- توسط: شهرام خالدی
- ۱۳۹۹/۸/۲۹ | ۱۵:۱:۲۰
با سلام . بله می تواند.لازم به ذکر است که سوال مربوطه دارای ابهام می باشد چرا که با توجه به نص صریح قانون در ماده ٩ ق.شورای حل اختلاف مصوب سال 94 در موارد زیر، قاضی شورا با مشورت اعضای شورا رسیدگی و مبادرت به صدور رأی مینماید:
الف - دعاوی مالی راجع به اموال منقول تا نصاب دویست میلیون ( ٢٠٠.٠٠٠.٠٠٠ )ریال به جز مواردی که در تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون در دادگستری مطرح میباشند.
ب - تمامی دعاوی مربوط به تخلیه عین مستأجره به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه
پ - دعاوی تعدیل اجاره بھا به شرطی که در رابطه استیجاری اختلافی وجود نداشته باشد
ت - صدور گواھی حصر وراثت، تحریر ترکه، مھر و موم ترکه و رفع آن
ث - ادعای اعسار از پرداخت محکومٌ به در صورتی که شورا نسبت به اصل دعوی رسیدگی کرده باشد
ج - دعاوی خانواده راجع به جھیزیه، مھریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند (الف) در صورتی که مشمول ماده ( ٢٩ ) قانون حمایت خانواده مصوب 1391,12,1 نباشند.
چ - تأمین دلیل
ح - جرائم تعزیری که صرفاً مستوجب مجازات جزای نقدی درجه ھشت باشد.
تبصره ١- بھای خواسته براسا س نرخ واقعی آن تعیین میگردد، چنانچه نسبت به بھای خواسته بین اصحاب دعوی اختلاف حاصل شود و اختلاف مؤثر در صلاحیت شورا باشد، یا قاضی شورا نسبت به آن تردید کند قبل از شروع رسیدگی رأساً یا با جلب نظرکارشناس، بھای خواسته را تعیین میکند.
تبصره ٢- شورای حل اختلاف مجاز به صدور حکم شلاق و حبس نمیباشد.
تبصره ٣- صلاحیت شوراھای حل اختلاف روستا مستقر در روستا صرفاً صلح و سازش میباشد.در نتیجه شورا قابلیت رسیدگی و صدور رای را دارد و یا حتی در برخی از موارد نیز شورای حل اختلاف با توافق طرفین نیزصالح به رسیدگی نمی باشد مانند بند ت ماده 10 قانون صدر الذکر یعنی دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی و ...