شرایط ایجاد حق شفعه
- توسط رضوانه
- ۱۳۹۵/۶/۲۶ | ۱۹:۳۹:۵۲
- 6 پاسخ
- توسط: مختار امامی پور
- ۱۳۹۶/۶/۸ | ۱۵:۴۷:۳۵
سلام. شما با استفاده از داشتن حق شفعه، محق تر از دیگران برای خرید سهم برادرتان هستید. چنانچه شما حاضر به خرید سهم ایشان نباشید، برادرتان میتوانند به شخص دیگری سهم خود را بفروشند.
کد وکالت بنده 4272 میباشد. جهت هرگونه مشاوره
- توسط: رضا جاهدی
- ۱۳۹۶/۴/۱۵ | ۱۷:۵۸:۱۴
اگر شرکا فقط شما و برادرتان باشید او می تواند سهم خودش را بفروشد ولی شما نیز می توانید با مراجعه به خریدار مبلغی را که پرداخته به او بدهید و مالک سهم او نیز بشوید
- توسط: علیرضا ربیعی
- ۱۳۹۶/۴/۱۵ | ۰:۲۷:۱۱
سلام.
بله.بعداز گواهی انحصاروراثت اگر زمین از طریق اداره ثبت اسناد تجزیه و هرکدام دارای سند مجزا شوند میتواند این کار را انجام به دهد.و یا زمین را به صورت صلح نامه یا راهکارهای دیگری که به صورت صوری به دیگری بفروشد که شما میتوانید با مراجعه به خریدار وی را در جریان شراکت بودن زمین قرار داده و با اثبات صوری بودن معامله بودن برادر شما با ایشان از حق شفعه استفاده نمایید.
- توسط: محمد محمدی
- ۱۳۹۶/۴/۹ | ۱۸:۵۱:۱۰
با سلام برادر شما می تواند سهم خودش را به هر نحوی که به خواهد به دیگری واگذار کند مانند آن را هبه کند. صلح کند ،معاوضه کندو هر نوع واگذاری دیگر . اما اگر آن را بفروشد مطابق ماده 808 قانون مدنی و با توجه به دارا بودن جمیع جهات جناب عالی می توانی با استفاده از حق شفعه مبیع(زمین سهم برادر خود را) از خریدار بازپس بگیری و ثمن(بهای زمین) را به خریدار پرداخت و مالک همه ی زمین بشوی.
- توسط: وحید مرزبان
- ۱۳۹۶/۴/۶ | ۲۱:۵۴:۱
با سلام
هر ایشان میتوانند فقط به میزان حق خود زمین را به دیگری واگذار نماید اما شما در شرایط خاصی نیز می توانید از حق شفعه خود که دارای شرایط خاصی می باشد استفاده نمایید که این شرایط شامل موارد ذیل میگردند:
۱)مال غیر منقول باشد ۲)مال مشاع باشد ۳)مال قابل افراز باشد ۴)شرکا ۲ نفر باشند ۵)سهم مشترک به سیله بیع منتقل شود ۶-سهم مشترک به عنوان مبیع قرار گیرد به استناد ماده ۸۰۸ ق.مدنی
- توسط: هادی توکلی
- ۱۳۹۵/۶/۲۶ | ۱۹:۴۱:۵۸
با سلام
ایشان میتواند فقط به میزان سهم خودش زمین را به دیگری واگذار نماید ولی شما میتواند از حق شفعه خودتان که داری شرایط ذیل هست استفاده نمایید.
با توجه به ماده 808 ق.م و مواد بعد از آن شرایط ایجاد کننده حق شفعه عبارتند از :
1. مال غیر منقول باشد
2. مال مشاع باشد
3. مال قابل افراز ( تقسیم ) باشد
4. شرکا 2 نفر باشند
5. سهم مشترک به وسیله بیع منتقل شود
6. سهم مشترک به عنوان مبیع ( و نه ثمن ) قرار گیرد