انواع قرارهای صادره دادگاه
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۸/۱۶ | ۱۶:۳۳:۶
- 13 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۲۰ | ۸:۳۹:۲۶
عملا به اینگونه قرارها ، قرارهای اعدادی میگویند بدین معنا که این قرارها پرونده را معد و آماده رسیدگی مینماید و درست است که امکان دارد در ماهیت دعوا تاثیر بگذارد لکن قاطع دعوی نیستند .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۱۸:۱۹:۳۹
قرارهای صادره در محاکم به طور کلی به دو دسته اعدادی و قاطع تقسیم می شود. قرارهایی چون کارشناسی، معاینه محل، تحقیق محل و تطبیق اسناد از جمله قرارهای مقدماتی یا اعدادی هستند که در آن ها پرونده معد صدور رای می شود و مقدماتی مهم برای تصمیم گیری و صدور حکم هستند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۱۵:۱۹:۱
سلام و خداقوت
امکان نداره من در اینترنت به دنبال مطالعه و یافتن پاسخ پرسشی مربوط به اطلاعات و مشکلات حقوقی باشم و جواب را در مقالات سایت شما پیدا نکنم
امروز اولین تجربه مشاوره تلفنی با مشاورین شمارو هم داشتم که واقعا رضایتم تکمیل شد
همه چیز سریع و عالی و در نهایت کیفیت بود و مشاوری بسیار مجرب و متخصص بابنده ارتباط گرفت که با حوصله پاسخگو بود
ممنونم از کلیه همکارانتون
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۱۴:۳۱:۱۴
دیگر قرارها مانند قرار سقوط دعوا که اعتبار امر مختومه دارد،
قرار رددعوا،قرار رد دادخواست و ...
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۱۳:۵۲:۲
با سلام
انواع قرارهای اعدادی را می توان به این شرح بر شمرد: قرار تحقیق محلی، قرار معاینه محلی، قرار کارشناسی، قرار اتیان سوگند، قرار تطبیق، قرار اناطه. لازم به ذکر است که قرارهای اعدادی علی القاعده در جریان دادرسی و پیش از اعلام ختم آن صادر می شوند. این قرارها روی برگ های صورت جلسه معمولی نگارش یافته و توسط قاضی امضا می شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۱۱:۲:۲۸
باسلام ١-قرار مقدماتی قرارهایی هستند که برای رسیدگی به دلایل اصحاب دعوی و آماده کردن مقدمات صدور حکم صادر می شوند.این قرارها را قرار اعدادی نیز می نامند؛ عدول از این قرارها جایز است (قرار ارجاع به کارشناسی، قرار بررسی اصالت سند، قرار اناطه و . . . از قبیل قرار مقدماتی هستند).
٢-قرار نهایی
قراری است که دعوی را در حدود موضوع خود خاتمه می دهد و دادرس با صدور آن خود را برای صدور حکم آماده نمی کند.این قرار بدون ورود به ماهیت دعوی (رسیدگی شکلی) صادر می شود و دعوی را از دادگاه خارج می کند.این قرار، گاهی به دنبال ایراد خوانده مبتنی بر عدم اهلیت خواهان و یا عدم صلاحیت دادگاه و گاهی به دنبال استرداد دادخواست و یا دعوی صادر می شود.
٣-قرار موقتی یا قرار توقیفی
این نوع قرارها برای حفظ حقوق یکی از اصحاب دعوی یا جلوگیری از تضییع حقوق وی صادر می شود و در اصل دعوا تاثیری ندارد؛ مثل قرار تامین خواسته یا قرار درخواست دستور موقت.
۴-قرار اجباری و الزام کننده یا تهدیدی
در موردی که موضوع تعهد عملی است که انجام آن جز وسیله شخص متعهد ممکن نیست، دادگاه می تواند به درخواست متعهدله در حکم راجع به اصل دعوی یا پس از صدور حکم، مدت و مبلغی را معین نماید که اگر محکوم علیه مدلول حکم قطعی را در آن مدت اجراء نکند، مبلغ مذبور را به ازای هر روز تاخیر به محکوم له بپردازد و یا در حکم قید شود که چنانچه ظرف دو ماه مبلغ حق کسب و پیشه یا تجارب را توزیع ننماید، حکم کان لم یکن تلقی گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۱۰:۴۰:۳۹
حكم همیشه از جانب دادگاه ( قاضی ) صادر می شود . ولی قرار ممكن است از جانب دادگاه ، دادستان ، بازپرس ، دادیار و یا مدیر دفتر شعبه صادر گردد .
احكام علی الاصول قابل تجدید نظرند . ( مگر قانون منع كرده باشد . ) ولی قرارها علی الاصول و به تنهایی قابل تجدید نظر نمی باشند . ( مگر در مواردی كه قانون تجویز نموده باشد . )
اعاده دادرسی از احكام ممكن است ولی مجاز به اعاده دادرسی از قرار نیستیم .
احكام ممكن است حضوری و غیابی باشند . ولی قرار غیابی نداریم .
حكم، قاطع دعوی و در ماهیت آن است . اما قرار در ماهیت دعوی نیست هرچند ممكن است جزئاً قاطع دعوی بوده باشد .
هیچ قراری به تنهایی قابل رسیدگی فرجامی نیست مگر آنچه قانون اجازه داده باشد . قرارها مشروط به اینكه اصل حكم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد ، قابل فرجام خواهی است . ولی حكمها قابل رسیدگی فرجامی هستند
اعتبار امر مختومه ، ناظر به احكام است . رسیدگی مجدد به قرارها توسط دادرس منعی ندارد .
اگر رای دادگاه بصورت قرار باشد ، و قرار نقض شود ، پرونده را برای رسیدگی ماهوی به همان دادگاه صادر كنندۀ قرار ارجاع می دهند . اما اگر رای دادگاه به صورت حكم باشد ، مرجع تجدید نظر كننده ، پس از نقض حكم ، رأساً مبادرت به رسیدگی و انشاء رای می نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۹:۲۹:۳۰
سلام و عرض ادب
انواع قرارهای اعدادی را می توان به این شرح بر شمرد: قرار تحقیق محلی، قرار معاینه محلی، قرار کارشناسی، قرار اتیان سوگند، قرار تطبیق، قرار اناطه. لازم به ذکر است که قرارهای اعدادی علی القاعده در جریان دادرسی و پیش از اعلام ختم آن صادر می شوند. این قرارها روی برگ های صورت جلسه معمولی نگارش یافته و توسط قاضی امضا می شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۸:۵۱:۴۴
قراراها مانند احکام، رای شمرده شده و قسمت عمده تصمیمات دادگاه را تشکیل می دهند. در دادگاه ها از شروع دادرسی تا پایان آن معمولا قراردهای پرشمار و گوناگونی صادر می شود. افزون بر آن حتی در مواردی نیز که دعوایی اقامه نشده، دادگاه ممکن است نسبت به صدور قرار اقدام کند
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۸:۴۳:۱۷
با سلام براساس قاعده حقوقی که مدعی بار اثبات ادعا اثباتی خودرا برعهده و درمقابل خوانده نیز عهده دار بار دفاع انکاری است اما در برخی موارد به جهت شفافیت دفاع و رعایت مساوات و عدالت نیاز به برخی از قرار های کارشناسی است تا محکمه نسبت به موارد لازم یا تخصصی اشراف کامل پیدا کند ولی در رد یا قبول نتیجه چنین قرارهای اولا محکمه به عنوان ادله برخورد خواهد نمود و ثانیا نمیتوان تنها به نتایج قرار اکتفا کرد بلکه مابقی اسناد و اوضاع و احوالات مسلم پرونده نیز در صدور تصمیم تاثیر گذار است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۸:۲۹:۲۲
با سلام و احترام،
مفاهیم صادره از مراجع قضایی می تواند معنای اصطلاحی متفاوتی از آنچه در خارج از دنیای حقوق می شونیم داشته باشد که یکی از این مفاهیم قرار نامیده می شود. چنانچه رای دادگاه، راجع به ماهیت دعوا و قاطع آن، به طور جزیی یا کلی باشد ، حکم و در غیر این صورت، قرار خواهد بود، قرار ها یا اعدادی ( مقدماتی)، و یا شبه قاطع و قاطع از انواع قرار می باشند. از تفاوت های قرار و حکم می توان به این نکته اشاره کرد که حکم، فقط توسط قاضی صادر می شود، اما قرار می تواند از جانب مقامات دادسرا ( بازپرس، دادیار) نیز صادر گردد. در قانون، تعریفی از واژه " قرار " ارائه نشده است اما قانون گذار در ماده 299 قانون آیین دادرسی مدنی، در تعریف حکم گفته است : " چنانچه رای دادگاه، راجع به ماهیت دعوا و قاطع آن به طور جزیی یا کلی باشد ، حکم و در غیر این صورت ، قرار نامیده می شود " . بنابراین ، باید گفت قرار دادگاه به رایی گفته می شود که یک یا دو شرط مزبور را همزمان نداشته باشد. مهمترین انواع قرار ، مطابق قانون، شامل سه مورد می باشد : قرار اعدادی (مقدماتی)، قرارهایی هستند که پرونده را آماده صدور رای قاطع می کنند. قرار اعدادی یا مقدماتی معمولا در جریان دادرسی و پیش از ختم دادرسی صادر می شود. قرارهای اعدادی ( مقدماتی)، انواع مختلفی دارند که از مهمترین آنها می توان به قرار تحقیق و معاینه محلی در دعاوی مدنی و قرار موقوفی تعقیب در دعاوی کیفری اشاره کرد. قرارهای قاطع دعوی، به قرارهایی گفته می شود که با صدور آنها پرونده از مرجع رسیدگی کننده به دعوا خارج می شود که از این لحاظ ، قرارهای قاطع دعوا شبیه حکم هستند . قرارهای قاطع دعوی نیز مطابق قانون آیین دادرسی مدنی، چند مورد هستند. قرار رد دعوا یکی از انواع قرار قاطع می باشد. منظور از قرارهای شبه قاطع، قرارهایی است که با صدور آنها یا پرونده از گردش و رسیدگی خارج می شود یا چنانچه از مرجع رسیدگی کننده خارج نشود ، همان پرونده برای رسیدگی به شعبه یا دادگاه دیگری احاله می شود. قرار عدم اهلیت طرفین در دعاوی مدنی و قرار امتناع از رسیدگی در دعاوی کیفری از قرارهای شبه قاطع می باشند. البته باید به این نکته اشاره شود که قرارهای صادر شده از دادگاه را می توان از جهات مختلفی تقسیم بندی نمود. قرارها از حیث قابلیت تجدید نظر، به قرار قطعی و غیر قطعی تقسیم می شوند. همچنین، از جهت قابلیت فرجام ، به قرار نهایی و غیر نهایی تقسیم می گردند.
با سلام
مطابق ماده۲۹۹قانون آیین دادرسی مدنی چنانچه رای دادگاه راجع به ماهیت دعوی و قاطع آن به طور کلی یا جزیی باشد،حکم و در غیراینصورت قرار نامیده می شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۹ | ۸:۱۴:۱۱
با سلام اکنون که به آخرین بخش از مقاله ی تعیین هویت فرد و زمان در تجاوز جنسی رسیدیم باید با مراحل تعیین هویت فرد متجاوز آشنا شویم. این وظیفه ی خطیر نیز بر عهده ی پزشکی قانونی است. در ابتدا نیز باید بگوییم که زمان، نقش بسیار حیاتی در تعیین هویت متجاوز دارد. در حالی که بسیاری از قربانیان به خاطر شرایط روحی یا حفظ آبروی خود، زمان را از دست می دهند. یکی از متداول ترین روش هایی که برای این کار استفاده می شود، استفاده از دی ان ای باقی مانده بر روی لباس یا سایر موارد است. همچنین اگر اسپرم فرد متجاوز داخل واژن، مقعد یا روی بدن قربانی موجود باشد، می تواند بسیار کمک کننده باشد. مسلما تجاوز جنسی، فشار روحی و روانی بسیار زیادی به قربانی تحمیل می کند. اما مجازات متجاوزان حیوان صفت قطعا بخشی از این درد را کاهش خواهد داد.
نظر شما در مورد این مطلب