شرط ضمن عقد برای فسخ عقد در زمان دلخواه با پرداخت مبلغ
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۸/۱۴ | ۱۹:۵۷:۴۴
- 12 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۵ | ۸:۴۴:۱۵
روزبخیر
شرطی که باعث لطمه به مقتضای ذات عقدباشد باطل است دراینموردهم شرط باطل است هم بیع
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۵ | ۱:۴۶:۵۰
نظر کمیسیون نشست قضائی (5) درباره شرط ضمن عقد برای فسخ عقد در زمان دلخواه با پرداخت مبلغ
نظر به این که در عقد بیع ممکن است شرط شود که در مدت معین برای بایع، مشتری، هر دو یا شخص خارجی اختیار فسخ معامله باشد و از آنجایی که به موجب ماده ۴۰۱ قانون مدنی اگر برای خیار شرط مدت معین نشده باشد هم شرط خیار و هم بیع باطل است، در فرض پرسش، چون برای خیار فسخ مدت معین نشده هم شرط باطل است و هم معامله باطل خواهد بود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۱۵:۲۳:۴۰
بهطورکلی عقد و شرط باطل است؛ چرا که در شرط مذکور مدت نیامده و ذکر مدت در شرط لازم است و چون شرط باطل است عقد نیز به تبع بطلان شرط، باطل میشود. مطابق بند۲ ماده ۲۲۳ قانون مدنی، شرطی که موجب جهل به عوضین شود باطل و مبطل عقد است و همچنین به موجب ماده ۴۰۱ قانون مدنی در خیار شرط مدت باید معین شود در غیر این صورت هم شرط باطل است هم عقد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۱۵:۳:۱۸
در فرضی که طرفین به صورت نامحدود حق فسخ برای خود قائل شوند و مدت مصرحی برای آن پیش بینی نکنند، باید گفت این شرط به واسطه فقدان مدت شرط مجهولی محسوب می شود که موجب جهل به عوضین می شود. قانون مدنی نیز در تشریح شروط باطل و مبطل به این گونه شروط اشاره نموده است. بنابراین وجه اصلی در بطلان شرط و عقد غرری بودن معامله مزبور است که این موضوع در فقه امامیه و قانون مدنی مورد نهی قرار گرفته است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۱۴:۳۴:۴۹
باسلام
نظر به اینکه در عقد بیع ممکن است شرط شود که در مدت معین برای بایع، مشتری، هردو یا شخص خارجی اختیار فسخ معامله باشد و از آنجایی که به موجب ماده ۴۰۱ قانون مدنی اگر برای خیار شرط مدت معین نشده باشد هم شرط خیار و هم بیع باطل است، در فرض پرسش، چون برای خیار فسخ مدت معین نشده هم شرط باطل است و هم معامله باطل خواهد بود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۱۲:۱۱:۲۳
مطابق بند۲ ماده ۲۲۳ قانون مدنی، شرطی که موجب جهل به عوضین شود باطل و مبطل عقد است و همچنین به موجب ماده ۴۰۱ قانون مدنی در خیار شرط مدت باید معین شود
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۱۲:۰:۲۲
با سلام و احترام
جهت تایید انفساخ یک قرارداد فروش آپارتمان تقاضای مشاوره و راهنمایی داشتم
در حال حاضر که پرونده با تایید حکم نهایی به انتها رسیده
خواستم تشکر کنم
در طی این چندماه همه چیز به خوبی انجام شد و تمام لوایح و دادخواست ها توسط وکیل موسسه برایم نگارش شد
ممنونم
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۱۱:۲۵:۳۷
سلام و عرض ادب ممنون از سایت خوبتون بابت وکلا و مشاوره های خوبتون و این که امکان مشاوره و نگارش در ساعت ۲ شب وجود داشت واقعیتش تا قبل این ک مشاوره بگیرم و نگارش ارسال کنند فکر میکردم تبلیغات اما واقعا بخاطر پاسخگویتون سپاسگزارم
سلام و عرض ادب
به طور کلی عقد و شرط باطل است؛ چرا که در شرط مذکور مدت نیامده و ذکر مدت در شرط لازم است و چون شرط باطل است عقد نیز به تبع بطلان شرط، باطل می شود. مطابق بند ۲ ماده ۲۳۳ قانون مدنی، شرطی که موجب جهل به عوضین شود باطل و مبطل عقد است و همچنین به موجب ماده ۴۰۱ قانون مدنی در خیار شرط مدت باید معین شود در غیر این صورت هم شرط باطل است هم عقد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۹:۱۶:۲۲
با سلام
خیار به معنی اختیار فسخ در معامله بوده و هر زمان این اختیار ناشی از شرطی باشد که در معامله بین طرفین عقد صورت گیرد به آن خیار شرط می گویند.بر خلاف سایر شروط که بر اساس قانون تعیین می شوند مانند خیار مجلس،حیوان،عیب و ...،خیار شرط در نتیجه توافق و اراده متعاملین بوجود می آید.بر اساس ماده ۳۹۹ قانون مدنی ممکن است در عقد بیع شرط شود که در مدت معین برای خریدار یا فروشنده و یا شخص ثالث اختیار فسخ شرط شود.مدت خیار شرط شده باید ذکر شود و بر اساس ماده ۴۰۰ قانون مدنی اگر مدت شرط ذکر نشود از تاریخ عقد محسوب وگرنه تابع قرارداد متعاملین است.برابر ناده۴۰۱ قانون مدنی عدم ذکر تاریخ و مدت شرط باعث ابطال شرط و بیع می شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۴ | ۸:۳۰:۴۰
باسلام دلیل لزوم تعیین مدت برای خیار در بیع خیاری این است که درصورت عدم تعیین مدت، شرط مجهول میشود و مجهول بودن آن موجب جهل در ارزش مبیع میشود، زیرا وجود خیار شرط و مدت آن در بیع در ارزش مبیع تأثیرگذار است. لذا ماده۴٠١ قانون مدنی مقرر داشته است:«اگر برای خیار شرط، مدت معین نشده باشد هم شرط خیار و هم بیع، باطل است.»
نامعین بودن مدت خیار درصورتی که خیار برای فروشنده باشد موجب کاهش ارزش مبیع برای مشتری به مقدار نامعینی میگردد.اگر خیار برای مشتری و مدت آن نامعلوم باشد، قیمت مبیع به میزان نامعینی افزایش خواهد یافت و بنابراین در هر دو صورت ارزش مبیع مجهول میشود.
جهل به مبیع نیز مطابق مادهی233 قانون مدنی باعث بطلان بیع خواهد شد درحالیکه با معین بودن مدت خیار میزان تغییر در ارزش مبیع معلوم است.
با سلام بهطورکلی عقد و شرط باطل است؛ چرا که در شرط مذکور مدت نیامده و ذکر مدت در شرط لازم است و چون شرط باطل است عقد نیز به تبع بطلان شرط، باطل میشود. مطابق بند۲ ماده ۲۲۳ قانون مدنی، شرطی که موجب جهل به عوضین شود باطل و مبطل عقد است و همچنین به موجب ماده ۴۰۱ قانون مدنی در خیار شرط مدت باید معین شود در غیر این صورت هم شرط باطل است هم عقد.
نظر شما در مورد این مطلب