مجازات توهین و فحاشی
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۷/۱۸ | ۷:۳۷:۲
- 11 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۶ | ۹:۲۶:۴۱
باسلام انواع توهین عبارت است از ١-توهین حدی توهینی است که مجازات آن از سوی شارع مقدس تعیین شده است و برخلاف جرایم مستوجب تعزیر (که مجازات آن در محدوده حداقل و حداکثر مشخص شده و تعیین آن در اختیار قاضی است) مجازات ثابتی دارد که در صورت احراز ارتکاب جرم، از سوی دادگاه مورد حکم قرار میگیرد. تنها مصداق توهین حدی در قانون مجازات اسلامی، سبالنبی یعنی دشنام دادن به پیامبر است.
مطابق ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 «هر کس پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم یا هر یک از انبیاء عظام الهی را دشنام دهد یا قذف کند، سابالنبی است و به اعدام محکوم میشود.»
٢- توهین تعزیری که خود به دو دسته تقسیم میشود:توهین ساده که از نظر قانون، عبارت است از هر رفتاری که موجب شود حیثیت یک فرد در نظرِ افراد متعارف و معمولی خدشهدار شده و لطمه ببیند. توهین غالباً بهصورت گفتار (شفاهی یا مکتوب) است. اما گاهی نیز از طریق انجام دادن یک فعل، بدون استعمال لفظ محقق میشود. مانند پرتاب کردن آب دهان به صورت شخص دیگر یا انجام دادن حرکاتی که در اصطلاح عامیانه، به آن شکلک درآوردن میگویند. ۲) توهین مشدد: گاهی قانونگذار برای عمل توهین، بهسبب مقام یا جنسیت مخاطب توهین، مجازات سنگینتری تعیین کرده است. موارد توهین مشدد عبارت از توهین به مقدسات اسلام (به غیر از سبالنبی که بهعنوان یک جرم حدی توضیح داده شد)، توهین به امام خمینی (ره) و مقام رهبری، توهین به مقامات سیاسی داخلی یا کارکنان موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری در حین انجام وظیفه، توهین به مقامات سیاسی خارجی در خاک ایران و توهین به شان و حیثیت بانوان و اطفال است.
باسلام انواع توهین مطابق قانون عبارت است از ١- توهین حدی توهینی است که مجازات آن از سوی شارع مقدس تعیین شده است و برخلاف جرایم مستوجب تعزیر (که مجازات آن در محدوده حداقل و حداکثر مشخص شده و تعیین آن در اختیار قاضی است) مجازات ثابتی دارد که در صورت احراز ارتکاب جرم، از سوی دادگاه مورد حکم قرار میگیرد. تنها مصداق توهین حدی در قانون مجازات اسلامی، سبالنبی یعنی دشنام دادن به پیامبر است.٢- توهین توهین تعزیری
توهین تعزیری خود به دو دسته تقسیم میشود: توهین ساده که توهین از نظر قانون، عبارت است از هر رفتاری که موجب شود حیثیت یک فرد در نظرِ افراد متعارف و معمولی خدشهدار شده و لطمه ببیند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۱۶:۱۸:۲۸
جرم توهین، نسبت دادن یک امر وهن آور به شخصی بوده به نحوی که عرفا به خفیف شدن و کسر شان وی منتهی گردد. حکم مجازات جرم توهین بسته به این عامل که توهین ساده ( توهین به افراد عادی) یا مشدد (توهین به اشخاص حقوقی) باشد، متفاوت و به ترتیب مشمول مواد 608 و 609 قانون مجازات اسلامی می باشد. نحوه شکایت و رسیدگی به جرم توهین با تقدیم شکوائیه توهین آغاز گردیده که این شکوائیه در دفتر خدمات قضایی ثبت شده و برای دادسرا ارسال می شود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۱۳:۵۹:۱۸
ضمن عرض سلام و احترام باستحضار می رساند
ماده 608 قانون مجازات اسلامی «توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.» مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مجازات موضوع ماده 608 از شلاق تا 74 ضربه یا جزای نقدی از پنجاه هزار تا یک میلیون ریال به جزای نقدی درجه شش ( بیش از بیست تا هشتاد میلیون ریال ) تبدیل شده است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۱۳:۴۷:۲۱
ضمن عرض ادب و احترام و خداقوت
خواستم به عنوان فردی که چندماهه فعالیت های شمارو دنبال میکنم و دو سه باری هم در امور حقوقی مشاوره دریافت کردم
تشکر و رضایت خودم را به اطلاع سایر کاربران محترم سایتتون برسونم
توصیه میکنم قبل از بروز هرگونه مشکل وپیش از اقدام به طرح هرگونه دعوا از خدمات تخصصی وکیل تلفنی بهره بگیرید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۱۲:۱۸:۱۱
سلام
جرم توهین میتواند به شکل گفتار، کردار، نوشتار و حتی اشارات مختلف دست و چشم باشد. بدین ترتیب اعمالی مثل آب دهان به روی دیگری انداختن، هل دادن تحقیرآمیز دیگری یا برداشتن خشونتآمیز کلاه یا روسری از سر شخصی محترم و پرتاب کردن آن میتواند توهین کیفری محسوب شود. همین طور برخی اشارات انگشتان دست در فرهنگ کشور ما یا کشورهای دیگر اهانتآمیز تلقی میشوند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۱۰:۳۸:۵۵
برای شکایت از جرم توهین و فحاشی، باید با در دست داشتن مدارک و مستندات، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و پس از ثبت شکواییه، مدارک را نیز به آن ضمیمه کرد. بعد از ثبت شکایت، پرونده به دادسرای مربوطه ارجاع داده میشود تا رسیدگی به آن آغاز گردد. در دادسرا اگر شخص را مجرم تشخیص دهند، قرار جلب به دادرسی صادر کرده و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری دو ارجاع داده شده و در آنجا به آن رسیدگی و حکم مقتضی صادر میشود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۱۰:۲۴:۳۳
با سلام و احترام،
همان طور که مستحضر هستید جان، مال و آبروی اشخاص در جامعه مورد احترام قانون گذار بوده و افراد جامعه نیز ملزم به رعایت احترام به این موارد می باشند. این امر تا جایی برای مقنن اهمیت داشته که در بسیاری از موارد نقض این موارد سه گانه را جرم شناخته و برای آن مجازات تعیین نموده است. به عنوان مثال، نقض احترام به جان اشخاص و سلب حیات آن ها در قالب جرم قتل مورد توجه مقنن قرار گرفته و برای آن مجازات قصاص و دیه را پیش بینی نموده است. احترام به آبروی اشخاص مورد توجه قانون گذار کشورمان قرار داشته و نقض آن در قالب جرم توهین و تعیین مجازات برای این جرم مورد پیش بینی مقنن قرار گرفته است. توهین در لغت به معنای خوار کردن ، خوار شمردن ، ضعیف و سست شمردن ، حقیر کردن می باشد. برای پیشگیری از جرم توهین و فحاشی در اغلب کشورهای مجازات بسیار سختگیرانه ای تعیین شده است .در کشور ما نیز توهین و فحاشی جرم شناخته شده است و مجازات آن در قانون مجازات اسلامی بیان شده است. عنصر قانونی جرم توهین در مواد 608 ، 609 قانون مجازات اسلامی مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته، با این توضیح که ماده 608 مربوط به توهین عادی یعنی توهین به افراد عادی بوده و ماده 609 مرتبط با توهین مشدد یعنی توهین به اشخاص حقوقی و توهین به روسای سه قوه، معاونان رئیس جمهوری ، وزرا ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان، اعضای شورای نگهبان ، قضات ، اعضای دیوان محاسبات و کارکنان وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها می باشد. همچنین در ماده 619 قانون مجازات اسلامی توهین به زن و کودکان در مکان ها و معابر عمومی جرم انگاری شده است. عنصر مادی جرم توهین از طریق هرگونه رفتار مجرمانه اعم از انجام فعل یا ترک فعل که اهانت آمیز بوده محقق می گردد . به عنوان مثال : فحاشی کردن ، هل دادن و .... عنصر روانی یا معنوی جرم همان فعل و انفعلات ذهنی بوده که پیش از ارتکاب جرم یا در زمان انجام آن، مرتکب جرم را به سوی ارتکاب آن سوق می دهد. عنصر روانی یا معنوی جرم توهین عبارت است از سوء نیت عام (قصد انجام عمل اهانت آمیز) و سوء نیت خاص(قصد خفیف نمودن توهین شونده) برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه وکیل تفنی هماهمگ کرده و مشکل خویش را بر طرف نمائید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۹:۲۰:۱۳
با سلام
جرم توهین از جمله جرایم علیه تمامیت معنوی محسوب می شود که برای حفظ کرامت و شخصیت انسان ها وضع گردیده است. به طور کلی شرایطی برای تحقق جرم توهین لفظی و عملی وجود دارد که عبارتند از موهن بودن رفتار، وجود مخاطب معین، حضوری یا علنی بودن توهین، حقیقی بودن مخاطب توهین، عدم لزوم ارتجالی بودن. بنابراین با تحقق این شرایط مجازات ماده ۶۰۸ قانون تعزیرات که جزای نقدی درجه شش است اعمال می گردد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۸:۵۴:۱۸
با سلام نسبت دادن یک امر وهن آور به اشخاش با اشاره یا زبان یا چشم یا دست به نحوی که عرفا خفیف شدن و کسر شان شخصرا به همراه داشته باشد توهین است حال چون جان ومال و آبروی اشخاص درجامعه مورد احترام قانون گذار است فلذا افراد جامعه نیز ملزم به رعایت این احترام هستند توهین ساده (اشخاص عادی) که براساس ماده ۶۰۸ ق.م.ا توهین کننده کیفر خواهد شدو توهین مشدد(اشخاص حقوقی) که مجازات آن در ماده ۶۰۹ق.م.ا لحاظ شده است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۵/۱۴ | ۷:۲۹:۵۷
با سلام خدمت شما.جرم توهین میتواند به شکل گفتار، کردار، نوشتار و حتی اشارات مختلف دست و چشم باشد. بدین ترتیب اعمالی مثل آب دهان به روی دیگری انداختن، هل دادن تحقیرآمیز دیگری یا برداشتن خشونتآمیز کلاه یا روسری از سر شخصی محترم و پرتاب کردن آن میتواند توهین کیفری محسوب شود. همین طور برخی اشارات انگشتان دست در فرهنگ کشور ما یا کشورهای دیگر اهانتآمیز تلقی میشوند.
نظر شما در مورد این مطلب