موسسه وکیل تلفنی

  • سمیرا زینالی گوروان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۶:۴۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • الناز زنگی آبادی الناز زنگی آبادی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۹:۲۹:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • پویا احمدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۲۴:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • محمدی محمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۴۳:۵۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • عطیه فلاح عطیه فلاح گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۲:۲۴:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۹:۵۵:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • امید شبیری امید شبیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۴:۳۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • نرگس محمدیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴:۱۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • پربا کریم پور بسته بگلو گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۱۷:۲۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
  • جعفر علیمرادی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۵۷:۴۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
انجمن وکیل تلفنی

تنظیم مبایعه نامه و سند رسمی

تنظیم مبایعه نامه و سند رسمی

  • توسط مریم پرتوی
  • ۱۳۹۵/۷/۱۹ | ۱۶:۳۰:۵۴
  • 10 نظر

ریسک­های ناشی از زوال اهلیت متعاملین در فاصله تنظیم مبایعه نامه و سند رسمی

بحث ما در این گفتار مربوط به مواردی می­شود که بیع نامه­ ای با رعایت کلیه شرایط قانونی منعقد ولی در فاصله تهیه مقدمات تنظیم سند رسمی و اخذ استعلامات، در وضعیت فروشنده و یا خریدار دگرگونی حاصل می­شود و یکی از اطراف عقد، شرایط معاملی را بطور جزئی و یا کلی از دست می­دهد، مثلاً فروشنده و یا خریدار فوت می­کند و یا دچار اختلال مشاهر اعم از جنون و یا سفه می­شوند و هم­چنین بعلت قانونی ممنوع المعامله می­شوند و ... وضعیت طرف بیع نامه چه می­شود آیا به خواست نهایی خود از عقد در معامله غیرمنقول که همانا تغییر مالکیت مطابق ماده ۲۲ ق.ث. و برخورداری از حمایت قدرت حاکمه و دولت به معنای اعم مذکور در ماده مزبور دست خواهد یافت؟ آیا با دگرگونی وضعیت یکی از طرفین، دیگر تعهدی باقی می­ماند؟ و در صورت وجود تعهد چه کسی و یا کسانی آن را انجام خواهند داد؟

بند اول- فوت متعهد قبل از تنظیم سند رسمی

در مواردی اتفاق می­افتد که یکی از طرفین قولنامه و یا مبایعه، در اثناء مدتی که سند رسمی باید تنظیم شود فوت می­نماید، پس از فوت این سؤال مطرح است که آیا تعهداتی که به عهده متوفی بوده به وراث وی منتقل می­شود؟ در این مورد بین حقوق­دانان اختلاف نظر وجود دارد، بعضی از آن­ها صریحاً پذیرفته ­اند که این­گونه تعهدات به وراث منتقل می­گردد، از جمله دکتر امامی می­نویسد:

«هر یک از ورثه به قدر سهم­الارث قانونی خود بطور مشاع در کلیه ماترک مورث شریک می­شود و از آن جمله است تعهداتی که به نفع مورث شده است، هم­چنین هر یک از ورثه نسبت به سهم­الارث خود مسئول تعهداتی می­باشد که مورث به نفع دیگران نموده است. بنابراین ورثه از کلیه تعهداتی که به نفع مورث شده بهره­ مند می­گردد و نیز کلیه تعهداتی که مورث نموده و حقوق عینی که به نفع دیگران در اموال خود قرار داده، مانند حق ارتفاق، حق انتفاع رهن و امثال آن را ورثه باید محترم بشمارند. تعهداتی که قائم به شخص مورث است خواه منفی به ورثه منتقل می­شود».

عده­ای دیگر از حقوق­دانان در مقام شک و تردید و شبهه به خصوص در مورد قولنامه قرار گرفته ­اند و انتقال تعهدات به وراث را از موارد شبهه حکمیه دانسته­ اند، از جمله دکتر جعفری لنگرودی در این مورد این­گونه نظر داده­ اند: «شخصی به موجب قولنامه تعهد کرده که از تاریخ نوشتن قولنامه تا دو ماه خانه مسکونی خود را در دفترخانه با تنظیم سند رسمی به طرف بفروشد، لکن در اثناء مدت مذکور می­میرد. آیا این تعهد جزء دیون و تعهدات مالی به ورثه او منتقل می­شود  یا این تعهد قائم به شخص است؟

این یک شبهه حکمی است زیرا نسبت به حکم قانونی این تعهد، شبهه و تردید وجود دارد».

اما علیرغم این شبهات به نظر می­رسد راه­ حل این موضوع در قائم مقامی نهفته است. ماده ۲۱۹ ق.م. می­گوید: عقودی که بر طبق قانون واقع شده بین متعاملین و قائم مقام آن­ها لازم­ الاتباع است مگر اینکه به رضای طرفین اقاله یا طریق قانونی فسخ شود. از مفاد این ماده «اصل لزوم قراردادها» استنباط می­شود.

استاد ناصر کاتوزیان علیرغم تشریفاتی دانستن بیع املاک ثبت شده، برای تعهدات ثبت نشده اعتبار قائل است و معتقد است : «یعنی من وقتی تعهد می­کنم که مال خود را به شما بفروشم این تعهد برای من الزام­ آور است (بلکه به موجب این ماده و به موجب اقتضاء عقل و نقل آنچنان که به موجب قاعده «من له الغنم فعلیه الغرم» برای وراث نیز الزام­آور است) و حق ندارم به این عنوان که سند رسمی نیست و عینی منتقل نمی­شود تعهد خود را ندیده بگیرم. این تعهد طبق ماده ۱۰ ق.م. چون نه با قانون مخالفتی دارد و نه با اخلاق و نه با نظم عمومی».

بنابراین وراث به عنوان قائم مقام قانونی مورث مکلف به ایفای تعهدات قراردادی می­باشند.

قائم مقام کیست: قائم مقام در یک تقسیم­­ بندی کلی به :

الف- قائم مقام خاص،

ب- قائم مقام عام تقسیم می­شود.

قائم مقام خاص: کسی که به او مال یا اموال معینی منتقل شده باشد مانند مشتری نسبت به مبیع بایع نسبت به ثمن.

در حقوق و تعهدات مربوط به آن مال، خریدار جانشین فروشنده می­گردد، لذا اگر آن مال، حقوقی را دارا باشد مثل حق ارتفاق، این حق به مالک جدید منتقل می­شود و اگر ملک دیگری دارای حق ارتفاق در ملک خریداری شده باشد خریدار باید آن را رعایت نماید.

قائم مقام عام: کسی که کل دارائی دیگری یا قسمت مشاعی از آن به او منتقل شده باشد مانند وارث نسبت به مورث در مورد ترکه. و حتی بر مشتری و متصالح نیز اطلاق نموده اند، لذا وقتی شخصی معامله­ ای می­نماید و فوت می­شود، آنچه از حقوق و تکلیف که قابل انتقال می­باشد به ورثه منتقل می­شود، و وراث به نست سهم­ الارث مکلف به انجام تعهد در مقابل متعهد له می­باشند و قاعده فقهی «ما ترک المیت من حق و هو لو ارثه» و نیز رویه محاکم نیز موید این مطلب است.

رای صادره در شعبه ۱۷ دادگاه حقوقی یک تهران

خواسته: الزام به تنظیم سند رسمی

بانو ... دادخواستی به طرفیت خواندگان تقدیم و الزام خواندگان را به تنظیم سند رسمی انتقال قطعه  ... خواستار و ما حصل ادعا اینست که ملک مورد بحث را از وکیل رسمی مالک خریدار نموده و وکیل مالک متعهد گردیده به محض آمادگی خریدار در دفتر اسناد رسمی حضور یافته و سند قطعی انتقال رسمی را امضاء نمایند که نسبت به تصرف ملک خریداری شده اقدام نموده و با اخذ جواز ساختمانی تجدید بنا کرده و پایان­کار ساختمان دریافت نموده و در حین تهیه و انجام تشریفات مقدماتی تنظیم سند، مالک اصلی فوت نموده­اند، که با توجه به مدارک استنادی بانوی خواهان علی­الخصوص ملاحظه فتوکپی وکالت­نامه­ها تنظیم­کننده قرارداد عادی با بانوی خواهان که وکالت از مالک در جهت واگذاری ملک مورد بحث داشته و ملاحظه مفاد قرارداد عادی تنظیم­ یافته بین وکیل مالک و بانوی خواهان مورخ ... و ملاحظه پاسخ استعلام ثبتی از نظر دادگاه محرز است، آقای ... وکیل مالک اصلی با استفاده از اختیارات وکالتی اعطایی به وی ملک مورد بحث را به بانوی خواهان واگذار نموده و کل ثمن را دریافت داشته و سپس تعهد به حضور در دفتر اسناد رسمی به منظور تنظیم سند رسمی انتقال نموده است، که با توجه به اصل صحت و لزوم تعهدات و علی­الخصوص دستور مقرر در ماده ۶۷۴ ق.م. که مقرر می­دارد موکل باید تمام تعهداتی را که وکیل در حدود وکالت خود کرده است انجام دهد و نظر به اینکه از نظر دادگاه احراز گردیده مرحوم ... قبل از فوت مسئول اجرای تعهدات صورت گرفته از ناحیه وکیل خود در قبال بانوی خواهان بوده­ اند و در نتیجه بعد از فوت مشارالیه نیز وراث و یا قائم مقام متوفی ملزم به اجرای تعهد مورث خود بوده و نظر به اینکه از ناحیه خواندگان در قبال دعوی خواهان دفاعی ارائه نشده و دلیلی که اجرای تعهدات مورثشان را ثابت نماید ابراز نگردیده، بنابراین از نظر دادگاه دعوی خواهان ثابت تشخیص و مستنداً به مواد ۲۱۹ و ۲۲۳ و ۶۷۴ ق.م. رای به الزام خواندکان به حضور در یکی از دفاتر اسناد رسمی و تنظیم انتقال قطعه ... بنام بانوی خواهان با رعایت کلیه شرایط قانون حاکم بر مملکت و شرایط مقرر در قرارداد عادی مورخ ... را صادر و اعلام می­دارد.

بدیهی است، با توجه به موارد فوق در موردی که قضیه عکس باشد، یعنی متعهد له فوت نماید تمام وراث یا هر یک از وراث به نسبت سهم­الارث خود (بر اساس دادنامه انحصار وراثت) می­توانند متعهد را ملزم به انجام تعهد نمایند.

دادنامه شماره ... مورخه ۳۱/۶/۹۰ در پرونده کلاسه ۹۰۰۳۶۶ شعبه دادگاه حقوقی شهریار

خواسته: الزام به تنظیم سند رسمی ملک

شعبه مذکور در گردش کار رای خود آورده است: ۱-خانم ... اصالتاً از طرف خود و قیمومتاً از طرف ... و ... فرزندان صغار خود ۲-خانم ... فرزند قدرت به طرفیت خانم ... به خواسته صدور حکم به الزام خوانده به تنظیم و انتقال سند رسمی یک واحد آپارتمان واقع در طبقه دوم قطعه پنجم تفکیکی به شماره پلاک ثبتی ... فرعی از ۴۷ اصلی مفروز از ... فرعی از اصلی مذکور به انضمام انباری آن به شماره پنج واقع در قریه ابراهیم­آباد شهریار به لحاظ فروش آن به مورث خواهان­ها مرحوم حسین ... با واسطه آقای جمشید ... طبق سند وکالت­ شماره ... – ۲۷/۶/۷۹ تنظیمی در دفتر اسناد رسمی ... شهریار و سند وکالت شماره ... – ۲۸/۱۱/۸۵ در دفتر اسناد رسمی ... شهریار و سند عادی مورخه ۱۰/۷/۸۵ تنظیمی بین آقای جمشید ... و مرحوم حسین ... ، با توجه به مفاد مدارک استنادی خواهانها و عدم حضور خوانده در جلسه دادرسی علیرغم ابلاغ قانونی وقت رسیدگی و مصون ماندن دعوی از هر گونه دفاع موثر، دعوی مطروحه محمول بر صحت تلقی، مستنداً به مواد ۱۰، ۲۱۹، ۲۲۰، ۲۲۳ ق.م. و مواد ۴۶ و ۴۷ ق.ث. اسناد و املاک و مواد ۱۹۴ و ۱۹۸ ق.آ.د.م. خوانده به حضور در یکی از دفترخانه­های اسناد رسمی و تنظیم و انتقال رسمی ملک مورد معامله با مشخصات فوق­الذکر به نام خواهان­ها، (وراث منحصر مرحوم حسین ...) با حفظ حقوق مرتهن (بانک مسکن) ملزم و محکوم می­گردد.

 


  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۲۱ | ۲۰:۵۸:۱۳

باسلام برای تنظیم سند رسمی ملک خریدار، با فروشنده به توافق رسیده‌اند و مبایعه‌نامه نوشته‌اند. اما این مبایعه‌نامه منحصر به‌ فرد نیست و ممکن است فروشنده خانه را به چندین نفر دیگر نیز بفروشد. برای جلوگیری از این اتفاق، بعد از تنظیم مبایعه‌نامه، فروشنده و خریدار، به بنگاه‌های معاملۀ املاک مجاز می‌روند، تا مبایعه‌نامۀ خود را در سیستم نرم‌افزاری جامع ثبت کنند. برای تنظیم سند رسمی در مبایعه‌نامه باید حداقل 5 مورد ذکر شده باشد . مشخصات فروشنده: مشخصات سجلی، آدرس(در آدرس حتما باید کدپستی ذکر شود)، تلفن همراه و ثابت.موضوع مورد معامله مشخصات کامل جغرافیایی، ثبتی، هندسی(مساحت زمین یا خانه). مبلغ مورد معامله:شامل قیمت واحد و قیمت کل به وجه رایج کشوری، ریال یا معادل تومان. زمان تحویل مورد معامله:زمان و نحوۀ پرداخت، زمان حضور در دفترخانه و تنظیم سند. برای نحوۀ پرداخت باید حتما مشخص شود که خریدار چه مبلغی را، در چه زمانی و با چه شرایطی به فروشنده می‌دهد و مراجعۀ فروشنده به دفتر اسناد رسمی:در این مرحله از انتقال سند و تنظیم سند رسمی ملک، خریدار کاری ندارد و فروشنده باید با شناسنامه و اصل سند، به «دفترخانۀ اسناد رسمی» برای تنظیم سند رسمی مراجعه کند.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۲۲:۲۳:۳۶

باسلام فوت متعهد قبل از تنظیم سند رسمی در مواردی اتفاق می­افتد که یکی از طرفین قولنامه و یا مبایعه، در اثناء مدتی که سند رسمی باید تنظیم شود فوت می­نماید، پس از فوت این سؤال مطرح است که آیا تعهداتی که به عهده متوفی بوده به وراث وی منتقل می­شود؟ در این مورد بین حقوق­دانان اختلاف نظر وجود دارد، بعضی از آن­ها صریحاً پذیرفته ­اند که این­گونه تعهدات به وراث منتقل می­گردد، از جمله دکتر امامی می­نویسد: «هر یک از ورثه به قدر سهم­الارث قانونی خود بطور مشاع در کلیه ماترک مورث شریک می­شود و از آن جمله است تعهداتی که به نفع مورث شده است، هم­چنین هر یک از ورثه نسبت به سهم­الارث خود مسئول تعهداتی می­باشد که مورث به نفع دیگران نموده است. بنابراین ورثه از کلیه تعهداتی که به نفع مورث شده بهره­ مند می­گردد و نیز کلیه تعهداتی که مورث نموده و حقوق عینی که به نفع دیگران در اموال خود قرار داده، مانند حق ارتفاق، حق انتفاع رهن و امثال آن را ورثه باید محترم بشمارند. تعهداتی که قائم به شخص مورث است خواه منفی به ورثه منتقل می­شود».
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۲۲:۵:۳۰

هر یک از ورثه به قدر سهم­الارث قانونی خود بطور مشاع در کلیه ماترک مورث شریک می­شود و از آن جمله است تعهداتی که به نفع مورث شده است، هم­چنین هر یک از ورثه نسبت به سهم­الارث خود مسئول تعهداتی می­باشد که مورث به نفع دیگران نموده است. بنابراین ورثه از کلیه تعهداتی که به نفع مورث شده بهره­ مند می­گردد و نیز کلیه تعهداتی که مورث نموده و حقوق عینی که به نفع دیگران در اموال خود قرار داده، مانند حق ارتفاق، حق انتفاع رهن و امثال آن را ورثه باید محترم بشمارند. تعهداتی که قائم به شخص مورث است خواه منفی به ورثه منتقل می­شود
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۱۵:۲۸:۵۱

با سلام باید گفت معاملات قولنامه ای با اسناد عادی هم موجب مالکیت برای خریدار می شود هر چند به ثبت رسمی نرسد. اما گاهی حوادثی واقع می شود که از جنبه آن فوت، جنون و سفه طرفین است. این گونه حوادث باعث می شود قائم مقام عام شخص یا قیم وی به نمایندگی از ایشان نسبت به انتقال و تکمیل مراحل واگذاری اقدام نماید و نمی توان قائل به بی حقی خریدار بود. این با قاعده غنم هم هم خوانی بیشتری دارد
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۱۴:۴:۴۷

مبایعه نامه یا بیع نامه یکی از قراردادهای قانونی برای خرید و فروش محسوب می‌شود. در زمان معامله ملک ممکن است مدارک یا پول خریدار و فروشنده برای انتقال مالکیت کامل نباشد. در این زمان به پیشنهاد مشاور املاک، قراردادی تحت عنوان مبایعه نامه بین طرفین قرارداد بسته می‌شود که در زمان تکمیل مدارک و ثمن معامله، دو طرف به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۱۳:۱۶:۵

وراث به عنوان قائم مقام قانونی مورث مکلف به ایفای تعهدات قراردادی می­باشند. قائم مقام کیست: قائم مقام در یک تقسیم­­ بندی کلی به : الف- قائم مقام خاص، ب- قائم مقام عام تقسیم می­شود. قائم مقام خاص: کسی که به او مال یا اموال معینی منتقل شده باشد مانند مشتری نسبت به مبیع بایع نسبت به ثمن. در حقوق و تعهدات مربوط به آن مال، خریدار جانشین فروشنده می­گردد، لذا اگر آن مال، حقوقی را دارا باشد مثل حق ارتفاق، این حق به مالک جدید منتقل می­شود و اگر ملک دیگری دارای حق ارتفاق در ملک خریداری شده باشد خریدار باید آن را رعایت نماید. قائم مقام عام: کسی که کل دارائی دیگری یا قسمت مشاعی از آن به او منتقل شده باشد مانند وارث نسبت به مورث در مورد ترکه. و حتی بر مشتری و متصالح نیز اطلاق نموده اند، لذا وقتی شخصی معامله­ ای می­نماید و فوت می­شود، آنچه از حقوق و تکلیف که قابل انتقال می­باشد به ورثه منتقل می­شود، و وراث به نست سهم­ الارث مکلف به انجام تعهد در مقابل متعهد له می­باشند و قاعده فقهی «ما ترک المیت من حق و هو لو ارثه» و نیز رویه محاکم نیز موید این مطلب است.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۹:۳۲:۴۷

سلام و عرض ادب مبایعه نامه سندی است که به وسیله ی آن طرفین معامله قصد و اراده ی خود را مبنی بر خرید و فروش اجناسی مشخص با قیمتی معلوم ، مکتوب می نمایند و با امضا کردن به آن اعتبار قانونی می بخشند. مطابق قانون مدنی تمامی اسنادی که در دفاتر اسناد رسمی به وسیله ی سردفتر و یا در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و یا به دست ماموران دولتی در حدود اختیار آنان تنظیم می شود، اسناد رسمی نامیده شده و در مقابل دسته ی دیگر اسناد عادی هستند که اعتبار اسناد رسمی را ندارند .مطابق قانون نسبت به اسناد رسمی نمی توان ادعای انکار و تردید نمود و تنها می توان نسبت به مفاد آن ادعای جعل را مطرح نمود تا بدین وسیله دادگاه به اصالت و یا جعلی بودن آن سند رسیدگی نماید. اما اسناد عادی و مفاد آن را می توانیم در دادگاه مورد انکار و تردید قراردهیم و هر نوع مهر و یا امضای منتسب به خود را در آن، منکر شویم. اعتبار اسناد عادی و از جمله مبایعه نامه تا حد زیادی بستگی به تایید مفاد و امضای آن توسط طرفین معامله در دادگاه دارد و در صورت انکار آنان نسبت به مفاد و امضای موجود مبایعه نامه از درجه ی اعتبار خارج می گردد.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۸:۵۲:۲۲

باسلام از آنجاییکه بیع نامه از جمله اسناد تشریفات قبل از تنظیم سندرسمی است چنانچه مابین تنظیم بیع نامه که منتج ماده ۱۰ق.م است تا تنظیم سند برای طرفین مانعی از عینیت بوجود آید مانند فوت یا جنون اصل تعهدات غیر قابل انکار است اولا در زمان قبل از وجود مانع شرایط و نیت معامله وجود داشته و از سوی دیگر وراث همانطور که در منافع موروث سهیم هستند در دیون و تعهدات مورث نیز سهیم هستند لذا در صورت بروز چنین مواردی تکلیف قانون مدنی و ثبتی انجام تعهد از سوی قائم مقام است
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۷:۵۱:۵۳

با سلام انتقال مالکیت یک ملک می‌تواند از طریق دو نوع سند صورت پذیرد، سند عادی و سند رسمی، به موجب ماده 1287 قانون مدنی، اسنادی که در اداره ثبت اسناد یا دفاتر رسمی اسناد رسمی یا نزد سایر مأمورین رسمی در حدود صلاحیت آن‌ها بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند، رسمی است. به موجب ماده 1288 قانون مدنی اسنادی که رسمی نباشند، عادی محسوب می‌شوند. در قوانین موضوعه ایران، اسناد رسمی دارای اعتبار بالاتری نسبت به اسناد عادی می‌باشند و نمی‌توان نسبت به آن‌ها ادعای انکار و تردید مطرح کرد و برای از اعتبار انداختن آن باید جعلی بودن آن اثبات گردد یا آن که اثبات شود سند واجد ویژگی‌های مذکور در ماده 1287 نمی‌باشد.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۹ | ۷:۵۱:۲۰

با سلام یک از ورثه به قدر سهم­الارث قانونی خود بطور مشاع در کلیه ماترک مورث شریک می­شود و از آن جمله است تعهداتی که به نفع مورث شده است، هم­چنین هر یک از ورثه نسبت به سهم­الارث خود مسئول تعهداتی می­باشد که مورث به نفع دیگران نموده است. بنابراین ورثه از کلیه تعهداتی که به نفع مورث شده بهره­ مند می­گردد و نیز کلیه تعهداتی که مورث نموده و حقوق عینی که به نفع دیگران در اموال خود قرار داده، مانند حق ارتفاق، حق انتفاع رهن و امثال آن را ورثه باید محترم بشمارند. تعهداتی که قائم به شخص مورث است خواه منفی به ورثه منتقل می­شود»

نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی