روشهای انحلال عقود
- توسط هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۳/۱۲ | ۲۲:۱۹:۲۶
- 9 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۱۲:۱۰:۵۷
با سلام و احترام؛
در جهان امروز بسیاری از وقایع پیرامون ما دارای آغاز و پایانی بوده و دنیای حقوق نیز از این واقعه مستثنا نمی باشد و بسیاری از وقایع حقوی به ویژه عقود بنا به دلالی پایان پذیرفته و از بین می روند که البته در اصطلاح رایج خود هرکدام از این انحلال های منعقد شده بین طرفین اسم خاص خود را دارد که بنا به فراخور اوضاع و احوال قضیه متفاوت خواهد بود ، فسخ ، عقد ، اقاله و انفساخ از راه های پیش بینی شده برای عقود هست . نکته مهمی که باید مد نظر قرار داد این است که در زمان بطلان یک عقد مثلا زمانی که فرد به صورت کلی مسلوب الاراده باشد یا در امور محال و غیر ممکن عقدی بسته شده باشد یا بر خلاف قوانین امری توافق شده باشد فرض بر این است که اصلا چنین عقدی منعقد نشده و وجود نداشته است . نکته مهم مد نظر این است که هرکدام از شقوق انحلال عقد که در بالا گفته شد شرایط خاص خود را دارند مثلا در زمان فسخ حقی برای طرفین وجود دارد که می توانند از این حق صرف نظر کنند و عقد روند خود را طی نماید پس یک امر اختیاری است اما در زمان انفساخ این حق از بین رفته و عقد به صورت قهری از بین می رود و بقای قابل توافق نیست یا اینکه در زمان اقاله فرض بر این است که یک عقد جدید با چهارچوب های خاص خود به وجود آمده است لذا باید با دقت در جزئیات این مسائل ورود کرد تا از هرگونه خطا و آسیب های احتمالی آن در امان بمانیم.
محمد صادق تیغ نورد
متاسفانه ناآگاهی بیشتر مردم در عقد قراردادها
باعث ایجاد مشکلات فراوان و بعضا جبران ناپذیری در زندگی روزمره افراد میشود
اینکه موسسه وکیل تلفنی به روشنی و با بیانی قابل درک اقدام به ارایه توضیحات قوانین جاری کشور مینماید بسیار قابل تقدیر است
من به عنوان کاربری که مدتهاست با خدمات شما آشنایی دارم خواستم هم تشکر کنم هم رضایت خودم اعلام کنم واقعا بارها مشاوره های شما به موقع منو نجات داده
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۱۰:۲۷:۱۱
عقود لازم را می توان با فسخ به واسطه خیارات ، انفساخ که به صورت قهری صورت می گیرد و تفاسخ که همان اقاله هست، منحل نمود.البته اگر عقدی شرایط لازم برای صحت را نداشته باشد خود به خود منحل و باطل می گردد. آنچه بیان گردید ویژه عقود حقوق خصوصی است ، در عقود دیگر از جمله قراردادهای اداری ، قرارداد کار و.... روند انحلال عقد می تواند متفاوت باشد. آنچه اهمیت دارد ، استفاده از وکیل متخصص عقود با ویژگی های خاص آن است ، وکیل متخصص می تواند در هنگام انعقاد عقد ، شروط آن ، مفاد آن و احیانا چگونگی انحلال آن کمک فراوان نماید. متاسفانه در جامعه کنونی ما افراد پس از انعقاد قرارداد و تضییع شدن حقوقشان ، و ایجاد ضرر های متنوع رجوع به وکیل یا حقوق دان می کنند. این در حالی است که می بایست قبل از اقدام به انعقاد عقد با یک وکیل متخصص مشورت نمود
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۱۰:۲۳:۱۷
انحلال عقد، فسخ معامله، فسخ قرارداد . چقدر با این مفاهیم حقوقی آشنا هستید؟ از نظر مفهوم حقوقی می توان گفت تمامی اینها تقریبا یک معنی را در بر دارند. از بین رفتن و تمام شدن آثار و جنبه های حقوقی عقد و یا قرارداد. به این معنی که در جایی که صحبت از انحلال عقد و یا فسخ قرارداد می شود یعنی آن عقد یا قرارداد از بین رفته و طرفین آن نسبت به یکدیگر هیچ تعهد و مسئولیتی ندارند.
چنین موضوعی را باید از دو بعد نگریست.
انحلالی که ناشی از اراده و خواست یکی از طرفین و یا هر دو طرف عقد است.
انحلالی که خارج از اراده و خواست طرفین عقد است.
به طور کلی انحلال عقد یعنی بر هم زدن عقد و یا قرارداد و جلوگیری از تداوم و ادامه ی آن. یک مفهوم عام که به اشکال مختلفی می تواند شکل بگیرد.
روش های انحلال عقد
از دید قانون روش های مختلفی برای انحلال عقد وجود دارد. این روش ها شامل موارد زیر می باشد.
فسخ
تفاسخ
انفساخ
انقضاء مدت
بطلان عقد
بذل مدت ( در باب نکاح منقطع مطرح می گردد )
صوری بودن عقد
فوت یکی از طرفین عقد
عقد فاسد
سالبه انتفاء شدن موضوع عقد
اینها مواردیست که بر اساس متون حقوقی ایران به انحلال عقد منجر می گردند. به احتمال زیاد سه مورد اول یعنی فسخ ، تفاسخ و انفساخ بارها به گوش شما خورده است. در ادامه با تعریف حقوقی هریک از این موارد آشنا خواهید شد.
فسخ
فسخ قرارداد، فسخ معامله یا فسخ عقد. هرسه یک معنی را در بر دارند. از نظر حقوقی فسخ به معنی برهم زدن معامله می باشد و مختص عقود لازم شناخته می گردد. جهت یادآوری عقد لازم عقدیست که طرفین آن حق برهم زدن آن را ندارند جز در موارد معین و خاص قانونی. این موارد معین همان خیارات هستند که در عقود لازم از آنها یاد می شود. ( عقود جایز به فسخ نیازی ندارند و هر زمان می توان نسبت به برهم زدن آن اقدام نمود.)
فسخ به انحلال عقد لازم منجر می گردد. بر این اساس در فسخ عقد و یا فسخ قرارداد، یکی از طرفین عقد نسبت به برهم زدن آن اقدام می نماید و تمامی آثار حقوقی به وجود آمده را از بین می برد. این عمل حقوقی یک جانبه بوده و به نوعی ایقاع شناخته می شود. به این معنی که تنها یک اراده برای به وجود آمدن آن کافیست.
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۱۰:۲۲:۴۵
منفسخ نیز حالتی است که بخودی خود و بصورت منفعل معامله منحل میگردد
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۱۰:۲:۵۴
در تنظیم قرارداد فی ماببنه حتما مشخصات هویتی فروشنده رو چک کنین و مفاد حقوقی قرارداد چک کنید
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۹:۴۶:۵۹
با سلام خواندن نکاح در بین دختر و پسر زندگی مشترک آغاز می شود. در واقع با طلاق این زندگی مشترک به پایان می رسد و دیگر رابطه زوجیت در بین زن و مرد باقی نخواهد ماند. دادخواست طلاق به شیوه های مختلف از جمله طلاق از جانب مرد، طلاق از جانب زن و طلاق توافقی تقدیم دادگاه می شود.
دختر و پسرها برای رسیدن به یکدیگر ذوق و شوق فراوانی دارند و بعضی اوقات نیز به شکرانه رسیدن به هم جشن های آنچنانی می گیرند. اما گاهی اوقات در بین تعدادی از آنها مشکلاتی به وجود می آید که دیگر تحمل زندگی مشترک را ندارند و تصمیم به جدایی از همدیگر می گیرند.
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۸:۵۶:۲۱
ممنون از مطاب مفید سایت
- توسط:
- ۱۴۰۱/۱۱/۴ | ۸:۵۱:۳۰
زمان انعقاد قرار داد با اشخاص حقیقی(طبیعی) توجه به مساله بلوغ، عقل و ممنوعالمعامله نبودن طرف قرارداد بسیار مهم است.
*به موجب تبصره 1 ماده 1210 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، سن بلوغ در پسر پانزده سال تمام قمری و در دختر نه سال تمام قمری است.منظور از اصطلاح ممنوع المعامله، شخصی(اعم از حقیقی یا حقوقی)که توسط مقام قضایی از تصرف در اموال خود به نحوی ازانحاء ممنون شده است.
نظر شما در مورد این مطلب