موسسه وکیل تلفنی

  • الناز زنگی آبادی الناز زنگی آبادی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۹:۲۹:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • پویا احمدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۲۴:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • محمدی محمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۴۳:۵۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
  • عطیه فلاح عطیه فلاح گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۲:۲۴:۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۹:۵۵:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
  • امید شبیری امید شبیری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۴:۳۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • نرگس محمدیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴:۱۵ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
  • پربا کریم پور بسته بگلو گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۱۷:۲۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
  • جعفر علیمرادی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۶:۵۷:۴۲ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
  • مریم زنگنه گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۲۸:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۰
انجمن وکیل تلفنی

مالی‌بودن حق مورد دعوا

مالی‌بودن حق مورد دعوا

  • توسط مریم پرتوی
  • ۱۳۹۵/۶/۲ | ۱۷:۰:۴۲
  • 5 نظر

چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده مالی باشد، دعوای به‌وجود آمده دعوای مالی خواهد بود، خواسته مالی یا مال یا یکی از حقوق مالی است.

ج) قابل تقویم‌بودن خواسته

دیدگاه دیگر وجود دارد مبنی بر اینکه چه در زمان طرح دعوا و چه در زمان بعد از طرح دعوا اگر خواسته مستقیماً قابل تقویم به پول باشد، دعوا مالی است و اگر خواسته قابل تقویم به پول نباشد، دعوای مطروحه غیرمالی است.

هـ) مال بودن خواسته

اگر خواسته، مال یا یکی از امور مالی باشد، منظور از امور مالی نیز اموری است که ذاتاً مال نیستند مانند عقد بیع اما رکن اصلی آن‌ها مال است. همچون عقود مالی معوض، وصیت تملیکی و جعاله که رکن در آن‌ها مال است.

و) تحصیل مستقیم و غیرمستقیم مال

اگر منظور از طرح دعوی اولاً و بذات (به‌طور مستقیم) تحصیل مال باشد، دعوی مالی است در غیر این‌صورت غیرمالی است. هرچند ثانیاً و بالعرض و به‌طور غیرمستقیم مالی هم به‌دست آید.

با توجه به ملاک‌های ابرازی، می‌توان در غیر موارد فوق، دعوا را غیرمالی دانست، به‌عنوان مثال چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده غیرمالی باشد، دعوا ناشی از آن‌را غیرمالی دانست. همچنین گفته شده در دعاوی غیرمالی موضوع خواسته، مستقیماً مال نیست. اگرچه به‌طور غیرمستقیم منجر به تحصیل مال شود. مانند دعوای رفع تصرف عدوانی. صدور حکم طلاق، حکم الزام زوجه به تمکین، تصحیح شناسنامه و تغییر 

اسم، که این‌ها دعاوی غیرمالی هستند. حق غیرمالی امتیازی است که هدف آن رفع نیازمندی‌های عاطفی و اخلاقی انسان است. موضوع این حق و روابط غیرمالی اشخاص است. ارزش داد و ستد ندارد و به‌طور مستقیم قابل ارزیابی به پول و مبادله با آن نیست مانند حق زوجیت، حق ابوت و نبوت، حق ولایت و امثال آن.

چون قانون‌گذار پاره‌ای از دعاوی را که ذاتاً مالی می‌باشند از برخی جهات از جمله این‌که تعیین بهای خواسته در آن‌ها لازم نیست در حکم غیرمالی قرار داده، مثل خلع ید، درخواست افراز و تقسیم و فروش اموال مشاع، به‌شرط این‌که مالکیت مورد نزاع نباشد، در حقیقت دعاوی غیرمالی را می‌توان به دعاوی غیرمالی ذاتی و دعاوی غیرمالی اعتباری تقسیم نمود. دعاوی غیرمالی ذاتی به آن دسته از دعاوی گفته می‌شود که حق اصلی مورد ادعا از حقوق غیرمالی باشد مانند دعوای نسب زوجیت.

دعوی غیرمالی اعتباری، دعوای است که موضوع آن مستقیماً مطالبه مال نباشد. اگرچه به‌طور غیرمستقیم منجر به تحصیل مال شود، مانند دعوای تصرف عدوانی، دعوای تقسیم.

اگر خواسته دعوی امر غیرمالی باشد، دعوا نیز غیرمالی است. خواسته غیرمالی هم خواسته‌ای است که نه مال باشد و نه بالاصاله توقع وصول به مال از خواستن آن در میان باشد، پس دعوای نسب غیرمالی است.


  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۲/۱۲ | ۱۲:۱۲:۵۱

با توجه به ملاک‌های ابرازی، می‌توان در غیر موارد فوق، دعوا را غیرمالی دانست، به‌عنوان مثال چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده غیرمالی باشد، دعوا ناشی از آن‌را غیرمالی دانست
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۲/۱۲ | ۱۰:۵۰:۲۵

واقعا جای تقدیر و تشکر داره هم بابت تولید محتوای ارزشمند و پربار در سایت خوبتون هم بابت خدمات مشاوره ای و نگارش اوراق قضایی که انجام میدید من هنگام مراجعه به یکی از دفاتر خدمات نیاز به نگارش متن اظهارنامه ای داشتم که با مراجعه به اینترنت با سایت شما آشنا شدم و به سرعت درخواست من پذیرش و انجام شد و قبل از اتمام ساعت اداری ثبت شد خواستم از این طریق تشکر کنم
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۲/۱۲ | ۹:۴۷:۵۱

با سلام چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده مالی باشد، دعوای به‌وجود آمده دعوای مالی خواهد بود، خواسته مالی یا مال یا یکی از حقوق مالی است. ج) قابل تقویم‌بودن خواسته دیدگاه دیگر وجود دارد مبنی بر اینکه چه در زمان طرح دعوا و چه در زمان بعد از طرح دعوا اگر خواسته مستقیماً قابل تقویم به پول باشد، دعوا مالی است و اگر خواسته قابل تقویم به پول نباشد، دعوای مطروحه غیرمالی است. هـ) مال بودن خواسته اگر خواسته، مال یا یکی از امور مالی باشد، منظور از امور مالی نیز اموری است که ذاتاً مال نیستند مانند عقد بیع اما رکن اصلی آن‌ها مال است. همچون عقود مالی معوض، وصیت تملیکی و جعاله که رکن در آن‌ها مال است. و) تحصیل مستقیم و غیرمستقیم مال اگر منظور از طرح دعوی اولاً و بذات (به‌طور مستقیم) تحصیل مال باشد، دعوی مالی است در غیر این‌صورت غیرمالی است. هرچند ثانیاً و بالعرض و به‌طور غیرمستقیم مالی هم به‌دست آید. با توجه به ملاک‌های ابرازی، می‌توان در غیر موارد فوق، دعوا را غیرمالی دانست، به‌عنوان مثال چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده غیرمالی باشد، دعوا ناشی از آن‌را غیرمالی دانست. همچنین گفته شده در دعاوی غیرمالی موضوع خواسته، مستقیماً مال نیست. اگرچه به‌طور غیرمستقیم منجر به تحصیل مال شود. مانند دعوای رفع تصرف عدوانی. صدور حکم طلاق، حکم الزام زوجه به تمکین، تصحیح شناسنامه و تغییر اسم، که این‌ها دعاوی غیرمالی هستند. حق غیرمالی امتیازی است که هدف آن رفع نیازمندی‌های عاطفی و اخلاقی انسان است. موضوع این حق و روابط غیرمالی اشخاص است. ارزش داد و ستد ندارد و به‌طور مستقیم قابل ارزیابی به پول و مبادله با آن نیست مانند حق زوجیت، حق ابوت و نبوت، حق ولایت و امثال آن. چون قانون‌گذار پاره‌ای از دعاوی را که ذاتاً مالی می‌باشند از برخی جهات از جمله این‌که تعیین بهای خواسته در آن‌ها لازم نیست در حکم غیرمالی قرار داده، مثل خلع ید، درخواست افراز و تقسیم و فروش اموال مشاع، به‌شرط این‌که مالکیت مورد نزاع نباشد، در حقیقت دعاوی غیرمالی را می‌توان به دعاوی غیرمالی ذاتی و دعاوی غیرمالی اعتباری تقسیم نمود
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۲/۱۲ | ۹:۳۹:۱۹

با سلام چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده مالی باشد، دعوای به‌وجود آمده دعوای مالی خواهد بود، خواسته مالی یا مال یا یکی از حقوق مالی است. ج) قابل تقویم‌بودن خواسته دیدگاه دیگر وجود دارد مبنی بر اینکه چه در زمان طرح دعوا و چه در زمان بعد از طرح دعوا اگر خواسته مستقیماً قابل تقویم به پول باشد، دعوا مالی است و اگر خواسته قابل تقویم به پول نباشد، دعوای مطروحه غیرمالی است. هـ) مال بودن خواسته اگر خواسته، مال یا یکی از امور مالی باشد، منظور از امور مالی نیز اموری است که ذاتاً مال نیستند مانند عقد بیع اما رکن اصلی آن‌ها مال است
  • توسط:
  • ۱۴۰۲/۲/۱۲ | ۹:۲۰:۲۹

چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده مالی باشد، دعوای به‌وجود آمده دعوای مالی خواهد بود، خواسته مالی یا مال یا یکی از حقوق مالی است. ج) قابل تقویم‌بودن خواسته دیدگاه دیگر وجود دارد مبنی بر اینکه چه در زمان طرح دعوا و چه در زمان بعد از طرح دعوا اگر خواسته مستقیماً قابل تقویم به پول باشد، دعوا مالی است و اگر خواسته قابل تقویم به پول نباشد، دعوای مطروحه غیرمالی است. هـ) مال بودن خواسته اگر خواسته، مال یا یکی از امور مالی باشد، منظور از امور مالی نیز اموری است که ذاتاً مال نیستند مانند عقد بیع اما رکن اصلی آن‌ها مال است. همچون عقود مالی معوض، وصیت تملیکی و جعاله که رکن در آن‌ها مال است. و) تحصیل مستقیم و غیرمستقیم مال اگر منظور از طرح دعوی اولاً و بذات (به‌طور مستقیم) تحصیل مال باشد، دعوی مالی است در غیر این‌صورت غیرمالی است. هرچند ثانیاً و بالعرض و به‌طور غیرمستقیم مالی هم به‌دست آید. با توجه به ملاک‌های ابرازی، می‌توان در غیر موارد فوق، دعوا را غیرمالی دانست، به‌عنوان مثال چنانچه حقی که فی‌الواقع یا حسب ادعا تضییع یا انکار شده غیرمالی باشد، دعوا ناشی از آن‌را غیرمالی دانست. همچنین گفته شده در دعاوی غیرمالی موضوع خواسته، مستقیماً مال نیست. اگرچه به‌طور غیرمستقیم منجر به تحصیل مال شود. مانند دعوای رفع تصرف عدوانی. صدور حکم طلاق، حکم الزام زوجه به تمکین، تصحیح شناسنامه و تغییر اسم، که این‌ها دعاوی غیرمالی هستند. حق غیرمالی امتیازی است که هدف آن رفع نیازمندی‌های عاطفی و اخلاقی انسان است. موضوع این حق و روابط غیرمالی اشخاص است. ارزش داد و ستد ندارد و به‌طور مستقیم قابل ارزیابی به پول و مبادله با آن نیست مانند حق زوجیت، حق ابوت و نبوت، حق ولایت و امثال آن. چون قانون‌گذار پاره‌ای از دعاوی را که ذاتاً مالی می‌باشند از برخی جهات از جمله این‌که تعیین بهای خواسته در آن‌ها لازم نیست در حکم غیرمالی قرار داده، مثل خلع ید، درخواست افراز و تقسیم و فروش اموال مشاع، به‌شرط این‌که مالکیت مورد نزاع نباشد، در حقیقت دعاوی غیرمالی را می‌توان به دعاوی غیرمالی ذاتی و دعاوی غیرمالی اعتباری تقسیم نمود. دعاوی غیرمالی ذاتی به آن دسته از دعاوی گفته می‌شود که حق اصلی مورد ادعا از حقوق غیرمالی باشد مانند دعوای نسب زوجیت. دعوی غیرمالی اعتباری، دعوای است که موضوع آن مستقیماً مطالبه مال نباشد. اگرچه به‌طور غیرمستقیم منجر به تحصیل مال شود، مانند دعوای تصرف عدوانی، دعوای تقسیم. اگر خواسته دعوی امر غیرمالی باشد، دعوا نیز غیرمالی است. خواسته غیرمالی هم خواسته‌ای است که نه مال باشد و نه بالاصاله توقع وصول به مال از خواستن آن در میان باشد، پس دعوای نسب غیرمالی است.

نظر شما در مورد این مطلب

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
ارزیابی وکیل پرونده شما توسط دکتر هادی توکلی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی