موسسه وکیل تلفنی

  • سمیرا زینالی گوروان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۶:۴۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • الناز زنگی آبادی الناز زنگی آبادی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۹:۲۹:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • پویا احمدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۲۴:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • محمدی محمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۴۳:۵۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • عطیه فلاح عطیه فلاح گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۲:۲۴:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۹:۵۵:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • امید شبیری امید شبیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۴:۳۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • نرگس محمدیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴:۱۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • پربا کریم پور بسته بگلو گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۱۷:۲۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
  • جعفر علیمرادی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۵۷:۴۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
انجمن وکیل تلفنی

فروش ملک به سه نفر با سند عادی و تقاضای تنظیم سند

فروش ملک به سه نفر با سند عادی و تقاضای تنظیم سند

  • توسط هادی توکلی
  • ۱۳۹۵/۸/۱۴ | ۱۹:۴۹:۴۴
  • 11 نظر

در مورد ملکی که سند رسمی دارد طبق قول نامه عادی معامله­ای انجام می­شود. پس از آن در دفتر اسناد رسمی به نام کس دیگر سند تنظیم می­شود و از طرفی در دفاتر نیز مقررات قانونی مبنی بر استعلام و ثبت انجام نشده برای فرد سوم نیز دردفتر دیگر سند دیگری تنظیم می­شود. فرد اول که از دارای مبایعه نامه عادی است دادخواستی مبنی بر اثبات مالکیت و الزام خوانده به تنظیم سند به دادگاه تقدیم داشته، هرکدام از سه نفر مدعی مالکیت هستند و فروشنده ملک به نوعی هر سه سند را امضاء کرده لیکن در دادگاه مدعی است که بیش از یک بار ملک را نفروخته و قیمت یک بار بیشتر نیز به او تعلق نگرفته است و هیچ یک از خوانده­های سه گانه را به شخصه نمی­­شناسد فقط حسب دعوت بنگاه معاملاتی در دفاتر حضور یافته و نوشته­ای مربوط به سند و قول نامه را امضاء کرده است به تصور این که این خواهان سند همان مشتری سند دیگر است. به تصور این که معامله اولی فسخ شده چون پولی نگرفته بود هر سه را امضاء نموده است چون مبلغ وجه چک پرداخت نشده بوده و بعد برای قاضی معلوم می شود که معامله به درستی انجام نگرفته و فروشنده اصلی به حساب ترس از وضعیت موجود بدون مقاومت سند را امضا کرده تا اموال دیگری مورد مصادره قرار نگیرد و در لوایح ارسالی به دادگاه و جلسات دادگاه نیز به هریک از سه نفر اقرار یا اعترافی نموده است. حال با توجه به این­که هیچ کدام از آنها وجهی پرداخت نکرده­اند وعقد معامله  نیز جاری نشده است فقط حسب ظاهر معامله صوری بوده، تکلیف موضوع چیست؟

اتفاق نظر

دعوای اثبات مالکیت در این پرونده مسموع نیست فقط دعوای ابطال سند است. دارنده قول نامه عادی می­تواند دادخواست اثبات مالکیت و ابطال اسناد رسمی را بدهد، معامله مقدم ارجح است به معاملات دیگر. اگر دلایل کافی برای فرض اول نباشد سند رسمی اولی صحیح و سند دوم باطل است.

نظرکمیسیون نشست قضائی :

متن پرسش به اندازه کافی روشن نیست در متن پرسش تصریح شده: « در مورد ملکی که سند رسمی دارد» ظاهراً منوط به این است که دارای سند مالکیت والا با توجه به قسمت اخیر ماده 22 قانون ثبت صرف داشتن سند رسمی مادام که بر مبنای همین سند رسمی ملک در دفتر املاک به نام دارنده سند رسمی ثبت نشده باشد، کافی نخواهد بود بر اینکه دولت این شخص را به عنوان مالک بشناسد؛ بنابراین، ثبت ملک در دفتر املاک به نام دارنده اولین سند رسمی مفروغ عنه است. اگر سند عادی که با شخص دوم تنظیم گردیده صرفاً قول نامه و تعهد به انتقال باشد که در چنین صورتی قول­نامه مزبور دلیل بر مالکیت نخواهد بود. اگر مندرجات قول نامه که صحت صدور اصالت آن مورد تأیید فروشنده قرار گرفته است دلالت بر تحقق عقد بیع داشته باشد چون با تنظیم سه فقره سند رسمی انتقال، نهایتاً ملک در دفتر املاک به نام آخرین خریدار ثبت شده است در این صورت اقامه دعوا به طرفیت مالک اولیه به منظور تنظیم سند رسمی انتقال میسرنخواهد بود. اقامه دعوا به طرفیت سه نفر دیگر هم مؤثر نیست؛ زیرا این سه نفر در قبال دارنده قول نامه تعهدی ندارند و با او معامله نکرده­اند. در مورد قسمت دوم پرسش خاطرنشان می­شود اظهارات فروشنده اصلی در دادگاه مشعر بر این که بیش از یک بار ملک را فروخته و قیمت یک بار بیشتر به او تعلق نگرفته و سه نفر از خواندگان را نمی­شناسد فقط حسب دعوت بنگاه معاملات ملکی در دفاتر حضوریافته و به تصور اینکه خواهان سند همان مشتری سند دیگر است و بدون گرفتن وجهی به حساب ترس از وضعیت موجود اسناد را امضاء کرده تا اموال دیگرش مصادره نشود.... صرف ادعاست و از آنجا که عملاً تهدیدی صورت نگرفته که بتوان او را مکره  درمعامله تلقی نمود قسمت اخیر اظهارات در حد اضطرار است نه اکراه و به موجب ماده 206 قانون مدنی معامله معتبر خواهد بود. الا اینکه شخص مورد نظر می­تواند به اعتبار این­که قاصد در انجام معامله واقعی نبوده و معاملات موضوع سه فقره اسناد رسمی را به­طور صوری انجام داده به خواسته اعلام بطلان این معاملات اقامه دعوا کند و مراتب ادعایی و صوری بودن معاملات را هم وفق مقررات اثبات کند که در این صورت دادگاه با احراز صحت مراتب ادعایی مشار الیه حکم به اعلان بطلان معاملات صادر خواهد کرد. اضافه می­شود صرف ادعای نگرفتن ثمن معامله موجب بطلان معامله نخواهد بود مگر این که ضمن عقد شرط شده باشد فروشنده بتواندوفق مقررات قانونی مدنی از اختیارات تأخیر ثمن استفاده کند وفسخ معامله را با استفاده از اختیار تأخیر ثمن مورد لحوق دعوا قرار دهد.


  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۱۱ | ۱۲:۲۹:۴۴

دعوای اثبات مالکیت در این پرونده مسموع نیست فقط دعوای ابطال سند است. دارنده قول نامه عادی می­تواند دادخواست اثبات مالکیت و ابطال اسناد رسمی را بدهد، معامله مقدم ارجح است به معاملات دیگر. اگر دلایل کافی برای فرض اول نباشد سند رسمی اولی صحیح و سند دوم باطل است
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۱۰ | ۱۲:۳۶:۱۰

به موجب ماده یک قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر، مجازات مرتکب در این بزه، همان مجازات مقرر برای کلاهبردار می باشد و از این جهت می بایست مجازاتی که برای کلاهبردار در نظر گرفته شده است، برای مرتکب فروش مال غیر نیز در نظر گرفت. به موجب ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری، مجازات مرتکب، حبس از ۱ تا ۷ سال، پرداخت جزای نقدی معادل مالی که در فروش مال غیر دریافت شده و نهایتاً رد مال می باشد.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۱۰ | ۹:۱۷:۴۲

در موضوع حاضر به نظر می رسد بهترین راهکار همان اثبات مالکیت و ابطال سند معامله باشد چون فرد اول با قولنامه عادی مالکیت حاصل نموده است.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۱۷:۱۵:۲۱

با سلام قولنامه مانند سایر اسنادی که برای ایجاد تعهد تنظیم می شود ،در دادگاه معتبر است و دو طرف مکلف به اجرای مفاد آن هستند ،زیرا تعهدی که ضمن آن شده متکی به قرارداد خریدار و فروشنده است (ماده 10 قانون مدنی) قولنامه، نه تنها برای اجرای مفاد آن ایجاد التزام می کند، به طور ضمنی حاوی شرط اسقاط حق تصرف مخالف با مفاد تعهد نیز است لذا اگر مالکی که در قولنامه متعهد به فروش ملک خود شده است ،آن را به دیگری انتقال دهد ،برمبنای همین شرط ضمنی ، می توان ابطال آن را از دادگاه خواست . پس اگر مالکی که در قولنامه متعهد به فروش ملک خود شده است ،آن را به دیگری انتقال دهد ،برمبنای همین شرط ضمنی ، می توان ابطال آن را از دادگاه خواست
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۱۶:۵۹:۲

با سلام دعوای اثبات مالکیت در این پرونده قابل طرح نیست و صرفا میتوان دعوای ابطال سند را مطرح نمود . دارنده قول نامه عادی می­تواند دادخواست اثبات مالکیت و ابطال اسناد رسمی را بدهد، . اگر دلایل کافی برای فرض اول نباشد سند رسمی اولی صحیح و سند دوم باطل است.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۱۴:۲۷:۲۴

دعوای اثبات مالکیت در این پرونده مسموع نیست فقط دعوای ابطال سند است. دارنده قول نامه عادی می­تواند دادخواست اثبات مالکیت و ابطال اسناد رسمی را بدهد، معامله مقدم ارجح است به معاملات دیگر. اگر دلایل کافی برای فرض اول نباشد سند رسمی اولی صحیح و سند دوم باطل است.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۱۱:۲۳:۳

با سلام اگر ملک به چند نفر فروخته شده دارای دو سند باشد که هر دوی این سندها رسمی باشد و تنها تاریخ آن ها متفاوت باشد در این صورت برای سردفتری که برخلاف اخطارهای اداره ثبت معامله معارض را به ثبت برساند مجازاتی پیش بینی شده است و اما این مجازات برای وی انفصال دائم وی از شغل سردفتری خواهد بود . حال اگر شخصی که این جرم را مرتکب شده است از کارکنان اداره ثبت باشد مجازات وی انفصال موقت از کارمندی خواهد بود البته این انفصال موقت از دو سال نیز کم تر نخواهد بود. بعضی از جرم ها قابل بازگشت اند یعنی اگر شاکی رضایت بدهد مجازات جرم منتقی خواهد بود و اما بعضی از جرم ها هم هستند که غیر قابل بازگشت اند یعنی حتی با رضایت شاکی باز هم این جرم بخشیده نمی شود و تنها باعث تخفیف جرم فرد می شود. معاملات معارض به دلیل این که با آرامش جامعه مغایرند جز جرم های عمومی محسوب می شوند و اما تنها رضایت شاکی باعث می شود تا در جرم برای فرد تخفیف قائل شوند.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۱۱:۹:۴۲

باسلام متن پرسش به اندازه کافی روشن نیست در متن پرسش تصریح شده: « در مورد ملکی که سند رسمی دارد» ظاهراً منوط به این است که دارای سند مالکیت والا با توجه به قسمت اخیر ماده ۲۲ قانون ثبت صرف داشتن سند رسمی مادام که بر مبنای همین سند رسمی ملک در دفتر املاک به نام دارنده سند رسمی ثبت نشده باشد، کافی نخواهد بود بر اینکه دولت این شخص را به عنوان مالک بشناسد؛ بنابراین، ثبت ملک در دفتر املاک به نام دارنده اولین سند رسمی مفروغ عنه است. اگر سند عادی که با شخص دوم تنظیم گردیده صرفاً قول نامه و تعهد به انتقال باشد که در چنین صورتی قول­نامه مزبور دلیل بر مالکیت نخواهد بود. اگر مندرجات قول نامه که صحت صدور اصالت آن مورد تأیید فروشنده قرار گرفته است دلالت بر تحقق عقد بیع داشته باشد چون با تنظیم سه فقره سند رسمی انتقال، نهایتاً ملک در دفتر املاک به نام آخرین خریدار ثبت شده است در این صورت اقامه دعوا به طرفیت مالک اولیه به منظور تنظیم سند رسمی انتقال میسرنخواهد بود. اقامه دعوا به طرفیت سه نفر دیگر هم مؤثر نیست؛ زیرا این سه نفر در قبال دارنده قول نامه تعهدی ندارند و با او معامله نکرده­اند. در مورد قسمت دوم پرسش خاطرنشان می­شود اظهارات فروشنده اصلی در دادگاه مشعر بر این که بیش از یک بار ملک را فروخته و قیمت یک بار بیشتر به او تعلق نگرفته و سه نفر از خواندگان را نمی­شناسد فقط حسب دعوت بنگاه معاملات ملکی در دفاتر حضوریافته و به تصور اینکه خواهان سند همان مشتری سند دیگر است و بدون گرفتن وجهی به حساب ترس از وضعیت موجود اسناد را امضاء کرده تا اموال دیگرش مصادره نشود.... صرف ادعاست و از آنجا که عملاً تهدیدی صورت نگرفته که بتوان او را مکره درمعامله تلقی نمود قسمت اخیر اظهارات در حد اضطرار است نه اکراه و به موجب ماده ۲۰۶ قانون مدنی معامله معتبر خواهد بود. الا اینکه شخص مورد نظر می­تواند به اعتبار این­که قاصد در انجام معامله واقعی نبوده و معاملات موضوع سه فقره اسناد رسمی را به­طور صوری انجام داده به خواسته اعلام بطلان این معاملات اقامه دعوا کند و مراتب ادعایی و صوری بودن معاملات را هم وفق مقررات اثبات کند که در این صورت دادگاه با احراز صحت مراتب ادعایی مشار الیه حکم به اعلان بطلان معاملات صادر خواهد کرد. اضافه می­شود صرف ادعای نگرفتن ثمن معامله موجب بطلان معامله نخواهد بود مگر این که ضمن عقد شرط شده باشد فروشنده بتواندوفق مقررات قانونی مدنی از اختیارات تأخیر ثمن استفاده کند وفسخ معامله را با استفاده از اختیار تأخیر ثمن مورد لحوق دعوا قرار دهد.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۹:۳۳:۳۹

سلام و عرض ادب دعوای اثبات مالکیت در این پرونده مسموع نیست فقط دعوای ابطال سند است. دارنده قولنامه عادی می تواند دادخواست اثبات مالکیت و ابطال اسناد رسمی را بدهد، معامله مقدم ارجح است به معاملات دیگر اگر دلایل کافی برای فرض اول نباشد سند رسمی اولی صحیح و سند دوم باطل است.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۹:۲۹:۷

با سلام عدم دریافت ثمن از موجبات بطلان معامله نیست واز سوی دیگر مکره شدن ازبابت ترس دلیلی بر تنظیم سند و امضا آن نخواهدبود فلذا آخرین سندعادی منتج به تنظیم سند رسمی دارای اعتبار اسنادی و مابقی باید ابطال و اثبات تاخیر دریافت ثمن که به فروشنده اختیار خواهد داد شرط شده باشد که بتوان برای اثبات و فسخ اقدام نمود
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۶/۹ | ۷:۵۰:۵۳

با سلام مورد ملکی که سند رسمی دارد طبق قول نامه عادی معامله­ای انجام می­شود. پس از آن در دفتر اسناد رسمی به نام کس دیگر سند تنظیم می­شود و از طرفی در دفاتر نیز مقررات قانونی مبنی بر استعلام و ثبت انجام نشده برای فرد سوم نیز دردفتر دیگر سند دیگری تنظیم می­شود. فرد اول که از دارای مبایعه نامه عادی است دادخواستی مبنی بر اثبات مالکیت و الزام خوانده به تنظیم سند به دادگاه تقدیم داشته، هرکدام از سه نفر مدعی مالکیت هستند و فروشنده ملک به نوعی هر سه سند را امضاء کرده لیکن در دادگاه مدعی است که بیش از یک بار ملک را نفروخته و قیمت یک بار بیشتر نیز به او تعلق نگرفته است

نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی