اجرای حکم خلع ید با وجود مستحدثات
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۷/۲۲ | ۱۱:۲۱:۴۶
- 9 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۳ | ۱۰:۲۴:۴
البته که دعوای خلعیت و قلع و قمع اعیانی دعاوی مجزایی میباشد لذا طرح این دو دعوا در یک دادخواست منعی نداشته و توسط دادرس رسیدگی میگرد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۱ | ۲۱:۶:۴۰
باسلام دعوای خلع ید و قلع و قمع اعیانی هر کدام دعوای مستقل هستند و ملازمهای بین دعاوی مذکور وجود ندارد. با توجه به مفاد ماده ۳۱۴ قانون مدنی، اعیانی احداثی توسط غاصب در عرصه ملک غاصب محسوب میگردد. بعد از صدور حکم خلعید، غاصب و مالک اعیانی میتوانند شخصاً نسبت به قلع و قمع آن اقدام نمایند. در غیر اینصورت، با توجه به قاعده تسلیط در اعمال مالکیت مالک عرصه و مالک اعیان تزاحم به وجود میآید. با عنایت به اینکه مالکیت عرصه اصلی و مالکیت اعیانی تبعی و عرضی است و اولویت با مالک عرصه است، حکم خلع ید نسبت به عرصه اجرا میشود و با توجه به اینکه اعیانی روی عرصه احداث گردیده است و تسلیط بر اعیانی مستلزم تسلیط بر عرصه خواهد بود، مالک اعیانی از هرگونه تصرف و ید در اعیانی و عرصه خلع میشود. مالک عرصه متعاقباً میتواند دعوای قلع و قمع اعیانی اقامه نماید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۱ | ۱۰:۵۲:۱۷
ضمن عرض ادب و احترام خدمت کلیه پرسنل و مدیریت موسسه
من در روز تعطیل تقاضای مشاوره داشتم و راستش بعید میدونستم که کسی پاسخگوی بنده باشه
اما همین که خیلی سریع تماس من پاسخ داده شد و مشاور متخصص در زمینه مشکل من سریعا با من تماس گرفت خیلی خوشحالم کرد چون روز بعد باید در جلسه ای شرکت میکردم که نیاز به اخذ راهنمایی های قانونی داشتم و تمام مطالب مفید مشاور شما در جلسه به کمک من اومد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۰ | ۲۲:۵۸:۲۴
بحث خلع ید و دعوای تصرف عدوانی در ظاهر امر به یکدیگر شباهت دارند و در هر دو حالت افرادی هستند که مورد ضرر و زیان از جانب افرادی قرار گرفتهاند و اموال آنها مورد تصرف غاصبانه واقع شده است.
ولی با این حال تفاوتهایی بین این دو وجود دارد که اشخاص عادی ممکن است به جهت عدم آگاهی از این موارد به اشتباه دعوای دیگری را مطرح کرده و با قرار عدم استماع دعوا در دادگاه مواجه شوند چه بسا بهتر است در صورتی که اموال شما مورد تصرف قرار گرفته است بهصورت درست اقدام و از وکیل در این راستا کمک بگیرید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۰ | ۱۸:۵۷:۱۱
با سلام
در خصوص سوال فوق باید گفت هر چند مطابق قاعده اقدام فرد غاصب که اقدام به تصرف ملکی نموده است مشمول حکم خلع ید قرار می گیرد اما در حقیقت اعیانی که وی احداث نموده است با هزینه شخصی خود وی بوده و مصالح آن از خود اوست. به نظر می رسد نظر اکثریت در این خصوص که قائل به انصراف حکم خلع ید از اعیانی احداثی هستند مطابق انصاف صادر شده است و قلع و قمع آن نیازمند دادخواست جداگانه توسط خواهان است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۰ | ۱۶:۳۱:۴۰
به موجب مقررات قانونی حکم در غصب عبارت است از رد مال مغصوب به مالک آن یعنی کسی که مال دیگری را غصب نماید باید آن را به مالکش مسترد کند. در سؤال مطروحه که غاصب در زمین مغصوبه احداث بنا کرده اگرچه حکم به خلع ید از ملک صادر شده، مأمور اجرا حق قلع و قمع بنای مستحدثه را ندارد فقط از زمین و ساختمان احداثی خلع ید میکند. قلع و قمع بنا مستلزم تقدیم دادخواست جداگانه است. دعوای خلع ید همراه قلع و قمع بنا قابل پذیرش است و دادگاه به هر دو خواسته در یک دادخواست رسیدگی میکند
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۰ | ۱۱:۲۱:۴۱
به موجب مقررات قانونی و شرعی حکم تکلیفی در غضب عبارت است از ردّ مال مغصوب به مالک آن یعنی کسی که مال دیگری را غصب نماید باید آن را به مالکش مسترد کند.
در سؤال مطروحه که غاصب در زمین مغصوبه احداث بنا کرده، اگرچه حکم به خلع ید از ملک صادر شده،مأمور اجرا حق قلع و قمع بنای مستحدثه را ندارد فقط از زمین و ساختمان احداثی خلع ید می کند. قلع و قمع بنا مستلزم تقدیم دادخواست جداگانه است.
لازم به یادآوری است دعوای خلع ید همراه قلع و قمع بنا قابل پذیرش است و دادرس دادگاه به هر دو خواسته در یک دادخواست رسیدگی میکند. به نیست اضافه شود مصالح به کار رفته در ساختمان متعلق به سازنده ساختمان بوده و مالک حق تصرف آن های را ندارد و مخارج قلع وقمع بنا بر حسب مقررات ماده ۳۱۳ قانون مدنی به عهدی غاصب است؛ زیرا شخصاً سبب توجه خسارت به خود شده است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۰ | ۹:۱۵:۴۴
با سلام دعوای خلع ید همراه قلع و قمع بنا قابل پذیرش است و دادرس دادگاه به هر دو خواسته در یک دادخواست رسیدگی میکند. به نیست اضافه شود مصالح به کار رفته در ساختمان متعلق به سازنده ساختمان بوده و مالک حق تصرف آن های را ندارد و مخارج قلع وقمع بنا بر حسب مقررات ماده ۳۱۳ قانون مدنی به عهدی غاصب است؛ زیرا شخصاً سبب توجه خسارت به خود شده است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۲۰ | ۸:۵۹:۴۳
با سلام
با صدور حکم و قطعیت آن، اجرائیه به محکوم علیه ابلاع می گردد که ظرف ده روز حکم را اجرا کند. اگر به اختیار حکم را اجرا کرد ویا طرفین با یکدیگر سازش کردند، مراتب به اجرای احکام اعلام می گردد.
اگر هیچ یک از این موارد انجام نشود، دادورز اجرای احکام عین ملک را از محکوم علیه گرفته و به محکوم له می دهد. قبل از قطعیت، حکم خلع ید از ملک قابلیت اجرایی ندارد. استثنائاً اگر رای صادره رفع تصرف عدوانی باشد با صدور رای بدوی می توان درخواست اجرای حکم را نمود.
نظر شما در مورد این مطلب