ویژگیهای سهمالشرکه
- توسط مریم پرتوی
- ۱۳۹۵/۵/۲۷ | ۱۴:۴۲:۲۸
- 8 نظر
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۲ | ۰:۱۵:۲۲
با سلام
سهم الشرکه حقی است که افراد با توجه به سرمایه ای که به شرکت میآورند دارا میشوند. سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی و شرکت نسبی، مانند سهام در شرکت های سهامی است. با این تفاوت که سهم در این شرکت ها، که شرکت اشخاص نیز نامیده میشوند، در برگه ای که بیان کننده آن باشد، ذکر نمیشود. این امر به سبب اصل غیر قابل انتقال بودن سهم در این شرکت ها است. به دلیل آنکه در شرکت اشخاص، هویت و مشخصات افراد در عضویت شرکت نقش مهمی دارد، انتقال سهم به صورت آزادانه انجام نمیشود. بنابراین سهم افراد همانطور که گفته شد در شرکت های با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی و نسبی سهم الشرکه نامیده میشود و ضمناً به این شرکت ها، شرکت اشخاص میگویند.
سهم الشرکه چیست
ویژگی های سهم الشرکه
ویژگی های سهم در شرکت اشخاص عبارت است از :
۱.حق مالی
سهم الشرکه یک حق مالی است و دارای ارزش مبادله ای است و در نتیجه میتوان آن را در مقابل طلب متوقف کرد.
۲.سهم الشرکه قائل به شخص است
یکی از ویژگی های شرکت اشخاص، شخصیت افراد آن است. بنابراین افراد زمانی که سهم الشرکه را دریافت میکنند دیگر نمیتوانند بدون رضایت سایر شرکا از شرکت خارج شوند.
۳. مال منقول است
سهم الشرکه از جمله حقوق منقول است. به این معنی که این حق قابلیت جا به جایی دارد.
۴.سهم الشرکه قابل توقیف است اما قابل توثیق نیست:
به این معنا است که مقام قضایی میتواند حق شریک در شرکت اشخاص را محدود کند. و در نتیجه شرکت نمیتواند با انتقال سهم حتی با موافقت تمام اعضا موافقت کند.
تأثیر سهم هر شریک بر شرکت
هر یک از شرکا با توجه به سهمی که دارند در تصمیمات و عملکرد شرکت اثر بگذارند. در ادامه تاثیرات سهم شرکا بر شرکت توضیح داده شده است.
۱. تأثیر سهم الشرکه بر تصمیمات شرکت
• حق رای :
طبق قانون تجارت، با ثبت شرکت و تعیین سهم هر یک از شرکا آن ها میتوانند با توجه به مقدار سهم خود در تصمیمات شرکت دخالت کنند. با توجه به قانون مذکور هر یک از شرکا به مقدار سهم الشرکه خود در شرکت دارای حق رأی هستند. به عبارت بهتر تعداد رأی هر شریک در تصمیم گیری های شرکت با توجه به مقدار سهمی که دارد، مشخص میشود.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۱ | ۱۳:۲:۱۵
در خصوص سهم الشرکه باید گفت که اندکی متفاوت از سهام می باشد بدین توضیح که سهام اصولاً بدون هیچ محدودیتی مگر در شرکتهای سهامی خاص آن هم محدودیت های جزئی قابل انتقال به غیر می باشد بدون رضایت سهامداران اما سهم الشرکه چنین ویژگی نداشته و برای انتقال آن باید رضایت عدهای از شرکا وجود داشته باشد همچنین انتقال سهام با ثبت در دفتر ثبت سهام شرکت صورت پذیرفته لذا انتقال سهم الشرکه با سند رسمی صورت می گیرد
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۱ | ۱۰:۷:۱۵
همیشه از مطالب سایت شما استفاده میکنم
متاسفانه بسیاری از وکلا هنگام پاسخگویی به مردم از ادبیات و اصطلاحاتی استفاده میکنند که برای فرد عادی چندان مفهوم نیست
خوشبختانه سوالات زیادی داشتم که با مطالعه مقالات سایت بسیار خوب و پربار شما به همراه راهنمایی هایی که در مشاوره تلفنی از وکلای موسسه دریافت کردم پاسخ داده شد
موفق باشید
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۱ | ۱۰:۳:۵۱
با سلام سهمالشرکه را نمیتوان به افراد دیگر منتقل کرد مگر با رضایت عدهای از شرکاء که حداقل سرمایه را دارند و اکثریت عددی نیز داشته باشند.
۲- انتقال سهمالشرکه فقط از طریق سند رسمی صورت میگیرد و صورت جلسۀ مجمع عمومی فوقالعاده شرکت با مسئولیت محدود در ارتباط با انتقال سهمالشرکه باید در ادارۀ ثبت شرکتها به ثبت رسیده و آگهی آن در روزنامه رسمی کشور درج گردد.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۱ | ۱۰:۱:۳۴
با سلام ،سهم الشرکه یک حق مالی است و دارای ارزش مبادله ای است و در نتیجه میتوان آن را در مقابل طلب متوقف کرد. یکی از ویژگی های شرکت اشخاص، شخصیت افراد آن است. بنابراین افراد زمانی که سهم الشرکه را دریافت میکنند دیگر نمیتوانند بدون رضایت سایر شرکا از شرکت خارج شوند. سهم الشرکه از جمله حقوق منقول است.
با سلام و احترام یکی دیگر از موضوعات مهمی که در اسناد تجاری با آن آشنا میشویم بحثهای مربوط به سهم الشرکه است. سهمالشرکه حقی است که افراد با توجه به سرمایهای که به شرکت میآورند دارا میشوند. سهمالشرکه در شرکت با مسئولیت محدود ، شرکت تضامنی و شرکت نسبی مانند سهام در شرکتهای سهامی است با این تفاوت که سهم در این شرکتها که شرکت اشخاص نیز نامیده میشوند در برگهای که بیانکننده آن باشد ذکر نمیشود و این امر سبب اصل غیرقابل انتقال بودن سهم در این شرکتهاست. بدلیل آنکه در شرکت اشخاص هویت و مشخصات افراد در عضویت شرکت نقش مهمی دارد انتقال سهم در آن آزادانه انجام نمیشود بنابراین سهم افراد همانطوری که گفته شد در شرکت با مسئولیت محدود شرکت تضامنی و شرکت و نسبی سهمالشرکه نامیده میشود و ضمناً به این شرکتها شرکتهای اشخاص گفته میشوند. سهمالشرکه نیز مانند سایر اوراق تجاری دارای ویژگیهایی است ۱ حق مالی محسوب میشود. ۲ سهمالشرکه قائل به شخص است. ۳ سهمالشرکه یک مال منقول است. ۴ سهمالشرکه قابل توقیف است اما قابل وثیقه گذاشتن نیست. از ویژگیهای دیگر سهمالشرکه باید به این نکته اشاره کرد که آن را نمیتوان به افراد دیگر منتقل کرد مگر با رضایت رضایت عدهای از شرکا که حداقل سرمایه را دارند و اکثریت عددی نیز باشند و انتقال آن نیز از طریق سند رسمی صورت میگیرد آنهم در دفترخانه اسناد رسمی یا دفترخانه ثبت شرکتها و در شرکتنامه باید صراحتاً قید شود که سهمالشرکه های غیرنقدی هرکدام به چه میزان تقویم شدهاست. برای دانستن دیگر جزئیات میتوان با وکلای مؤسسه وکیل می هماهنگ کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید موفق باشید.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۱ | ۹:۲۸:۳۲
از ويژگب هاي مهم سهم الشركه مي توان به موارد فوق الذكر اشاره كرد:
سهمالشرکه را نمیتوان به افراد دیگر منتقل کرد مگر با رضایت عدهای از شرکاء که حداقل سرمایه را دارند و اکثریت عددی نیز داشته باشند.
۲- انتقال سهمالشرکه فقط از طریق سند رسمی صورت میگیرد و صورت جلسۀ مجمع عمومی فوقالعاده شرکت با مسئولیت محدود در ارتباط با انتقال سهمالشرکه باید در ادارۀ ثبت شرکتها به ثبت رسیده و آگهی آن در روزنامه رسمی کشور درج گردد.
۳- انتقال با سند رسمی هم در دفتر اسناد رسمی انجام میشود هم در دفتر ثبت شرکتها.
۴- در شراکتنامه باید صراحتاً قید شود که سهمالشرکههای غیرنقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است.
- توسط:
- ۱۴۰۲/۱/۲۱ | ۸:۱۹:۲۰
سلام وقت بخیر لطفا در خصوص موضوعات پیرامون در دیوان عدالت اداری نیز مطالبی انتشار دهید با تشکر از سایت فوق العاده خوبتون
نظر شما در مورد این مطلب