اعتبار قولنامه منوط به امضاء و تصدیق طرفین میباشد.
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۸/۱۷ | ۲۰:۳۸:۴۰
- 12 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۱۳:۲۸:۵۰
باسلام
اعتبار قولنامه یا مبایعهنامه به این است که به امضا یا تصدیق طرفین معامله رسیده باشد؛ بنابراین، قولنامهای که دارای دو امضا و نزد خریدار است معتبر میباشد و قولنامه دارای یک امضا فاقد اعتبار است و بر این اساس نبودن قولنامه دو امضا نزد فروشنده در فرض پرسش موجب بطلان معامله نیست
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۱۲:۲۱:۴
با سلام
مبایعه نامه سندی است که به وسیله ی آن طرفین یک معامله قصد و اراده ی خود را برای خرید و فروش اجناسی مشخص با قیمتی معلوم ، مکتوب می نمایند وبا امضا کردن به آن اعتبار قانونی می بخشند زیرا که امضای مبایعه نامه توسط خریدار و فروشنده نشان میدهد که مفاد قرارداد مبایعه نامه مورد قبول و پذیرش آنان است و نزد ایشان اعتبار دارد.چنانچه خریدار مبایعه نامه را امضا نکرده باشد و مبایعه نامه و مفاد آن را مورد انکار یا تردید قراردهد طرف دیگر یعنی فروشنده هم امکان اثبات اعتبار مبایع نامه را نخواهد داشت زیرا در صورت عدم وجود امضای خریدار در مبایعه نامه هیچ کس توان ملزم کردن او به مفاد آن قرارداد را ندارد و دادگاه با صدور رای به نفع خریدار مبایعه نامه را فاقد اعتبار و غیر الزام آور تلقی می کند .
حتی اگر انکار یا تردیدی از جانب خریدار در بین نباشد اما تنها سند برای اثبات معامله و خرید و فروش مبایعه نامه باشد بدون وجود امضای خریدار ، مبایعه نامه فاقد اعتبار قانونی می باشد زیرا عدم امضای مبایعه نامه می تواند دلیل بر عدم رضایت خریدار به مفاد مبایعه نامه و عدم پایبندی او به قرارداد تلقی بشود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۱۱:۴۳:۵۱
ضمن عرض ادب و احترام و خسته نباشید به تمام همکاران و پرسنل موسسه
از طریق یک جلسه که در شرکت ما توسط مشاور موسسه شما برگزار شد با وکیل تلفنی آشنا شدم
به دلیل تسلطی که در مشاور شما دیدم تصمیم گرفتم پرونده مربوط به قرارداد فروش یک قطعه زمین موروثی هم به شما واگذار کنم
امروز اولین جلسه دادگاه بود و همه چیز خوب پیش رفت
خواستم از این طریق از مدیریت موسسه بابت تسهیل دسترسی به وکلای مجرب تشکر کنم
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۱۱:۶:۵۴
باسلام بدون وجود امضای خریدار ، مبایعه نامه فاقد اعتبار قانونی می باشد زیرا عدم امضای مبایعه نامه می تواند دلیل بر عدم رضایت خریدار به مفاد مبایعه نامه و عدم پایبندی او به قرارداد تلقی بشود. بر طبق ماده ی 1291 قانون مدنی سند عادی در دو صورت حکم سند رسمی را دارد و در خصوص دو طرف معامله و قائم مقام و ورثه ی ایشان لازم الاجرا خواهد بود.
1- طرفی که سند علیه او مطرح شده است انتساب سند را به شخصی که سند به او منتسب است تایید کند.
2- ثابت شود که طرفی که سند را مورد انکار یا تردید قرارداده است خودش سند را امضا کرده است.
بر طبق ماده ی فوق چنانچه خریدار مبایعه نامه را امضا نکرده باشد و مبایعه نامه و مفاد آن را مورد انکار یا تردید قراردهد طرف دیگر یعنی فروشنده هم امکان اثبات اعتبار مبایع نامه را نخواهد داشت زیرا در صورت عدم وجود امضای خریدار در مبایعه نامه هیچ کس توان ملزم کردن او به مفاد آن قرارداد را ندارد و دادگاه با صدور رای به نفع خریدار مبایعه نامه را فاقد اعتبار و غیر الزام آور تلقی می کند .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۱۰:۴۷:۳
مبایعه نامه سندی است که به وسیله ی آن طرفین یک معامله قصد و اراده ی خود را برای خرید و فروش اجناسی مشخص با قیمتی معلوم ، مکتوب می نمایند وبا امضا کردن به آن اعتبار قانونی می بخشند زیرا که امضای مبایعه نامه توسط خریدار و فروشنده نشان میدهد که مفاد قرارداد مبایعه نامه مورد قبول و پذیرش آنان است و نزد ایشان اعتبار دارد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۱۰:۲۶:۳۳
قولنامهای که دارای دو امضا و نزد خریدار است معتبر میباشد و قولنامه دارای یک امضا فاقد اعتبار است و بر این اساس نبودن قولنامه دو امضا نزد فروشنده در فرض پرسش موجب بطلان معامله نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۹:۵۱:۳۸
با سلام و احترام،
قولنامه ها، از مهم ترین اسناد قراردادی هستند که در حقوق، مثبت تعهد به انعقاد عقد بیع بوده و در عرف، مفهوم مبایعه نامه و سند اثبات کننده انعقاد عقد بیع را دارند و برای تنظیم آن ها، باید قواعد و تشریفات پیش بینی شده مورد نظر قانون گذار را رعایت کرد تا از اعتبار کافی برخوردار باشند. با توجه به اینکه در عرف، قولنامه، معادل مبایعه نامه است و افراد با کمک آن مالکیت خود بر مال منقول یا غیر منقول را اثبات می نمایند، ضروری است تا از شرایط و مواردی که سبب اعتبار قولنامه می گردد، آگاه بود تا به ویژه در مقام دفاع یا دعوا، با بی اعتباری قولنامه، مواجه نشود. باید دانست که اعتبار قولنامه عادی در دادگاه، در صورتی خواهد بود که طرفین، ذیل آن را امضا زده باشند و حین انعقاد، از اهلیت برخوردار بوده و شرایط اصلی صحت معاملات را رعایت کنند. قولنامه محضری نیز، تا زمانی که ادعای جعل، یا عدم اهلیت یا عدم رعایت شرایط اساسی صحت معاملات، در انعقاد آن، اثبات نشده، دارای ارزش و اعتبار می باشد. در مواد 1257 به بعد قانون مدنی ادله اثبات دعوا پیش بینی شده که بخشی از این ادله مربوط به اعتبار اسناد رسمی و عادی می باشد و قولنامه ای که امضای هردو طرف را داشته باشد می تواند از نظر دادگاه معتبر بوده و معیار صدور حکم قرار گیرد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۹:۴۳:۲۷
سلام و عرض ادب
هر قراردادی (درمورد ملک، آپارتمان، خودرو و….)که دارای امضاء و یا اثر انگشت باشد بر طبق ماده 1257 قانون مدنی، بین امضاء کنندکان و قائم مقام آنها (ورثه) دارای اعتبار قانونی است (حتی پس از فوت) چه آن قرارداد امضای شاهد داشته باشد یا نداشته باشد.
قولنامه به هر شکل و شمایل تنظیم شود اعم از اینکه به صورت ….دست نویس و یا در برگه A4 و یا در برگه امتحانی، ، فرم قرارداد مشاور املاک باشد (بر علیه امضاء کنندکان آن دلیل است) و دارای اعتبار قانونی است
مهر و امضای مشاور املاک، باعث اعتبار بیشتر قولنامه می شود ( شکل قرارداد را طبیعی جلوه می دهد )و لکن اگر فاقد امضا و مهر مشاور املاک باشد ،قولنامه همچنان اعتبار دارد << ولو آنکه در متن آن بنویسند قولنامه بدون امضا و مهر مشاور املاک اعتیار ندارد >>
اگر قولنامه دارای کد رهگیری باشد اعتیار بیشتری به آن می بخشد و لکن اگر فاقد کد رهگیری باشد همچنان اعتبار دارد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۹:۲۸:۵۹
با سلام اعتبار قولنامه یا مبایعهنامه به این است که به امضا یا تصدیق طرفین معامله رسیده باشد؛ بنابراین، قولنامهای که دارای دو امضا و نزد خریدار است معتبر میباشد و قولنامه دارای یک امضا فاقد اعتبار است و بر این اساس نبودن قولنامه دو امضا نزد فروشنده در فرض پرسش موجب بطلان معامله نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۹:۲۷:۵۶
با سلام اصطلاحی است که از فقه اسلامی وارد حقوق شده است. در نتیجه برای پاسخ به این سوال بهتر است به فقه رجوع کنیم. اگر در لغت نامه ها به دنبال معنای دیه بگردیم با کلماتی نظیر خون بها مواجه خواهیم شد. تعریف فقی این مفهوم نیز از تعریف لغوی آن جدا نیست. در فقه، دیه مالی است که از جانب خداوند متعال برای جنایات بر بدن وضع شده است. قانونگذار نیز با توجه به این تعریف در ماده 17 قانون مجازات اسلامی، دیه را اینگونه تعریف کرده است: « دیه اعم از مقدر و غیرمقدر، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیرعمدی بر نفس، اعضاء و منافع و یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد به موجب قانون مقرر میشود». در ادامه به بررسی تفصیلی بحث نگارش شکواییه برای مطالبه دیه از اداره بیت المال، خواهیم پرداخت.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۸:۵۴:۱۱
اعتبار قولنامه یا مبایعهنامه به این است که به امضا یا تصدیق طرفین معامله رسیده باشد؛ بنابراین، قولنامهای که دارای دو امضا و نزد خریدار است معتبر میباشد و قولنامه دارای یک امضا فاقد اعتبار است و بر این اساس نبودن قولنامه دو امضا نزد فروشنده در فرض پرسش موجب بطلان معامله نیست.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۶ | ۸:۴۶:۴۶
باسلام از آنجاییکه مفهوم بیع قول و قراری است اولیه فی مابین طرفین به جهت انجام امور رسمی که به جهت لزوم و استناد باید در نسخ متحد که هردو ارزش واحد دارند تحریر گردد لذا چنانچه به هر دلیل امضا احدی از طرفین در یکی از نسخ نباشد شرایط بطلان را فراهم نخواهد کرد
نظر شما در مورد این مطلب