درخواست مشاوره حقوقی مطالبه حقوق و برگشت به کار به وسیله قرارداد کار
- توسط پویان محبوبی
- ۱۳۹۹/۷/۱۹ | ۱۷:۴۹:۵۶
- 3 پاسخ
- توسط: زینب نبی پور
- ۱۳۹۹/۷/۱۹ | ۲۱:۵۰:۴۴
این کارها را هم انجام دهید: به شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را پیدا کنید. (مرکز بیمه تامین اجتماعی شما ارتباط مستقیمی با اداره کار و امور اجتماعی دارد) سپس از همین طریق شعبه اداره کار و امور اجتماعی را پیدا خواهید کرد.
به اداره کار مربوطه بروید و از واحد ارجاع آن یک نامه برای شعبه بیمه گذارتان بگیرید. (دریافت نامه خیلی مهم است)
نامه را بگیرید و به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی که شما از انجا ثبت نام بیمه را انجام دادید بروید و مرحله به مرحله سوابق بیمه خود را جمع اوری کنید. (جمعا یه ۲-۳ ساعتی زمان میبرد چون مراجعه کننده ممکن است زیاد باشد)
سوابق را به اداره کار ببرید، واحد ارجاع بروید، فرمهای دادخواست را دریافت کنید این فرم حاوی پرسش اطلاعات شخصی شما، محل کار و دلایل تنظیم دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را نمایش میدهد که شما در پایین آن علت دادخواست یا شرح دادخواست شکایت از کارفرما بابت حقوق را مینویسید.
اداره کار نامه ای را با توجه به دادخواست شما به عنوان نامه سازش میدهد و از شما میخواهد که انرا به کارفرما بدهید تا در جلسه سازش که معمولاً ۲ هفته زمان میبرد تا برگزار شود، بدهید تا آنها در جریان کار قرار بگیرند.
جلسه سازش در همان اداره کار انجام میشود و دو طرف دلایل و مدارک خود را با توجه به دادخواست کارگر ابراز میکنند و اگر به نتیجه برسند، دامنه شکایت از کارفرما بابت حقوق به پایان میرسد و اما اگر به هر دلیلی مثلاً کارفرما به جلسه سازش نیامد یا اینکه سازشی حاصل نشد کار به جلسه تشخیص و شکایت از کارفرما بابت حقوق میرسد.
- توسط: زینب نبی پور
- ۱۳۹۹/۷/۱۹ | ۲۱:۴۸:۲۸
از جمله مصادیق اخراج غیرقانونی، عدم پذیرش کارگر پس از مدتی است که قانونگذار مجوز تعلیق قرارداد را به کارگر می دهد و به شرح زیر خلاصه شده است.
تعلیق قرارداد کار در اثر حوادث غیر قابل پیش بینی
تعلیق قرارداد کار در مرخصی تحصیلی و یا دیگر مرخصی های بدون حقوق
تعلیق قرارداد کار در اثر توقیف قرارداد کارگر به دلیل شکایت کارفرما
تعلیق قرارداد کار در دوران خدمت نظام وظیفه عمومی
این موارد ممکن است برای کارگاه و یا کارگر اتفاق بیفتد که در نتیجه منجر به تعلیق موقت قرارداد کاری می شود .اما اگر پس از رفع حالت تعلیق، کارفرما از پذیرفتن کارگر خودداری کند، کار او در حکم اخراج غیر قانونی کارخواهد بود.
بر اساس تبصره ماده 20 قانون کار، اگر بعد از حداکثر 30 روز پس از رفع حالت تعلیق، کارگر آمادگی خود را به کارفرما اعلام نکند، مستعفی(استعفا داده) شناخته می شود و اگر بعد از آن کارفرما او را نپذیرد، در حکم اخراج غیرقانونی کارمند نخواهد بود.
در هر یک از چهار مورد مذکور در بالا، چنانچه کارفرما پس از رفع حالت تعلیق از پذیرفتن کارگر خودداری کند، این عمل در حکم اخراج غیر قانونی، محسوب می شود و کارمند حق دارد ظرف مدت 30 روز به هیئت تشخیص مراجعه نماید و هر گاه کارفرما نتواند ثابت کند که نپذیرفتن کارگر مستند به دلایل موجه بوده است، به تشخیص هیات مزبور مکلف به :
بازگرداندن کارگر به کار .
پرداخت حقوق یا مزد وی از تاریخ مراجعه به کارگاه می باشد.
اگر کارفرما بتواند اثبات کند که عدم پذیرش کارگر بر اساس عذر موجه است (فرضا تعطیل شدن کارگاه) باید به ازای هر سال سابقه کار 45 روز آخرین مزد تحت عنوان حق سنوات به کارگر پرداخت نماید.
چنانچه کارمند بدون عذر موجه حداکثر 30 روز پس از رفع حالت تعلیق، آمادگی خود را برای انجام کار به کارفرما اعلام نکند و یا پس از مراجعه وعدم پذیرش کارفرما، به هیات تشخیص مراجعه ننماید، مستعفی شناخته می شود که در این صورت کارگر مشمول اخذ حق سنوات به ازای هر سال یک ماه آخرین حقوق خواهد بود.
اگر کارگاهی دارای شورای اسلامی کار نباشد، کارفرما باید نظر مثبت انجمن صنفی را جلب کند و اگر موضوع با توافق بین کارفرما و کارمند حل نشد، موضوع به هیات تشخیص روابط کارگر و کارفرما ارجاع داده خواهد شد. اما اگر باز هم موضوع حل نشد، این بار در هیات های حل اختلاف کارگر و کارفرما موضوع طرح می شود و نظر نهایی این هیات، ملاک تصمیمگیری خواهد بود.چنانچه کارفرما، شخصا اقدام به اجرای رای هیئت های حل اختلاف ننموده و کارگر را به سمت قبلی بازنگرداند، بر اساس ماده 166 قانون کار، آرای قطعی صادره از طرف مراجع حل اختلاف کار، لازم الاجرا بوده و به وسیله اجرای احکام دادگستری به درخواست کارگر به مورد اجرا گذارده خواهد شد.
- توسط: محمد خانی
- ۱۳۹۹/۷/۱۹ | ۲۰:۳۴:۳۵
سلام شما 6ماه را که کلن قرارداد امضاء کرد حق و حقوق کامل دریافت میکنید.و برای سه ماه اخر که قرارداد نداشتید.ادارکار بازرس میفرسته شرکت چنان چه ثابت بشه شما مشغول به کار بودید حق و حقوق کامل داده میشه..برای برگشت بکار هم میتونید درخواست بدید اگه بی دلیل باشه اخراجتون میتونید برگردید.کدمشاوره12991