ارث-انحصار وراثت
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۷/۸ | ۱۲:۶:۴۹
- 6 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۴/۱۹ | ۱۸:۴۳:۴۰
باسلام و ضمن تشکر و قدردانی از زحمات جهت انتخاب مطالب به قدر کفایت توضیحات داده شده تنها دعوی بعد از حصر وراث حین الفوت اثبات نسب است به این معنا که اگر در حدود انتشار آگهی و اصدار گواهی انحصار وراثت شخصی ادعا ورثه بودن را داشت و بعداز دادنامه حصر مراجعه نمود ضمن اثبات اصالت مدارک ابرازی نسب او نیز باید اثبات شود که شامل انجام آزمایش ...است
با سلام . در خصوص گواهی انحصار وراثت باید گفت که درخواست این گواهی منحصر به وراث نیست و هر شخص ذینفعی حتی اگر از ورثه هم نباشد می تواند با اثبات ذینفع بودن خود درخواست گواهی انحصار وراثت نماید . این گواهی به محدود و نامحدود تقسیم می شود که معمولا گواهی نامحدود در مدت کوتاهی صادر می شود و گواهی نا محدود در حدود چهل روز .
باسلام انحصار وراثت بر اساس اموال به جا مانده از متوفی به دو دسته انحصار وراثت محدود و نا محدود تقسیم میشود. اگر دارایی به جا مانده از متوفی کمتر از پنجاه میلیون تومان باشد انحصار وراثت محدود و اگر بیشتر از پنجاه میلیون تومان باشد انحصار وراثت نا محدود انجام میشود.مدارک مورد نیاز استشهادیه محضری ،شناسنامه متوفی،عقدنامه یا رونوشت،شناسنامه وراث، وصیت نامه رسمی شخص فوت شده،گواهی تسلیم اطهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تاکنون اقدامی نکرده اند.در صورت وجود وصیتنامه رسمی متوفی، ابتدا به وصیت عمل میشود و سپس مراحل انحصار وراثت انجام میشود.شورای حل اختلاف مدارک لازم برای انحصار ورثه را بررسی میکنند و در روزنامه کثیرالانتشار اطلاعیه میدهند که اگر ورثه یا وراثی ادعای ارث دارند، خود را معرفی کنند و ابلاغیات شورای حل اختلاف از طریق سامانه ثنا به وراث اعلام میشوند.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۴/۱۹ | ۹:۵۰:۴۵
باسلام
مطابق قانون امور حسبی، یکی از اولین اقدامات ورثه برای این که بتوانند حقوق خود را نسبت به ماترک (ارثیه) بصورت رسمی و قانونی پیگیری و احقاق نموده و سهم الارث خود را دریافت نمایند، اخذ گواهی حصر وراثت یا همان تصدیق انحصار وراثت است.
بدین منظور می بایست درخواستی تهیه و مدارک زیر به آن پیوست گردیده و به شورای حل اختلاف مستقر در محل آخرین اقامتگاه متوفی تسلیم شود:
۱ـ اصل و فتوکپی شناسنامه متوفی
۲ـ اصل و تصویر گواهی فوت
۳ـ برگ استشهاد: بسته به این که ورثه طبقه اول، دوم یا سوم باشند، فرمهای جداگانه ای به این منظور چاپ شده که در دادگاههای حقوقی (معمولا واحد عریضه نویسی یا کارپردازی) موجود بوده و قابل تهیه است. این فرم تکمیل شده و به امضای سه نفر شاهد می رسد. امضای شهود بایستی توسط دفتر اسناد رسمی گواهی شود.
۴ـ گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث: بدین منظور نیازی به اخذ مفاصا حساب مالیات بر ارث و پرداخت مالیات نبوده بلکه کافی است به اداره امور دارایی مربوطه مراجعه شده و با تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث، از اداره مزبور گواهی دریافت شود.
۵ـ اصل و فتوکپی شناسنامه وراث
۶ـ اصل و تصویر عقدنامه همسر متوفی: البته به شرطی که در زمان فوت، همسر وی بوده باشد و قبلا متارکه ننموده باشند.
۷ـ اصل و تصویر کارت ملی ورثه و متوفی
تذکر: هر یک از ورثه میتواند به تنهایی بمنظور اخذ گواهی حصر وراثت اقدام نماید؛ حتی اگر سایرین با وی موافق نباشند. بدیهی است پس از صدور گواهی مذکور، سایر وراث نیز می توانند از آن رونوشت مصدق (فتوکپی برابر اصل) تهیه نموده و مورد استفاده قرار دهند.
سلام و عرض ادب
فوت یا مرگ افراد ، به لحاظ حقوقی ، آثار قابل ملاحظه ای به بار خواهد آورد . یکی از مهم ترین آثار وفات افراد ، این است که اموال و دارایی های آنها ، به ورثه شان انتقال پیدا می کند . در این میان ، گاهی متوفی ، اقدام به وصیت کردن نموده که باید به وصیت متوفی ، نیز عمل شود و پس از پرداخت دیون و بدهی های وی ، باقی مانده اموال ، بر اساس قوانین ارث که در قانون مدنی ذکر شده ، میان ورثه وی ، تقسیم شود .
با این حال ، تقسیم ارث میان ورثه متوفی ، نیازمند آن است که ابتدا ، ورثه متوفی ، تعیین شوند و مشخص شود که چه افرادی ، استحقاق دریافت ارث از متوفی را دارند . به همین دلیل ، اولین گام تقسیم ارث میان ورثه متوفی ، این است که ورثه متوفی ، گواهی ، تحت عنوان گواهی انحصار وراثت را دریافت نموده و سپس ، اقدام به تقسیم ارث کنند . به همین دلیل ، آشنایی با مراحل و نحوه گرفتن گواهی انحصار وراثت ، الزامی است . تشکر از سایت خوبتون که این مراحل رو بصورت دقیق شرح داده است.
با سلام
زمانی که شخصی فوت می کند ، اموال و دارایی های وی ، به صورت قهری ، به ورثه وی ، تعلق خواهد گرفت . البته ، قبل از اینکه برای تقسیم ارث متوفی ، میان خویشان و وراث وی اقدام شود ، ابتدا باید هزینه کفن و دفن وی ، از اموال وی برداشته شده و پس از عمل کردن به دیون و بدهی های متوفی و عمل کردن به وصیت های وی ، هر میزان از دارایی که از وی باقی ماند را ، میان خودشان تقسیم کنند .
تقسیم کردن ارث ، میان بازماندگان متوفی ، می بایست بر اساس قواعد ارث که در قانون مدنی ذکر شده ، به عمل آید و اصولا همه بازماندگان متوفی ، از وی ارث نمی برند . به همین دلیل ، زمانی که قرار بر تقسیم ارث میان ورثه است ، صرفا افرادی که در طبقات و درجات ارث ذکر شده اند ، بر اساس اولویت شان و طبق قاعده نزدیک تر بودن به متوفی ، می توانند از ارث بهره مند شوند . به این معنا که در صورت وجود ورثه در طبقات نزدیک تر ، ورثه طبقات بعدی ، از ارث محروم می شوند .
نظر شما در مورد این مطلب