- توسط: منیژه رضوانی ثانی جویباری
- ۱۳۹۹/۲/۲۵ | ۱۶:۲۵:۵۸
باسلام : اعاده دادرسی شامل دوقسمت است کیفری وحقوقی در کیفری طبق ماده 474قانون آیین دادرسی کیفری اعاده دادرسی صورت می گیرد دادرسی یکی از طرق فوق العاده شکایت از آراء است. بعد از ثبت درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، پرونده به یکی از شعب دیوان ارجاع می شود. در صورتی که درخواست اعاده دادرسی توسط شعبه دیوان عالی کشور پذیرفته شود، پرونده را برای رسیدگی (اعاده دادرسی) به دادگاه هم عرض دادگاهی که حکم قطعی را صادر کرده می فرستند. اگر پرونده قبلا مورد رسیدگی تجدیدنظر قرار گرفته باشد، دادگاه هم عرض، یکی از شعب دادگاه تجدیدنظر خواهد بود (غیر از شعبه ای که قبلا رسیدگی کرده.)
اعاده دادرسی فقط در مورد احکام محکومیت است. بنابراین، اگر برای متهمی حکم برائت صادر و قطعی شود، شاکی نمی تواند درخواست اعاده دادرسی دهد. به طور کلی، شاکی حق درخواست اعاده دادرسی ندارد.دراعاده دادرسی حقوقی مهلت درخواست اعاده دادرسی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه است "
مدت زمان اعاده دادرسی حقوقی در خصوص احکام حضوری قطعی از تاریخ ابلاغ شروع می شود ، در خصوص احکام غیابی از زمان پایان یافتن مهلت واخواهی یا مهلت تجدیدنظرخواهی است .