موسسه وکیل تلفنی

  • سمیرا زینالی گوروان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۶:۴۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • الناز زنگی آبادی الناز زنگی آبادی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۹:۲۹:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • پویا احمدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۲۴:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • محمدی محمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۴۳:۵۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • عطیه فلاح عطیه فلاح گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۲:۲۴:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۹:۵۵:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • امید شبیری امید شبیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۴:۳۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • نرگس محمدیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴:۱۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • پربا کریم پور بسته بگلو گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۱۷:۲۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
  • جعفر علیمرادی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۵۷:۴۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
انجمن وکیل تلفنی

توقیف ملک موخر بر مبایعه­ نامه

توقیف ملک موخر بر مبایعه­ نامه

  • توسط مریم پرتوی
  • ۱۳۹۵/۷/۱۹ | ۱۴:۴۱:۳۴
  • 9 نظر

در بسیاری از موارد شخص نسبت به خریداری ملک با سند عادی اقدام و بخش عمده ثمن را به فروشنده پرداخت می­نماید و حتی ممکن است مورد معامله به وی تسلیم گردد، اما در فاصله تنظیم سند رسمی، ملک و سند توسط طلبکار فروشنده از طریق مرجع قضائی و یا دایره اجرای ثبت بازداشت و یا توقیف می­گردد، یکی از موارد نزاع و خطرآفرین برای خریدار، همین جاست، زیرا قضات در مورد قابل اثبات بودن بیع توسط سند عادی یکسان نمی­ اندیشند و نظر واحدی ندارند. اگر خریدار اقدام به طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی نماید، برخی از قضات معتقدند، که دادگاه باید به نفع خواهان حکم صادر نماید، زیرا در زمان توقیف، ملک موصوف متعلق به فروشنده و جزء مایملک او نبوده است و لذا دادگاه در صورت احراز حقانیت خریدار و اثبات دعوی به نفع او مبادرت به صدور حکم کند و ممنوعیت بعدی نمی­تواند به عقد مقدم خلل وارد سازد.« به عقیده قضات محاکم حقوقی طرف مشورت، دادگاه می­تواند در صورت احراز صحت معامله ­ای که قبل از توقیف محقق شده له خریدار حکم بدهد.

چنین روشی در واقع تاثیرپذیری از عقیده ­ای است که معامله عادی مال غیرمنقول رابیع تلقی می­کند و توقیف بعدی را بی تاثیر در مال خریدار می­داند. و اگر پس از صدور حکم مورد معامله در قبال طلب ثالث توقیف شود اجرای حکم میسر است یا خیر؟

حسب نظر مورخ ۲/۵/۶۵ قضات محاکم حقوقی ۲ تهران با توجه به ماده ۱۴۶ قانون اجرای احکام، حکمی که مقدم بر بازداشت بعدی است با رفع توقیف اجراء می­شود و عملیات اجرائی ادامه می­ یابد ولی اگر حکم موخر بر توقیف باشد بازداشت به قوت خود می­ماند و محکوم­له برای جلوگیری از اقدامات اجرائی و رفع توقیف باید به دادگاه مراجعه کند. بدیهی است در صورتی که توقیف در جهت حفظ حقوق شخص ثالث باشد خریدار باید در خصوص رفع این توقیف اقامه دعوی کند، مثلاً درخواست توقیف عملیات اجرائی نسبت به مورد معامله».

عده­ای دیگر بر این نظرند، که در این مورد هم باید قرار رد دعوی صادر شود، چون مانع ماده ۵۶ ق.ا.ا.م. مانع صدور حکم است. همین قضات، در مواردی که توقیف از طریق اجرای ثبت صورت می­گیرد، با نظر گروه اول موافقند، و خواهان می­تواند دعوی توقیف عملیات اجرائی و ابطال اجرائیه را طرح کند و پس از اثبات حقانیت خود، نسبت به ملک رفع توقیف نموده و از دادگاه الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی را بخواهد.

اگر بعد از تنظیم بیع نامه عادی، ملک موضوع دعوی از طریق اداره ثبت یا مرجع قضائی توقیف شود، شیوه عمل خریدار یکسان نخواهد بود. در صورت توقیف از طریق اداره ثبت، خواهانی که طرح دعوی الزام به تنطیم سند رسمی نموده است، مطابق ماده ۱۰۳ ق.ا.ا.م از دادگاه رسیدگی­کننده تقاضای ابطال عملیات اجرائی ثبت را می­نماید و در صورت احراز حقانیت خواهان، حکم به ابطال عملیات ثبت و رفع توقیف از ملک و نهایتاً الزام خوانده به تنظیم سند رسمی صادر خواهد شد؛ و چنانچه از طریق مرجع قضائی توقیف شده باشد، خریدار می­تواند با طرح دعوی اعتراض ثالث اجرائی به استناد ماده ۱۴۶ و ۱۴۷ ق.ا.ا.م. نسبت به رفع توقیف از ملک و فراهم کردن مقدمات صدور حکم الزام به تنظیم سند رسمی اقدام نماید. در این مورد و در صورت طرح دعوی اعتراض ثالث، دادگاه می­تواند با توجه به وحدت ملاک ماده ۱۹ ق.آ.د.م، تا اتخاذ تصمیم در پرونده اعتراض ثالث، رسیدگی به دعوی الزام به سند رسمی را متوقف نماید.

حال همان­طور که گفتیم اگر قاضی، معتقد به نظریه اثباتی بوده و وقوع معامله با بیع­ نامه را قابل اثبات نداند، خریدار می­تواند با طرح دعوی اعتراض ثالث به توقیف ملک، با ارائه سایر دلایل اعم از شهادت شهود، اقرار فروشنده و ... برای دادگاه محرز نماید که در زمان توقیف، ملک موضوع توقیف به وی (خریدار بیع نامه عادی) تعلق داشته است، لذا ممکن است دادگاه دستور رفع توقیف از ملک و حسب خواسته خریدار حکم به محکومیت خوانده دایر به تنظیم سند رسمی به نام خواهان صادر نماید.

کما اینکه در پرونده­ای که با کلاسه ۹۶۹/۸۲ در شعبه اول ... مطرح بوده، دارنده چکی با ارائه شماره پلاک ثبتی متعلق به صادرکننده چک مبادرت به توقیف ملک مذکور از طریق دادگاه نموده و مرجع قضائی طی شرحی به اداره ثبت، درخواست توقیف ملک مذکور را کرده است، شخص ثالثی به استناد یک فقره فروشنامه عادی وکالتنامه رسمی از سوی کسی که ملک به نام وی ثبت بوده، نسبت به توقیف ملک مذکور اعتراض ثالث نموده و نهایتاً دادگاه با این استدلال که اگر چه سند رسمی ملک به نام خریدار (صادرکننده چک) بوده ولی با توجه به فروشنامه عادی و وکالتنامه رسمی مقدم بر توقیف، مالکیت ثالث نسبت به ملک مذکور محرز بوده و ضمن پذیرش اعتراض ثالث، حکم به رفع توقیف از ملک مذکور را صادر کرده است.

حال اگر دارنده مبایعه­نامه در مقابل توقیف مؤخر مال، دعوی را به استناد این سند عادی در دادگستری مطرح کند و قاضی رسیدگی­کننده جزء آن دسته از حقوق­دانانی باشد که بیع املاک ثبت شده، را جزء عقود تشریفاتی بداند که با سند عادی مالکیتی ایجاد نشده و صرفا پس از تنظیم و امضاء سند رسمی انتقال انجام می­شود، رسیدگی به اعتراض ثالث توقیف بعدی، با توجه به این رویکرد نه بر مبنای بیع نامه بلکه با این استدلال که مالک (دارنده سند رسمی) با تنظیم بیع نامه عادی، حقی را برای خریدار نسبت به ملک مذکور بر قرار نموده است، ممکن است؛ لذا با توجه به تقدم حق مذکور بر توقیف ملک، دادگاه اعتراض ثالث را می­پذیرد و رای دادگاه در نهایت رفع توقیف از ملک مذکور است، زیرا اعتراض مواد ۱۴۶ و ۱۴۷ ق.ا.ا.م. امری استثنائی و برای تعیین تکلیف اجرای حکم است و خوانده (دارنده سند رسمی) را محکوم به تنظیم سند رسمی به نام خریدار می­نماید.

قابل ذکر است که طبق ماده ۱۴۶ ق.ا.ا.م. چنانچه شخص ثالث نسبت به مال توقیف شده، اظهار حقی نماید و دادگاه وجود حق برای ثالث را احراز کند، از مال مذکور رفع توقیف خواهد شد. این حق صرفاً حق مالکیت نمی­باشد، بلکه شامل هرگونه حقی می­شود که مقدم بر توقیف مال بوده و با توقیف مال در تعارض باشد. با تنظیم فروشنامه عادی، اگر چه خریدار مالک ثبت شده نگردیده باشد، ولی لااقل حق تقدمی در تملک مال موضوع فروشنامه تحصیل نموده است که توقیف مال با حق مذکور در تعارض خواهد بود و با احراز این حق برای ثالث (دارنده بیع نامه عادی)، از مال توقیف شده رفع توقیف به عمل آمده و موجبات صدور حکم به تنظیم سند رسمی فراهم خواهد شد.

با توجه به مراتب مذکور و بعلت عدم امکان کنترل و بررسی توقیف و یا بازداشت املاک در تنظیم اسناد عادی، خریدار ناآگاه، مال و آرامش خود را در معرض ریسک­های بعضاً جبران­ناپذیری قرار می­دهد. همان­طور که در بند دوم مبنی بر توقیف ملک مؤخر بر تنظیم مبایعه نامه بررسی شد، حتی اگر خریدار موفق به استیفا حق شود متضمن صرف مخارج گزاف دادرسی و از همه مهم­تر هزینه فرصت خواهد بود، و این در حالیست اگر مقدم بر این معامله عادی امکان دسترسی به دفتر املاک و استعلام از وضعیت بازداشت و توقیف از اداره ثبت می­داشت از افتادن در چنین مهلکه مصون می­ماند.


  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۱۸:۲۶:۳۸

باسلام توقیف اموال هم شامل توقیف اموال منقول و هم شامل توقیف اموال غیرمنقول است . اگرچه برخی از اموال غیرقابل توقیف هستند که در ماده 65 قانون اجرای احکام مدنی به آنها اشاره شده است ، به این اموال اصطلاحا مستثنیات دین می گویند . اما توقیف اموال از چه روش هایی ممکن است . برای توقیف اموال هم می توان به اداره ثبت مراجعه کرد و هم می توان به دادگستری رفت . از این رو در این مقاله ما به بررسی توقیف اموال از طریق اداره ثبت و توقیف اموال از طریق مراجع دادگستری می پردازیم .
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۱۶:۵۱:۲۲

با سلام باید توجه داشت که امروزه با توجه به اعتبار نسبی اسناد عادی و کثرت انجام معاملات با این گونه اسناد متاسفانه برخی مواقع علی رغم انتقال ملک به خریدار جدید و تا زمان تنظیم سند رسمی، ممکن است به جهت آنکه ملک از حیث اداره ثبت بنام فروشنده است بابت طلب فروشنده توقیف با بازداشت گردد. البته به نظر می رسد در اینجا حق خریدار نباید تضییع شود و معامله عادی مقدم بر توقیف بوده است که بنابراین خریدار می تواند ابطال عملیات اجرایی را بخواهد
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۱۲:۲۱:۵۰

باسلام براساس قانون ثبت اسناد و املاک، تنها می توان افرادی را به عنوان مالک شناسایی کرد که از شرایط زیر برخوردار باشند: ملک از طریق مالک رسمی به شخص دیگری به ارث رسیده باشد.ملک در اداره ثبت به نام مالک ثبت رسمی شده باشد. ملک به شخص دیگری منتقل گردیده و این انتقال در دفتر املاک کشور به ثبت رسیده باشد. از این رو نمی توان تنها با معرفی ملک قولنامه ای از شخص بدهکار، اقدام به توقیف آن نمود. مثلا در صورتی که شخصی ادعا نماید که ملکی متعلق به شخص بدهکار است، باید آن را به دادگاه اثبات نماید. در غیر این صورت امکان توقیف ملک قولنامه ای وجود نخواهد داشت.البته این امکان نیز وجود دارد که با استفاده از قانون اجرای احکام مدنی بتوان اقدام به توقیف اموال قولنامه ای نمود. طبق قانون اجرای احکام مدنی اگر شخصی که سند ملک به نام ایشان است اقرار نماید که ملک قولنامه ای به نام بدهکار است و رضایت به توقیف آن دهد، می توان از طریق دادگاه اقدام به توقیف این ملک نمود.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۱۲:۲۱:۴۷

باسلام براساس قانون ثبت اسناد و املاک، تنها می توان افرادی را به عنوان مالک شناسایی کرد که از شرایط زیر برخوردار باشند: ملک از طریق مالک رسمی به شخص دیگری به ارث رسیده باشد.ملک در اداره ثبت به نام مالک ثبت رسمی شده باشد. ملک به شخص دیگری منتقل گردیده و این انتقال در دفتر املاک کشور به ثبت رسیده باشد. از این رو نمی توان تنها با معرفی ملک قولنامه ای از شخص بدهکار، اقدام به توقیف آن نمود. مثلا در صورتی که شخصی ادعا نماید که ملکی متعلق به شخص بدهکار است، باید آن را به دادگاه اثبات نماید. در غیر این صورت امکان توقیف ملک قولنامه ای وجود نخواهد داشت.البته این امکان نیز وجود دارد که با استفاده از قانون اجرای احکام مدنی بتوان اقدام به توقیف اموال قولنامه ای نمود. طبق قانون اجرای احکام مدنی اگر شخصی که سند ملک به نام ایشان است اقرار نماید که ملک قولنامه ای به نام بدهکار است و رضایت به توقیف آن دهد، می توان از طریق دادگاه اقدام به توقیف این ملک نمود.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۱۱:۵۶:۳۷

باسلام امروزه نقل و انتقالات ملکی حساسیت زیادی دارد.چرا که باتوجه به تنوع قوانین در برخی موارد حتی امکان ابطال سند رسمی وجود دارد و خریدار باید بادقت بسیار زیادی اقدام به خرید کند.امروزه املاک بیشتر کالای سرمایه ای بشمار میرود و دقت در این امر باعث میشود سرمایه افراد ازبین نرود
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۱۰:۴۰:۵۱

با سلام معاملات در اموال غیرمنقول بعضا پیچیدگی های حقوقی خاصی را به دنبال دارد چه بسا ملکی که مورد معامله قرار می گیرد متعلق حق شخص ثالث باشد و خریدار نا آگاه از این مورد باشد. و با قولنامه آن ملک را خریداری نماید و ثمن‌ معامله را پرداخت نماید و بعد از حضور برای انتقال قطعی و سند رسمی متوجه ی این موضوع گردد که متاسفانه ضررهای جبران ناپذیری را متحمل می گردد. بنابراین قبل از هر گونه معامله، فرد باید استعلامات لازم را از ملک مورد معامله وصول نماید و قبل از هر گونه معامله با وکیل متخصص در حوزه ی ملکی مشاوره نماید که اگر ملک هم دارای مشکل باشد به موقع متوجه گردد و از ضرر احتمالی جلوگیری به عمل آورد.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۱۰:۱۳:۳۱

عرض ادب و احترام خیلی ممنونم که خدمت رسانی حقوقی به عموم مردم در کلیه سطوح مالی و اجتماعی در کلیه نقاط کشور حتی دورافتاده ترین‌نقاط را سهل و آسان نموده اید و شبانه روزی پاسخگوی نیازها و مشکلات حقوقی مردم هستید موفقیت شمارو آرزومندم
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۹:۵۷:۵۲

اگر بعد از تنظیم بیع نامه عادی، ملک موضوع دعوی از طریق اداره ثبت یا مرجع قضائی توقیف شود، شیوه عمل خریدار یکسان نخواهد بود. در صورت توقیف از طریق اداره ثبت، خواهانی که طرح دعوی الزام به تنطیم سند رسمی نموده است، مطابق ماده ۱۰۳ ق.ا.ا.م از دادگاه رسیدگی­کننده تقاضای ابطال عملیات اجرائی ثبت را می­نماید و در صورت احراز حقانیت خواهان، حکم به ابطال عملیات ثبت و رفع توقیف از ملک و نهایتاً الزام خوانده به تنظیم سند رسمی صادر خواهد شد؛ و چنانچه از طریق مرجع قضائی توقیف شده باشد، خریدار می­تواند با طرح دعوی اعتراض ثالث اجرائی به استناد ماده ۱۴۶ و ۱۴۷ ق.ا.ا.م. نسبت به رفع توقیف از ملک و فراهم کردن مقدمات صدور حکم الزام به تنظیم سند رسمی اقدام نماید. در این مورد و در صورت طرح دعوی اعتراض ثالث، دادگاه می­تواند با توجه به وحدت ملاک ماده ۱۹ ق.آ.د.م، تا اتخاذ تصمیم در پرونده اعتراض ثالث، رسیدگی به دعوی الزام به سند رسمی را متوقف نماید.
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۵/۱۸ | ۷:۱۷:۱۴

با سلام خدمت شما.بسیاری از موارد شخص نسبت به خریداری ملک با سند عادی اقدام و بخش عمده ثمن را به فروشنده پرداخت می­نماید و حتی ممکن است مورد معامله به وی تسلیم گردد، اما در فاصله تنظیم سند رسمی، ملک و سند توسط طلبکار فروشنده از طریق مرجع قضائی و یا دایره اجرای ثبت بازداشت و یا توقیف می­گردد، یکی از موارد نزاع و خطرآفرین برای خریدار، همین جاست، زیرا قضات در مورد قابل اثبات بودن بیع توسط سند عادی یکسان نمی­ اندیشند و نظر واحدی ندارند. اگر خریدار اقدام به طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی نماید، برخی از قضات معتقدند، که دادگاه باید به نفع خواهان حکم صادر نماید

نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی