- توسط: لیلا هوشمندد سروستانی
- ۱۳۹۹/۸/۲۸ | ۱۰:۲۳:۲۴
«به کفیل اخطار شود ظرف 20 روز متهم را حاضر نماید. این اخطاریه باید به رؤیت خود کفیل برسد.(ابلاغ واقعی) البته اگر - کفیل با هدف عدم امکان ابلاغ واقعی اخطاریه نشانی حقیقی¬اش را به مرجع قضایی اعلام نکرده باشد یا به این منظور از آن محل نقل مکان کند،دیگر نیاز به ابلاغ واقعی نبوده و ابلاغ قانونی کفایت می¬کند.
- در صورت ابلاغ واقعی و عدم تسلیم متهم، به دستور دادستان،مبلغ کفالت(وجه¬الکفاله)ضبط می¬شود،
- جز در مواردی که حضور متهم برای انجام تحقیقات یا محاکمه یا اجرای حکم ضروری باشد،نمی¬توان حضور متهم را از کفیل خواست. هم متهم و هم کفیل حق دارند تا از دستوردادستان مبنی بر ضبط مبلغ کفالت ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ دستور دادستان به دادگاه شکایت کنند.
دادگاه به این شکایت، خارج از نوبت رسیدگی می¬کند و اگر برای دادگاه ثابت شود متهم در موقع مقرر حاضر شده یا کفیل یا شخص ثالثی او را حاضر کرده بود و یا این¬که متهم یا کفیل به لحاظ معذوریت¬های قانونی مثل فوت همسر و فرزند و ... نتوانسته حاضر شود و یا متهم را حاضر کند و یا این¬که پس از صدور قرار قبولی کفالت معسر شده¬اند(به واسطه کافی نبودن دارایی یا عدم دسترسی به مال خود قادر به پرداخت بدهی¬شان نیستند) و یا این¬که متهم قبل از موعد مقرر برای حضور نزد قاضی فوت کرده،تصمیم دادستان را لغو می¬کند و دستور می¬دهد تا از ضبط اموال رفع اثر شود و اگر مالی از کفیل گرفته شده،به او بازپس داده می¬شود.»