آیا پزشکان در اجرای حرفه خود دارای مسئولیت می باشند؟ در خصوص چه مواردی می توان از پزشک شکایت کرد؟
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۴/۲۴ | ۱۴:۳۳:۲۲
- 7 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ | ۱۵:۱:۲۲
مسئولیت قراردادی به لحاظ اجرا ننمودن مفاد تعهدی که ناشی از قرارداد است به وجود می آید، مانند قراردادی که فی مابین بیمار و پزشک و یا بیمار با بیمارستان و یا کلینیک منعقد می شود و مسئولیت قهری مربوط به نظم عمومی است و هرگونه توافق میان طرفین برای از بین بردن آن ممکن نیست. سوم مسئولیت کیفری یا جزایی پزشک است که پزشک باید مرتکب یکی از جرایم مصرح در قانون شده باشد و در آن صورت شخص مسئول به یکی از مجازاتهای مقرر محکوم خواهد شد و در آخر مسئولیت انتظامی یا حرفهای است، مسئولیتی که پزشکان براساس قراردادهای حرفهای در برابر سازمان نظام پزشکی از آن برخوردارند.
تخلفات انتظامی پزشکان که مهمترین موارد آن عبارتند از : به کار نبردن حداکثر تلاش ممکن جهت معالجه و درمان – سهل انگاری درانجام وظیفه وعدم رعایت موازین علمی ، شرعی و قانونی- افشا نمودن اسرار و نوع بیماری-انجام اعمال خلاف شئون پزشکی- جذب بیمار از طریق تبلیغات گمراه کننده و موارد دیگر
جرایم ناشی از اعمال پزشکی: در این نوع جرایم علاوه بر شخصیت مرتکب که به حرفه پزشکی اشتغال دارد فعل زیانبار باید یک عمل پزشکی و درمانی تلقی شود. ارتکاب قتل عمد،صدمات بدنی و قتل ترحم آمیز و سقط جنین از عناوین مهمترین عناوین مجرمانه ناشی از اعمال پزشکی محسوب می شوند
برای شکایت به چه نهادهایی می توان مراجعه نمود؟ الف) دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی که مردم می توانند برای رسیدگی به مشکلات و پروندههای قضایی خود در رابطه با قصور و تخلفات پزشکی در هر سطحی به آنجا مراجعه کنند و از این طریق می توانند دیه، و خسارات وارد شده را مطالبه کرده و اگر پزشک مرتکب قصور شده باشد مجازات او را هم از دادگاه بخواهند.
ب) شورای حل اختلاف (ویژه امور بهداشت) که رسیدگی و حل و فصل اختلافات اعضای جامعه پزشکی با یکدیگر و همچنین اختلافات جامعه پزشکی با سایر اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی در صورتیکه مبلغ خواسته یا محکوم به کمتر از٢٠ ميليون تومان باشد و یا در صورتیکه هر دوطرف در خصوص ارجاع پرونده به شورا توافق داشته باشند ،در صلاحیت آن می باشد.
ج) سازمان نظام پزشکی که تخلفات اداری و انتظامی پزشکان را مورد رسیدگی قرار می دهد و نتیجه آن برخورد انتظامی با پزشک خواهد بود که طیف وسیعی از اقدامات از توبیخ کتبی تا لغو پروانه طبابت به شکل دائمی را در بر می گیرد. نظریه پزشکی قانونی بسیار اهمیت دارد و مبنای اکثر احکام صادره این نظریه کارشناسی می باشد.
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ | ۱۱:۵۵:۴۲
با سلام و احترام. همونطور که همگی میتوانیم احتمال بروز خطا در هر شغل و حرفهای وجود دارد و حرفه پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد. پزشکان جامعه نیز مانند دیگر نهادها و اصناف ازجمله افراد شریفی میباشند که تمام تلاش و هموغم خود را در این داشتهاند تا جان افراد را حفظ کنند یا کیفیت زندگی ایشان را ارتقا بخشند. اما در این شغل نیز مانند دیگر حرف و گاهی اوقات پیش میآید که تخلفاتی از سوی پزشکان صورت میگیرد که این تخلفات از نظر قانون جرم بوده و قابل تعقیب کیفری و قضایی است اما نکته مهم این است که در این خصوص باید به کجا مراجعه کنیم و چه نوع شکایتی را تنظیم نماییم. مهمترین مراجع و مراکزی که برای امور تخصصی مربوط به قصور پزشکی پیشبینیشده بهترتیب شامل دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت و سازمان نظام پزشکی میباشد که تخلفات اداری و انتظامی پزو اشکان را مورد رسیدگی قرار میدهد اما اینهمه ماجرا نیست مسئله بسیار مهم این است که بدانیم چه نوع شکایتی را تنظیم نموده و به کدام مرجع مراجعه نماییم و چگونه مراحل پیگیری آن را تا حصول نتیجه قطعی طی کنیم اینها همه موارد بسیار مهم و تخصصی هستند که توسط وکلا و کارشناسان مؤسسه وکیل تلفنی برای شما بهصورت شفاف بیانشده و مشکل خویش را میتوان از طریق تماس با ایشان برطرف نمایید موفق باشید.
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ | ۱۱:۳۴:۴۹
باسلام واحترام
با توجه به اینکه پزشک در بسیاری از موارد با جان انسان ها سر و کار دارد بنابراین از منظر قانون لازم است تا پزشک قبل از عملیات پزشکی رضایت بیمار را جلب نماید اما این در حالی است که وقت کافی برای این منظور وجود داشته باشد در غیر این صورت پزشک حتی بدون اخذ رضایت می تواند عملیات پزشکی مورد نظر را انجام دهد و هیچ مسئولیتی متوجه پزشک نخواهد شد اما این در حالتی است که پزشک دچار قصور نشده باشد بنابراین اگر پزشک دچار قصورشده باشد حتی اگر رضایت بیمار را به دست آورده باشد باز هم مسئولیت کیفری متوجه پزشک خواهد شد اما اگر مرتکب قصوری نشده باشد حتی اگر رضایت بیمار را جلب نکرده باشد نمی توان مسئولیتی را متوجه پزشک کرد.
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ | ۹:۴۵:۳۵
با سلام پزشکان در اجرای حرفه خود دارای مسئولیت می باشند؟ پزشکان از چهار نوع مسئولیت برخوردارند که ابتدا مسئولیت اخلاقی است که گستره وسیع تری دارد. دوم مسئولیت مدنی است که شامل مسئولیت قراردادی و مسئولیت قهری می شود. مسئولیت قراردادی به لحاظ اجرا ننمودن مفاد تعهدی که ناشی از قرارداد است به وجود می آید، مانند قراردادی که فی مابین بیمار و پزشک و یا بیمار با بیمارستان و یا کلینیک منعقد می شود و مسئولیت قهری مربوط به نظم عمومی است
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ | ۹:۳۰:۳
مهمترین نکته در بحث تخلفات پزشکان و آنچه که باعث دارا شدن مسئولیت کیفری پزشکان می گردد در بحث عدم قصور در علم و عمل و اخذ برائت و رعایت نظامات میگردد هرچند در برخی موارد اخذ برائت ضرورتی ندارد
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ | ۹:۲۸:۲۵
عرض خسته نباشید دارم خدمت مجموعه وکیل تلفنی بخاطر مطالب آموزنده
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ | ۸:۵۱:۴۳
ممنون از مطالب مفید سایت
نظر شما در مورد این مطلب