- توسط: لیلا هوشمندد سروستانی
- ۱۳۹۹/۷/۲۳ | ۱۴:۷:۴۱
زنی که عقد کرده میتواند از حق حبسش استفاده کند یعنی در پاسخ به دادخواست عدم تمکین همسر عننوان مطالبه مهریه را بنماید. چون زن شما در عقد است میتواند از نفقه برخودار بشود بدون تمکین ولی از انجا که مهریه به اجرا گذاشته شده و 1/4 حقوق شما بابت مهریه توقیف شده است می توانید الزام به تمکین بدهید . و همانطور که مستحضرید چون حق طلاق با مرد است شما به راحتی میتوانید همسر خود را طلاق بدهید . 1/4 حقوق شما هم که بابت مهریه وصول میشود . در ضمن « مرغ زیرک چون به دام افتد تحمل بایدش » با کمی درایت و هوشمندی میتوانید با وساطتت اقرابا و بزرگان و ریش سفیدان فامیل که در این رشته تبحر داشته باشند ، با بیان خواسته خود بخواهید که مسئله با خوبی و خوشی به پایان آید . حتماتض به مشاورین روانشناس مراجعه کنید و از انها کمک بگیرید . این شیطانی که میخواهید از شرش خلاص شوید همان فردی است که به زحمت و صرف هزینه به عقد خود در آوردید .
- توسط: زینب نبی پور
- ۱۳۹۹/۷/۲۲ | ۲۱:۵۱:۳۸
به محض اینکه زن و مرد به موجب عقد ازدواج به زوجیت یکدیگر در می آیند ، به موجب قانون و شرع مجموعه ای از حقوق و تکالیف بر عهده آنها قرار می گیرد . از جمله اینکه زن در مقابل شوهر موظف به تمکین است و مرد نیز ملزم به پرداخت نفقه به همسر خود می باشد . این تکلیف دو سویه است ؛ یعنی زن در برابر تمکین از حق نفقه برخوردار خواهد بود . اما از آن جهت که تمکین از شوهر از زمان ازدواج و نه در دوران عقد موضوعیت پیدا می کند ، برخی معتقدند که زن تنها پس از ازدواج و رابطه زناشویی از حق نفقه برخوردار خواهد بود که این مطلب صحیح نیست . لذا زن می تواند در دوران عقد نیز مطالبه نفقه کند ؛ بدون اینکه تمکین کرده باشد .در دوران عقد ، اصولا زن و مرد در یک منزل سکونت ندارند و رابطه زناشویی زن و مرد تا قبل از ازدواج ، مرسوم نیست و به اصطلاح زوجه باکره است . بنابراین ، در اینجا نه تمکین عام محقق شده است و نه تمکین خاص . به همین دلیل است که برخی عقیده دارند که نفقه زن تنها پس از ازدواج به زن تعلق می گیرد و قبل از ازدواج یعنی در دوران عقد نفقه ای به زن تعلق نمی گیرد . اما چنین نکته ای قابل پذیرش نیست . چرا که بر اساس ماده 1102 قانون مدنی ، " همین که نکاح به طور صحت واقع شد ، روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود " .
لذا همین که عقد ازدواج بسته شد و زن و مرد پای سند ازدواج را امضا کردند ، حقوق و تکالیف مشترک زن و مرد برقرار می شود . یکی از این حقوق ، حق نفقه زن می باشد که مرد مکلف به پرداخت آن در مقابل زن است .
یکی از حقوقی که به موجب شرع و قانون به زن تعلق گرفته است ، استفاده از حق حبس در ازدواج برای زنان است .
یکی از وظایف زنان در مقابل شوهر تمکین می باشد . به همین مناسبت ، زن تا زمانیکه مهریه اش را دریافت نکرده است می تواند از تمکین در برابر شوهر خودداری کرده و در عین حال نفقه اش را بگیرد . لذا بر اساس قانون مدنی ، یکی از موارد مجاز عدم تمکین زن ، استفاده از حق حبس می باشد .