شرع حضرت کلیمالله معمول دارند، دادگاه با احراز سوء معاشرت شوهر گواهی عدم امکان سازش صادر کرده و آن را برای اجرای صیعه طلاق تسلیم نموده است. با توجه به مراتب مذکور طرز وصول مهریه و جهیزیه به نحو موجل یا حال و قابل وصول بودن یا نبودن آن در شرایط موجود چگونه است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۱۲:۲۵:۲۹
مسعله طلاق و آثار آن در مورد زوج یهودی مطابق با قوانین و آیین آنها البته قوانین مربوط به مذهب زوج صالح میباشد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۱۰:۱۸:۵۷
با سلام و احترام،
بر اساس قانون ، طلاق یکی از روش های انحلال نکاح بوده که در قانون مدنی پیش بینی شده است. اگرچه طلاق و جدایی دارای آثار مخرب فردی و اجتماعی است، اما گاهی ادامه یک زندگی مشترک غیر ممکن به نظر می رسد. درخواست تقاضای طلاق، می تواند توسط مرد، زن و یا هردوی آنها اعلام گردد. در صورتی که مرد یا هردو زوجین، متقاضی درخواست طلاق باشند به آن طلاق توافقی گفته می شود. در پی اعلام هریک از درخواست های مذکور، دادگاه رای جداگانه صادر می کند. اگر مرد و یا هردو زوجین، متقاضی دریافت طلاق باشند گواهی عدم امکان سازش بعد از طی کردن تشریفات قانونی صادر می شود. نکته مهم این است که این نوع گواهی مختص طلاق است پس در خصوص اتباع بیگانه یا پیرو سایر اقلیت ها کاربرد ندارد مگر اینکه این افراد رسیدگی به چنین روند و روالی را برابر قانون ایران درخواست کرده باشند که در این صورت به خواسته ایشان رسیدگی می شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۹:۴۰:۲۲
سلام و عرض ادب
زن یهودی بخواسته گواهی عدم امکان سازش و مطالبه جهیزیه ومهریه و نفقه علیه شوهر خود در دادگاه شهرستان اقامه دعوی نموده است در قباله نکاحیه تصریح شده مهریه و جهیزیه بر ذمه زوج دین ربانی است که برابر دستور شرع حضرت کلیم الله معمول دارند، دادگاه با احراز سوءمعاشرت شوهر گواهی عدم امکان سازش صادر کرده و آنرا برای اجرای صیغه صلاق تسلیم نموده است .با توجه به مارتب مذکور طرز وصول مهریه و جهیزیه به نحو موجل یا حال و قابل وصول بودن یا نبودن آن در شرایط موجود چگونه است :
با توجه بماده 8 قانون حمایت خانواده که در ذیل درج میگردد:
ماده 8 اجرای صیغه طلاق پس از رسیدگی دادگاه و صدور گواهی عدم امکان سازش صورت خواهد گرفت .متقاضی گواهی عدم امکان سازش باید تقاضانامه ای بدادگاه تسلیم نماید.
در مورد سئوال فوق کمیسیون مشورتی حقوق مدنی اداره حقوقی در جلسه مورخ 9/10/49 بشرح زیر اظهارنظرکرده است :
چون طلاق زوجه یهودی بحکم دادگاه و بر طبق قانون حمایت خانواده به عمل می آید و در صورت استنکاف شوهر ازحضوردرمحضر طلاق سردفتر راسا" صیغه طلاق را برابر ذیل ماده 8 قانون حمایت خانواده جاری و به ثبت میرساند و حکم دادگاه در چنین موردی قائم مقام به رضایت شوهر یهودی می گردد و این مقررات بمناسبت ارتباط آن با نظم عمومی شامل عموم ایرانیان اعم از شعبه و غیر شیعه می باشد بنابراین زوجه مطلقه یهودی به تبع مواردمذکور استحقاق دریافت مهر و جهیزیه خویش را خواهد داشت .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۹:۳۱:۵۶
با سلام در هر دین مطابق با فرامین خود پیوند زوجیت و به تبع آن جدایی نیز دستور لازم دارد لذا در هر کشوری فارق از دین افراد قوانین مدنی و خانواده حاکم است که نحو جدایی و ازدواج را قانون مدار مینمایدفلذا اگر مهر وسایر حقوق مالی زوجه در تمام ادیان و نوع تقبل و پرداخت تعیین تکلیف گردیده باشد قاضی میتواند اولا براساس قوانین جاری کشور و ثانیا به اتکا دستورات دینی آن زوج نوع جدایی و ترتیب حقوق مالی زوجه را فراهم نماید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۸:۳۳:۱۵
با سلام طلاق زوجه یهودی به حکم دادگاه و بر طبق قانون حمایت خانواده به عمل میآید و در صورت استنکاف شوهر از حضور در محضر طلاق سردفتر راساً صیغه طلاق را برابر ذیل ماده ۸ قانون حمایت خانواده جاری و به ثبت میرساند و حکم دادگاه در چنین موردی قائممقام به رضایت شوهر یهودی میگردد و این مقررات به مناسبت ارتباط آن با نظم عمومی شامل عموم ایرانیان اعم از شیعه و غیرشیعه میباشد؛ بنابراین زوجه مطلقه یهودی به تبع موارد مذکور استحقاق دریافت مّهرو جهیزیه خویش را خواهد داشت.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۸:۲۱:۴۳
زوجه یهودی مطابق با آیین خودشان مستحق جهیزیه و مهریه می باشد و دادگاه باید طبق آیین آن ها رای صادر نماید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۷/۲۲ | ۸:۱۳:۳۷
مطالب بسیار مفید و آموزنده است احوال شخصیه در خصوص مذاهب مختلف نیاز به تحقیق و تفحص بسیاری دارد
نظر شما در مورد این مطلب