باسمه تعالی
ریاست محترم دادگاه تجدیدنظر استان .........
سلام علیکم؛
احتراماً به استحضار میرساند: اینجانب ............... فرزند .............. پیرو دادنامه شماره .................. صادره از شعبه. ....... دادگاه خانواده مجتمع قضائی خانواده 2 تهران، درآغاز مختصری از وقائع پیشامده را معروض داشته و سپس باعنایت به مراتب آتی الذکر و به استناد بند ج و ه ماده348 قانون آئین دادرسی مدنی از محضرعالی تقاضای رسیدگی مجدد و نقض دادنامه مذکور را دارم.
توضیح آن که، تجدیدنظر خوانده محترم سرکار خانم ................. تازه کند همسر بنده هستند که مدتی است ترک منزل نموده و از تمکین امتناع می ورزند تا جائی که بنده ملزم به تقدیم دادخواست به محضر دادگاه جهت فصل خصومت وبازگشت ایشان به منزل شدم لکن ایشان طی دفاعیات خویش در دادگاه اظهار نمودند که به دلیل تعلق مالکیت ملک به ایشان و عدم تعلق سند رسمی آپارتمان محل سکونت به اینجانب، از تمکین خودداری می ورزند حال آن که ملکی که ایشان مدعی مالکیت آن هستند را شخص بنده به نام ایشان منتقل نمودم و حال ایشان از احسان بنده نسبت به خودشان سوءاستفاده می نمایند که این دور از انصاف و عدالت است. (لازم به ذکر است مبایعنامه که حاکی از انتقال ملک به نام ایشان است، به پیوست تقدیم حضور است) بعلاوه مقدمه واجب جهت تمکین توسط ایشان تهیه منزل و اثاثیه منزل است نه تعلق مالکیت محل سکونت به زوج.از طرف دیگر تمکین زوجه و اطاعت عام و خاص از زوج از مصادیق پذیرش ریاست زوج بر خانواده و اعمال ماده 1105 قانون مدنی است چراکه نکاحی که بدون تمکین واقع شود نقض غرض بوده و پذیرش آن خلاف مقتضای ذات عقد نکاح است بعلاوه نهاد خانواده و استواری آن از چنان اهمیتی برخوردار است که نگاهی متفاوت نسبت به دعاوی خانوادگی را می طلبد. خداوند متعال نیز در آیه 34 از سوره نساء میفرمایند: « و زنانی را كه از نافرمانی آنان بیم دارید [نخست] پندشان دهید و [بعد] در خوابگاهها از ایشان دوری كنید و [اگر تأثیر نكرد] آنان را بزنید؛ پس اگر شما را اطاعت كردند [دیگر] بر آنها هیچ راهی [برای سرزنش] مجویید، كه خدا والای بزرگ است. » همچنین در آیه دیگری از این سوره میفرمایند:« و اگر زنی از شوهر خویش بیم ناسازگاری یا رویگردانی داشته باشد، بر آن دو گناهی نیست كه از راه صلح با یكدیگر، به آشتی گرایند؛ كه سازش بهتر است. و[لی] بخل [و بیگذشت بودن]، در نفوس، حضور [و غلبه] دارد؛ و اگر نیكی كنید و پرهیزگاری پیشه نمایید، قطعاً خدا به آنچه انجام میدهید آگاه است. نساء-۱۲۸» لذا سرباز زدن زن از اطاعت شوهر در اموری مانند تمکین جنسی و خارج شدن ازخانه بدون اجازۀ او نشوز محسوب شده و سرپیچی از فرامین شرعی و قانونی است.علیهذا با عنایت به مراتب آتی الذکر نقض دادنامه صادر و رسیدگی مجدد از محضرعالی مورد استدعاست.
دادنامه تجدید نظر خواسته صادره خلاف قانون میباشد
رای صادره خلاف موازین قانونی است چرا که اگر علت عدم تمکین ایشان فقدان مقدمات تمکین مانند منزل باشد حداقل می بایست دادخواست پذیرفته می شد و قاضی محترم در دادنامه تمکین را مشروط به تهیه مقدمات لازم یعنی منزل و اثاثیه منزل می نمودند نه آن که دعوا را به طور کلی رد نمایند لذا رای صادره از این جهت خلاف موازین قانونی است.
ثانیاً: از طرفی تمکین زوجه منوط به مالکیت زوج بر ملکی که محل سکونت ایشان است، نمی باشد و از طرف دیگر بر فرض پذیرش این نظر نیز قاضی محترم می بایست قرار اناطه به شایستگی دادگاه عمومی حقوقی جهت اثبات مالکیت و تعیین تکلیف نهایی صادر می نمودند حال آن که این اقدام نیز صورت نگرفته است.
ثالثاً: قاضی محترم به دلائل ابرازی توجهی نداشته اند چرا که عکس هایی که اینجانب از منزل و اثاثیه موجود در آن ها تهیه نموده ام مورد استناد ایشان واقع نشده و بدون توجه به تصرف اینجانب در منزل مسکونی، وارد بحث مالکیت شده و عدم مالکیت بنده را دلیل موجهی برای عدم تمکین زوجه دانسته اند، حال آن که همان گونه حضرتعالی مستحضرید به دلیل اهمیت بنیان خانواده وارزش ذاتی این نهاد اجتماعی، دعاوی خانوادگی نیز استثنائی بر سایر دعاوی محسوب شده و به جهت اهمیت، دادرسی ویزه ای نیز دارند چراکه هدف دادگاه خانواده فصل خصومت است نه ایجاد خصومت حال آن که رای صادره توسط قاضی محترم به گونه ای واجد اثر منفی بوده است که همسر بنده علیه اینجانب دادخواست خلع ید را پیرو رای صادره مطرح نمودند و اجرت المثل 9 سال زندگی در آن منزل را نیز مورد مطالبه قرار داده اند فلذا نقض غرض صورت گرفته است و با توجه به استثنائی بودن این دعاوی، نباید به گونه ای شتاب زده و به دور از انصاف و عدالت حکم نمود تا حکم صادر موجب فصل خصومت و ایجاد مودت گردد و نه ایجاد خصومت. بعلاوه تاکید بسیاری در آیات و روایات به لزوم حسن معاشرت زوجین و معاضدت آنان در امور زندگی صورت گرفته است از جمله آیه 19 سوره نساء که معاشرت به معروف زوجین را مورد تاکید قرار داده است و می فرماید:«... وعاشروهن بالمعروف...» .
قانون مدنی نیز در این راستا و برای حفظ نهاد خانواده بیان می دارد:« زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.» همچنین در ماده ۱۱۰۴ قانون مدنی هم زن و شوهر را به تلاش برای زندگی مشترک تشویق کرده و آورده است: « زوجین باید در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد خود به یکدیگر معاضدت نمایند.»
رابعاً: اینجانب من باب وجوب مقدمات واجب، اقدام به اجاره مسکن دیگری جهت تمکین زوجه و ادامه زندگی مشترک خویش نموده ام که قرارداد اجاره آن به پیوست تقدیم حضور است، لذا مقتضای تمکین که وجود منزل و اثاثیه مورد نیاز هست موجود و مانع عدم تمکین مفقود است و بازگشت ایشان به منزل لازم می آید.
النهایت با عنایت به مراتب اشعاری وعدم انطباق رای صادره با موازین شرعی و قانونی و همچنین به استناد بندهای ج و ه ماده 348 قانون آئین دادرسی مدنی، تقاضای رسیدگی مجدد و نقض دادنامه صادره را جهت احقاق حقوق تضییع شده خویش از محضرعالی خواستارم.
با تجدید مراتب احترام
نظر شما در مورد این مطلب