تبدیل شرکت تضامنی به سهامی
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۵/۳۰ | ۱۶:۴۹:۲
- 5 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۷ | ۲۳:۵:۴۱
باسلام
بر اساس ماده ۱۳۵ قانون تجارت شرکت تضامنی شرکت تضامنی با تصویب تمام شرکاء به شرکت سهامی تبدیل میشود. بر اساس این ماده و بعد از تصویب رعایت تمامی موارد مربوط به شرکت های سهامی الزامی است.
در ادامه این موضوع باید گفت که این ماده به خودی خود ناقص است و باید توجه داشت که در ابتدای کار نمیتوان گفت که شرکاء مقررات مربوط به شرکت سهامی را رعایت کنند، دیگر مقررات شرکت های تضامنی درباره آن ها اجراء نمی شود. ولی باید در نظر داشت که در صورت تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی دو دوره عمل کاملاَ متفاوت به وجود می آید
در ابتدا باید دقت کرد که عملیات شرکت در موقعی که به صورت تضامنی و زمانی که به صورت سهامی بوده است مورد بحث قرار گیرد، در صورتی که شرکت به صورت تضامنی باشد تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی تعهدات شرکاء از بین نمی رود و بابت تعهدات مزبور ضمانت شخصی شرکاء برقرار است و شرکاء به استناد اینکه شرکت تضامنی تبدیل به شرکت سهامی شده است ، نمی توانند از زیر بار تعهدات خود شانه خالی کنند.
اقدامات مهم برای تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی
رضایت کامل و کتبی کلیه شرکت مبنی بر تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی
شرکاء باید کلیه تضامن در شرکت را بین ببرند و تمامی بدهی های شرکت پرداخت و تسویه حساب با بستانکاران صورت گیرد.
تنظیم اساسنامه، تامین سرمایه، اظهارنامه و دیگر موارد این چنینی که مربوط به تشکیل شرکت سهامی است.
در نهایت باید دقت داشت که کلیه مقررات مربوط به شرکت سهامی باید رعایت شود و در نهایت همه این موضوعات ثبت و آگهی شود. لازم به ذکر است که شرکاء شخصاَ تعهدی جز آنچه که در شرکت گذاشته اند، نخواهند داشت.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۷ | ۱۱:۲۹:۱۳
با سلام ،تبدیل شرکت به معنی تغییر شکل آن است و تغییر شکل شرکت موجب نمی شود که شخصیت حقوقی آن زایل شود و دوباره ایجاد شود. قبل از تبدیل شرکت کسانی که با شرکت معامله می کنند، مطابق شرایط قبل از تبدیل طلبکار شرکت هستند.شخصیت حقوقی شرکت نیز حفظ می شود؛ولی نهاد اداره کننده و کنترل کننده شرکت باید با وضعیت حقوقی جدید آن را تطبیق یابد.
با سلام به احترام ، تبدیل شرکت به معنی تغییر شکل آن است و تغییر شکل شرکت موجب نمیشود که شخصیت حقوقی آن زایل شود و دوباره ایجاد گردد. قبلاز تبدیل شرکت کسانی که با شرکت معامله میکنند مطابق شرایط قبلاز تبدیل ، طلبکار شرکت هستند. شخصیت حقوقی شرکت نیز حفظ میشود ولی نهاد ادارهکننده و کنترلکننده شرکت باید با وضعیت حقوقی جدید آن تا تطبیق دهد بهعنوان مثال عدهای اعضای هیئتمدیره در شرکت در شرکت سهامی عام حداقل ۵ نفر و در شرکت سهامی خاص نباید از ۳ نفر کمتر باشد .باید در نظر داشت که در صورت تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی ۲ دوره عملی کاملاً متفاوت به وجود میآید. یکی عملیات شرکت در موقعی که بهصورت تضامنی بوده، یکی عملیاتی شرکت از تاریخ تبدیل آن به شرکت سهامی. در مورد اول وجود تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی تعداد شرکاء از بین نمیرود و بابت تعهدات مزبور ضمانت شخصی شرکا برقرار است و شرکا به استناد اینکه شرکت تضامنی تبدیل به شرکت سهامی شدهاست نمیتواند از زیر بار تعهدات خود در مقابل طلبکاران و اشخاص ثالث شانه خالی کنند و حتی اگر دارایی شرکت در زمان تبعید به شرکت سهامی کافی برای تأمین تعهدات آن نباشد ممکن است ورشکستگی شرکت از تاریخ قبلاز تبدیل به شرکت سهامی انجام شود .بهصورت کلی جهت تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی اهم اقداماتی که میبایست انجام شود عبارت است از: ۱ رضایت تمامی شرکا مبنیبر تبدیل شرکت ۲ از بین بردن اصل تضامن از طریق پرداخت بدهیهای شرکت و تصفیه حساب با طلبکاران ۳ تحقق مقررات مربوط به تشکیل شرکت سهامی .
درصورتیکه مقررات شرکتهای سهامی رعایت گردد و مراتب ثبت و آگهی گردد دیگر شرکا شخصاً تعهدی جز آنچه که در شرکت گذاشتهاند نخواهند داشت و طلبکاران نمیتوانند به شرکاء بابت تعهدات شرکت که بعد از تبدیل آن صورتگرفته است مراجعه کنند. برای دانستن دیگر جزئیات میتوانید با وکلای مؤسسه مراجعه کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید موفق باشید.
با سلام و وقت بخیر خدمت شما بسیار ممنون بابت اطلاعات کاربردی و فوق العاده ایی که به اشتراک گذاشته اید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۷ | ۸:۱۷:۱۱
با سلام برای احراز هویت قانونی خود به سند مالکیت نیاز دارد. در حقیقت، سند مالکیت شناسنامه ملک بوده و تمام مشخصات ملک و مالک به طور کامل و با جزئیات دقیق در آن ذکر شده است. تعریفی که عوام از سند مالکیت در ذهن دارند با چیزی که قانون در نظر می گیرد، کمی متفاوت است. قانون به منظور جلوگیری از وقوع اشتباه در تشخیص سند مالکیت و همچنین مالک، با استفاده از مواد قانونی، سند مالکیت را دقیقتر معنا می کند. در تعریف قانونی سند مالکیت از مواد 11، 14، 16، 17 الی 21 قانون ثبت در دفتر املاک استفاده شده است. بنابراین، سند مالکیت سندی است که مطابق این مواد قانونی در دفتر املاک ثبت شده باشد.
نظر شما در مورد این مطلب