مشخصات شرکتهای تعاونی
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۵/۳۰ | ۱۶:۵۸:۱۵
- 8 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۲/۳ | ۱۶:۲۶:۳۲
باسلام،شرکت تعاونی شرکتی است که بین اشخاص حقیقی،برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع،در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی ،تشکیل می شود.هدف اصلی این شرکت ها کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکاء و تامین حوائج و نیازمندی های مخصوص آن ها است و معمولاَ در مواقعی بیشتر تشکیل می شود که وضع اقتصادی آشفته و نامساعد باشد و بعلت تورم و گرانی قدرت خرید مردم کم است و لذا برای ارائه خدمات و تولید و امکانات رفاهی،اقشار کم درآمد را تحت پوشش خود قرار می دهد.
با سلام و احترام، یکی دیگر از شرکتهای تجاری شرکتهای تعاونی است که هدف آن با سایر شرکتها اندکی متفاوت است زیرا هدف شرکتهای سهامی عام و خاص، نسبی و غیره فعالیت تجاری و سود و بهره دهی بیشتر است درصورتیکه هدف اصلی شرکتهای تعاونی کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکاء و تأمین حوایج و نیازمندیهای مخصوص آنان میباشد.
شرکت تعاونی شرکتی است که بین اشخاص حقیقی برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی تشکیل میشود. هدف اصلی این شرکتها کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکاء و حوایج مخصوص آنهاست و معمولاً در مواقعی تشکیل میگردد که وضع اقتصادی آشفته و نامساعد باشد و بهعلت تورم و گرانی، و قدرت خرید مردم کم است و لذا برای ارائه خدمات و تولید و امکانات رفاهی اقشار کمدرآمد را تحت پوشش خود قرار میدهد. شرکت تعاونی همانطوری براساس ماده ۱۹۳ قانون تجارت: شرکتی است اعم از تولید یا مصرف که ممکن است مطابق اصول شرکت سهامی یا بر طبق مقررات مخصوصی که با تراضی شرکاء ترتیب دادهشده باشد تشکیل گردد. اساسنامه شرکت تعاونی باید شامل نام با قید کلمه تعاونی، هدف، موضوع ،نوع ،حوزه عملیات ،مدت، مرکز اصلی، نشانی ،میزان سرمایه ،مقررات مربوط به اعضاء، ارکان، مقررات مالی و کار انحلال و تصفیه حداقل و حداکثر اعضا به نسبت سرمایه و فرصت اشتغال و نوع فعالیت و غیره باشد. اعضا در صورتی که واجد شرایط مقرر باشند میتوانند بهعنوان عضو فعالیت نمایند و طبق اساسنامه در کلیه امور حق نظارت خواهند داشت. تشکیلات شرکت تعاونی ۳ رکن دارد: مجمع عمومی هیئتمدیره و بازرس . برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه وکیل تلفنی هماهنگ کرده و مشکل خویش را بر طرف نمایید .
با سلام ارکان شرکتهای تعاونی عبارتند از: ۱- مجمع عمومی ۲- هیأت مدیره ۳- بازرسین.
۲- شرکت تعاونی دارای سه مجمع میباشد: ۱- مؤسس ۲- عادی ۳- فوقالعاده.
۳- هیأت مدیره شرکت تعاونی بین سه تا هفت نفر به عنوان اعضای اصلی و عدهای معادل یک سوم اعضای اصلی، علیالبدل میباشند.
۴- در تعاونیهای بزرگ به ازای افزایش هر ۴۰۰ نفر عضو، یک نفر به عنوان عضو علیالبدل انتخاب میشود، البته حداکثر تعداد اعضای اصلی و علیالبدل ۱۵ نفر میباشد.
سلام
در ماهیت تجاری شرکتهای تعاونی نوعی تردید وجود دارد که بین حقوقدانان از این حیث اختلاف نظر بوده و اثار مختلفی را از جمله ورشکستگی و ... میتوانند بار کنند یا خیر
ویژگی شرکت تعاونی این است که متشکل از اشخاص حقیقی و یا حقوقی می باشد که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی شرکاء از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان و تشویق به پس انداز تشکیل می شود. هدف اشخاص از اشخاص از تاسیس شرکت تعاونی، به دنبال کسب نفع و سودآوری برای اعضاء نیستند ؛ بلکه به دنبال همکاری و تعاون در جهت کاهش هزینه ها و جلوگیری از مضرات احتمالی اند.دو نوع شرکت تعاونی داریم
شر کت تعاونی تولید که بین عده ای از پیشه وران تشکیل می شود و شرکا، مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء به کار می برند. این تعاونی ها شامل تعاونی هایی است که در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دام پروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، عمران شهری و روستایی و عشایری و نظایر این ها فعالیت می کنند.
وشرکت تعاونی توزیع کهمنظور فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگانی اعم از اینکه اجناس مزبور را شرکا ایجاد کرده باشند و یا خریده باشند و همچنین تقسیم نفع و ضرر بین شرکا به نسبت خرید هر یک از آن ها، تشکیل می شود.
این تعاونی ها نیازمندی های مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تامین می کنند.
ممکن است در ظاهر و عناوین برخی مصادیق در شرکت تعاونی در شرکت های سهامی و یا شرکت های موضوع ماده ۲۰ قانون تجارت نیز موجود باشد اما آنچه حائز اهمیت می باشد این نکته است که فارغ از عنوان ، ماهیت متفاوت است . مانند اینکه اولین مجمع تشکیل شده برای شرکت تعاونی یک مجمع عمومی عادی است که شرح وظایفی خاص دارد در صورتیکه این مجمع در شرکتهای سهامی تحت عنوان مجمع عمومی موسس می باشد
سلام و عرض ادب
احتراما از بارزترین مشخصات شرکت های تعاونی به شرح ذیل می باشد:
1-ارکان شرکتهای تعاونی عبارتند از: ۱- مجمع عمومی ۲- هیأت مدیره ۳- بازرسین.
۲- شرکت تعاونی دارای سه مجمع میباشد: ۱- مؤسس ۲- عادی ۳- فوقالعاده.
۳- هیأت مدیره شرکت تعاونی بین سه تا هفت نفر به عنوان اعضای اصلی و عدهای معادل یک سوم اعضای اصلی، علیالبدل میباشند.
۴- در تعاونیهای بزرگ به ازای افزایش هر ۴۰۰ نفر عضو، یک نفر به عنوان عضو علیالبدل انتخاب میشود، البته حداکثر تعداد اعضای اصلی و علیالبدل ۱۵ نفر میباشد.
۵- مدت مأموریت مدیران شرکت تعاونی دو سال است ولی انتخاب مجدد آنها بلامانع است.
۶- تعداد اعضای شرکت تعاونی نباید کمتر از هفت نفر باشد.
۷- تعداد شرکاء تأثیر عمدهای در شرکتهای تعاونی دارد.
سلام. این شرکتها متشکل از اشخاص حقیقی یا حقوقی است که با هدف رفع نیازمندیهای مشترک و بهبود اقتصادی و اجتماعی از طریق خودیاری متقابل و همکاری طبق اصول مطرح شده در قانون تعاون، تشکیل میشود
نظر شما در مورد این مطلب