شرکت نسبی
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۵/۳۰ | ۱۶:۵۰:۵۶
- 4 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۸ | ۱۰:۳۲:۴۲
عرض ادب
ممنونم که به مباحث مربوط به حقوق شرکتها میپردازید
چون بسیار حائز اهمیت و پرکاربرد است
حتی برای دانشجویان و کارآموزان وکالت نیز مباحث شرکتها محل اشکال و ناآگاهی زیادی است
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۸ | ۱۰:۲۸:۹
با سلام و احترام، یکی از ابداعات قانون تجارت ایران شرکت نسبی میباشد. نام شرکت نسبی از سطح مسئولیت شرکای آن اقتباس شدهاست. براساس ماده ۱۸۳ قانون تجارت: شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوص بین ۲ یا چند نفر تشکیل شده و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایهای است که در شرکت گذاشتهاند. بنابراین در ثبت شرکت نسبی مسئولیت شرکاء که حداقل باید ۲ نفر باشند به نسبت میزان سرمایه ایشان میباشد نه بیشتر، ان در میان سایر شرکتهای معرفی شده در قانون تجارت شرکت نسبی شباهت بیشتری به شرکت تضامنی دارد با این تفاوت که در شرکت تضامنی، شرکا در مقابل طلبکاران متضامناً مسئول پرداخت کلیه قروض شرکت هستند ولی در شرکت نسبی به شرح ماده ۱۸۶ اگر دارایی شرکت برای تأدیه تمام قروض شرکت کافی نباشد هر ۱ از شرکا به نسبت سرمایهای که در شرکت داشته مسئول تأدیه قروض میباشد. مثلاً شرکتی که بین ۴ نفر تشکیل میشود که اولی نصف سرمایه آن را پرداخت و دومی ربع ان را و ۲ نفر باقیمانده متساویاً ربع دیگر را اگر قروض شرکت بیشاز سرمایه آن باشد نسبتبه باقیمانده طلب پساز استهلاک سرمایه، شریک اول نصف قروض و دومی ربع و مآبقی هرکدان نصف ربع را باید بپردازند و برای تعداد بیشتر به همین نسبت تقسیم می شود.براساس ماده ۱۸۴ قانون مزبور در اسم شرکت نسبی باید عبارت شرکت نسبی و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر گردد. درصورتیکه اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد، بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شد عبارتی از قبیل" شرکا و یا برادران" ضروری است، بنابراین مانند شرکت تضامنی در اسم شرکت باید نام شریک یا شرکایی قید و اسم شریکی که برده نمیشود یعنی شریک مخفی تحت عنوان شرکا و یا برادران ذکر شود. در قانون تجارت ارکان شرکت نسبی تعریف نشده است ولی از چند مادهای که بهطور اجمال موضوعات مربوط به اینگونه شرکت را مطرح میسازد اینچنین استنباط میگردد که ارکان آن شامل همه شرکا و مدیر میباشد . برای دانستن دیگر جزئیات میتوانید با وکلای مؤسسه وکیل تلفنی هماهنگ کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید موفق باشید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۸ | ۱۰:۲۵:۵۰
با سلام شرکتهای نسبی هر کس به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئول پرداخت قروض میباشد.
تشکیل شرکت نسبی با شرایط زیر است.
۱- شرکتنامه برابر قانون تنظیم شده باشد.
۲- تمام سرمایه نقدی شرکت پرداخت شده باشد.
۳- سهمالشرکه غیرنقدی با رضایت تمام شرکاء ارزیابی و تسلیم گردد.
۴- منافع حاصله به نسبت سهمالشرکه بین شرکاء تقسیم شود مگر این که ترتیب دیگری مقرر شده باشد.
با سلام
نام شرکت نسبی از سطح مسئولیت شرکای آن اقتباس شده است. طبق ماده ی 183 قانون تجارت «شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته است» بنابراین در ثبت شرکت نسبی، مسئولیت شرکا به نسبت سرمایه شان می باشد.
شرکت نسبی مانند شرکت تضامنی است با این تفاوت که در شرکت تضامنی شرکا در مقابل طلبکاران متضامناَ مسئول پرداخت قروض شرکت هستند ولی در شرکت نسبی به شرح ماده ی 186«اگر دارائی شرکت نسبی برای تادیه ی تمام قروض شرکت کافی نباشد هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای که در شرکت داشته مسئول تادیه ی قروض شرکت است»مثلاَ شرکتی که بین چهار نفر تشکیل می شود که اولی نصف سرمایه ی آن را پرداخته و دومی ربع آن را و دو نفر باقی مانده متساویاَ ربع دیگر را،اگر قروض شرکت بیش از سرمایه ی آن باشد نسبت به باقی مانده طلب پس از استهلاک سرمایه،شریک اول نصف قروض و دومی یک ربع آن و دو نفر دیگر هر یک،یک هشتم آن را مسئول پرداخت خواهند بود.
به موجب ماده ی 184 «در اسم شرکت نسبی عبارت "شرکت نسبی" و لااقل اسم یک نفر از شرکا باید ذکر شود.در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد، بعد از اسم شریک یا شرکائی که ذکر شد عبارتی از قبیل (شرکا) و یا (برادران) ضروری است»بنابراین مانند شرکت تضامنی،در اسم شرکت باید نام شریک یا شرکایی قید و اسم هر یک که برده نمی شود باید شریک مخفی تحت عنوان شرکا و یا برادران ذکر شود .بنابراین اسم شرکت با اشکال ذیل می تواند باشد:
شرکت نسبی احمد و حسن و حسین یا شرکت نسبی احمد و شرکا و یا شرکت نسبی حسن و برادران یا حسین و پسران و نظایر این ها.
در قانون تجارت،ارکان شرکت نسبی تعریف نشده است ولی از چند ماده ای که به طور اجمال موضوعات مربوط به اینگونه شرکت ها را مطرح می سازد اینچنین استنباط می گردد.
نظر شما در مورد این مطلب