شرط فسخ به لحاظ عدم حضور خریدار در دفتر اسناد رسمی در موعد مقرر
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۸/۱۴ | ۱۹:۵۵:۱۰
- 14 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۲۱:۴۵:۱۲
حق فسخ یک طرفه است و تنها نیاز به یک اراده دارد. اگر حق فسخ در قرارداد را دارید نیازی به توافق و رضایت طرف مقابل ندارید. بنابراین، اگر در قراردادی سبب فسخ ایجاد شده باشد، باید ابتدا اراده خود مبنی بر فسخ معامله را به طرف مقابل اعلام کنید که معمولا این امر بدوا به وسیله ارسال اظهار نامه به طرف قرارداد صورت میگیرد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۸:۲:۲۰
آنچه مورد توجه میباشد موضوع معاذیر موجه قانونی میباشد که در صورت احراز توسط قاضی از مصادیق عذر و قوه قاهره میباشد که به این امر در محاکم توجه میگردد .
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۷:۷:۴۷
وقت بخیر
در صورتی که در قرارداد باشد موعد معین هر یک از طرفین در دفتر خانه حاضر ولی طرف دیگر حاضر نشود فردی که حاضر شده میتواند گواهی عدم حضور بگیرد وبرای فسخ از طریق مراجع ذیصلاح اقدام نماید.اماچنانچه شرایط بیماری به گونه ایی باشدکه امکان حضوروی به هیچ طریق ممکن نباشدومدارک ومستندات قوی ارایه شوددادگاه دادخواست فسخ رارد طبق مواد۲۲۹ و۲۲۷ق.م رد خواهدکرد.درغیراینصورت دادگاه فسخ رامیپذیرد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۳:۳۵:۳۷
دقیقا
طبق مواد ۲۲۱ و ۲۲۲ قانون مدنی متعهد ملزم به انجام آن بوده و در صورت عدم حضور فروشنده مجاز به فسخ معامله است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۱:۵۴:۵۲
باید گفت در فرضی که حق فسخ برای فروشنده شکل گرفته است، قاعدتا منوط به سو نیت و خلف وعده خریدار است و اساسا درج چنین شرطی برای حسن انجام تعهد خریدار است، حال اگر خریدار به واسطه مانع خارجی مثل بیماری مانع حرکت قادر به حضور در دفترخانه نباشد، دور از منطق و انصاف است که اعمال حق فسخ فروشنده تایید گردد. بنابراین اثبات بیماری از جانب خریدار می تواند موجبی برای دفاع باشد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۱:۲۵:۳۵
باسلام
نظر به اینکه بیماری متعهد(خریدار) به ویژه بیماری که قادر به حرکت نبوده، عذر خارجی محسوب میشود، دادگاه باید در اجرای مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی به دفاع خریدار که همان بیماری است رسیدگی کند. چنانچه عذر اورا موجه تشخیص دهد دعوای فسخ بایع مردود است. لازم به ذکر است خریدار باید ثابت کند که تلاش جهت اجرای تعهد ورفع بیماری خویش در حدود متعارف کرده است.
نظر اقلیت
نظر به اینکه تعهد در روز موعود و ضمن عقد انجام نیافته طبق مواد ۲۲۱ و ۲۲۲ قانون مدنی متعهد ملزم به انجام آن بوده و در صورت عدم حضور فروشنده مجاز به فسخ معامله است. ماده ۲۱۹ قانون مدنی نیز مؤید این نظر است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۱:۱۴:۲۷
بنده مشاور املاک هستم
به علت بروز اختلاف میان طرفین یک قرارداد در مورد عدم حضور در دفترخانه جهت تنظیم سند به مشکل برخورد کرده بودیم
یکی از دوستان توصیه کرد از مشاوره حقوقی سایت شما کمک بگیریم
وقتی تماس گرفتیم واقعا سریع به درخواست ما پاسخ داده شد و جلسه حضوری که با حضور طرفین و وکیل شما تشکیل شد منجر به توافق میان طرفین شد
از مدیریت موسسه و پرسنل متعهد و با اخلاقتون ممنونم
در صورتی که در قرارداد شرط شده باشد و در موعد معین هر یک از طرفین در دفتر خانه حاضر ولی طرف دیگر حاضر نشود فردی که حاضر شده میتواند گواهی عدم حضور بگیرد وبرای فسخ از طریق مراجع ذیصلاح اقدام نماید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۰:۵۴:۱
نظر به اینکه بیماری متعهد(خریدار) به ویژه بیماری که قادر به حرکت نبوده، عذر خارجی محسوب میشود، دادگاه باید در اجرای مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی به دفاع خریدار که همان بیماری است رسیدگی کند. چنانچه عذر اورا موجه تشخیص دهد دعوای فسخ بایع مردود است. لازم به ذکر است خریدار باید ثابت کند که تلاش جهت اجرای تعهد ورفع بیماری خویش در حدود متعارف کرده است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۱۰:۳۵:۵۵
با سلام
طرف مقابل در صورت حاضر نبودن خریدار می تواند از دفتر اسناد رسمی مشخص شده تقاضای گواهی عدم حضور کند اما برای صدور گواهی عدم حضور در دفترخانه ضرورتی به عدم حضور فیزیکی نیست. یعنی حتی اگر طرفین قولنامه یا یکی از آن ها در محل دفترخانه حضور فیزیکی داشته باشد اما الباقی ثمن معامله یا اسناد و بنچاق ملک را آماده یا ارائه نکند، همین شرایط خودش به منزله عدم حضور است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۹:۳۳:۱۲
با سلام و احترام،
یکی از انواع قراردادهایی که عموم مردم در طول زندگی خود با آن سر و کار دارند، مبایعه نامه است. مهمترین مبایعه نامه هایی که امروزه در ایران نوشته میشود، قراردادهای فروش آپارتمان و مبایعه نامه خودرو میباشد. یکی از شروطی که معمولا در قراردادهای فروش قرار داده میشود، تاریخ حضور در دفترخانه برای انتقال سند رسمی ملک یا خودرو میباشد. به طور معمول، بخشی از ثمن معامله مثلا حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد برای انتقال سند رسمی در دفترخانه قرار داده میشود. زمانی که فروشنده یا خریدار از حضور در دفترخانه و انتقال سند رسمی خودداری میکند، طرف مقابل باید گواهی عدم حضور در دفتر اسناد رسمی را گرفته و دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی یا الزام به انتقال سند رسمی را مطرح نماید. یکی از مدارک لازم برای طرح دعوی الزام به تنظیم یا انتقال سند رسمی، اخذ گواهی عدم حضور از دفترخانهای است که در مبایعه نامه برای تنظیم سند معرفی شده است. گواهی عدم حضور در دفتر اسناد رسمی یکی از مهمترین ادله در پیروزی دعوی ذکر شده و مهمتر از آن مطالبه خسارات قانونی ناشی از عدم تنظیم یا انتقال رسمی است. گواهی عدم حضور در دفتر اسناد رسمی به دو دلیل صادر میگردد: اگر خریدار، با باقی ثمن معامله در روز انتقال سند در دفترخانه مزبور حاضر نشود و فروشنده با مدارک لازم در دفترخانه حضور داشته باشد.- اگر فروشنده، با مدارک لازم جهت انتقال سند در دفترخانه حضور نیابد و خریدار با باقی ثمن در همان روز در دفترخانه حاضر شود. اگر در قرارداد ذکر شده باد که عدم حضور موجب فسخ قرارداد برای احدی از طرفین مثلا بایع خواهد شد این امر با توجه به مفاد قرارداد در خصوص طرفین نافذ است اما از وسی دیگر بر اساس مفاد قانون وجود جهات عذر موجه مثلا بیماری می تواند برای طرف مقابل بعنوان یک توجیه قانونی حساب شده و این حق فسخ را سلب کند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۸:۵۵:۵۱
سلام
به اینکه بیماری متعهد(خریدار) به ویژه بیماری که قادر به حرکت نبوده، عذر خارجی محسوب میشود، دادگاه باید در اجرای مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی به دفاع خریدار که همان بیماری است رسیدگی کند. چنانچه عذر اورا موجه تشخیص دهد دعوای فسخ بایع مردود است. لازم به ذکر است خریدار باید ثابت کند که تلاش جهت اجرای تعهد ورفع بیماری خویش در حدود متعارف کرده است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۸:۱۹:۳۸
با سلام
با توجه به نوع شرط توافق شده در معامله انجام گرفته از سوی طرفین معامله مبنی بر حضور در دفتر اسناد رسمی در تاریخ تعیین شده و همچنین با توجه به اینکه در عقد قرارداد و معامله یکی از شرایط صحت آن ایجاب و قبول طرفین می باشد و خریدار نیز در انجام معامله با امضای آن ایجاب و قبول و رضایت خود را نسبت به تعهدات آن اعلام داشته اما به دلیل بیماری که علتی خارجی محسوب می شود نتوانسته در موعد مقرر حضور یابد و اگر ثابت شود که نکول از انجام تعهد در تاریخ مذکور تنها بخاطر بیماری وی بوده و قصد دیگری در آن دخیل نبوده است،می تواند به مصادیق مواد ۲۲۷ و ۲۲۹قانون مدنی نزدیکتر باشد و دادگاه با بررسی موضوع اقدام به حل اختلاف متعاملین نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۶/۱۲ | ۷:۱۳:۵۵
با سلام بیماری متعهد(خریدار) به ویژه بیماری که قادر به حرکت نبوده، عذر خارجی محسوب میشود، دادگاه باید در اجرای مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی به دفاع خریدار که همان بیماری است رسیدگی کند. چنانچه عذر اورا موجه تشخیص دهد دعوای فسخ بایع مردود است. لازم به ذکر است خریدار باید ثابت کند که تلاش جهت اجرای تعهد ورفع بیماری خویش در حدود متعارف کرده است.
نظر اقلیت
نظر به اینکه تعهد در روز موعود و ضمن عقد انجام نیافته طبق مواد ۲۲۱ و ۲۲۲ قانون مدنی متعهد ملزم به انجام آن بوده و در صورت عدم حضور فروشنده مجاز به فسخ معامله است
نظر شما در مورد این مطلب