- توسط: زهرا رجبی
- ۱۴۰۰/۲/۳ | ۱۵:۳:۳۴
با سلام. اعطای وکالت به دیگری مانع از این نیست که خود موکل اقدام به انجام موضوع وکالت کند وکیل قابل عزل است مگر اینکه موکل حق عزل را از خود سلب نموده یا وکالت ضمن عقد لازمی اعطا شده باشد. انجام موضوع وکالت توسط موکل عزل ضمنی محسوب می شود بنابراین اگر حق عزل را سلب ننموده اید می توانید خودتان اقدام به فروش خودرو کنید.
اگر وکالت ضمن عقد دیگری اعطا شده باشد. 1.اعطای وکالت به نحو شرط فعل است مثلا در عقد بیع یک باب منزل فروشنده متهعد می شود که به خریدار برای فروش خودروی خود وکالت دهد. این شرط فعل است و تخلف از آن برای خریدار حق فسخ عقد بیع را ایجاد میکند به استناد خیار تخلف از شرط. 2.وکالت به صورت شرط نتیجه باشد، به طور مثال در همان عقد بیع شرط می شود که خریدار وکیل فروشنده در فروش خودرو باشد، این وکالت به صرف اشتراط حاصل می شود و نیاز به اقدام خارجی دیگری نیست.
اگر وکالت ضمن عقد لازم داده شود ازجمله عقد بیع، وکالت قابل عزل نیست.
زهرا رجبی 26730
- توسط: فاطمه موسوی نژاد
- ۱۳۹۹/۶/۱۹ | ۲۱:۱۸:۵۰
با سلام
ضمن عقد لازم حق عزل وکیل از موکل سلب می شود (شرط نتیجه): در این صورت، بنا بر حاکمیت اراده طرفین و لزوم وفای به شرط، اختیار عزل موکل ساقط و او پایبند وکالت می شود. ضمن عقد لازم موکل تعهد می کند که از حق عزل استفاده نکند (شرط فعل): در این حالت حق عزل از بین نمی رود و هر گاه بر خلاف شرط آن را بکار برد عزل نفوذ خود را دارد و وکالت را منحل می سازد. ولی کسی که شرط «عدم عزل» به سود او شده است، می تواند عقد لازم را فسخ کند. به اضافه، موکل ناچار است که خسارت ناشی از این پیمان شکنی را جبران کند
وموکل می تواند با وجد داشتن وکیل خودش کارش را اداره کند کد مشاور 6867