مشاوره حقوقی نحوه رضایت در پرونده نفقه و مهریه
- توسط شاداب
- ۱۳۹۹/۸/۱۶ | ۲۰:۵۴:۳۲
- 3 پاسخ
- توسط: امید تاجمیرریاحی
- ۱۳۹۹/۸/۱۸ | ۲۲:۵:۵۳
با سلام. چنانچه زن در نزد دو شاهد اقرار به ابراء شما یا اسقاط حق خود بابت مطالبه مهریه یا نفقه(اعم از حال یا آینده) نماید هیچ حقی بابت وصول یا طرح دعوا نسبت به آن نخواهد داشت. برای محکم شدن دلیل اخذ اقرانامه رسمی یا رضایت نامه رسمی پیشنهاد می شود.
- توسط: زهرا قاسمی
- ۱۳۹۹/۸/۱۷ | ۱۰:۵۵:۳۲
سلام برای مهریه به دفتر خانه اسناد رسمی مراجعه کنید وسند اقرار نامه مهریه را امضاء کنید در این حالت مهریه دریافت شده محسوب میشود و ادعای بعدی نگرفتن مهریه پذیرفته نیست ،انکار بعد از اقرار است ودر محکمه پذیرفته نیست،در مورد نفقه اگر حکم صادر شده به شورا مراجعه نمایید ومتنی مبنی بررضایت زوجه برای برای اینکه زوج نفقه را پرداخت ننماید تنظیم میشود که مورد قبول ایشان و اعتراضی نداردبعد از امضاء واثر انگشت یک نسخه نزد شما و یک نسخه ضمیمه پرونده میشود
- توسط: اسماعيل كشكوليان
- ۱۳۹۹/۸/۱۷ | ۲:۱۲:۳۶
دعوی مهریه یک دعوای حقوقی ( خانواده) است. مهریه یک حق قابل اسقاط است که بذل (بخشش) آن غالبا از طریق یک اقرارنامه در دفتر اسناد رسمی می بایست انحام شود و عدول از آن ممکن نیست. اما عدم پرداخت نفقه یک دعوای کیفری است که زوجه با طرح شکایت کیفری در دادسرا بر علیه زوج، تقاضای نفقه می کند. زوجه چنانچه قصد گذشت داشته باشد بهتر است از قاضی تقاضای ترک تعقیب کند، در این صورت پرونده کیفری موقتا بسته می شودو از زوج تعهد گرفته می شود که نفقه را همواره پرداخت کند. حال چنانچه زوج درطول یکسال از زمان صدور قرار ترک تعقیب از پرداخت نفقه امتناع کند، زوجه می تواند به همان شعبه مراجعه و تقاضای بازگشایی پرونده سابق را نماید.